Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Честитки, две Елени носиш. :handshake: :D
    Духови оние зли и по телевизиине што ги има па кршат, лудуваат и тропаат по врати и прозорци, па као се смеат - не. Верувам во оние сенки на луѓето кои биле со нас (не би го нарекол дух). Ми се има случено да видам сенка пред неколку години на задушница. Кога ги отворив очите беше накај мене и после се сврте во профил и замина, се изгуби. Може на некого ќе му звучам лудо со ова, ама мене очиве ми се насолзија дека умре многу млад. Ме потсети на ситуацијава. :) Секој со своето уверување. Верувам во Бог, ама не верувам во сè што пишува во Библијата. Некои работи ми немаат логика.

Фала ви за поддршката на сите. :) Сега па некако тешко ми дојде од муабетов.
    Убав остаток од вечерта. :f:

На Ane-Goki1, fina erika, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.095
    Допаѓања:
    136.756

(facepalm)

тоа влакненцата на грбчето не се клинови него диви влакна, у село моје со ракија ги тријат па со брич после ... :angel:
    Клиновите се фаќале во стомачето, не во грбчето. |( Па ги носат кај баби да ги вадат. Коа ќе извадат такво нешто ко тоа погоре тогаш ќе верувам во клинови (facepalm) Проста маса детето се витка од грчеви место капки да купат они под рака со свекрвите и ајде по бајачки. Тате па седнат у кола и ги чека. Еден бре ум да имаше, да ги подбере останатие малце, па да ги едуцира. Потешко малце тоа. Полесно е вака мозок на пасење и кој шо ќе ти рече тоа праи, нели мака си имаш па чаре треба да си бараш... СИроти деца во таква средина пораснати (facepalm)(facepalm)

На Ane-Goki1, bittersweet, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.785
    Допаѓања:
    274.524
    Јас ги осудувам, од тие лошите сум.
    Од туѓа мака поповите се најбогати во село.
    Од туѓа мака шарлатани како Дуле и компанија живеат солидно.
    Од туѓа мака продаваат тегла мед 200 евра.

Болниот велат и за сламка ќе се фати ама... 100% од времето сламката е стапица на бездушници.

Клинови е уствари ингвинална хернија, ги бајат машките деца за од плачење да не им се направела :D

Него, да ги читаш коментарите под прашањево, ќе видиш дека уствари mamickite врска немаат што е и за што баат :D

Од традиции... терам само она што ми чини.
    А најчесто не ми чини и не терам :D
    Денес од тебе дознав дека кокошка не се јадела на Нова Година искрено.
    Можно е да не ми е гајле за да знам, ни за суеверни, ни за религиозни, ни за народни традиции не водам есап.

Последна измена: 15 ноември 2018
    На Ane-Goki1, M&M, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :)

Вчера еден километарски пост напишав, ама тажен. Избришав се, денес јово на ново и попозитивно.
    Ова од сабајлево почнато :)

Дс продолжам. Турбо на работа деновиве, немам време вода да се напијам. Си дојдов сега, кафе и цигарче на раат истегнав, и вода се изнапив. Ни јадена не сум, чекам маШ. Бебка спие, па да пишам некој збор.

Во бајачки, гатачки и претскажувања не верувам, во бабини даветини па ич. Во духови - не сум имала некакво искуство, ама мислам дека постои нешто. Некои души остануваат заробени на земскиот свет зошто биле премногу приврзани за нешто во земскиот живот и не можат да преминат во вечноста. Гледав еднаш една емисија, така кажаа :D

Во интуиција и те како верувам. Многу сум интуитивна и самата, и други луѓе ми имаат кажано. И маж ми секогаш ми вика како може да претчувствувам некои работи. Еве најсвежо ми е следново. Неколку месеци пред да ја дознаеме дијагнозата на татко ми, јас за првпат во животот се соочив со страшни несоници и кошмари навечер. Спиев со месеци секоја ноќ едвај по час два, и имав толку страшни сништа, што иако како разумна возрасна личност знам дека се сништа и не се реални, ми беше страв дури да си легнам навечер. Останував по цели ноќи пред тв во дневна од страв. Маж ми тогаш ми рече: што ти е, од кај сега стана ваква, ме плашиш? Реков и јас се плашам, не знам зошто.
    Ете, кратко после овој период дознавме дека е тешко болен и за неполни два месеци почина. Тогаш престанав да сонувам кошмари и да имам несоници. И знам, знам дека ми беше така заради тоа што се случи, знам едноставно дека беше интуиција, претчувство.

