Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.140
    Допаѓања:
    276.215
    На родителски одам редовно,мм само еднаш во овие години бил кај едната.
    Инаку денес ни е годишнина со мм,вчера мајка ме потсети,инаку немаше шанса во овој хаотичен период да ми текне.Ај до година јубилејна 20 ка може ке прославиме.:l:
    Мм ретко го праќам да пазари сам ,знам дека не се снаоѓа добро.А и посигурна сук кога јас си пазарам,не сакам в кујна никој да ми се меша,сакам сама да си исчистам,за сметки,куповки за деца и општо финансии пак јас сама сакам...И после ѓаолот ми е крив кога не можам од умор и мисли да заспијам:|

На Ane-Goki1, Peco, LejlaD и 23 други им се допаѓа ова.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.233
    Допаѓања:
    84.593
    Честита годишнина нека ви се множат :l:
    Гостите испратени убавко си поминавме средив се и сега е време за спиење :yawn:
    Добра ноќ!!!

На Ane-Goki1, Peco, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе и цигара после работа, мадамицата се дружи со татко ми, дечките на школо, маж на работа, да одморам малку од работа па да легнам саат, два да дремнам.:)

Со закаснување:wasntme:
    @JuLleE среќен роденден на синчето.:party:@SV1911 среќен роденден на сопругот :^:@mareane честито годишница:dance:

Пред некој ден пишав еден нааааа толкав пост за здравството, ми се изгуби, после исто толкав пост за органската исхрана и тој ми се изгуби и веќе ме мрзи да пишувам нааааа толкав пост, ај наредниот пат кога ќе дојдат на ред.:)

На родителска кој е слободен тој оди, ако сме и двајцата дома, заедно одиме, не се заеднички со другите родители туку еден на еден, засега е добар малиот, ќе видиме понатака, уште е рано да се каже било што.:)

Pantry имам големо, средено е колку толку, laundry исто големо, вградени плакари кај децата во собите, кај нас во спална соба плакар, уште два вградени плакари во ходниците, гаража од 50 кв и shed надвор..... се е полно.(facepalm)
    Сите куќи се такви тука, така ги градат, инаку од дома вадиме работи во гаража, од таму во шедот и на крај во ѓубре.(facepalm)

Од што се има простор само се купува, почнавме као да намалуваме со мм од последниот пат кога исфрлевме се ама некако тешко ни оди.:D

Маж можам да го пратам на пазарење, додуша почесто пазари од мене, еден седи со децата, другиот пазари, некогаш и нив ги носиме ама превише не “баждараат”.:lol:

Со татко ми за се разговараме, знае кога сум на работа на пауза да ми се јави да дискутираме за некој филм, книга, серија тоа дека и на него му фали даска па во 4 саат сабајле е буден.:rofl:
    Општо вака сме блиски па можеме за се да разговараме, дали дека сами сме растени тука со брат ми без блиска фамилија како другари сме со татко ми.
    Кога требало бил строг, сега знае некогаш да промрчи за на мм тетоважите ама брат ми од кога цел грб го истетовира нешто многу, многу не мрчи.:wasntme:
    Мајка ми да беше жива верувам дека ист однос како со татко ми ќе имавме ама јебига живот.;(

@CameliaMiller и јас не носев саат, никаков накит по рацете ама од кога ми го купи мм apple саатот со телефонот се чувствувам како гола без него, ептен се навикнав иако и јас мислев дека ќе заврши во некоја фиока, ден, два ми беше чудно, ми “тежеше” сега не можам без него.

