Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    77.620
    Само со мене никој не се согласува, јас екстремна сум ]:)

Добровечер.
    Јас наместо на работа, дома сум.
    Непланирано беше, ама сега готвам вечера, ќе мезам малку, ќе чистам и ќе се гледа некоја серија после. Хот ин Кливленд. Друго скоро и да не гледам. Загледав една од скандинавските земји, ама кај сум научена субтитри да читам. Да читав и португалски ќе зборев сега.

Знам дека не треба, ама и јас како Камелија сум избувлива. Барем десетина пати сум се нашла во незавидна ситуација, ама за моја среќа без последици. И после ми викале браво на лудоста, откако се ќе заврши. Ама веќе сфаќам дека стварно е лудост и нема засекогаш да ја имам таа среќа како до сега. Па ако можам, си преќутувам.

Не дај боже јас да видам некој со нож. Е дури тогаш не знам кој би преживеал, јас или тој. Изгледа јас, оти тука знам дека никој нема да помогне, сите бегаат ко пизди.

Јас накупив благо, ајде кој е за.
    Ќе треба да погладувам едно 20тина дена да се вратам во нормала. IMG_20181117_174350.jpg

Стигна дедо мраз на кочија. Ама јас не стигнав него да го сликам :devil:

На ♡BuBaLe♡, WildMk, Sexybaby86 и 23 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    150.561
    Кај нас е, ок и аеродром е познат по секакви бараби ама конкретно кај нас во маало е затворен простор меѓу неколку згради, еден куп деца, ги оставаме веќе и сами (не малово туки големото нормално) не одат накај улица тука си играат и чат пат некој од возрасниве ќе ги провери. Син ми ако треба да мрднат до негде доаѓа кажува. Телефон уште не сум му дала за да го проверувам кај е.
    Сакав и ја да те прашам за бејбиситинг ама @Dadusicka ме претрка :)
    Има нов трговски? Каде е? Има нешто што нема навака во капитол?
    Омилениот моментално :inlove:
    @Peco бе ме разнежни, ме изненади ускребо што ме стави меѓу тие со кои се наоѓаш дека имаш слични ставови.
    Не знам со кого најмногу се наоѓам тука, би ја спомнала @NarCis@ (и тоа не само за чипсот (highfive)), @Bozica1980 ... ама сите ми се драги дефинитивно.
    Јас сум веќе во +40 мада со оглед дека многу касно созреав за некои работи некогаш повеќе се вклопувам со помлади ама не многу помлади тука некаде докај 35-36 :)
    Успеав попладнево да утепам 1 саат со синко во капитол во потрага по поклон за утре, да направам пици, да средам повеќе од пола шифоњер :dance:да заспијам мало дете, кога ќе ми тргне тргнато е :rofl: . Е што е куќава хаос тоа е друга приказна ама има и утре ден. Ај одам со мажињана да гледам некој филм, вајда нема акција да ми пуштат
    @NarCis@ нека ни го остаат чипсот на раат ние ќе си го јадеме (замисли не купив ни 1 ќеса викендов)

Последна измена: 17 ноември 2018
    На ♡BuBaLe♡, WildMk, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    До псс, не сум била, незнам што има, @Bozica1980 рече била

На CameliaMiller, LejlaD, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.241
    Допаѓања:
    181.706
    IMG_20181117_205633.png

Ако ме видите по другите теми малку наапана :wasntme: Генерално сум фина :nod:

Знаев дека прекин на диетата ќе значи болки во желудник, гасови :tmi: и мачнини. Ама па, препекав за благце и чипс :worried:
    На темата, помладите од мене ме потсеќаат на моите размислувања од пред некоја година. Со постарите од мене, исто се согласувам најчесто. Уствари се гледа по моите постови. Ама ѕверето на @M&M ме потсеќа на моето ѕвере, башка чипсот ни е слаба точка и на двете :lol: Лили пак, ја запознав лично и е ептен откачена и "таф лав" женче :muscle: Инаку, во главно сите ми сте фини :$
    @mareane и @LejlaD ако не ви пишувам, да знаете ве мислам. Ама јас сум човек што не може да зборува во такви ситуации затоа што не знам што е исправно. Навистина ме знам. Освен да посакам сѐ брзо да заврши и да излезете од таа борба како победници.
    И тоа. Денес преседовме дома. Ќе има журка или да фатам пеглата?

