1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    Арно ти мисли ма. Иако јас ни за такво вежбање не би станала у 4 :wasntme:

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Бред Пит да ми дојде сабајле у 04 нема да му станам ..а не па да вежбам....|-)|-)|-)|-)|-)

На Ane-Goki1, papillonP, Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.909
    Да се чекирам и јас, добро ви утро...
    вторник не го сакам, си знаете... ама ќе се врви како и секој друг ден.
    Ладно, загадено и никакво... ех да сум некаде на повисоко, ама нема...

Магнезанот мене ми е ептен добар, далеку подобар и поефикасен од прашокот на Алкалоид. Ако веќе бараш стварно добар Мг тука во Мк, тогаш само МагЦитра ти врши работа. А магнезанот мене ми помага и за главоболки, не јаки, послаби. Ако ја фатам мигрената на време и се напијам магнезан, немам главоболки воопшто. А прашокот на Алкалоид воопшто не ми делува, како степче да сум испила, башка што има одвратен вкус и е со три кила шеќер. Настрана што тие прашоци се лоши за дигестивниот систем, го оштетуваат желудникот, како и шумливите таблети.

Иначе јас си пијам цинк и витамин Ц одамна, Zincovit C ми е хит.

Јас навечер вежбам... мош треба да станам сабајле, оти не ми е нешто ефикасно. Си ја симнав на телефонот Female Fitness - Women workout и по нејзе терам... додуша уште сум на почетничко ниво, ама тешко се стекнува кондиција, ко што не сум вежбала одамна. А кога ќе ми текне дека инсенити вежбав... се чудам кај ми отиде таа форма... ај белки брзо ќе се вратам во нормала...

Убав ден!

На Ane-Goki1, papillonP, Esmeralda-MD и 20 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Си ветив дека ќе џогирам наутро, ама страв ме фаќа од улични кучиња па затоа дома си вежбам.
    Ама убаво е, раздвижен си а после тужот и свеж.

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.909
    Ти верувам. Чувството е преубаво. Џогирањето е лоша идеја не само поради кучињата, туку и воздухот не го бива :worried:

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.785
    Допаѓања:
    274.523
    Сега го земав Note 9... што да кажам, во Андроид светот, поарен нема :)
    Претходно имав S8+ и исто е фантастичен телефон, дм сега го користи.

Ако прашуваш за препорака, ти препорачувам или S9+ или Note9, сама види дали ќе го користиш пенкалцето, тука е најголемата разлика.
    Јас лично го користам и ми е баш handy, посебно што имам долги нокти и кога работам во Office на телефон полесно е да кликаш со пенкалце секако.
    Друго што е одлично е што пенкалцето има Bluetooth па можеш за многу работи да го користиш, јас најмногу го користам кога ми е телефонот на трипод и без да го допирам од подалеку сликам :)

Има пре пре пре добра камера, up to its hype, препознавањето на предметот на сликање функционира (има 10-15 мислам, портрет, животно, зеленило, планини, ноќна фотографија, храна, цвеќиња итн.).

Со ДСЛР секако не се споредува, ама е екстремно блиску :)

Еве една ноќна, секако со намален квалитет за да можам да ја прикачам тука :)

FB_IMG_1542097163294.jpg

До сега не сум имала телефон што вака ноќна слика од далеку може да извлече.

Исто има и 2х оптички зум :)

Последна измена: 13 ноември 2018
    На Ane-Goki1, papillonP, JuLleE и 24 други им се допаѓа ова.
  7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Ти благодарам за информацииве! :) Баш ќе разгледам помеѓу note9 и s9+. Мене пенкалцето не ми треба мислам дека, не ми изгледа ко нешто што би го користела често. :)

А дали им е подобрена батеријата? Знам порано на Ноут 7 ли беше или постара серија, им експолидраа батериите, па беа забранети во авион да се внесуваат.

За што најмногу го користиш пенкалцето?

