Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.623
    Допаѓања:
    174.844
    Земам јас чат пат од кокошките од Лидл . И ДА чистени се , и не им треба многу печење .јас заедно ја печам со компири или ориз . Мене лично ми се преубави @Yowannty

На LejlaD, Dust, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Фала мене ме опи доста е :drunk: да не сум трудна би дрмнала една :D за циркулација де не за друго :D

На LejlaD, dunika, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски

Да ве видам што правите.

Маж ми ме прашува што активност имам денес,му викам ако сака да ме замени,нека оди место мене.Пилатес мислеше дека му викам да вежба:D.
    Ама денес,ментална гимнастика ме чека.Родителска.Уште една,вчера поминав една.Отприлика знаев што ќе слушнам,имам апдејт за сите оценки.Само едно двојче и тоа по англиски.Не карав и не му зборев ништо,знам колку знае англиски,FCE ќе полага догодина,така да ништо страшно.Затоа супруг викна малку и се закани со казни(нема искачање за викенд).
    Кај другово,досадно е веќе,така самата вика,од прва до последна се наредени петки.Ми вика да не одам,ама до сега не сум скокнала ниту една родителска.

Редовни се во школо,до сега сум дозволувала да се остане дома ако биле премногу уморни и кога ги гледам дека едвај имаат сила да стојат на нозе(малово посебно,имаше периоди кога заради премногу активности и пренатрупаност со обврски ми се случуваше да заспие во кола додека ја разнесувам).Не ја форсирам,оди затоа што сака,не дека јас ја терам или дека мора да оди.

Вчера му зборев на маж ми,да се преселиме некаде во помал град или село.Се ми пречи во градов,од гужва до воздух и не само мене,главна тема на муабет е тоа.

Вежбање и денес ќе скокам,нозе не ме држат,скапана сум деновиве,мислев кондиција сум имала,како не!Витамини не пијам,овошје ретко јадам,не ми текнува да ставам во уста,а за децава дневно по кило-две лупам и сецкам,салата зеленчук свеж само со ручек,пушам и не пијам.
    Маж сака да ме навлече на оние heets електронските,дури и понов модел на апарат сакаше да ми купи,ама ужасно ми мирисаат,а апаратчето е убаво,ептен ми се свиѓа,ама не ги оставам цигарите.А он многу намали,помалку пуши од порано.

Ај да се фаќам за работа,а што убаво ми легна кафево,можам уште да си седам и да си свиркам.

Последна измена: 13 ноември 2018
    На Ane-Goki1, SV1911, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    сум кренала нозе у вис и чекам внатрешна контрола. Се уморив. уз пат од сабајле и до џамбо бев. адаптер за шоља и скалички. уз пат до њу јоркер на маш дукс барав. циганарии. женскиот дел не го погледнав ама машкиов шутка !
    за школо и моите не ми се збори зашо се нервирам. никад не ме учеа да учам. татко ми само ќе речеше-ете ја пак не учи. или дека книга не сум фаќала. А да седне некој да поработи со мене цурац. таблица еднаш ме испраша а како ја научив поим немам. ..
    факултет запишав на моја воља. нив да ги прашав ќе речеа нема шанси да завршам. нормално. Секогаш така беа настроени кон мене. Никогаш нема ова никогаш нема она. мамо лошо ми е. немаш темп нишо не ти е. Така и коа ќе речеш мамо иам цин ќе ти рече -еее па коа успеа ти да испиташ.
    не ми се репер за родителство. И никогаш нема да ми бидат. кожа ми се костреши од самата помисла така да му се обратам на своето дете а не па така да делувам ко нив.
    вие арни?

На Ane-Goki1, SV1911, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.587
    Допаѓања:
    273.058
    Моментално средувам табела во Ексел, еве каква е на телефон и зошто преферирам со пенкалце :)
    Моиве ќебапчиња не пипнуваат прецизно :D
    20181113_140206.jpg

На Ane-Goki1, SV1911, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.325
    Допаѓања:
    78.012
    Готово, ме разубеди, ќе го земам
    Утре заедно со часовникот, да се почастам за точните проценки.