Друго не ми текнува што сте лафеле:lol:не дека ве интересира ама уште си ја пејам Деспасито и тоа на Бибер верзијата(facepalm).....Despasito I just wanna hear you screaming I vendito :music::music::music::swear::drunk:

На Ane-Goki1, V.odolija, WORRIED.BT и 29 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    136.576
    И pantry и laundry имам :P Шпајз по нашки имам во кујната, коа ќе бидам задоволна како ми е среден ќе го ви го покажам овде. Добра работа е. Се буташ таму, организирано нели, и си знаеш кое кај ти е. Најгоре ми се ствари што ретко ги користам, некои поголеми тенџериња и тави, следно е прибор за јадење за многу повеќе луѓе од што реално некогаш сум услужила истовремено. Следно е 2 рафта со намирници што ги користам, најдоле се крупни ствари како на пример вреќе компир и голема шерпа за готвење :tmi:
    Laundry-то има корпи за алишта, машина за перење нема, јер нема довод /одвод. Ама има корпи за селекција на облеката и постелнината, пегларка и пегла.

Маж оди на пазарење коа мора ама некако не му е по ќејф или па скроз ќе се опушти па ќе земе се шо треба и не треба... поарно ми е јас да си пазарам. Јас најубаво знам што ни треба :makeup: Башка ако му е мозок на пасење може 100 пати да се јави за иста работа. Еднаш за еден сладолед пукнав. А требаше да земе било каков, ради болно грло ми беше. Коа напна со прашања |( Од чоколадо сакаш ли? Цермат океј ли е? Поарно мраз од фриждерот да си лизнев :angel:

На Ane-Goki1, WORRIED.BT, boomsleng и 25 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ние ни pantry ни laundry имаме. Имаме класичен подрум и класичен таван (не баш класичен, тоа всушност е поткровје, ама со косини, а и керемидите се гледаат). На таван може да се најдат алишта кои чекаат прераспределба и мебел кој не го користиме. Преку зима тука алишта сушиме, има уште пар ствари кои стојат таму ама се правиме дека не постојат. Зимница стои во подрум а имаме и класичен фрижидер за длабоко замрзнување, огромен е и преку зима е полн со јадење. Од тегли до буриња со жива и зелки, вино и ракија, оцет, вреќи со компири и се со ред. Ова веројатно од навика го правиме, ама навикнати сме убав грав и компири да јадеме преку цела зима, а оние од продавница не се секогаш вкусни а и поскапи се. Што би се рекло - домаќинска куќа.

Кај нас татко оди еднаш неделно на големо пазарење, а во тек на недела јас. Одиме со претходна најава и се прави список - лист од тефтерче со намирници - количина и марка. Ако нешто од списокот нема, се вртат телефони да се договориме, демек тоа е многу битно. Е преку зима не мрзи, па кога некој е излезен, на враќање купува работи по потреба. Муабетот 'Ало Бека, кај си, кога ке си дојдеш дома, имаш пари во тебе?' и јасно ти е дека ке те праќаат во шопинг.

Јасно ви е дека не ми се спие? :wasntme:

На Ane-Goki1, WORRIED.BT, boomsleng и 26 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.663
    Си вежбам :muscle:
    10 мин се доста(facepalm)..за почеток.
    Цел ден може ќе седам, бар да истегнам кичма.

За дисциплинирани луѓе- алал им вера.
    Не сум од тие,еве се учам на физичка дисциплина.

И го немам оној "сенс" дека на телото му е нешто и треба да си превземам мерки.Ееее луѓето редовни се на забар, гинеколог,крвни слики..
    Јас-тапа.
    За секоја осуда.
    Ама пак затоа од старците кој ќе лелекне еднаш одма ги носам по доктори.Верувајте,поздрави се од нас:^)

Вчера имав дооолг ден, во смисол, кога во еден тон бројки ќе згрешиш запирка па се урива се што си работел(facepalm).Едвај се исправив.
    Затоа денес малку повеќе внимание на работата.

Имајте убаво денче.Се збори дека зимата доаѓа:worried:...