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    106.639
    Добро ви утро!
    Ве читам од вчера и си се прашувам само јас ли не пијам магнезиум и сл?
    Инаку порано месечно трошев по најмалку 100е месечно ова беше препишани од др витамини и суплименти но во последно време се запоставиив самата себеси ќе треба малку да се вратам на стариот режим и на исхрана и на сублименти.
    На луѓево кога ќе им кажам год ми викаат личиш најмалку 8/10години помладо но телово одвнатре и душава ми сигнализираат 10години повеќе од годините што ги имам.
    Морам да превземам нешто.
    Едвај чекам да дојде крајот на декември очекувам нешто да добијам,нешто што ќе ми го промени животот на едно поле поврззно со работа.
    Држете ми среќа или испратете ми среќа ако биде се како треба а мислам дека ќе биде ќе следи пресврт во мојот живот.
    Многу ми е потребно ова , ова е како рака која конечно ќе ме извади од оваа состојба(проклетава депресија).
    Во моево село не можев да најдам психолох бев на психијатар ме ислуша добро му кажав се ми рече дека морам да менувам многу работи во мојот живот,лекови можат да помогнат ама ако не сменам некои нешта во мојот живот ќе останам во една состојба зсвисна од таблети и со може малку поинакво расположение но во исто место.
    Затоа спасот го гледам во работата помалку време во ова опкружување,Социјализација,незвисност и.т.н
    Можеби ова требаше во друга тема да напишам но ете тука го напишав.
    Простете за негативата .

На Ane-Goki1, SexiLy, Anarchy и 29 други им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Е више со детево незнам како да се понашам, млада ќе ме мрдне:worried:(facepalm)
    Требаше денес да одговара, и одма не идам у школо, а знаеше нешто не дека не..(facepalm) врски од сега бркам, а средно кај е:angel:... ни со арно, ни со лошо не ја бива:@

Ја у 6 едвај се будам, а 6 и 20 искачам, а не па у 4 да станам да вежбам:o... цел ден на нозе..тоа тренинг ми е:makeup:
    Ај да одам заврши паузава за кафе:coffee:

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, LejlaD и 23 други им се допаѓа ова.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.250
    Допаѓања:
    84.849
    Од сабајле многу активни сте биле :?:???
    Вежбање,шминкање ,туширање ,а мафе не прочитав никаде па можи и немало:D ова од Магнезиумов сигурно ви е ..
    Јас сега прво кафенце пијам и на посао ќе одам ,но пред тоа да подсредам вечер гости се најавија да не посетат.
    Добар и убав ден да имаме ќе заборавев да кажам;)

На Ane-Goki1, SV1911, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Сите ние поминуваме низ ова, некои интензивно (зависи од карактерот на детето) некои послабо, ама важно на тоа ,,дереџе,, ќе поминеме.

Јас бев пре-строга и не си го бендисувам тоа.
    Место децата да стекнат доверба во родителот, и со арно со убаво да се приклонат кон мене, јас како некоја аждаја се бев против сопствените деца а на страна на образовниот и воспитниот систем.Ги толчев, ги угнетував секојдневно, ги малтретирав да бидат пицикато во училиште, ама сега гледам дека не требало така.

Требало да одговара а не е спремно ?
    ....ако сине...мама е тука за тебе секогаш..кога ќе бидеш спремно, заедно ќе одиме на училиште и ќе одговараш.
    Па детето да си обезбеди своја сигрна околина при мајката, па да се зближи, па да научи...па утре да ми се довери кога ќе има мака од било каква природа.

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, LejlaD и 24 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.785
    Допаѓања:
    274.523
    Ауу тоа заборавив да кажам :D

Батерија екстра, баш како што им е рекламата - не ти треба, додека не ти затреба :)

Цел ден ми е на 4Г и цел ден ми е во рака пошто и за работа многу го користам, да не зборам дека дома компјутер не палам - се', ама баш се' од телефон правам и не го полнам ни еднаш преку ден - немам потреба.

Во споредба со С8+ трае многу повеќе, обично во 5 попладне на тој имав околу 30% останато,, ма овој стандард му е 65-70% останата батерија.
    За овие скоро 3 месеци еднаш успеав да стигнам до 15%, ноќта гледав на Нетфликс па накај 1 веќе светна :)

Пенкалцето најмногу го користам за Ворд и Ексел, посебно кога уредувам табели, со ноктиштава е pain in the ass инаку :)
    А и општо за се', повеќе го користам пенкалцето него да го работам со прсти телефонот, освен за вака куцкање, вака ми е најбрзо со прсти :)

Уредување на слики е многу полесно со пенкало него со прсти, попрецизно е.

И можеш да си подесиш кои апликации ги покренува пенкалото од далечина (до 10м.)

Кај мене ја уклучува камерата, еден краток клик фотографира, два пати брзо кликање менува камера :)

И секако има повеќе компатибилни апликации, во секоја можеш да го користиш, ама како shortcut си бираш една.