Добар ден
    Јас пак на работа. Чудно нели.
    Еден статус на фб ми го направи денот. Уште се смеам.
    Денов долг ќе биде, повеќе од што требаше. Ќе снемам батерија наскоро.

Гладна, жедна, кафе сакам ама нема. Ќе почекам.

На Ane-Goki1, SV1911, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.587
    Допаѓања:
    273.058
    Лелеее јас се мислам за часовникот, ама ич бре немам навика никаков да носам :D

Не само часовник, ништо не носам, ни обетки, ни прстени, ни алки.
    Ми е страв да не го купам па да ми дреме во фиока, не е ефтин за така :)

На Ane-Goki1, SV1911, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.279
    Ми фали татко ми многу. Сакам да е жив и да можам да разговарам пак со него.
    Последниот муабет што го правевме пред да почине, беше за истражувањата кои ги прават Елон Маск и НАСА, за колонизација на Марс. :(

Со мајка ми ретко се слушам и разговорите ни се сведуваат на: Што правите? Како сте? Што има ново по дома? Мајка ми е, ја сакам... ама никогаш не сме имале заеднички теми за разговор.

Ги пораснав влакништата на нозе... ко орангутан сум. Сега уште да одлучам каде и како да се издепилирам, дали дома, дали во салон, со каков восок... Не сум се депилирала повеќе од деценија ...

Последна измена: 13 ноември 2018
    На Ane-Goki1, SV1911, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.325
    Допаѓања:
    78.012
    Имам гиар фит 2, скоро 2 години, ама сакам да го сменам.
    Уште не најдов време да го видам во живо, вчера еден колега ја имаше машката верзија и ок ми се виде. Вечер ако е отворено ќе побарам да го видам во живо, ако е ок ќе го земам.
    И јас не носев ништо, па сега ако го заборавам ми недостига. Ептен е кул.

Уште се смеам, монти пајтон

На Ane-Goki1, SV1911, LejlaD и 11 други им се допаѓа ова.
  10. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    :wasntme::wasntme:Облачно времево само за топло какао и некој филм со кучиња :toivo: (кучкара ме викаше баба ми)
    Си ја терав дозата за ослободување од стрес (заради некои настани) и еве ти синоќа нов стрес цела зграда во чад сите надвор трчаат јас само мобилниот и новченикот и да ме нема коа излегов од станот у ходникот темно чад не се диши летав 100 на саат од 6спрат и после некое време надвор му викам на дм не верував толку брза ќе сум ама мил живот на секој му се живее:wasntme: кога средија се вратив и на туширање си мислам ни накит гардероба ма на ништо не мислев едни тренерки на мене само да спасам глава.
    Се помина добро...еве јас и ова го преживеав 8)сеа ќе ‭‭се давам во валеријана и бкомплех :coffee:
    @malerozna да каже што ја насмеа на фб :D и другарките да се смеат :D

На Ane-Goki1, SV1911, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.325
    Допаѓања:
    78.012
    Избегал народниот херој во Будимпешта. На коментари ко бодрат ептен јако, ме здоболе стомак од смеење.

И кога ми текне дела фамилии не си зборат заради политика...

@душленце добро си изреагирала, ништо не се зема кога се бега од пожар.

Изгледа само мене ме прашуваат од кај доаѓам. Особено грците :rofl:

На Ane-Goki1, SV1911, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.166
    Допаѓања:
    21.111
    Хелоу на сите.
    Со мајка ми муабетот ни е организациски....претежно. Или кој на кој му пуштил поздрав...Се видов со тетка Маре, за сите праша, многу те поздрави кажа да се излажеш некогаш да одиш на кафе...Ааааа е кај се виде со Маре, шо прави, арна ли е :D:D:D:D:rofl::rofl:. Па за децава јас со пофалби и поплаки. Ич не ми дава да ги кудам...Па деца се тие, нормално е. А си пушта понекоја солза за пофалбите....А бе старост ли е, карактер ли е не знам. Ама знам дека толку многу заличувам на неа што дури некогаш си се смеам до толку исти фрази знам да употребам....

Женски од Скопје па и останатите, знаете ли дали во Скопје се уште постои пазар на стари книги....Едно време беа на плоштад, па после на улица Македонија на некои унифицирани тезги, едно време некаде кај мостот после Холидеј ин...
    Има ли уште кај може да се купат стари книги?