Исто, знаев дека сум трудна уште после неколку дена од последниот обид, едноставно добро си го познавам телото и се чувствував поинаку. Не ни почекав да ми касни, направив тест и имаше втора цртка :l:

И така :D

На Ane-Goki1, TeddyGrey, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ако родам дете сеа, втор Исус ќе биде :|
    Може си требала да покопаш малце, некое грне од турско ќе си нашла :D
    Не памтам нешто од сон да ми се остварило, ама ете кога е стресен период на све придавам значење. Се надевам ќе биде трета среќа и овој резултат ќе испадне во ред, башка во сонот беше и др што треба да ми се јави... Позитив тотс :tmi:
    Јас и брат ми никогаш не сме носени на бајачи. Мајка ми не верува во такви работи, и не дозволила бабите да не влечкаат таму. Знам доста високообразовани луѓе се како оние од сликата...И религиозни исто така, контрадикторни на религијата. Би рекла ај за свое чедо све ќе превземеш и све ќе поверуваш, ама па на какви се глупости веруваат.
    Последно што слушнав е дека не се јаделе од гробишта раздаванките. Никаква логика. Па ако се раздава за душа, треба ли да ги фрлиме? Што ми текна сега едни лепиња покојна баба што ги правеше за задушница, ми се пријадоа :/

На Ane-Goki1, Mr. Right, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    ^леб и алва, тоа ми е врежано у памет од раздаванки на гробишта. Мајка ми мене ми носи тањири и чаши од гробишта, јас не верувам во духови и виши сили. Ко ми се запнаа еднаш трудна дека не сум смеела на погреб...

На Ane-Goki1, TeddyGrey, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Даааа, сендвич со алва. Мене тоа ми е превкусно :$

На Mr. Right, NarCis@, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.095
    Допаѓања:
    136.756
    Да рече некој да не одиш ради што е стресна ситуација, башка гужва, народ, туркање ама ,,не чини'' при тоа мислејќи дека ради виша сила нешто ќе ти се десе нема смисла
    Еднаш го шетаме внук ми со количка, почна да кенка, мм го зема во раце јас туркам количата и не сретнува една ... една глупача. И ми вика вака не чини, празна количка не се вози, не чини за тебе, стај бар нешто |( леле мислам на жуљ ми стапна .. И викам зошто? Па не знам вика така викаат |(

На Ane-Goki1, TeddyGrey, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Еми, и не е дека беше лабав ден али па, ако беше лабав ќе беше досаден.:bug:
    Зомбињата на фејсбук се вратија. Од сабајле до сега.. 300+ луѓе пратија покана. Ја ко шо знам, мала држава сме да му се сневиди. И по два и по три профила да имаа ќутуциве..ќе ги истрошеа во овој цел период ко шо ме тероризираат. Мајку им!
    Некоја тага ми ја ора душата деновиве. Се некои глупости сонувам и муабети и луѓе ме потсетуваат. Да ме праша човек што точно е, ошто е, пошто е..поима немам. И така.
    Треба да се исперам за да се исушам и мисли да спакувам и концентрација и..:sweat: ал ми е така тужно и ружно... и јас сакам у Будимпешта да го ловам Грујо ко тие од кај Бокито:smirk::D може да останам до пост католички Крисмас8-| оти да не. Ма и нек ме посвојат. Оти да не.

На Ane-Goki1, TeddyGrey, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    @Emy867 каде сииии?

Дојде НА главниот град и те снема |(

На Ane-Goki1, Emy867, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Кажи дека кога прочита кај жапче Еми ти текна на Еми :D Оти мене да, и ја сакав да ја побарам :D

На Ane-Goki1, Emy867, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.517
    Допаѓања:
    211.738
    Добра ви вечер,еве ме се прибрав од на Главниот ни град,тој ме виде јас него не.Уморна сум некако,напната како се ќе помине утре,се надевам на најдобро.Кафе цркнав да пијам,туку реков прво да се пријавам дека претам сеуште:)

На Ane-Goki1, EuHenIa, душленце и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    Апсолутно :$

На Ane-Goki1, Mr. Right, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.516
    Допаѓања:
    176.629
    Ќе биде Исус 2.0 :D

На Ane-Goki1, EuHenIa, Mr. Right и 8 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.192
    Допаѓања:
    276.925
    На претскажувања,гатања и баења ич не верувам.
    Ама за интуииција некако сум на две.Имам голема интуиција која всушност како што убаво објасни Сесил се заснова ваљда на искуство,размислување и реално согледување на работите.Две особи во минативе месец два ми рекле дека како што сум рекла така се испаднало.Кога нешто ќе се случи за кое претходно сум велела ми велат аман кути,повеќе ништо не кажувај.
    @kravce не се оптоварувај дополнително со соновите,се гледа дека последниов период си напната,си во стресна состојба и соновите се резулат на тоа.Јас сум иста...Ако ти кажам што се сонувам,тоа хорор и ужас ми се соновите.Се трудам да ги игнорирам,да ги заборавам....
    Чекам маж да си дојде од лекар со свекрва ,душава пак копец ми е од лоши вести.Не е интуиција дека лоши ќе бидат вестите туку реалноста и искуството ми го велат тоа...

