Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сега да треба да се спакувам и одам би. И не мора да е средена држава. Реално,и не многу имам мислено за средените држави колку тие забаталените и хаотични на Исток од нас. Мене не ми се оди оти го мразам системов, владата, претходната, луѓето.....туку, оти, генерално имам потреба од периодични, некад и почести промени и едноставно, си ме влечат други работи. Колку и да се жалам некад дека ми е смачено од хаосот, не знам како би поинаку. Кога си замислувам целосен раат, се стокмено и средено, сите насмеани и весели и љубезни...ми иде да се обесам од депресијата што ме удира од тој раатлук и среденост. Градов смрдлив и загаден... конечно го засакав. Ок, го сакав и коа бев во средно, ама пак, го отсакав.. не ми текнува зошто.
    Ептем ми е ретро животот со враќање у старо време. Бев у средното школо.. сто години го немав видено, бев и у основното...видов пар луѓе ..сто години што ги немам видено, некои луѓе почнаа да ми недостигаат оти одамна не сме у контакт. Уште не сум им пишала...ќе оставам да ми недостигаат и да не се потсетам оти не сме у контакт :)))) ќејф ме фаќа за подалечна вожња.
    Ме плаши колана :)) ме плаши леснотијата и брзината на работите во моментов. Оти сум од оние со црн хумор, нели...се зезам дека се осеќам ко на смртна постела или ко затвореницини осудени на смртна казна коа им исполнуваат последни желби:))))))))
    Јутар :D:D

На Sexybaby86, bittersweet, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.756
    Добро утро!
    Мене ден ми е, дека од 6 станата, ама сега ми дојде редот во купатило. Деца збеснаа од сабајле, братучетка им е на гости, избегав малку на раат :D под изговор дека ќе полнам машина за перење. Уште сум во пижами, невообичаено за мене, барем прва се облекувам, ама денес не стигнав.
    Планови немам, сакам да чистам, оти следен викенд здравје нема да сме дома, ама сепак изгледа ќе се шета. А каде, немам поим.

Убав викенд!

На Sexybaby86, bittersweet, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.729
    Добро утро.
    Второ кафе па туш па надвор ќе се шета. ручек од вчера имам за нас а за дете мисирка со компир. вчера пробав штрудла од мекиците од стража. татко ми ми донесе од оргиналот не од плоштад :D и се заљубив. денес ќе пробам истата да ја направам. :inlove:
    различен став не значи дека човек треба да се кара. Тоа можам само да го најдам во темава и многу ретко во живо. На работа па ич.
    Секој има причина зашто така размислува и треба да се почитува ставот на другите. Јас не се карам за различен став ама знам да зинам ако нешто ми боде у очи. Ќе дадам и пример од пред некој ден. Една членка кога тврдеше во една тема дека детето вришти зашто родителите не биле воспитани па не знаат да си го воспитаат. Она со зборување ќе направела нејзиното дете да нема тантруми и да стои во ред у банка ко старче кога ќе родела. (facepalm) живи били па видели. Тоа не е став. Тоа е директна навреда кон сите мајки кои се справуваат со деца на возраст од 10 до 30 месеци. 90% од децата не сакаат да стојат во ред. И е нормално. зарем нема да е чудно да седне и да чека!?
    е такви редовно сретнувам и во живо. И верувајте. .. поубаво ми е да отворам овде и да читам неголи да комуницирам со такви луѓе кои изразувајќи го нивниот пред се незрел став ги навредуваат родителите.
    утеха ми е периодов темава. дека постојат луѓе. И дека тие имаат мозок. И размислуваат. И да имаат друг став од мојот сепак нивниот не значи дека е грешен. Да постоеше фемина град составен од темава ќе се преселев во него :D
    превише емоции нели? ај доста зборам. бидете арни и имајте убав викенд :*

На Sexybaby86, bittersweet, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.233
    Допаѓања:
    84.602
    Добро утро !!!
    Ладничко утрово но барем убав и свеж воздух се диши.
    Фенирана ,облечена уште кафе да допијаме и со мажево на работа ќе одеме,вечер ќе се оди во градов на @Bubce38 за убаво е де .Сакам кога убави работи се случуваа и сите сме на куп.
    За странство се имам изјаснато дека не сум љубител да одам ,но немам ништо против за оние кои се одлучиле да заминат.Секој човек е приказна за себе,колку многу луѓе толку поинтересни приказни.
    Убав викенд да имаме !!!
    @LejlaD :hug: се да помине во најдобар ред...

