Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.398
    Допаѓања:
    174.811
    И јас ќе спијам (сам) :D
    Добра ноќ на сите :)

На LejlaD, mareane, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    :rofl: Удара со стил и остава свој печат.

Ами ако е од генерација кога сите имале?

Туку со бурмиве од бело злато сум сериозна, нешто ко тренд се. Здравје, и ја ке купам бело злато, ама мислам дека нема да ја носам. За по дома нема сигурно. Ке ја ставам само во јавност. :D

:rofl: :rofl: :rofl:

На LejlaD, Alishan30, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    150.559
    Ние си земавме најкласика златни округли без ништо, некако не ми се размислуваше ваква таква онаква, знаев дека мм нема да ја носи

На LejlaD, WildMk, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Одам и јас. Доста беше. |-)
    Добра ноќ на сите. :f:

На LejlaD, Alishan30, Dadusicka и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.020
    Допаѓања:
    135.689
    Нашите се комбинација бело - жолто. И ја мислев нема да ја носам, некако големи и гломазни ми делуваа сите бурми ама си ја навикнав и не ја вадам сеа.

На LejlaD, Skorpija25, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    88.879
    Зошто би зезала?
    Нивна работа,нивно дете,нивни живот.
    И јас велев дека нема да стојам на раце,за да јаде ,па Стоев и за публика што ке рече, не се замарав.

На Espadrila, LejlaD, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Јас такви ама бели би купила.

Мене вакви ми се симпатични. Добро, цената и не баш.

Која е цената кај нас? Онака, рандом прашање, нема да се мажам сега скоро. :D

На LejlaD, Dust, Bubce38 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.020
    Допаѓања:
    135.689
    35е грам, колку поквалитетна, подебела, толку поскапа. Нашите се околи 3-3,5 грама, некој си просек. Не се многу дебели ама не се ни тенки да те пресече коа ќе свиткаш прст :D

На LejlaD, Bubce38, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.091
    Допаѓања:
    269.032
    Потивко, не знае дека е посвоен :D

Не се навредувам ич јас за тоа, и не им кажувам на другите "fur mommies" колку моето "мајчинство" е поарно од нивното.

Мислам реално, и "гомненце" го викам...

Инаку и мене ми одбојно бурма кај маж, до душа ни јас не сум убедена дека би носела.
    Не сум фан на таквото "бележење територија".

На LejlaD, Dust, Bubce38 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Фала ти. Уз муабет разбрав дека еден пар има бурми од 500 евра, ама со гравирање и останати чудесии, па ме интересираше колку се поедноставните бурми. Ми се слушна ко многу, а и во право сум била. :D

На LejlaD, Bozica1980, NarCis@ и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.020
    Допаѓања:
    135.689
    На какво гравирање мислеш? Внатрешно да ти изгравираат име и дата е бесплатно...

На LejlaD, Milobebence, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.091
    Допаѓања:
    269.032
    Јас ова би носела
    Screenshot_20181104-174712_Chrome.jpg

Не сум скапа :D А и злато не носам :)
    Сребро, челик... може :)

На LejlaD, Bubce38, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Не сум сигурна баш, ама мислам дека гравирањето беше од надвор, нешто вака, паметам некои линии... Веројатно зависи и од златара до златара, можеби и име и датум им наплатиле.

На LejlaD, Bubce38, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.008
    Допаѓања:
    68.273
    Морген! :coffee:

Истово. :D Само јас сонував плус паднати заби и се нервирав дека за џабе ги носам протезиве толку време. :D @kravce ти си крива. :P :D

Од супермоќи сакам волшебно стапче, а со него можам да правам сѐ што ќе посакам. Скромна сум јас. :D

Јас познавам доста млади мајки, ниту една не зборува во множина. Прв пат од форумов прочитав за тој mamicka феномен. :D

Ама од друга страна, што им се замарате до толку, како сакаат нека се изразуваат. Мене ако некој ми пречи, се тргам и нема што да си го реметам расположението со луѓе кои не ми одговараат.

Исто се однесува за животните. Гајле ми е ако некој си ги вика свои деца, се додека се однесуваат добро кон нив и не ги малтретираат, сѐ што приметувам е убава глетка. :)

Јас мачките мои ги викам по име, се одзиваат, дали на имињата или на гласот, уште никако да разберам. :D Ама сонциња ми се и ги сакам премногу. Ги гушкам, ги викам нагалено, им дозволувам секаде да се качуваат, мене не ми пречи и искрено ич не ми е гајле ако некој друг гледа на тоа како ненормална појава. :)

Live and let live. Се додека родителите не се однесуваат лошо кон децата или пак сопствениците на животни кон нивните миленици, зошто би се замарале ако тие својата љубов ја изразуваат поинаку?

