Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Овде изгледа само јас носам бурма, само одвреме навреме знам да ја префрлам на лева рака, кога ќе сфатам дека ако ја почувам уште малку ќе треба или вечно да ја носам или прстот да го сечам. Сеа други прстени, џиџи миџи, менѓуши, ланчиња ни под разно, ама бурмата си ја носам.
    Поени се добиваат за ова?

На stetoskop, LejlaD, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.203
    Допаѓања:
    84.249
    Добар ден :rain:!!!
    Денов убав на мажево роденден му е здра и жив да ми биде:^:
    @stetoskop Среќен да му е на синко твој да те радува цел живот:^:
    Плетвар е забелен и тоа убаво ,а и време му е само што е тмурно и за спиење измислено.
    Забавата вчера убава не раздени и денес сум ко возот да ме удрил,но попладне ќе одам мајка да ги видаме малку да се размрдаме.
    Бурма не носам голема ми е и мажево не ја носи ,но нема врска си се сакаме најмногу:nod:
    Време за кафе и благо
    CF57ED04-CE03-492B-9510-09D694C2FF74.jpeg

На stetoskop, LejlaD, Sesil и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.301
    Допаѓања:
    103.934
    Среќен роденден на сопругот
    @stetoskop среќен роденден на синот :party::^::d:
    Овде уште врбе снег
    20181118_150407.jpg 20181118_150403.jpg

На stetoskop, LejlaD, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.091
    Допаѓања:
    269.033
    Недела е ден за семејство :)

Сабајлечки кај стрина на гибаници, па кај баба на ручек... сега се прибрав, па смислувам што да правиме со дм.

Времево е само за спиење, ама ако спиеме сега, ноќеска нема :)

Ми се оди во кино или така нешто.
    Може и во чаршија на чајче.

Мајкините во кома се, ни со увце не мрдаат. Малиот се напикал кај татко ми во скут, а татко ми не мрда оти "греота бил, ќе го разбудел". Навистина греота, цела ноќ глувци бркаше па уморен е :D

Убав ден девојки, јас одам да си направам кафенце па да се заперам малку :)

@Milobebence лепотиЊе :)

@kuc среќен на сопругот :)
    @stetoskop даде среќен нека е на дечкото :)

На stetoskop, LejlaD, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Како си се пронајдов во сликиве..па уште си се изнасмеав:rofl:

ece5c7a38b78cc27852429d11f4074c5.jpg

c1bb9856b926bed96b66c9e533b9d53f.jpg

Ајде добар ви ден.....глава ме кине..кој метеропатка сум или гуска..уфффф:?:

На LejlaD, kuc, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  6. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Поздрав и од мене.
    Никако да пишам, а толку интересни теми свртевте.
    Имам сретнато мајки што викаат проодевме, јадевме, плачевме ама што знам, не ми сметаат нешто многу. Ама па и не им обрнувам внимание, лично јас не форсирам со зборење само за моето дете, ако ме праша некој ќе одговорам, ако не ќе си ќутам :D
    За такви коментари ги имам бабите, тетките и доста се.
    Си направив нескафе после дооолго време. Се надевам добро ќе ми влијае.
    Имам киселини......ама многу киселини;(

На LejlaD, kuc, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.301
    Допаѓања:
    103.934
    На stetoskop, LejlaD, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.091
    Допаѓања:
    269.033
    Апни Ранитал пола саат пред јадење.
    Мене ми се едни од листата на must have иљачи.

На LejlaD, Sesil, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    И ние кучето душо, срце, сонце, мило...го викаме. Толку години под ист кров, не можеш да не го чувствуваш како дел од себе. Мајка често приспомнува ако не слушнат комшиите ќе ни се смеат, ама многу ми е гајле. Нека пробаат они на детето свое така да му викаат, а не само да го пцујат и да му се закануваат нон стоп во двор :tmi:
    Какви паники ме фаќаат, за у некоја установа сум. Не можам сама са собом. Колку поблиску е денот, толку повеќе ме стега желудник. Че си пукнам ко балонче.
    Ти се мочам у времето мочано :bandit:

На душленце, LejlaD, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  10. sunshine2015

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Трудна сум па си трпам :):( ладно млеко помага.