На Sexybaby86, bittersweet, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добро утро :)
    Кафе испиено.
    Чекам маж да се врати од пат :) му викам дај да одиме во Маврово ми вика ако сакаш ајде :wasntme: па ќе видиме :)

На LejlaD, Mr. Right, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.729
    Има снег да знаете :) спреми чизми

На Natasa87, LejlaD, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    260.745
    Чудно и јас сакам на снег, вчера ме настрви маж ми со слики од Маврово. Кутро дете колку сака снег :|
    И масажа сакам, врат грб се ме боли. Да кажете некое добро место за ова...
    Сама си накалемив деца да носам у Капитол. Не ми е тоа мака туку фактот дека внатре ќе треба да држам сто јакни и ранци у раце ми е :whew:

На Sexybaby86, bittersweet, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.358
    Допаѓања:
    142.360
    Добро утро. Деца однесени по активности и сега раат
    A66A1874-1C23-4C42-A702-7A3BA7449A13.jpeg

Во странство ми се оди ама на кратко да речеме 2-3 години. Едно знам дека не сакам, а тоа е да отидам со деца тинејџери, затоа што вообичаено тешко се прилагодуваат во тој период.

Е вака ја замислувам есента. Студена, врнежлива и мрачна.

На Sexybaby86, bittersweet, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020
    @Sesil те читам,те читам:nod: затоа те заденав зошто и тебе ти се идеше у Лапонија пред некое време:Dизгледа само желба ќе остане;)а за агенцијата немам коментар-најдобри се.на одмор само преку агенција одиме и секогаш нивни аранжмани бираме.си плаќаме уште од јануари до Август и одморот е исплатен уште пред да биде потрошен:D

На LejlaD, Mr. Right, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.664
    @Bozica1980 Драгана од твое маало за масирање е Закон.
    Распрашај се - види.

На LejlaD, Rebecca_R, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.624
    Допаѓања:
    174.863
    Добар ден :hai:
    IMG_20181117_103336.jpg
    Кафе пијам кај маж на работа. Има нова колешка ,медицинска сестра млада и многуууу убава . Морав да "проверам " јас таа работа :rofl:
    Се шалам де :P

Снег не сакам ,ама сакам ниски температури . Да пука каминчето ,а јас по кратки ракави да си седам до него . И компири да печам :inlove:

И уште да си кажам дека ставовите ми се идентични со оние на Рефка ,по секое прашање . Само што не ме бива да се изразам кУти нејзе :)

Имајте убав ден :f:

На vitamina, Sexybaby86, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.664
    @Bubce38 што би рекле " ас сам д'жен да проверам":D

На Melinda85, LejlaD, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.292
    Мажот ми секогаш работи со млади и згодни.. Ама секогаш. Струката му е таква, тој е во 'старите'. 90% се во 20ти и 30ти години.

На bittersweet, mal.ecka, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.624
    Допаѓања:
    174.863
    Ама ме копкаше да ја видам озбилно . Некни ми расправа како дошла нова сестра кај него . Три пати ми нагласи дека била многу убава :D
    Затоа денес кога слушнав дека со неа ќе дежура уште у цуцулови зори му дојдов .
    Ми олесна :o. Плава е , а и не е толку млада . Дури 9 месеци е постара од мене 8)

Се шалам навистина .
    И 50 црнки да има околу него ,сигурна сум дека неговите очи само мене ќе ме бараат :emo:

На Sexybaby86, Skorpija25, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.590
    Допаѓања:
    273.102
    Не знам како е по странство, ама јас не би оставила мало дете кај мене во маало само по улица да се дружи, како што мене и моја генерација не' оставале.
    Може не е опасно колку што јас сум паничарка, сестра ми до продавница не ја оставав да оди.

Ама види.
    Настан од вчера.

Во автобус се возела со другар и', накај школо. Влегол некој дечко, почнал на сите наоколу да им вика и да им се заканува, на другар и' му извадил нож и му рекол да стане за тој да седне. И фактички седнал до сестра ми. На неа ништо не и' рекол ниту и' направил, ама додека седел се вртел наоколу и им го покажувал ножот на луѓето.

