1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Да. Они ке ти пратат рекапитулација на mail.

На Annath, NarCis@, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    треба да се регистрираш на страната на ујп. Коа ќе ја отвориш, ќе видиш една вест за тоа, кликни на линкот, креирај профил и испринтај ја пријавата па однеси ја на шалтер оти очигледно ујп не го поврзале со базата. Идиотизам, јбг.

На Ane-Goki1, Alishan30, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.910
    Допаѓања:
    152.681
    Ќе пукнам од смеење, барање пријателство од поп на фб па уште да почне да ти приповеда, ме потсети на една златна буба мара, колку забега Сашко тогаш кога збореше за е-црква :D:rofl:
    Леле како деца како сме им се радувале на тие раздаванки кога ќе ги донесеа старине од црква (facepalm), јас не сум чула дека не се јадат. Па храна е бре што да и правиш друго
    Хаха како забегаа 1тв, као епизода на биг брадер се:D
    Јас едно време сама си помислив да го носам синко кога беше од што бев преморена и збудалена, ама фала богу не се убедив доволно :D

На Ane-Goki1, Annath, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    176.194
    Фала :)
    Значи тоа е online регистрација на Македонски начин. Го принташ листот и го носиш во УЈП, навистина е идиотизам :)

На Ane-Goki1, Annath, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Одат од ујп и по фирми лично за да ги земат образците ..кај мене на работа ке дојдат наредната недела.

На LejlaD, Dadusicka, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.910
    Допаѓања:
    152.681
    Па нешто го убрљав постот и не можам да го опраам. Модератори хелп :wasntme:

На Ane-Goki1, Annath, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    ме зезаш :))))) се регистрирам онлајн, принтам и носам во ујп, ми удираат потпис и печат и после други од ујп ќе ми дојдат на работа да ми го земат листот:)))) лепреконите во кој точно момент ќе се појават?:))
    Не сме нормални,жими сме.

На Ane-Goki1, Annath, Cka и 9 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.603
    Допаѓања:
    273.136
    Регистрирај се на https://e-pdd.ujp.gov.mk/ppf/home.seam

e-mail и ембг ти треба.

Пријавата испечати ја и поднеси ја во УЈП.

Ова е добра работа, порано кога работев со договор на дело секоја година поднесував, тоа беше чекање со саати и саати.
    После почнав по пошта пријавите да ги праќам.

Вака они сами ќе си ја бркаат таа работа.

Инаку и кај мене на работа сами си ги земаа пријавите.

На Ane-Goki1, Annath, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Да бе душо, ние на работа ги испринтавме обрасците, така ни рекоа за да бидеме спремни а потоа они ке ни ги завериле.
    Ке ти кажам како ке биде кога ќе дојдат.

На LejlaD, Dadusicka, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.603
    Допаѓања:
    273.136
    ^ и кај нас така беше.
    Мобилен шалтер поставија, ама ни таму еден по еден не одевме.
    Сите пријави од мој оддел ги дадовме на една сестра, таа им ги однесе :)

Потоа на маил ќе стига рекапитулацијата.

На Ane-Goki1, Annath, Mr. Right и 5 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Вечер друштво! :hai:

Испружена и си медитирам. Уживам во тишината.:wasntme:
    Се бањав, се лицкав, уште фенирање утре и убава да сум. :makeup:
    Ми се спие. Ама го чекам маж ми. Може нешто за јадење ќе донесе. А до сега правев обиди да не вечерам.(heidy)

Не ги судам луѓето на кои маката ќе ги натера на се. Едноставно во кожа да не си им. Неубава тема сте начнале, ама дел од животот е . И арно и убаво.

Бремена бев, напочеток , и кај свеки едно кесе на масата ама полно раздавнинки. А мене толку ми се слатки.:tmi: Секогаш има некој зашеќерен еклер од некоја ванилица , истечено од шарбетот на баклавата, помешано со другите благотии, некоја банана чоколада. Кај нас тоа дават. Па јас одма се пуштив по него. Па баба му на маж ми кога рече не, да не сум апнувала од тоа. Не било убаво.Видов - не видов се повлеков. Ми купија специјално од истото. Демек ќе имаше разлика ако апнев од тоа. Нејсе не планирав да се расправам за тоа.:D

Бебето среќа не беше плачливо, клинови немаше или кој знае.:rofl: Бабите разумни се, па никој не спомнал баба за лекување. Иначе ќе летеа пердуви. :rofl:

Рано е за китење или сепак не? Средина на Ноември. Има време барем уште две недели. Ќе се кити да. Претходно една генералка од женчето темелна. :D После јас ке редам. Само од бебето не знам како ќе се добардиме, ама ќе пробам. Ќе му биде интересно сигурно, дека ќе светка. Па ќе фајќа. И онака е љубопитен и се сака да знае и пипне. Ако не бидува ќе соберам и ќе чекаат подобри времиња.

За НГ сакавме да фатиме накај @Dust , прашав на неколку места кои бендисав немаше слободно. Па сега не знам. Или ќе ја продолжам потрагата или ќе менуваме план. Дома секако не ни бега.:D

Без сестра ми не можам. Она ми е другарка, сестра, советник, критичар, се. Она е секогаш искрена со мене. Не ме лаже ако нешто не ми стои добро. :rofl:Со малото имаме сосема друг однос и двете. Кон него сме заштитнички настроени. Претпоставувам нормално е поради големата разлика.