На LejlaD, mira.mira, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Јас не сум пробала искрено да ти кажам, ама знам мои другарки коа беа бремени и кога имаа киселини, ќе голтнеа по едно гравче или две три зрна ориз(измиени и живи така)...пробај, нема штета.

На LejlaD, referentka и Milobebence им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден :rain:
    Завршив со перење и се опружив. Маж заспа бебе, па да полежиме :D

Бурма си носам, на ист прст со вереничкиот, од бело злато се и двата. Бурмата наједноставна, без никакви џиџи миџи, тенка и дискретна, а и вереничкиот ист, само што има камен (дијамант, поскап од бубрег). Овој мојот со кој памет дал толку пари не знам, ама кога ме побара рече дека заслужувам мнооогу поголем и поубав :$ Вака ептен е нежен, каменот е прилично мал, а толку е скап. Не се жалам од каменот де, не го ни барав јас, ама се осетив ко да звучам незадоволно кога викам дека е мал, па да објаснам :D
    Бурма мм не носи, и знаејќи дека нема да ја носи, кога купувавме ги купивме наједноставните, иако не беа евтини воопшто. Мојата е на прст, неговата е близу срцето на ланец (не го вади однадвор никогаш де, не е сељак) :D Си ја носи за него, така сакаше. Јас му реков не мора ако не сака, ама он си одбра така, на прст рече нема теорија. Негово си е.

Туку, вие што имате ќерки како ги викате? На машко ќе кажеш сине, ама ќерка ми не сакам така да ја викам. Јас и викам мама или по име, пример ајде мама ова или она. Ај сеа е скоро 10 месеци, не ни разбира, ама како ги викате девојчињата? :$

Ќе пијам кафе и да видам блашко ако има нешто да си каснам. Чизкејк сакам, ама нема |(

Последна измена: 18 ноември 2018
    На LejlaD, kuc, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.791
    Допаѓања:
    94.209
    Ај да си мрчиме колективно за Недела и времево^_^
    Нема шанси да ја засакам бе,не-ма.
    Дури и сексот у Недела,оној после ручек е глупав и безвезален:D.Клише.
    Ми предложи маже на спа да ме носи ама јок,ке чекам снег,има отворен базен и баш е доживљај.

Имам две опции да не збудалам,или на локалнава бензинска или на аеродром да се вработам.Ако треба ке волонтирам..

На душленце, LejlaD, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Времево одамна не било вака тмурно. Посакав дожд јер 4 месеци капка не капна, ама веќе увидов дека кога има дожд времето е многу грдо. Ама онака многу, дури и вака кога седам до каминот, со лап топ во скут и совршено какао. Ма ништо не може да ми го поправи расположението.

Да да знам, ја пишува цената, едните се 2500, другите речиси 4000 јури. Толку пари за накит - не. Едно што не носам никаков накит, друго што ми е лудо да заробам толку пари во злато наместо парите да ги искористам за уредување на дом или за патувања. Јес да злато можеш да го продадеш, ама ако веќе сакаш да штедиш, орочи ги парите и готово. Убави раце имам, нежни, прстите тенки, ноктите секогаш средени (ова дури и ко опсесија ми е) ама само часовник носам.

Сакам вакви нокти, а ко што не можам да ги пуштам моите, можеби и ке закажам во некој козметички салон.