На Ane-Goki1, Ariel, boomsleng и 28 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.337
    Алал да ти е Рефи,сама што си вежбаш.И ја би ,ама некако се на друго приоритет давам насабајле.Плус индивидуално ,,спортување" не ми ,,лега" ич .
    Од септември барам термини за фитнес од 20ч (facepalm) за да се вклопам со останатите обврски ама јок бреее...последни се од 19ч.|(
    Му спомнав на синко теретана -ми обрна очи уз коментар-Гледај прееби го и другото рамо (facepalm)

Ај д.јутро и од нас.
    Ништо ново освен да сум наспиена ... и внимателна :!:
    Планови со децата еден куп ,и се движиме по нагорна линија :) -пу пу пу ,за арно нека е само.
    И пак ќе речам ,само здравје нека има,се друго е релативно :)

Ај :*,убав ден имајте :) :sun:

На Ane-Goki1, boomsleng, ♡BuBaLe♡ и 29 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.903
    Допаѓања:
    152.581
    Добро утро :)
    Јас сум исто многу недисциплинирана кога сум јас во прашање. На забар кој знае од кога не сум била, систематски среќа од работа што ни прават редовно, едвај се натерав ехо и мамографија да направам се тегнев 2г скоро, и пап наместо секоја година обавезно скокам по некоја. За ќотек сум си знам. Вежбање одсекогаш сум мразела, еднаш се запишав во теретана и едвај истерав 1 месец многу ми беше тапа. Среќа точак возам па тоа ме вади ама сакам на јога да одам.
    Се мислам дал да го гњавам детево по доктори веќе нема т ил да го оставам на раат, он нормално нејќе да чуе да оди.
    Заспав со вртоглавица станав со тапан глава, вајда ќе се разбистри до после.
    @LejlaD знам дека е така и многу ми е криво, 2 пати сум била натака преубав град ама за жал што викаш умира. Значи ги утепаа сите градови, не е во ред од цела држава само Скопјево да функционира и стана невиден хаос. Жими Охрид што функционира во сезона друго се е празно веќе. Инаку искрено да имаше услови би сменила место на живеење.
    Ајде да се размрдам малку сакала не сакала си доаѓа времето за на работа :^)
    Ау да не заборавам @mareane среќна годишнина уште многу среќни да си исчекате :inlove:

На Ane-Goki1, boomsleng, ♡BuBaLe♡ и 26 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    Добро утро
    И јас да не сум покуса почнав да правам 'поздрав на сонцето' наутро. инаку навечер си вежбам и преку еден ден. минатат недела претерав секој ден небаре ќе одам на државно првенство..
    Наспана нашминкана и пијам кафе. Зимска јакна ќе си облечам .
    имајте убав ден друшки :*

На Ane-Goki1, boomsleng, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.530
    Допаѓања:
    106.283
    Добро утро!
    Среќен и успешен ден!
    @mareane среќна годишница да ви се множат годините во брак исполнети со убавини пред се здравје, радост,мир и хармонија во бракот и секако круната на бракот почита разбирањето и љубовта која ве споила.

На Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    260.741
    Изглеав видеата од сабајле, исчитав статусите и како и секогаш доаѓам до заклучок дека сме нација која ја бива само за сеир и ништо повеќе.

А изгледа и сонцето нема да излезе денес...да направам едно кафе за расонување, мозоков ми е каша :doh:

На Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡, karmenka21 и 28 други им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.819
    Допаѓања:
    94.783
    Морнинг саншајнс:hug:

Од залихи,преферирам пари:D
    Само јас ли немам pantry, или остава:smirk:
    Не знам ни дали ми треба,дневно поминувам покрај 20 маркети,купувам тоа што ке ми фати око,а ова оставите ми се за фамилии што живеат периферно и мораат со кола да возат неколку км до маркет.Плус двајца сме сега за сега,ке се испорасипе се..

