Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    98.323
    Здраво, ШО?:D

Знам дека се изгубив од темава, ама и така се изгубив некако:$. Имам работа и дома:^), почесто сум ненаспана, немам преку недела време на раат да се избањам и да јадам, а викендот реално најчесто го преспивам:|.

Пробав неколку пати да упатам блиц посТче, ама не знаев што да пишам баш оти не успевам да ве читам, па така остана само на пробување:D. На работа освен гугл се друго е блокирано, така да, фемина не е во обзир тогаш, јер приватно си ЈЕ приватно:P.

Друго нема ништо, освен дека е ПЕТОК, нели:D. И дека цел месец сум НА главниот граТ, а до молот не сум отишла:envy:. Е така се раѓа лебот:!::D.

На zhap4e, WildMk, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    260.745
    ^Еми радник на месецот ;)

Не сум у пмс, петок е, а јас сум нешто нервозна...до мене ќе да е.
    Ми се искача негде викендов, нит знам кај сакам ни со кого сакам :devil:

На zhap4e, WildMk, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    98.323
    Божо:devil::D.

Абе и јас не сакам, ама така требало:D.

На CameliaMiller, kuc, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    136.581
    Имав гостинка. Разочарана од животот, ја сфаќам, повеќето луѓе се, посебно коа ептен непланирани работи ќе им се случат и нема да го реализираат планираното ама па зарем мене сите ѕвезди ми се наклонети. :?: Па пред народ навуцим осмех на лице и сите ружи ми се расцветани. Више до толку ми пукна филм шо понудив кафе само за да станам и да искулирам малце у кујна. Па на раат си раскревав и машина со садови додека варев кафе :tmi: Не чини, знам. Не ни личи ова на мене. Некогаш ни сама себе не се препознавам до кај одам со некои постапки.

Вечер ќе се излегува. Си застанав пред гардеробер и земав комбинации да си правам, па на маж да му праќам да ми каже мислење. Ко некоја тинејџерка се испозанесов. Ме откачи на брзина па земав сестра ми да ја гњавам и она културно ме откачи со одговор дека што и да одберам нема да згрешам |( На крај ми престуде и се планирано падна во вода па мислам некоја комбинација со чизмички :tmi: Студ, шо да правам...

На Val-Dim, zhap4e, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.664
    Легачам, да не мислите :D
    Утре ќе се шета и ќе се руча надвор..или ќе се руча дома па ќе се вечера надвор..
    ..важно од сметката за струја што ја планирав како трошок ми остана 1000-ка па малку надополнета ќе направи едно добро- кафана за тројца:).
    Утре ќе станам рано сабајле да поработам малку на лап топот ама додека се разбуди дете.После нема шанса да ме остави раат.

Барам филм.
    Свртев се, ама не ме бендисува ништо.
    Сеа телефонот го грабнав, ќе тарашкам.

На zhap4e, WildMk, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    106.298
    Добра ви вечер дами и господа!
    Стигнавме кај моите градов е хаос го замрзев мислев дека никогаш нема да ми се јави ова чуство за мојот роден крај но,ете се случи.

Собраќаен хаос,загадено,се ми д хаотично.
    Е единствено добро нешто е се тоа што си ги прегрнав мајка ми и татко ми да не се они не би ни дошла во овој град.
    Кога и да дојдам овде ми се будат убави спомени а и самото време пиминато со моите родители е божанствено.
    Ќе се излегува со драги луѓе на вечера поздрав и убав викенд.

