Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.904
    Допаѓања:
    152.623
    Се пребројуваме :), први, други....
    Еее летовање преку школо или преку извидници на јадран, од 1во одд не праќаа. Убави времиња беа стварно.
    Од 5 пробува синко да ме издига па си отиде кај татко му, на него е толку ранобудник нека си се дружат :). Сега па пијам кафе во спална зверка и се спие а ме осети и не ме пушта да мрднам, ако не презаспие за 10м сакала не сакала ќе мора да стане.
    Дувна се расчисти воздухов а ја тамам маска си купив за на точак, тоа му било мајката изгледа :)
    Добро утро убав ден на сите :hai:

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Гутен морген људини. :) Се разбудив али, мозоков нејќе да се вклучи. Чатон на фб свети со реферати од ниедно време. Како може од пет саат да му се пишува на човек.. тооолку многу :))))) ова го викам оти сега јас сум во фаза..ме мрзи да шкрабам и ќе ти ѕвонам :))) пред тоа бев во немите...'ај пиши ми маил или на фб'.
    Денов ќе е лабав па, може да се поакам да видам нешто да купам за дотерување. Ќејф нешто немам али, ќе си го најдам ]:) ко нече милом
    ..ќе биде силом:bug:
    Среќна годишнина, Мареане. Да си дочекате уште многу, заедно.
    Пуштам среќа, Мистер.
    Досвидања.

Последна измена: 15 ноември 2018
    На Ane-Goki1, WORRIED.BT, LejlaD и 26 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.729
    Утро.
    Наспана за сите пари станав пред алармот . И пред дете :D мезам кафе и цигара на тераса. денес не е ладилник ко вчера. денес е по така.. да не ти се тресе вилицата ептен.
    Малце покасно ќе отидам на раб негде после 8 денес. Од обврски на пауза да платам градинка и кирија.
    Ние порано се редевме у школски двор. по паралелка. И не викаа да влеземе клас по клас. табла брише дежурен. Јас редовно последна во дневник бев или максимум предпоследна. На 30 ти у месец знаев дека ќе сум испрашувана. вошки ни бараа. На систематски не носеа. Во лешок не носеа. На четврт матура не носеа. класот од основно беше (и сеуште е) посплотен. Од средно калак. рница. И ден денес се дружиме а некои и секојдневно. ок генерација испаднавме. Нема паразити туку се се банкари адвокати доктори и по некоја домаќинка. немаше дрога меѓу нас.
    доста зборам . Да поздравам сонцето кое всушност го нема и да почнам полека да се спремам.
    имајте убав ден :*

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.624
    Допаѓања:
    174.863
    Добро утро куклички и тук там некој манИкен :hai:
    Станав маж да испратам на работа . Ич не ми се стануваше ,ама морав да станам ,немав ништо испеглано :doh:
    Даската ја оставив на сред соба ,демек да пеглам денес . Паника ме фаќа купот што го гледам :tmi:
    Денес пазарен ден кај нас . Не е лошо ако најдам друштво да одам да пазарам нешто овошје . Зеленчук колку толку има во на дедото фолијата .

На средношколските денови не би да се потсетувам. Учев медицинско ,ама тоа време беше многу строго училиште . Баш владееше режим . Воопшто не го сакав и секоја година молев дома да ме префрлат во гимназија ,ама тато не дозволи ,многу имаше мерак докторка да станам :). Колку не се гледав како идна докторка тоа беше чудо . Иако завршив средно без ниту една четворка сепак на фак се запишав на сосема нешто друго .
    Од толку што го мразев тоа училиште дури и на матурата не отидов во хотелот кај што славевме . Не се ни појавив . Од дома излегов дотерана ,ама не отидов . Имав дечко тоа време , па така со него си прославивме . Се уште се сеќавам на секоја една минута од таа вечер . Како вчера да беше . Си бев ветила дека нема да зборувам за него повеќе ама пусти срце не издржува . Поминаа и повеќе од 15 год одкако го изгубив а мене се уште во уши ми одекнува зборот ...сообраќајка ;(;(;( Живот .... Така требало да биде .