Туку,овде почнаа со украсување а за една недела го отвараат Божиќниот базар,ептен е мерачки,ги бива за детали луѓево.
    Ке сликнам за некој ден совршенства од чоколадо(fingers)

Ајде убав ден:f:

На Ane-Goki1, WORRIED.BT, Ariel и 31 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Денес е као “биг деј“. :D Да видиме колку биг ќе е. Секако прерасна од обична средба со некој импортант (не-љубовно-аман) :Dво собир на куп луѓе. Па на еден не му чини во толку саат, на друг во онолку:worried: За мене не е проблем, ај ем хир ту с'рв :bug:
    Привет красни жени, моми и ергени.
    Какао сркнато, лимон сркнат, јаболко делнато.... Уште ни девет нема јас си ги завршив најбитните работи за денес:wasntme:
    Кои глупости ги сонував, оф. Али сеа ќе чекам развој на ситуациите во таа насока. Чим мозок ми прави сценарија, значи мозок нешто заприметил. А ја на овој мозок му верувам. Понекад.
    Досвидања!

На Ane-Goki1, boomsleng, ♡BuBaLe♡ и 29 други им се допаѓа ова.
  14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ќе испадне дека само на боледување сум активна на форумов.
    Ај добро утро.
    Бебево цела ноќ ме нервираше. Си има она мака ама имам и јас, ми се спие ми се плаче.
    И јас немам шпајз и перална, имам голем подрум и гаража. Толку. Зимници не ставам, освен буре зелка, што ќе престане да се става ко ќе ја снема свеки, оти секоја година пола се фрла.
    Сакам гардеробер ама како што моментално немам ни детска соба, гардеробер ми е мисловна именка.
    Со мм сме на раб на отерување во ПМ. Само се чека моментот на ескалација.
    Имам желба да легнам и да не станам 3 дена. Пусти желби ех
    Убав ден на сите

На Ane-Goki1, WORRIED.BT, boomsleng и 29 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Будна од 5, и па ќе закаснев(facepalm) , вака неам време, а не па уште и да вежбам...
    Ја незнам како да се облечам, жешко ми е(facepalm) и не осетив многу ладно сабајле, од дома у кола, од кола на работа,
    Немам навика да се пресоблекувам, регал да мкнам на работа или у кола, само чизмите нови уште у ѓепек ги возам(facepalm)

Денес пак родителска, е оваа ич не ја можам..ама морам|( лице да праам:angel:
    И то.
    Убав остаток од денов:hug:

На Ane-Goki1, doubleg, WORRIED.BT и 27 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.172
    Добар ден! :sun:

Од сабајле градов обвиен во некоја магла, чад, без мирис ама еве, веќе е 2 попладне и уште такво никакво, магловито. :nod: Овде воздухот не да е загаден, ама па цела среќа што сме на море па се прочистува колку толку.

Донесов храна за мачките, божем доста земав, ама мачорот прв што дојде изеде се. Утре ќе донесам повеќе.

IMG_20181114_134423.jpg

После се намести блиску до мене и правевме муабет некои десет минути. :D Он мјау, јас, кажи мацо :))) треба на курс по мачешки да се запишам, тешко се разбираме. :D Ама битно он задоволен, најаден. Душичка. :l: Сакав да го погалам, ама може уште не ми верува, па ќе почекам кога сам ќе дојде да се гали. Мора на директорот да му кажам да им купуваат храна на мачките, за 15$ месечно за пакет од 4кг сува храна, нема да се осиромашат.

Прееска еден на толкав текст напишав на германски. Тешко оди, ама има прогрес. (fingers)

Јас вежбам, некогаш само јога бидејќи немам сила за нешто друго, посебно периодов, се враќам преморена и гладна како волк, не ми е баш до вежбање во тие моменти. Денес си ветив барем 15 минути нешто да повежбам, зошто секогаш кога ќе се заборавам, грбот и вратот почнуваат да ме болат. Денес последната коска ме боли нешто, од многу седење ќе да е. :|

Од суплементи понекогаш пијам магнезиум, пробиотик и редовно б-комплекс поради б-12. Треба да купам б-12 одделно.