Сите гледале на страна.

Фраеров се симнал две станици подоле.

Е сега.

Едно ми е страв што такви како него постојат многу, а друго, ниту шоферот ниту било кој повикал полиција. Никој ништо не направил!
    Шоферот има нели камери да види што се случува, ама ништо не преземал.

Не знам од кого ми е повеќе страв, дали од тие како тој со ножот, дали од другиве што гледаат деца под закана со нож и вртат глава.

Вечерта се јавив јас во полиција и пријавив, ама веќе беше касно секако.
    Ако кажам да не се изненадите многу?

:D

Ја по апојве доле знам шо доктор е мажот ти :D
    Правац за кај него сум, се' такви иљачи консумирам :D

Еј, ме потсети :D

Има еден доктор кај мене, ама жена му е посесивна амммммм до бескрај :)
    Мора бар еднаш во ден да не' провери арни ли сме :D
    А ако не и' крева на телефон, кај мене го бара.
    Да не случајно двајцата не и' кренеме :D

Последна измена: 17 ноември 2018
    На Sexybaby86, Skorpija25, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    Ја на минување,, да вас испољубим све " - :* :* :*....:*
    .
    .
    .
    Заборавив што сакав да пишам (facepalm)...оној мојот ме збуни :lol:.. . :$
    Ааааа...да...
    Бубчеее -љубов мАри ... нормално да ќе одиш да видиш која е и каква е .. и мислам да ќе се завратиш уште еднаш ,за да се осигураш у првичното мислење ;)
    Ние арни...по дома стандард ,кеси се влечат ,синко си нана.... лепота |(.Незнам кај други како е,ама кај нас машките као заштитена врста се (facepalm)... на сето спремање и ,,домаќица да будем" решив -виткам сарми и на зимски гуми мислам :) ;)

Календарот да се најде,кај и да е...насетувам да е на кривина (facepalm)

Ај уште еднашКА :* убав дееенннн

На zoran43m.k, Sexybaby86, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.292
    Не е касно, ако одат да си ја завршат работата МВР. Не знам колку време стојат снимките. Плус, шоферот и женава се сведоци.
    Ама кај нас... сите знајме колку ќе се заангажираат... скоро па ич.
    И тоа е еден од примерите дека џабе власта дрнда и има закони, кога никој не ги почитува и спроведува.
    Па да речам: Није Слобо крив, ми смо говна.

Да не заборам... респект шо си пријавила. Ретко кој пријавува.

На Skorpija25, LejlaD, doubleg и 13 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.590
    Допаѓања:
    273.102
    Не пријавувам прв пат.
    Последно пријавив за едно бебе за кое бев сигурна дека не е безбедно со таа што го носеше со себе.
    За тоа лично бев сведок, додека можев да ја следам пријавив, се' живо им објаснив.

Ми рекоа - ќе провериме и никогаш повеќе не ми се јавија, ни изјава да дадам ни бутур.

Ако доволно често добиваат пријави, може и ќе ги натераме да работат.

На LejlaD, mareane, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.292
    И јас пријавувам ако посведочам нешто.
    Исто иначе... не ми се јавиле за фолоу ап никогаш...
    Ама пак си пријавувам.

На LejlaD, Rebecca_R, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.664
    @stetoskop и ние те љубиме.
    Групно:inlove:

@Bubce38 ич да не се срамиш од љубов.Природно е да љубиш и да сакаш да знаеш дали си единствена.
    Тие многу самоуверените останале сами:D..им ги зеле пред нос...ама пак може и толку вределе:)
    Шала дечки:)
    Не е тоа шаблон па да се водиме сите во иста Т-сметка.
    Сите сме различни суштества и со различни животи.
    Важно е да сме среќни и што е можно полесно да ги минуваме трагедиите кои не снашле.
    ...а сите си имаме по некоја ситна или едра животна трагедија.
    На секого неговата е најголема.

И јас имав своја.
    Ама не би за тоа.Уствари многу пати се обидувам да ја раскажам ама во сегменти.Многу тешко ми паѓа да кажам точно што се деси, зашто некои работи отпосле јасни ми станаа.Кога сакаш да веруваш во нешто тогаш се водиш само према свои убедувања и не сакаш туѓи мислења.
    Лошо.

На Sexybaby86, Skorpija25, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.