Е за студентските денови пекиМ. До утре можам да се присетувам . Од толку што го засакав Охрид студирав цели 7 год :)

Вчера земав резултатите за кои многу се плашев какви ќе бидат . И за среќа излегоа повеќе од добри:clap:. Здравје околу НГ ќе пробаме уште едно инвитро . Ако успееме арно ,ако не тоа е . Ќе прифатам дека така сака Господ и нема лутење . Изморена сум од болници одење ,од боцкање ,од апови пиење ,изморена сум од надевање . Се тешам само што фала богу имам таков човек покрај мене кој месечината би ми ја подарил само да ме гледа насмеана .

Рано насабајле си се истажив овде . Пола пост требаше у спојлер да оди ,знам , ама вие сте ми другачки ,нема да се лутите .

Среќна годишнина на другарка ми @mareane . Догодина со оро да си ја славите ,а мајка да го води орото :):*

Ај сега поздрав :hai:
    Да запеглам бар малку .
    Ама прво да си направам уште едно кафенце со :smoke:

На Ane-Goki1, WORRIED.BT, LejlaD и 29 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро. Бебе нана јас кафе "мезам" што би рекла Лилибоз :)
    Школските денови ми беа најубавиот период во животот. И тоа средношколските. Во основно бев грдото пајче што никој не сакаше да го дружи :( е ама затоа во средно лебедот излезе на виделина :inlove:. Уште се случува да фатиме кафанка со класот од средно. Прекрасни, прекрасни луѓе, сите до еден оформени личности, успешни, приземјени. Љубов ми се сите, ама еден посебно, неостварена.
    Што ви текна на ова сега, ќе бидам меланхолична цел ден :l:
    А Хеј словени до ден денешен ја знам :) какво време беше тоа. На карта на Југославија, сите Републики, сите главни градови да ги покажеш, па после почнува испрашувањето.
    Промена на работно место во најава. Иста фирма , ист оддел, друга работа. Слична ама попретставителна. Плата - пониска :D. Ама време повеќе. Е тоа е, не може се да е натокмено.
    Убав ден убави луѓе

На Ane-Goki1, Alishan30, WORRIED.BT и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.501
    Допаѓања:
    139.223
    Добрто утро.
    Не сум ви кажала, продавам стан. Евтин е ептен. Ако сакате инфо пишете.
    Глава боли. Вечно ненаспана сум.

Средното го сакам назад само оти бев многу слаба а и секси.

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.590
    Допаѓања:
    273.102
    Добро утро добри девојки :yawn:

e396514f5d26c1e8b929c672aab6edfd.jpg

Ме нервира времево, мутант е.
    Сакам секоја годишна доба да си е како во учебник, на пример есен е, треба да врне. Не треба да е ептен ладно (како што е, ноќе барем).
    Ми фали дожд, и тие што нејќете дожд, дождот е потребен :)

Сабајлево каснев со шминкање, ме гледа еден доктор само со пудра и коректор на мене, без "боја" и ми вика - лелеее абе ти зошто болна идеш на работа :D
    The power of make up :D После ме виде "обоена" како што ме гледа нормално кога веќе се шминкам, не му личев на болна веќе :)

Инаку, да се навратам на мутираново време.
    Кучето вчера крлеж ми закачи.

Има ново ланче против крлежи инаку. И ноември е. Не е баш најнормално крлеж сега да закачи, макар и без ланче.

Страшно.

Си бендисав еден капут и решив да си го купам.
    Немам поима колку пари е, се надевам нема да се шлогирам :)

На Ane-Goki1, TeddyGrey, Val-Dim и 30 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    260.745
    ^јас највеќе од капути се шлогирам...видов како контра тежа чизми у мега фешн за 690ден, кожни до колена. Си викам што ќе ми се ама у памет ми останаа.
    2кафиња испив, агенда имам утрово а ништо од неа не ми е по ќеиф :|

На Ane-Goki1, TeddyGrey, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Нови :?:..мислам сега ги гледаше8-|

На Ane-Goki1, LejlaD, doubleg и 6 други им се допаѓа ова.
  10. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добро утро и од мене.
    Јадев јапонско јаболко и киндер чоколадо од дете 8) а си реков демек ај само овошје.
    Маж отиде на пат, дете после долго време во градинка. Се молам се да биде добро.
    Денес-утре ќе одам да му купувам тренерчиња за во градинка, му фалат 3-4 пара за да не сме кнап.
    А треба и за мене спаваЧа и наметка за во болница. Ако знаете каде има по пристапни цени пишете.(под пристапни мислам до 1500).
    @Cka пиши ми инфо во ЛП.

