Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.617
    Допаѓања:
    273.199
    На тие луѓе им треба стручна помош, која по правило не ја добиваат затоа што е табу.
    Мислам до свекор ми има закопано 15 годишно дете.
    И колку и да е жално, тие родители имаат уште едно, помало дете, за кое треба да се грижат. А нон стоп се таму, сосе помалово. Од ручеци, вечери, родендени и не се однесуваат нормално.
    Да не си им во кожа - ама да не си му во кожа ни на живото дете.

Да не зборам за болни од рак на пример на кои нон стоп им нудат "лекови" кои во најдобар случај нема ништо да направат.
    Во најлош предвреме ќе го отепаат човекот или уште толку ќе го измачуваат.
    А да не зборам за цените на тие "лекови".

И сум бесна, ама бесна бесна зошто многу често луѓето се откажуваат од терапија која макар ќе им го продолжи животот, и се "лекуваат" и плаќаат ненормални суми за ништо.

Реално и докажано е само едно - само и само медицината може да помогне. И таа нема секому да помогне.
    Надрилекари и магионичари освен што прават грабеж и се богатат на туѓа мака, ништо друго не прават.

На Ane-Goki1, Annath, TeddyGrey и 14 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Сода бикарбона за рак, и варова вода...
    Една жена, си го изгоре хранопроводот, од што не беше стаена варовата вода.. па кај рак, ја хоспитализираја оти ќе умреше од варта.

Кога сме кај ова.. не знам кај нас дали и како функционира, ама најулава работа ми е, кај католиците, ако си 'грешник', пример.. и човек да имаш убиено, на исповед, поп да ти каже: 'Речи 10 Дева Марија, 30 Оче наш, и ќе ти прости Господ'
    мислам... немој бе... |(
    Или, прај глупости, па оди во црква моли се, и пу-пу, не важи...
    Не оди тоа така .. кај 'преку трупа'?

На Annath, SV1911, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.617
    Допаѓања:
    273.199
    Ќути, варови, газии што не веќе.
    Бар марихуанана, ќе се надуваат и на душата им е полесно.

Не знам нашиве "духовни" водачи што прават, не ни навлегувам по црковните им "проштевања", иако тие најмалку ме иритираат.

Ама отвори кај темана на форумов за гатачи и бајачи, па да видиш колку ги има и ги бараат.

На Ane-Goki1, Annath, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Имам отворено...

Чеј ова.. За пости 'не се венчава/крштева'... утевр, освен ако не доплатиш 500/1000 или колку е таму |(

Није Слобо крив, ми смо говна :D

На Ane-Goki1, Annath, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.617
    Допаѓања:
    273.199
    Тоа им зависи од црква до црква :)

На Annath, NarCis@, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @CameliaMiller ако детето е починато во скоро време потполно ги разбирам родителите, т.е. можам да ги сфатам. Не е воопшто лесно да ти умре дете. Имавме во семејството таков случај. Од урлања, до корнење на коси, солзи...воопшто не е убава глетката. И она одеше често на гробишта. И требаше години да се помири иако е видно пропадната сега. Без апчиња не функционира.

Темиве денес ептен ни се тажни.
    Ќе печам тиква. :nod:

На Ane-Goki1, Annath, TeddyGrey и 11 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Нормално и природно е човек 'да се фаќа за сламка'.
    Не е убаво, што има такви кои за профит ја злоупотребуваат маката на луѓето.

На Ane-Goki1, Annath, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020
    Недај боже некој да е болен од рак.недај боже во фамилија некој да има таков болен.
    Болест која го засега целото семејство и околината. Неколку блиски луѓе ги "испратив" и болна тема ми е.
    Никогаш не ги осудувам, ударам во ѕид со глава и им велам да не примаат такви лекови но потајно во себе си велам-па види им ја искрата во очите, грејните се надеваат барем на малку продолжен живот. Жално:x
    Не ги осудувам, секојдневно се среќавам со вакви ситуации. Метадони препишувам и знам дека пијат и варова вода.бараат олеснување.мир на немирот кој ги јадосува. Пак ќе кажам недај боже да си им во кожа ни на болните ни на нивните блиски:(

Добра ви вечер сега,да кажам.
    Убавини немам да споделам, само ве читам и се радувам на убавините кои вие ги споделувате:)
    @SV1911 секоја чест за животот кој го живееш таму, језиви ми се сликите. Колку и да сум скептична за тамошната традиција и култура обожавам тебе да те читам:inlove:

Честитам родендени и годишнини на тие кои славеа:party:

Останете во добро здравје и радувајте се на секој убав ден-некој воопшто го нема!

Сакам снег,сакам слави,сакам имендени,сакам дружби со позитивни луѓе:inlove:
    Незнам дали сум ви кажала но си ги обожавам колешките и колегите од работа,си ја сакам работата.макар и ваква да е:^)

сакам да сум со маж ми и силно да го гушкам секојдневно-единствениот кој безусловно ме слуша кога зборувам,кој ме следи во животов мој. И сестра ми-страшно ми недостасува|-) дали сте блиски со вашите браќа и сестри??
    Јас многу...неможам ни да ја објаснам врскава која не поврзува нас две,не е само крв,нераскинлива врска е.Моќна...