На Val-Dim, zhap4e, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.141
    Допаѓања:
    276.248
    Никогаш не сум размислувала за странство,а сега ми е криво што барем не пробав додека бев помлада.Ама врзани како слеп за стап за да се вработиш по струка,па со години нерви да изгубиш да ја зачуваш,па да дојдеш до свој дом, иии поминала младоста.
    И навистина веруваВ дека ќе биде подобро,а не дека до олку ќе се замине се во неповрат.
    И децава гледам немаат некоја амбиција.На неколку пати сум и нафрлила на големава учи нешто за кое можеш и во странство да се снајдеш,а таа пред 5 мин ми вели дека на фак на мак.јазик давале дури и стипендија(facepalm)Па како кинисало може таму некаде ќе ги учи децата на иселенициве на мак.јазик.:wasntme:
    @LejlaD со лесно :hug:

Последна измена: 16 ноември 2018
    На Val-Dim, TeddyGrey, Milobebence и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.358
    Допаѓања:
    142.360
    Здраво жени и по некој фраер!

Имам нова фризура, многу сум убава.
    Топ сум расположена, цело попладне си пуштам музика.
    Немам со кого да излезам.
    Сумњам дека симпатијата на ќерче - ѕверче се трансформирал во дечко. Ќе се испита тоа.
    Утре мм се враќа и одма тераме на шетање во комшии.

Променливо расположение, како што може да се прочита.
    Вие добри?

На Espadrila, ♡BuBaLe♡, Sexybaby86 и 26 други им се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Emy867 памти па врати. Да ме бараш коа ќе ме нема, да се осетам и јас сакано :D
    Сериозно не знам како успеав да се разболам сега. Секој ден цедам лимони, пијам витамини, од дома неам излезено...што по ѓаволите правам погрешно?! Угх!

На ♡BuBaLe♡, Milobebence, zhap4e и 16 други им се допаѓа ова.
  10. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Ве читам ама некако немам време да ви се придружам на дискусиите ,цела недела тубуленто ,време не стига за ништо , деца захтевни , барав и јас филм ко @referentka гледам на ртл 50 нијанси го даваат, убаво би било луѓево да се посовесни и чесни

На ♡BuBaLe♡, Milobebence, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.426
    Допаѓања:
    210.844
    Добра ви вечер од мене.Благодарам на сите за добрите мисли,донекаде е во ред,работата,сеуште е на интензивна,општа состојба добра,се надевам од утре уште подобра.Денес да ме сечеше некој мислам дека крв немаше да капни,одговорност голема беше ова за мене,никогаш немаше да си простам не дај боже нешто да се случеше,затоа што на мое инсистирање беше сето ова.Конечно вечерва парното го запалив,отворам сезона на домашна ,,теретана,,за мене,ама одма подруго е,топличко,што се мора и да е тешко тоа е :D.Од оние сум кои сакаат да заминат,и ако успеам еднаш кажав и пак на истото стојам-нема ни да се завртам назад,немам убави спомени многу тука,повеќето лоши.Сепак немам ништо против за оние кои се против одење надвор или горе или како и да е.Мило ми е ако им е убаво,ако се снашле овде,јас не па затоа се надевам,во најтешките денови таа надеж ме крепи засега.

На ♡BuBaLe♡, Val-Dim, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020
    За муабетот за странство.се запишав и јас ми и маж ми на курс Германски.здравје за некој месец заминуваме.одлука донесивме оваа недела.колку и да си ја сакаВ државата-веќе не.толку.
    Секој ден размислувам за подобро утре
    @Sesil у вашТа агенцијА има понуда за Лапонија за нова година.ептен убава е ама од човек е 1800 евра бре.уште 3 години да работам нема да соберам пари вака да се излуксузирам:( а колку би сакала:inlove: моја неостварена желба ми е сега за сега а за следната нова година ќе гледам да си ја остварам.таман и пари ќе имам:D8)

На ♡BuBaLe♡, Val-Dim, duffi и 29 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.903
    Допаѓања:
    152.604
    Ме претрка :), ја цитирав да кажам дај да видиме ти веќе си пишала. И го стави во "што последно си купивте?? А не ми треба капут ама па сакам да го видам. Јакна ми треба и многу нови блузи, и пантолони ама шо можност прво некој да ми расчисти шкаф и ослободи место.