На ♡BuBaLe♡, WildMk, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Нема проблем. Ќе ви дадам адреса и пратете ги. Кад је бал нек је маскенбал. :D

Колку брзо ми здосадува со деца. :tmi:

На Alishan30, CameliaMiller, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.192
    Допаѓања:
    259.683
    @WildMk ми кажа дека сум била ко 25-6годишна така да ја у младите спаѓам.

За Лиса, има Бонати, Космо, Венис (она за детска облека, не сум сигурна за името) продавница за играчки, дал беше теа колорс или крш...еден убав ресторан со игротека. Долу е тинексот и она тинекс ту гоу

На WildMk, Sexybaby86, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    150.561
    Дека си со едно, да ти собереме повеќе да видиш колку е поинтересно :D.
    Бокс гледаат моиве бе |(

На Skorpija25, CameliaMiller, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.647
    и мене ми здосадуваа кога немав свое-признавам.
    И ме нервираа кога викаа.
    очигледно се во свое време си иде.
    Со многумина од овде имам слични ставови. И повеќето навистина уживам да ве читам. Што повеќето. . сите сакам да ве читам. Без разлика на години.. Мене денот ми почнува со кафе цигара и темава. Е до толку.

На WildMk, SV1911, Alishan30 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Едно, ама вредно. Прееска земала стап и ме акна по газ. :nod:
    Се осеќам сеа како мајка. Само за деца зборам. :rofl:

На WildMk, SV1911, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    150.561
    Додека не почнеш да кажуваш како какала, што јадела и какви и се мрсулите не е страшно :D

На WildMk, CameliaMiller, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.241
    Допаѓања:
    181.706
    И слика да постираш обавезно за да видиме точно боја и структура :rofl: @Mr. Right

На WildMk, CameliaMiller, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.301
    Допаѓања:
    103.933
    Ух моите постови се како и мојата состојба бездушни, дезионтирани без душа без смисла.
    Честопати мислам да не пишувам амаа кога и да речам не пишувам правам спротивно па пишувам а зошто не знам ни сама.
    Се чуствувам некако како издишен балон кој се обидува да лета.
    Но обожавам да ве читам сите ама баш сите.

На WildMk, душленце, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.913
    Не сум љута:)
    На некого од овде пак ич.
    Нема потреба од љутби.
    Детски е да се љутиш па и на форуН.Можеш да си дискутираш, да читаш, да се воздржиш од мислења или да игнорираш некого:).
    Барем јас сум на тоа мислење:)

На ♡BuBaLe♡, petunija77, Milobebence и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.411
    Допаѓања:
    171.788
    Да си кажам нешто :)
    Мислам имам пишано дека цела година ја читав темава ,ама ме беше сТрам да пишам .
    Ама дефинитивно најмерак ми беше да ја "запознаам" одблизу Бошка :)
    Уште кога ќе и го видам никот во било која тема ми изнудува насмевка . Ни сама незнам заШо |( .
    Многу желба имам да се сретнеме . Мислам дека ќе се мочам од смеа со неа @Bozica1980 :*

Гледам Звезде Гранда :tmi:
    Дрмнав еден Џони па на песна ме тера . Се мислам догодина да се пријавам . Да фатам последниот воз , оти после ќе треба у Никад није касно да одам :)
    Не е лошо да си турам уште едно виски и да пробам да си го осмислам репертоарот8-|