На Ane-Goki1, Alishan30, WORRIED.BT и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    260.745
    М? :^)
    Во понеделникот на Бит пазар во таа продавница. Кремави, ќе видам денес ако има у капитол ќе купам едни па макар и над плакар да ги складирам 8)

На Ane-Goki1, LejlaD, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.233
    Допаѓања:
    84.602
    Добар ден !!!
    Кај нас едно ветре се занесува ама убаво го смени воздухот се диши што е најбитно:nod:
    И јас би сакала да се вратат средношколските години убави беа тие времиња ,убаво си поминавме ,дружби,дружења,спомени колку душа да ти сака....
    Сезонава на капутчиња почна па време е да се облечат ...
    Убав ден да имаме!!!

На Ane-Goki1, TeddyGrey, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ноќеска сонував дека јас сум трудна. Дури и во болница на пораѓај ме однесоа. Реков Елена ќе го викам бебето :| Дај некој нека ми протумачи соновиве, не знам што се случува. :|

На Ane-Goki1, TeddyGrey, Alishan30 и 23 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.325
    Допаѓања:
    78.013
    Мразам кога почнувам во ниедно време на работа, во најголема гужва.

Добро утро.
    Чекам воз, кој успее да влезе, арно, кој не, ќе чека наредниот.
    Сабајле со бус за 20 мин се стига со пеш одење, сега саат ипол не ме оправаат.

Тука топло, а јас облеков зимска униформа. Ќе се издинстам.
    Полека но сигурно пак се разболувам. Пмс иде плус заби ме болат. Си се напив апчиња за релакс, гајле ми е.

И тука ми замириса на чад, толку нетипично за овде. Секаде е гасифицирано, а ми мрчат колегите загадено било. В мое село уште во септември оган се палеше, за сега збор да нема.

Синоќа читав за спиечка парализа, па и мене малку ме фати синоќа.

Планови еден куп, не знам за што да се одлучам. Многу се предомислувам. Или па не, а?

Требаше и во банка да одам, ништо и од тоа.

На Ane-Goki1, TeddyGrey, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Бремена жена,бременост трудница значи-Болест,тежина некои непријатности ќе ти се случат.

Добар ден друшки.
    Пишувам и јадам домашен сендвич со врат и кашкавал.
    Верувате ли во духови вчера со колешката си правиме муабет во канцеларија бевме сами,и клучот од орманчето се заврти самиот и потоа како некој да го удри се заврти 360 степени.
    Изрипавме двете од столиците и се прекрстивме.
    Подоцна баравме на интернет да не имало земјотрес ништо од тоа потоа колешките постари ни рекоа дека МВР уствари било изградено на стари гробишта.Неверувачко е но вистинито беше да не го видовме тоа двете немаше да си поверуваме.

На Ane-Goki1, Alishan30, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.590
    Допаѓања:
    273.102
    Воистина верувате во претскажувања? :)

На M&M, LejlaD, malerozna и 11 други им се допаѓа ова.
  17. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Јас да бидејќи вечерта сонував како ми испопаѓале сите заби,уредента ми се јавува мајка ми татко ми критично завршил на ургентен во 8 септември а немаше предходно никакви симптоми.
    Кога го изгубив бебето вечерта сонував гробишта и мали деца како трчаат.

На Alishan30, LejlaD, malerozna и 4 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас чекам резултати па на се си правам филмови сега :|
    Ај да земам нешто за јадење да направам. Палачинки реков денес ќе скрчкам

На Ane-Goki1, M&M, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.590
    Допаѓања:
    273.102
    Може стварно си трудна де, не се плаши :)

На Ane-Goki1, LejlaD, malerozna и 7 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.664
    Претскажувања - не
    Интуиција, ама своја-да

Не верувам некој да ми кажува што ке ми се случи мене, ама затоа пак често осеќам немир и кога оп- нешто ќе се случи.Како да осеќам дека нешто ќе се деси.
    Обично на децата кога им се случува нешто, тоа го осеќам.

На Ane-Goki1, TeddyGrey, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.