Јас не сум утре хаха :P
    Ја веќе не верувам, значи се шалтаме од една на друга група а тие кој од кој полоши, а и онаа третата група што се закачува како пијавица на една од овие и користи, и вака до недоглед, колку години поминаа.....
    Не пишувам веќе на темава се сте кажале и се држи вода :)
    Цел ден чат пат пробувам да ве исчитам со паузи. Отиде петоков, не беше толку стресно како што очекував со мали лапсузи од моја страна истерав.
    Викендов со детски активности еден куп, а сакам и шифоњер да потсредам, грото зимски работи уште не ми се извадени а летните не кренати :tmi:
    Гледаме цртан нормално, петок вечер е :~::emo:

На ♡BuBaLe♡, Bubce38, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.327
    Допаѓања:
    120.099
    На тема странство. Ќе си гризнам од дебелото од мака што не заминав кога имав шанса. Особено како иде сега работава од државава не остана ни Д!! Кој отиде се спаси. Тешко е ама па овде убива. Само тоа знам. Да имам деца би ги насочувала да одат и да не се свртат назад.

На ♡BuBaLe♡, Skorpija25, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.590
    Допаѓања:
    273.102
    Не го сликав, ама еве го :)
    Има капуљача.
    FB_IMG_1542414545720.jpg
    Мене ништо не ми е блокирано скоро, ама пак најарно ми е од телефон :D

Честито работа, не сум во тек :)
    Дишеш :D

И тоа е повеќе од доволно за вирусЧе :D

Последна измена: 17 ноември 2018
    На LejlaD, mareane, kravce и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.333
    Допаѓања:
    89.986
    Мислам дека како поминуваат годините,тешко е да оди човек во странство.Поготово со деца .
    Имаме шанси и понуди,дури ми е неверојатно колку лесно за мојата професија најдов но тешко ми е да се одлучиме.
    Се уште не сме на чисто.
    Мене ме интересираат многу работи кои го прават животот.Не само парите.Пари и овде се прават.На пр.ме интересира каков живот имаат тинејџерите,бидејки имам деца на осетлива возраст,за Германија и Шведска,не добив баш позитивен одговор.Дали ако одиме, децава, нема да излегуваат?Бидејки ми кажуваат заминативе блиски дека не излегуваат навечер поради мигрантите.

Имам прва братучетка долги години во Шведска,вели дека се е сменето таму,дека и нив ги гледаат како да се мигранти,и тоа и смета, бидејки долго време е интегрирана и работи како психолог.Децата навечер и се пред 8 дома,имало многу силувањаИ се прашувам дали вреди?
    Најубави спомени се создадени од средношколски излегувања.Дали треба да им ги скратам тие дружења.Ова е само едно делче од целиот рингишпил во мојата глава.

Се појави опција Англија,но и за таму сум во страшна дилема,се чини не е толку идеално колку што мислев.
    Не сум паметна по ова прашање,незнам зошто треба да одам.
    Многу луѓе заминаа,но јас не би отишла за пари,би отишла само за поубав живот,а не сум сигурна дали доживотен странец е поубав живот?!

На Val-Dim, LejlaD, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    136.581
    Значи не ме читаш :P уште пред повече од 2 недели постирав за Лапонија
    Ај додека доприме до деца, децата да потпораснат доволно за да сфатат кој е Дедо Мраз, таман пред да им признаеме дека не постои, ќе ги однесеме да го видат :rofl:
    Инаку агенцијата ми е омилена и се преку неа си уплаќам. Најефтини се а имаат доста добри понуди.