На LejlaD, mira.mira, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    Хај!:hai:

Сте се журкале синоќа. И јас се журкав ама со маж ми. :P
    Гостите не дојдоа , а ние секако сабота си ја ,, приспособуваме,, за дејт најт.:$

Знае да ми промакне нешто во множина иако ретко, несвесно е. Не сакам и јас множина, посебни индивидуи сме, не сме една. :D Се чудев и јас претходно, ама сега и не толку. Кој како сака нека си зборува за детето се додека не претера го слушам.:D
    Нормално дека детето најмногу си го сака родителот ама се тоа да се гледа низ реална призма. Пример се што ми прави детето е нормално и соодветно за возраста. Иако во прв момент ми изгледало ваау што научил, ајнштајн мајкин.:rofl: После 5мин се освестувам.
    Кај нас маж ми е тој што оди по облаци кога е во прашање бебето. Он вика инжинерче ќе бил.:rofl:

Гледам веќе дека реагира на НЕ па се трудам по нешто да му укажувам.
    Ама да наредам шољји врело кафе и да се надевам да не ги пипка секако дека не. Се што беше опасност е расчистено по дома. Моментално просторот е оспособен за него и не сметам дека тоа е лигавење.

Јас носам бурма. Кревам два прста. И маж ми носи.:D И ми најавува кога ја вади.:rofl: Класични се златни. Потешки се. Чинеа малку повеќе. На маж ми беше поскапа дека поголема. Се теснат и шират. И на породување бев со неа. Не дека не се вадеше, не отеков, туку навика, дел од мене е, друго не носам. Имаше и по 100е бурми ама решивме за нив да одвоиме. Да бидат вредни макар да стојат и за спомен.
    Вереничкиот го извадив оти ми беше страв да не го дрцнам бебето со каменчето. А сакам и нов. Ми вети маж ми и си чекам да ме изнанади.:D

Бебето спие, јас се испружив до него . |-)Чекам да изврти последната сушара и толку за денес.
    После ќе го носиме на бдеј. За мене и бебето измислено што да се натокми, уште маж ми да го спастрам. :party:

Честит роденден на мажето на @stetoskop ! И мажот на @kuc !:hug:

На stetoskop, LejlaD, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Кој сакаше за Шведска да оди? Еве маж ми часови држи :bow:

Не знаев дека шведскиот може толку секси да звучи :bandit:

На Sesil, M&M, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца спијат, маж на работа, серии изгледани, сега тегнам едно кафе надвор со цигара и уживам во тишината.:)

Многу теми сте свртеле, додека да дочитам пола ги заборавам.:lol:

Не верувам во бајачи, надрилекари, хороскопи ама верувам дека има некоја виша сила, не верувам во пеколот и рајот ама дека има нешто поголемо од нас, верувам дека починатите се тука околу нас не надгледуваат, нешто како ангел чувар.:)
    Мислам имам пишувано, Константин кога беше бебе некој 3-4 месеци, јас во кујна бев, бебе се смее на цел глас, го прашувам Матео што го смее брат му, ми вика не сум јас баба кека го смее, мајка ми се викаше Матеја, мала кога бев не сум можела да и го кажам името и сум викала кека, надимакот Матео никаде не можел да го слушне за да го знае, се случиле вакви работи повеќе пати па си мислам ете баба им доаѓа од време на време да ги види внуците.

Љубоморна не сум, нема шанси да одам да го проверувам на работа, да давам до знаење дека е мој|(да бележам територија, тој ако се решил да оди по други и цел ден да сум до него ќе си најде начин, не би да се оптеретувам со што ако појде сценарија.:)

Ради работните места и двајцата ги носиме бурмите на ланчиња, почесто он знае да ја стави на рака кога е слободен отколку јас.:)

Околу безбедноста кај мене е безбедно, тивка ми е населбата, можат децата надвор да си играат ама јас преферирам да ги надгледувам, параноична сум, што ако некој забележи деца на улица сами, денес, утре и си грабне некое, сите деца што се киднапирани животот им завршил брутално а пред да заврши којзнае низ каков пекол поминале така да пре би да сум екстра параноична него да плачам ако не дај боже ми го земе некој детето, превише болен народ има што го шета светов.
    Прошлата недела ни кажува колешка што беше на одмор во Тајланд дека родители си ја продавале ќерката 5 годишна на пазар како вреќа јаболка да е, друга па колешка вика па знаеш колку богати луѓе има што се без деца може подобар ќе и е животот, јас и викам тие што се богати не одат да си купат дете д пазар од Тајланд да го чуваат за свое, плаќаат на некоја да им роди а ово дете ќе го купат за да се иживљаваат врз него, сами или со пријателите, ништо арно не го очекува тоа дете.