Пенкалцето има и други кул работи, Glance е нешто што користам доста, пример седам на Фемина, а во малецко ќоше доле ми е отворен ЈуТјуб. Сакам да видам која е песната, само го приближувам пенкалцето за да ми се зголеми тоа прозорче, а чим го поместам пак се минимизира.
    Ова како пример, ЈуТјуб не работи освен ако не е уклучен како основна апликација.

Исто се добри транслејт и лупата :)

И еден куп уште ќе ми текнат, чекај :D

А и во однос на дизајн, овој е поправоаголен во однос на S линијата, што лично за мене е плус :)

На Ane-Goki1, JuLleE, Esmeralda-MD и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ич не сум строга, ептен сме другари, дури мислам и го злоупотребува тоа понекогаш..може и грешам, незнам

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.785
    Допаѓања:
    274.523
    LiveMessage_2018-11-13-10-28-53.gif LiveMessage_2018-11-13-10-28-29.gif Еве уште една кул работа :)
    Ги направив во normal quality, зашто во high не можам да ги прикачам :)
    Инаку со 125gb доаѓа стандардно, така што би било реткост да ти треба сд, иако мислам дека поддржува уште 250 гб :)

Вака изгледа моето SPen кратко мени :)
    Screenshot_20181113-103604_Chrome.jpg Screenshot_20181113-103623_Chrome.jpg

На Ane-Goki1, SV1911, Esmeralda-MD и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :coffee:

Само јас ли не пијам магнезиум и општо, витамини и суплементи? Пиев во бременост еден куп, те фолна киселина, Фемибион, Ц вит., магнезиум... Некако секој ден полна рака апови, и едвај чекав да се породам да фрлам се тоа. После тоа, додека доев само Фемибион пиев, пренаталните, оти витамини нели, а откако и тоа заврши, еден Ц вит. се немам напиено. За глава си пијам кафе, за болки си легнувам и така :rofl:

@NarCis@ ти што не кажеш дека ти се пуши, ќе ти дадам едно цигарче. Малборо фајн тач (и имево е фенси) :D И кафе ќе ти сварам, најубаво кафе варам (така викаат сите :inlove:). Слаби се, таман нема многу да ти дојде.
    Шала на страна, година ипол не пушев, откако дознав дека сум бремена и додека доев. Сама се прекорувам што си дозволив после тоа пак да се распушам :( Ај по една со кафе, ај една после јадење... и така си бидува. Пак се само неколку дневно, ама битно палам. Ама убаво ми е бе, некогаш така ми се сладат со некое погодено кафенце што ми се лепи на душава :$

Со мајка ми правам муабет за се, најчесто за дете, храна и домаќинство. Само чита на нет нешто, па ми пренесува, највеќе ме оптеретува со здрава храна за бебка и мене |( Ко ја да не знам што е здраво, ама ја оставам да си збори. И за рецепти збориме, она најчесто ми ги кажува, мене ме мрзи да запишувам, па се трудам да ги запамтам, а додека се свртам веќе заборавени се :D Ама затоа е телефон, кога правам нешто и се јавувам и добивам степ бај степ инструкции :lol: Воглавно, за секојдневни теми секогаш си имаме муабет.

Со татко ми, бог да го прости, имавме посебна врска и однос (ќерка, нели). Ми беше потпора, идол, пример за тоа како човек треба да се однесува, а јас му бев љубов и слабост. Беше уникатен, единствен. Никогаш го немам слушнато лош збор да каже за било кого, да оговара некого, да зборува лошо за некого, никогаш го немам видено да дојде нервозен од работа, да е незадоволен од работата, никогаш го немам слушнато да се пожали за било што, буквално. Неговата ненадејна дијагноза и брза смрт ми беа шок, и иако две години поминаа, уште не можам да се опоравам и никогаш и нема. Боли, боли ужасно што веќе го нема. Најмногу од се се плашам да не му го заборавам гласот ;( Врежан ми е во глава, ама се плашам да не го заборавам оној звук на моето име кога ќе го изговореше со посебна љубов ;( Моето име звучеше посебно изговорено само од него ;(

Оф, забегав. Немав намера да одам во оваа насока со постот. Небитно.
    Ај кога веќе пишувам, реферат нека биде, како и грото мои постови :D