Сега се прибирам. Како маШ ке стани утре т.е за некој саат за на работа не знам. Јас сум слободна.
    Многу сакам жива музика, вино и добро друштво. Сето тоа заедно ми е добитна комбинација. :inlove:

На bittersweet, LejlaD, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.903
    Допаѓања:
    152.604
    Ааа Ками многу хубаво, посебно што е со капуљача ептен ме бендисува, ептен е мој стил, не сакам јас многу класични капути. Со здравје да си го носиш.
    @Cosmi исто и и јас мислам баш за моментот за децата и деѕството какво е по другиве земји, не знам каде ја има онаа маалска игра и држење пред зграда, колку е опасно навечер за излагање, дали мораш секаде да ги разнесуваш па зимаш. Тука уште го има тоа играње спонтано надвор без да мораш да договараш со родители "play dates" , не знам како е веќе и кај нас за излегување навечер, ме плаши дека и кај нас станува тој момент се поопасен. Стално зборувам за тоа дека јас во средно сама сум се враќала пешки од чаршија, со братучетка ми од центар до топанско сме оделе во 12 ноќе пешки преку јаја паша.
    Ајде добро утро :)
    Уште се легачам, да станам кафе да пијам да пружам машина. Денес ни Џенските ќе си се дотераме и ќе си одиме на концерт (златно славејче де :)) мажињава ќе се дружат, лабав ден у најава. Го терам маж лазањи да ми прави за ручек одамна не сум јадела а ич немам за друго идеја.
    Убав ден :hai:

На bittersweet, LejlaD, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.664
    Добро утро

Да ви кажам ме изненадивте со зрели ставови и уште подраго ми е што секој издржано си пишуваше на темата дали БИ заминал за странство..за останување кај нас..
    Убава дискусија.
    Демократија на ниво.
    Огромно браво.

Често вака во друштво кога си дискутираме на некоја тема секогаш се наоѓа некој/а да тврди дека само нејзиното е исправно и најдобро.Дека тоа треба да се почитува.Дека се останато се детски размислувања.

Понекогаш си размислувам, форумов ме научи да сослушам и да прифатам дека не сме сите исти.Ама дека тоа НЕ прави да сме различни.
    Искрено,ми се допаднаа Вашите ставови иако се контра од моите.

Денов се дигна.
    Не станав баш рано.
    Ми е гајле,викенд е.

Облаци тежат, длабока есен.
    На балкон туршијава и зелкава ја гледам и лиги ми течат.
    Денес туршија ќе се проба.За зелката рано е.

Имајте убав ден девојки.

На Sexybaby86, bittersweet, LejlaD и 20 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.174
    Добро утро! :coffee:

На тема странција vs. татковина, го одбирам светот. Јас сум родена на планетава, а имагинарни граници поставени од луѓе нема да ми диктираат каде да живеам и каде да се чувствувам како дома.

Одамна сфатив дека драгите луѓе го прават домот, а не локацијата која моите ја избрале за живот. За среќа, лесно можам да се вклопам во било каква средина и со било какви луѓе, не правам драми од тоа што не ми се допаѓа, туку се трудам да си го направам животот да ми тече во правец кој мене ми одговара. Бесконечна борба е ова секако, ама според мене има смисла.

Никогаш не е доцна. (fingers)

@Alishan30 со среќа! Ако имаш потреба од помош со немачкиот, слободно пиши ми. :hug:

@LejlaD вчера не стигнав да пишам, се надевам дека човекот кој беше на операција веќе се чувствува подобро! :hug:

@vitamina ја немам прочитано неколку дена, се надевам добри сте! :hug:

Ајде, нова тема. :wasntme: Со кој/а од друштвото тука мислите дека имате најмногу заедничко? Во поглед на ставови, размислувања, интереси?

Јас мислам дека најмногу сличности имам со @dunika, често пати мислењата ни се совпаѓаат до степен да мислам дека истото од збор до збор би го напишала и јас. :D

Маж дрнда со колеги по скајп, во сабота. |( Не се случува често, па нека го. :D Да се фатам за работа и јас. :bandit:

Имајте убава сабота! :f:

На vitamina, Sexybaby86, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.