Малку забегав со муабетов-не ми замерувајте-се трудам да излезам како победник во ситуацијава и многу размислувам во последно време:inlove:

Последна измена: 15 ноември 2018
    На Ane-Goki1, ***Bony***, Annath и 26 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Дајте да збораме за нешто друго.
    Почнавте да украсувате за Нова Година, или рано ви е?
    Планирате некаде да одите?

На Ane-Goki1, Annath, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    Скроз се сложувам со ова. Луѓе во очај, жал, тага .. во све веруваат. Тоа и не е така страшно како што е некој да те лаже дека е тоа така за да ти земе пари место да те седне да ти рече ај да поразговараме.. може нема да ти помине ама малце ќе ти олесни за миг. Поп да не видам значи. Црква си сакам. Да се прекрстам да запалам свеќа. Па и блага погача за здравје на малиот знам да однесам. .. не дека посебно ќе е здрав ама ете.. нешто демек да сторам. Ама курбан јагне јер дете се родило зејтин и не знам шо.. не. Не гледам повод.
    Посебно за курбан давање живо суштество. Ми се роди дете ај заколете го јагненцево. Иронија живота.
    вие арни?

На Ane-Goki1, Annath, referentka и 19 други им се допаѓа ова.
  11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Веќе на украсувам за нова година, доста беше.

На Dadusicka, mareane, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    :rofl:

Пишав на една друга тема.. Моите кога ја почнаа куќата, во темелите ставија глава од јагне, а со крвта од јагнето, ги 'попрскаа' сите темели со ред. |(
    Го памтам ова убо.. иако бев мала ептен.. 5години имав... 6 преку сила.
    То и ручеци се даваше, јагнето се јадеше, луѓе еден тоар, и то таму, на лице место.. до темелите.

На Annath, TeddyGrey, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.442
    Допаѓања:
    211.033
    @WildMk рано ми е сеуште за украсување,кога ми беа мали децата украсував на почеток на декември,тогаш и куќна слава ни е,па убаво скоцкано баш и за славата,а и децата ќејф си тераа.Сега веќе ми се големи,само по некој новогодишен аранжман,цвеќе божикната звезда,кое ми е преубаво,ништо премногу,но доволно едноставно и елегантно,барем така мислам.Слики од мината нова година мислам дека имав ставено,барем дел.

На Ane-Goki1, Annath, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    почеток на декември тоа. обавезно и натрупано куп да е :D:$ нигде нема да одиме вечерта најубаво ни е дома. Може во солун на крисмас фли да одиме само од 21 до 23 декември и то је то. чопинг ќе се прај.
    постов у два дела ама ..Тоа е.

На Ane-Goki1, Annath, TeddyGrey и 11 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.617
    Допаѓања:
    273.199
    Не е скоро.
    4-5 години сигурно има.

Не станува збор да ја мериме болката.
    Туку наместо да ги сожалуваме да им воочиме дека постои стручна помош.

На Ane-Goki1, Annath, TeddyGrey и 9 други им се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Ех, порано се радував за нова година, се радував на секој роденден..а сега само ми се плаче на тие денови;(
    лета животот, лета:(

На Dadusicka, LejlaD и doubleg им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.617
    Допаѓања:
    273.199
    @kravce и јас за мој болен купив чај од 500 евра.
    Ама затоа што ТОЈ побара.
    И тоа побара кога веќе знаевме дека е крај.

Но, едно е тој да побара сам, сосема друго е секој втор да му нуди. Не е хумано!

Да не зборам дека при една посета, една жена која е болничарка, му рече - немој хемо, се' друго е подобро!

Епа се дрзнуваат секакви неписмењаци доктори да изиграваат и да, ужасно се нервирам и до срж ме боде.
    Среќа човеков свесен беше, па и тоа што го поживеа, беше благодарение на хемото.

И пак ќе кажам, среќа што ние сме во добра финансиска ситуација, некои се' ќе продадат за лажги, а и откако ќе замине болниот, живите треба да јадат, пијат, сметки да плаќаат.

На Ane-Goki1, Annath, Val-Dim и 10 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    за некои работи не постои стручна помош. Јас не би сакала таква помош во ситуацијава што ја кажува рајт. зашто не сакам да продолжам нормално со животот во таков случај.

На Annath, LejlaD, NarCis@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    260.750
    Сеа коментирав, Дежа ву накитено, Pss блешти, Тренд исто...И католички Божиќ да славевме е рано :|
    P.S. Чизми у капитол не најдов. Ако носи некоја 41 нема иде да си купи.

На Ane-Goki1, Annath, TeddyGrey и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    106.374
    Рано ми е за украсување средината на декември украдувам до почеток на феброари ми е украсено.
    За нова година три години никаде не сме отидени си мислам да изнајмам викендичка маврово ама се мислам да не затрупа снег па да останеме таму.
    Не ми се планира пред време сакам се сакам спомени со маж ми да правиме да шетаме, сакам мал бизниз да отвориме, сакам да планинарам сакам опремема за планинарење опрема за кампување сакам се а сега највеќе треба рационално да трошиме за да се инвестира таму каде треба.

На Ane-Goki1, Annath, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.