Добра ноќ!|-)

На Ane-Goki1, Sexybaby86, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.910
    Допаѓања:
    152.681
    Абе ако си однесеш сама во ујп завршена работа, мислам само во поголемите компании одат мобилни тимови. Кај нас беа во некои 2 дена се заврши работа. Малку беше хаотично ама се заврши. Во секој случај ни кажаа дека кој сака може и сам да си однесе и таму каде што одат мобилни тимови.
    Е мене па не ми е јасно што понатака, веќе со ова сме регистрирани онлајн и...?

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.820
    Допаѓања:
    94.796
    Маж ми во фамилија имаат случај ко што го опиша Камелија.
    На чичко му им починува ќерка на 5-6 годишна возраст,од што-никој не знае,не е ни битно.
    Е,имаат син,постар,и во обид да го заштитат,едноставно го уназадуваат.
    Ова траело повеќе од 20 год,детево само по гробишта,до школо, и дома.
    Никогаш нигде не го пуштиле.
    Нит друштво,нит врска.
    Пред некоја год му купија жена од Пустец,ја третираат ко за приплод само и дома да седи.
    Сега имаат две ќеркички,од кои првата ја крстија на починатово дете,и ок е тоа,ама така и ја третираат,ко нејзина реинкарнација.
    Бев еднаш само,кога се роди малава,и се запрепастив,бабата одлучува буквално за се,малава облечена во стари алишта од починатово,околу неа исто стари кукли и плишани играчки,и над креветчето слика.Епа сеа,некои работи се екстремно нездрави,колку и да звучам сурово.

На бајач сум била еднаш,кај еден Ром,со школските од средно.
    Ни даде по едно ливче со арапски букви,рече да сме го пикнеле во опаковка од чоколадо и да му дадеме од истото на симпатијата ил негов близок,да не сакал:D
    Шипки|(

Нова год овде негде,ке дојде брат ми со снашка,па и празниците ке ги минеме заедно.Се радувам ептен.
    Не сме особено блиски,во смисла секој ден слушање и рапорти,ама среќна сум што го имам.
    Ке украсувам почеток на Декември:*:

На Ane-Goki1, Sexybaby86, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    добро чим е завршено. :)) Пресмешно ќе беше ако ем ја однесев и ем они ќе ми дојдат да ми ја земат. Лудост али, не е далеку од умот кај нас. После...инфо ќе добуваш на маил и ќе можеш преку профилот да ги смениш информациите за приходи.

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Глупост е, онлајн се регистрираш, ама и на шалтер да поднесеш...Ама што е нормално во државава.
    Го избришав постот, не ми се пишува на темата, ќе ме прогонуваат мислите...
    За нова година китење една недела пред тоа. Иако у сите дешавки периодов од сега би почнала да ми засветка за возбуда, ама ќе ми здосади па кој ќе ги гледа месец дена. Само собирам ствари по куќава во кутии и најлони, да немам за преместување и бришење.
    Со брат ми сме блиски, тоа го имам пишано.
    Се мислам дали да кснам уште нешто или да мијам забите

На Ane-Goki1, Sexybaby86, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    276.280
    A како е за пензионери:како за тие без дополнителни приходи ,а како за тое со доплнителн приход минатава година?

Ние на работа само не еден лист доставивме маил и бр на тел.Сега тие ке не најават,испечатат?Никој ништо не кажа,

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Немам јас приходи, па не поднесувам никакви пријави. :smoke:
    Кога сум имала работа со УЈП, само со кавги сум завршувала... Кој-од кој понеспособен. Ти ме гледаш лаик, објасни ми шо треба-како треба, не 100 пати да ме враќаш за едно ливче мо*ано.. со деној да се расправаш со нив.

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.910
    Допаѓања:
    152.681
    И ако тии е платата единствен приход веќе и наредната година нема да има потреба да пополнувам годишна даночна??? Малку сум приглупа за овие работи:$

На CameliaMiller, Annath, Dadusicka и 3 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.300
    Допаѓања:
    182.550
    Леле луѓе што направивте? :o

Почнав еден пост сабајлето и толку беше. Сега наново.
    Немам шпајз, ама имам голема кујна со посебен дел за "шпајзерски работи". Сѐ се чува таму.
    Блиска сум со моите, за сѐ разговараме. Добро де, скоро за сѐ :wasntme:
    Интуиција? Хмм... Не знам. Некогаш сум имала претчуство, некогаш за џабе сум се вознемирувала и така. Не верувам во натприродни моќи, само во природни :!: Верувам дека за сѐ има објаснување, само што ние не можеме да си објасниме. Ама тоа не значи дека е натприродно.
    Бајачи не. Ниту моите, ниту ние со маж ми. Еднаш тајно баба ми ме однела со друга баба кај трета баба на баење (facepalm) Оти имав мононуклеоза :!: и цело детство ми помина во кошмари дека баба ми и уште две други баби сакаат да ме изедат. Во случаен разговор со мајка ми, разбрав дека така се баело, со отварање уста и уствари баба ми ѝ кажала на мајка ми дека ме однела на бајачка, дури била на работа. И после трауми |(
    Друго нема.
    @WildMk дај кажи од тие твоите теми и да си легнеме.

На Ane-Goki1, duffi, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    За сите важи. Т.е. не знам што се случи за пензионерите се мислеа, не сум прочитала што одлучиле.
    Штом ви зеле мејл најверојатно они ќе ве регистрираат.
    Заборавив да пишам. Нова година во Скопје, иако би сакала и Охрид. Ми се оди во Охрид :/

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.