На тема бурми. Јас не носам никаков накит. Порано знаев прстен и некоја алка да ставам, сега ништо. :D Бурми направивме по нарачка и се изгравирани. Мојата е со неколку ситни камчиња, едната половина е мазна, другата рапава, со датата од регистрација изгравирана на внатрешната страна. :) Мене уште ми е таман бурмата, на мм му омалела. Се гледа кој треба да слабее. :angel:

Комшииве полуделе. Која дива музика ја пуштиле од сабајле. |( Ми се чини сега играат доле околу оган, е до толку диво звучи. :D

Јас секогаш се токмам да симнам новогодишни и божиќни филмови, ама некако се некои без врска наоѓам. Кои филмови вам ви се омилени за тој период?

Кога бев мала, на ТВ деновите пред Божиќ даваа секогаш филмови поврзани со раѓањето на Исус. Ептен ми беа магични и жални. Ама целата таа атмосфера дома, преубаво беше, ептен ми недостига тоа. :l:
    Имајте убава недела! :f:

На LejlaD, Val-Dim, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.912
    Добро утро
    Денес ден за чистење и домашни работи.
    До 12 ќе сум готова па ќе уживам после тоа.
    Некогаш недела ич не ја сакав а сега некако најхармонична ми е.

Имајте убав неделен ден.

На LejlaD, Dust, Rebecca_R и 23 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.525
    Допаѓања:
    174.054
    Д утро ,добар ден-денес му е роденден :party: :party: :party: ,љуби га мајка :l:
    Незнам дали да пишам овде,повеќе накај друга тема ќе ми е муабетот ама ...убав ден е па не би да го жуљам со мјаумјау муабети (facepalm)

Спремни за вечер ,освен то што мајка на Марика не е фарбана месец и кусур -ама ќе поминам некако.
    Ај :*,убав ден имајте :)

На LejlaD, Val-Dim, WildMk и 28 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    150.559
    Среќен нека му е роденденот, само радости да ти носи :)
    Ете @Peco гледаш зошто ти викав малку поголемка да купиш ;)
    @Rebecca_R таа првата на првиот линк од алтинбаш е преубава ама они се изгор скапи. Во чаршија сигурно понормална цена ќе најдеш.
    Добро утро, точно до 8 спиевме како што си сакав. Тегнам кафе, мм ме избрка од кујна, да допијам усисивач па по родендени сме. Турбо ден не чека

На stetoskop, LejlaD, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.647
    Утро.
    Второ кафе мезам, со прво ве читав со второ да пишам.
    Станав и почнав. Машини прашини под доручек постелини.. и на крај си играв со дете. Мала пауза сега пред маш да оди на раб јас раат едно кафе. времево муљ а сакавме да одиме во црква кај ка ка ка ( патки). Грешам ли што неделава само викенд го прошетав? Преку недела корнеше населбата грев ми беше тоа да го дише. А денес па врне. Ај после ако прекине ќе го изнесам. .Ама преку недела. . не знам што чаре да најдам. не збеснува да речеш. не прави проблеми. Си има ред дури фатено.
    денес за ручек риба компир и зеленчук. плус сега некоја баничка со сирење ќе направам. Имам уште од корите вчера за штрудла што ги зедов. вечер гриз со вишни па да смислам и ручек за утре.
    вие арни?

На LejlaD, Dust, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.658
    Мислев дека децава пораснаа и проблемите избледеа.Ама не.:!::!:
    Синот е вљубен ама разочаран.Првпат во животот.Па зборувај,давај совети,подршка,дигај му ја самодовербата до плафон...си мислам овој да е верник има да се замонаши после разочарувањето.(facepalm)
    Ќерка окупирана со колоквиуми,изгледа сфати како и колку треба да се учи.Па и со неа делам совети и искуства.Најчесто околу препишување.
    Резултат притисокот синоќа 140 со 90.Цел ден ме боли глава ,која никако не поминува од аналгетици.
    Уште некој проблем и ќе ја стигнам мајка ми со притисокот.
    Денов тмурен и сив,почна сезона на неисушени и усмрдени алишта на жица,
    Ме прашуваат вчера каде за викенд,како да имам 4 дена слободни а не еден ебан ден и тоа како што гледам пола веќе отиде.Да ќе одам и патувам ,двор,гаража,дневна,спална,купатило....такво едно шетање ќе удрам што вечер имам да бидам капната од одење.
    Да го фатам денив да не се зезам ,..
    @stetoskop сречен роденден на младиот господин.

На stetoskop, LejlaD, WildMk и 30 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    @SV1911 јас кога ги носев протезите често сонував како нешто ми се случува со забите.
    Надвор врне, грдо е. Се мислам како е да живееш негде каде секогаш е топло. Сигурно и тоа здосадува. Чудно, ама ми се вози во кола да ги слушам бришачите како се тегнат од еден крај до друг.
    Вчера останав до касно да ја гледам епизодата, па сега како пијана се осеќам
    Толку сега за сега, со повеќе вести за денот, подоцна.
    А да, прочитав дека лимонот всушност е хибрид од цитрон и кисел портокал и ова не сум го знаела..и не ми го смени животот :D

На stetoskop, LejlaD, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.