На Ane-Goki1, SV1911, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Каме, не ги осудувам од следната причина:
    Има луѓе на кои им починале млади блиски па жалта те тера да размислуваш дали можеби му е ладно или како се снаоѓа на другиот свет па купуваш облека, зејтијни,пушташ пари по икони..
    А тоа што поповите се "такви" е тоа е веќе за дискусија.
    Алчни.Ококорени за пари.

На Ane-Goki1, TeddyGrey, SV1911 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.909
    Сонувам кога сум под стрес. И затоа ретко верувам во соништа, иако знам да го побарам значењето на главниот елемент што сум го запамтила.
    А паметам, како вчера да беше, сонував сон во кој што многу, многу се смеев, скоро хистерично. После неколку дена, почина мајка ми. Не знам дали сонот беше претскажување дека нешто лошо ќе се случи, оти нели, ако се смееш на сон, на јаве ќе плачеш. И така и бидна. Дали потсвесно знаев, не знам. Ама кога ми кажаа дека е во болница, не можев да се ослободам од чувството на страв и неизвесност.

Во бајачи и гатачи не верувам, а мајка ми веруваше и ме тераше да носам дете (за големиот) оти беше плачко. И свекрва и свекор се запнаа да го носам, а бебе нормално со грчеви, плаче. На глава ми се качија, го однесов, плачките не престанаа, нормално. Оттогаш збор не ми кажале.
    За џабе малтретирав дете, ама збор оттогаш немам слушнато.

На Ane-Goki1, TeddyGrey, SV1911 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.516
    Допаѓања:
    176.629
    Приказна за поповите

Во некое село, попот бил многу алчен. Сакал само да зема, а ништо да не дава.
    Еден ден пропаднал во надојдената река, а селаните обидувајќи се да го спасат, почнале да викаат:
    - Попе дај рака, попе дај рака!
    Попот не ја давал раката. Еден од селаните се сетил и му рекол на попот:
    - Попе, еве ти рака.
    Тогаш попот ја подал неговата рака за да ја зграпчи подадената рака.

Наравоучение:
    Си знаете, нема јас што да ви кажувам :D

На Ane-Goki1, Annath, TeddyGrey и 16 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.517
    Допаѓања:
    211.738
    За некои работи баба Ванѓа што би рекле не ми е рамна,ама тоа не значи дека верувам во надрилекари,бајачки,туку интуицијава моја,ваљда животов така ме научил,три пати да мерам,еднаш да сечам,да не верувам слепо во се што ќе слушнам.Ако нешто не ми е јасно,сакам да прочитам,да побарам мислење од други,немам набиено его,дека се си знам,знам дека не знам и се трудам да научам.Досега интуицијава,или некое внатрешно чуство кое го имам не ме излажало,се покажало како точно,па од кога се ќе помине,знаат да ми речат-арно велеше,ама што фајде кога во моментот кога требало сум немала разбирање и подршка.За бајачки сум се изјаснила дека сум стриктно против,и точно е тоа дека давеник за сламка се фаќа,па под притисок на други сум била,ех камо да беше како што кажа,немаше сега по гробишта да одам,туку внуци најверојатно ќе чував,ама и на маката некогаш за памет ќе ти биде.Во спротивно можеби и јас ќе ,,забегав,,во такви зони-мада не ми се верува,и тогаш со некоја скепса бев.

На Ane-Goki1, Annath, TeddyGrey и 19 други им се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Ја видовита сум.
    Стварно,не ве зезам.Имам некое шесто сетило,на моменти страв ме фаќа од сама себе:D.Еве на пример,знаев дека Грујо нема да лежи8),дека ќе фати магла.

Има некои работи кои ги претчуствувам,посебно за блиските.Телептија,интуиција,појма немам што ќе е.
    Во соништа верувам и многу сонувам.Имам некои сонови кои сум ги сонувала низ животов,ми претскажувале нешто и навистина тоа се случило.

И не се смејте,ама јас сум ги носела децата на бајачка:tmi:.Млада мајка на која и плаче детето или ништо не јаде,на педијатар ти викаат нема проблем,тогаш ти викаат на бајач,ти на бајач.Кај најдовме една баба,не ни знам кој ни ја кажал и се натокмивме јас,маж ми,мајка ми и свекврва ми и бебето во некое село се спотеравме.
    Луѓе,кога ме фати една смеа таму.Бабата зева,јас паѓам од смеа.Таа пак,јас уште толку.Овие околу мене,само ми викаат ќути.
    Сега со овој памет,не знам дали би отишла.

Човек од мака секаде ќе отиде,и не ги осудувам оние кои чарето си го бараат во алтернативите.

На Ane-Goki1, Annath, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.