Имајте убав ден! :f:

На Ane-Goki1, WORRIED.BT, boomsleng и 29 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Морген. Шпајз немаме, имаме подрум со полици нареден за тие потреби го користиме. Храна не купуваме за повеќе од неколку дена, немаме навика за однапред купување. Гледав една емисија за минимализам во живеењето, и сфаќам колку непотребни работи имаме и трупаме и се гушиме во нив. Како куќите нас да не поседуваат, а не обратно.
    Уствари ме јаде еден сон од ноќеска
    Сонував една блиска личност која долго години е во брак ама нема детенце. Во сонот имаше напишано некој пост на фб многу тажен и загрижувачки за нејзиниот син. Кога го прочитав сфатив дека е бремена и дека нешто не е во ред, па побрзав да и пишам порака. Све друго ми е матно. Во друг сон па на рака го носев часовникот што покојната тетка ми го подари, а не го носам иначе не носам ни накит, и му го покажував на брат ми, како да не работеше...
    Се разбудив некако збунето, мислам дека ми останаа емоциите од сонот во мене.

На Ane-Goki1, boomsleng, ♡BuBaLe♡ и 27 други им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.325
    Допаѓања:
    78.013
    Слободен ден, а станав уште во 6.
    Да фати човек да ме натепа.

Добро утро.
    Ставив компир да се вари, и јас да каснам зготвено јадење. И топло. Попладне пак ќе готвам, ако не ме фати мрза.

Надвор сончево, ама ладно е. Ќе почекам попладне да се стопли па да излезам да прошетам.

@CameliaMiller синоќа го видов часовникот, убав е, ама на рака ми стоеше гломазен. Па сега се мислам дали комбинација Самсунг да земам, или да променам на iPhone и јас. Apple watch ми е ептен кул.
    Дури сега сум збунета и се двоумам што да земам. И дали да земам :$:rofl:

Јас за вежбање сум мрза прва лига. И ми се познава :lol:
    Мора малку да се стегнам во наредните 2 месеци :worried: оти маф ми е работата

Витамини имам еден куп ама не ги пијам баш редовно. Еве сега ќе се напијам, уз јадење. Утре пак ќе заборавам :$

Најавија снег наредните денови. Важно униформа си купив. Бендисав и капут, не дека немам, ама сакам нов. Само зависи колкава ќе се видам во него. Наместо да намалам бројки јас качувам :wasntme:

На Ane-Goki1, boomsleng, ♡BuBaLe♡ и 25 други им се допаѓа ова.
  19. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Вчера облачно денес магла ништо не се гледа |(ама се тера.
    По какаото зимам суплементи и пијам Бкомплекс и кордицепс по 2 или ако осетам малаксаност или болка во грлото зиам уште една капсула. Имам Ц вит во прав ама го избегнувам заради желудникот и магнезиум имам ама не пијам.:?:Секој ден јадам овошје и зеленчук штета што се нема вкус :(ама бутам.
    Супа сакам секој ден од зеленчук,додека сецкам се релаксирам. :)Селско дете (highfive)
    (n)Е за вежбање сум тапа :|
    @mareane среќна годишнина :f:

На Ane-Goki1, WORRIED.BT, boomsleng и 26 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.663
    Убаво ми е кога ќе си завршам работа.
    Сега ќе се честам една чаша винце.Ми го донесоа за некој повод и за украс го чував, ама сега ќе го отворам.
    Криво ми е , вакви вина се отвараат и се пијат до крај, нема оставање, ама сега имам мерак, неможам да чекам.
    Вечер може со чипс ќе го поделиме со Рефо.

Дали кога ќе ви донесат вино го ПРЕпоклонувате?
    Ако имам две исти во ,,колекцијата,, јас ДА...го ПРЕпоклонувам.Ќе си докупам што ми фали (цвеќе, благо...) и ќе се отчестам.

На Ane-Goki1, WORRIED.BT, boomsleng и 27 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.