На Ane-Goki1, SV1911, TeddyGrey и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.791
    Допаѓања:
    202.752

Има продавачи на стари книги по улица Македонија, како тезги се, има и на кеј, кога одиш од Холидеј Ин према Џамбо.

На Ane-Goki1, SV1911, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.166
    Допаѓања:
    21.111
    Некаде слушнав дека немало веќе, ги дислоцирале или воопшто ги немало, после некој немил настан шо се десил...а појма немам што.
    фала ти Ана :hug:

На Ane-Goki1, LejlaD, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    @malerozna следам и јас на твитер имаше да каже каков аранжман има најдено за НГ :rofl: Има забава :bandit:

На LejlaD, Dust, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.791
    Допаѓања:
    202.752
    Ги има уште, само треба да ги начекаш отворени, не знам како им е работно време. Овие на кеј што се се како киосци, а тие на ул.Македонија како тезги. Нема да ги утнеш. Ако бараш нешто конкретно, ако можеме да помогнеме, кажи.

На Ane-Goki1, LejlaD, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.166
    Допаѓања:
    21.111
    Фала ти Ана. Не, повеќе ми требаше како инфо да знам дека се таму, па кога че идам да не ги заобиколам. И не, немам конкретно ништо...онака да прошетам да видам стари наслови во стари изданија и да се "прелажам " и потрошам мал милион таму :)
    Паметам ко студентарија од таму имав најдено некои интересни наслови, а пред 10 и повеќе години на внуците им купив Буквар од наше време. мајка им беше пресреќна пошто тоа било тоа , за децата не сум баш најсигурна дека исто беа најсреќни :lol::lol::lol::lol:.

На Ane-Goki1, SV1911, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    174.307
    Ме растажи мАри ептен ;( ... со татко ми посебен однос имавме ,он па 6места празни па сите други :| .После дојде мм па на раце ме носеа двајцата.Ама...грбот што го имав од татко ми,никад од никој немав.
    Мајка ми -иста ко твојата Вајлд,плус секој втор муабет и е да не се нервирам |( ... и лоша сум -знам да и узвратам дека ич не се нервирам,зашто се ми е пуно и рамно,ружи ми цветаат , ма пуцам од среќа |(...незнам ама со жената никако да се најдеме на средина

Ај д.ден
    Ко кутре денеска на вакцина ...после то шопинг ,да убијам досада ... и незнам зош ич радост не осетив за купеното :| .

Шпајз |( ... едино место у куќа кое е кособоиште -ратни резерви од се и сешто се чува -од прашоци за перење,тоалетна х. ,џогери,кофи,кирби,чадори,...украсни кеси собирани од пред 100год....ни ја незнам што се нема.Мм се зезаше на времето швалерката таму ќе ја криел у случај да ја затекнам |((facepalm)

Тукуууу,рибата ја затеков на грб плива ;( ...плачки ќе има вечер ...се мислам дали да одам да купам друга и да се правам на Тошо или па. само да ја оставам малата да се исплаче ....
    Толку ...батериите ич не држат ...

На Ane-Goki1, Роберт 7, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Денов прекрасен ама кратко трае. Си фатив рутина, кога ке се разбудам прво појадувам, правам кафе, отворам лап топ и почнувам со работа. Додека не ги завршам платените обврски, не се вклучувам на фб, инста или фемина. Моментално пијам кафе број 2 и разгледувам понуди за нова година. :inlove:

@Espadrila 100% ги има, вчера поминав од таму. Ги има и оние на плоштад и оние на кеј. Обично околу 1-2 напладне се отворени, барем јас кога поминувам секогаш се отворени, преку зима мислам дека затвараат пред да се стемни.

Кој е за кафе?

На Ane-Goki1, Sexybaby86, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    Има на кеј на коцката кај скара Вили, на потегот од раскрсницата кај Џамбо до Холидеј Инн.
    Има 3-4 дрвени куќички.
    Ама да ти кажам , многу скапи.
    Скоро беше еден роднина ме задолжи книга да му купам.Кога ни кажаа 4000 денари се запрепастив

На Ane-Goki1, SV1911, Espadrila и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.