Остава имам дома, вградена е во кујната, по порачка ја правевме и обрнав особено внимание на тој дел. Си чувам се во тегли, мали и големи. Чувам од паста, фиде, тарани, мусли, па се до брашно, чаеви, зачини, ајвари, зимници и сл. Најјакото е што е скриена и делува како дел од кујната, но се извлекува и е огромна. Би ви ја сликала некогаш, ама одма ќе ме познаат тие што ме знаат и што ми ја виделе кујната :D

Замрзнувач купивме нов годинава, огромен (не знам колку литарски е точно) и во гаража ни стои. Во него чувам месо. Телешко за бебе и за нас имам еден куп домашно, теле купивме минатиот месец. А и свинче имаме, и тоа си купивме, ама тоа за нас е само, не за бебе (мала е). Се ми е подредено во ќеси и именувано, и поделено во прегради посебни за секој вид на месо. Многу сум организирана, малце така контрол фрик сум и сакам се да ми е цакум пакум подредено. И ако некој ми измеша нешто, најчесто мм, следи приговарање од моја страна :D Малце не сум си нормална, ама ете, таква сум. Он си ме зема, сеа ќе си ме трпи :inlove:

Уф, се расприкажав, ќе ве мрзи и да читате. Одам да поработам, се створи гужва некоја одеднаш, гракаат од сите страни :^)

Убав ден :)

На Ane-Goki1, do-re-mi, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.377
    Допаѓања:
    182.838
    Родителите со мене беа престроги. Честопати непотребно. Подоцна сфатија дека згрешија, па пробаа со брат ми да се полабави. Ама и таму згрешија. Оти станаа прелабави. Добро дете е тој, ама не знае за не. Кога сака нешто нема шанси да не го добие. Ако треба да напраи нешто ќе биде тој кога ќе сака не ти кога ќе му речеш. Уште му препишувам на младоста. (facepalm) Додека за било што јас немав помош и морав да се изборам сама, нему се му беше дадено на тацна. Моите отидоа од крајност до крајност.
    Веројатно нема идила и сите грешат и сите ќе грешиме. Да се и да сме живи и здрави и сите на број оти дур дишиме и ќе грешиме и ќе учиме. :)

Сакав да ве прашам, знам дека некои од тука имаа земено пред некое време од зачинетите кокошки од Лидл, па да ве прашам дали има потреба да ја чистам внатре?! :?: Прв пат земав, а поима немам што да праам. И дали можам заедно да печам компири или за кокошката треба помалку време, па да ги ставам компирите посебно? :?: БлагодарИм :D

На Ane-Goki1, SV1911, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добро утро и од мене :)
    Повелете на јуфки. Јас да ви кажам пак почнав да палам цигари ги откажав пред да останам бремена зашто се задушив многу кашлав пушев 2 кутии на ден, :) научена на работа те еден ќе оди на пауза те друг и викам па ја не сум будала само да седам и почнав и јас :D
    Инаку правиме ракија денеска мастиката ја ставав во шишиња уште мирисам на неа кој е за ајде :D

На LejlaD, mareane, Dust и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    106.639
    Јас сум за две голтки мастика за стомак де:lol:исто и узото јас за лекче си го пијам.
    Со здравје да си ја пиете.
    Од мене кафенце,чајче,какао кој како сака повелете:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На Ane-Goki1, LejlaD, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.359
    Допаѓања:
    90.279
    Јас мислам треба построго со нив,бидејки се лигават.
    Ене ја мојата помала,веке пишував дека е надарено дете и во тие области е страшна,но затоа биологија доби 3 ,и велам сега ке седнеш ,ке научиш и ке поправаш,и зема као книгите ,ке учи ,влегувам после саат време,таа спие.:@Цел ден и вечер ја држеше книгата во раце,со поплаки дека е тешко..А мрза е голема и ја пуштивме лабаво,пишува домашна во недела навечер ,лектира чита во последен ден,и одложува дур може,читај дур скрцкам јас.:whew:
    Со поголемата ќерка бевме многу построги,и можеби не гледаше ко аждаји ко што вика референтка ама се научи дека обврските мора да се завршат ,а не да се одложуваат,и денес кога е средношколка,на време ги завршува сите училишни обврски и има време за се.

На Ane-Goki1, SV1911, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.909
    @Bubce38 ако има земано, @koritsaki бидејќи живее во Грција, друг вака не ми текнува. Претпоставувам дека се чистени внатре. Обично на кокошка не и треба многу време, ама немам цела печено, па не знам да ти кажам.

На Ane-Goki1, LejlaD, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.