Последна измена: 17 ноември 2018
    На ♡BuBaLe♡, Emma2, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.192
    Допаѓања:
    259.683
    @Bubce38 ме усрами ма :*
    Те чекам у Ск

На ♡BuBaLe♡, Emma2, TeddyGrey и 12 други им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Сакам луѓе и сакам да верувам дека можеме сите да бидеме добри едни со други и све тоа, ама во исто време во секого се сомневам :| Сакам дружби, ама во исто време интровертот во мене ужасно се заморува од луѓе. И така...
    Пак јадев сега. Ова ладново само не тера да се шутираме од соба во соба, веќе немаме ни што да си кажеме. Сакам да излезам на шопинг, ама не знам дали сум оздравена за да тепам време по продавници. Сакам на свирка, ама ме гуши гужва и се осеќам како да не можам да дишам. Сакам алкохол, ама од истиот знае и паника да ме фати. Уствари најубаво ми е кога тепам километража пешки, и ужасно е што на воздухов тоа е како во хорор филм да сум. Сакам да сум добра, и сите да се добри, ама сфаќам дека и тоа не е возможно.
    И така. А да, сакам и да сум "дрска" и да плескам работи во лице, ама ематијата ме потиска и ми прави да ми е криво кога ќе му кажам некому нешто лошо.
    Кравски исповеди во саботна вечер.

На ♡BuBaLe♡, Emma2, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    126.842
    Почнав да уживам читаќи го @Mr. Right
    Ве поздравувам девојки/дечки.И јас како Пецо,ме мрзи да пишувам,објаснувам,така имам чувство дека се трошам а и немам време.
    Поради чувствителноста најслични на мојот карактер ми се @mareane
    @WORRIED.BT
    Пак ќе останам недокажана..беба се буди.

На ♡BuBaLe♡, WildMk, Milobebence и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Дури сега? :o :D
    Ние вака. Со чипс, со сВе. Уште да заспие малава, ама не е страшно. Она се забавља на таблет.
    20181117_223632.jpg

На ♡BuBaLe♡, WildMk, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.791
    Допаѓања:
    61.492
    cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg Кафе испиено и исчитано се од последните два дена на +/- 40.
    Полека се враќам во форма на темава ^_^
    @mareane :hug: @LejlaD :hug:
    @Mr. Right чување деца, готвење, дружење со дамите од +/- 40... ке биде домаќин од тебе :)
    @bittersweet порано секој ден ни пишуваше... Чкртни нешто додека пиеш кафе во двор :hug:

Денес си земав одмор! Само со кулинарство се занимавав и со нииишто друго... Попладнево дури 5 часа поминав во кревет, домаЧица! Можело и така, само треба да си решиш ништо да не работиш :emo:

Мислам дека еднаш кажав...
    Жените со 50+ се разликуваат од оние со помалку години по тоа што се млади, а зрели :!: 8)
    Секоја помината година во животот ни носи искуство, ни ги зголемува видиците, ни носи мудрост! Со текот на годините учиме што е исправно и вредно за нас, учиме како да се справуваме во некои ситуации кои што порано ни изгледале големи како планина... и учиме како за некои работи не треба да „паѓаме во несвест“!
    Се поминува, се се менува па и ние како личности :tmi:
    Потпис... Млада, а зрела со 50+ :*

На Emma2, WildMk, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.958
    Допаѓања:
    273.444
    Гости пречекни ,испратеми,суредено:muscle::muscle:
    силна сум бе јас ,не медумајте ,ама морам понекогаш да си се искажам,а каде ако не меќу своите.
    Знаете дека сите си ве сакам и си наоѓам поголема подршка и помош овде одколку од реални пријатели.
    :hug::hug::hug:
    @Bubce38 и @Bozica1980 не смеат без мене кафето да ги испијат.Ако треба ќе им се придужам виртуелно.
    :hug::hai:
    Туку @Dust ,@WORRIED.BT ни ги нема деновиве.
    И @Viktorijaaa5 да се јави.

На WildMk, Dust, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.