Тука во јавниот превоз ако има проблем веднаш на наредната станица доаѓа полиција и го решава проблемот ако е воз, автобусот застанува додека не дојде полицијата.

На децата им дозволувам скоро се во граница на нормалата, деца се, треба слободно да си ја истражуваат околината, не ќе седат до мене како кукли со кафето и цигарата. А дали им давам изворска вода од хималаите си е моја работа, кој има ќе дава, не гледам ништо лошо во давање на најдоброто на децата а пред да се почне со тоа нас што ни давале па ништо не ни фали, ни фали многу, пола се лечат од стерилитет, пола имаат дијабетис, умираат пред 35 год од срцеви удари и се тоа од несоодветна исхрана од најмала возраст. Не би да се правдам зошто ги хранам децата со здрава храна Макар била наречена mamicka|(

Највеќе се пронаоѓам во мислењата на
    @Annath со скоро секое мислење се сложувам, исти погледи, ставови имаме по многу теми.

Почнав да пишувам во 10 саат, завршувам во 2 саат, во меѓувреме уште едно кафе испив, машини две средив, ручек за утре направив и сега време е за спиење.|-)

На душленце, mira.mira, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  18. sunshine2015

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Знаете што приметив ?
    На дрвата во двор имаше прашина и како пајажина вчера:o и сега како врне ги гледам разеленети и лични.
    А ќе речеш на високо сме....кој знае што има во воздухов.
    Сакам да купам едно 10 дрва и да ги засадам околу зграда, малку да чистат воздух.
    Инаку и јас и мм си носиме бурма, јас му имам кажано ако му смета да ја извади ама не му сметала :D

На LejlaD, kuc, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    97.459
    Добар ден:coffee:.

Каква досадна недела:bug:. Барем да можев да ја преспијам, ама не, требало да работам|(.
    Битно вчерашниот ден го искористив до максимум со убави средби, ручек и пивце на крај непланирано:beer:. И шопинг истерав, а ми најавуваат одење до молот конечно, само парА веќе како да се нема за партали:tmi::D.
    Јас во ГТЦ си завршив работа, до молот душа не додржа:rofl:.

Ако некогаш се омажам, ќе си носам бурма. Сакам и тој некој кој ќе ми биде маж да ја носи, не за да биде обележана територија, туку така, мене ми е убаво тоа. Затоа свадба нема да правиме ама скапи бурми и фотограф скап ќе си платиме. Меден месец ем:wasntme:. На нероден Петко, капата скроена:^).
    Свеќи ако запне синЧЕ жени, оро мора да има, она танец да води и соС пАчетка да врти:worried::rofl:.

На такви мајкиЧКИ за какви сте збореле и јас сум алергична и многу ги почитувам жените кои имаат дете/деца, а знаат да прават друг муабет додека седиш ти со нив како жена која нема дете.
    На секоја детето и е нај за се и најмло што е и логично, ама тоа не мора да се труби како само она да има дете и да паѓа во несвест кога збори за истото. Јас сум голем дечар, ама ете тоа не го поднесувам. Во множина зборење па:|.
    Во множина би зборела за маж само, кога ќе кажам на пример, НИЕ синоќа со маже се растуривМЕ:rofl:.

ЧаУ!

На душленце, LejlaD, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Изгледа само јас и @Peco не сме се журкале. :| :D

Ме изнасмеа. :rofl:

Јас прилегнав и се наспаФ. Едвај чекав да легнам на мојот кревет. :angel: Јадев и се мислам дали едно капучино да испијам. :?:
    Времево и јас не го сакам. Снегот нека ви остане таму, не го праќајте накај Скопје! :!: Од среда малку ќе се затопли - 12 степени дневна температура, а утринските над нулата. :nod:
    Шугавата елка ќе ја накитам почеток на декември и ќе ја збутам во ќош да свети. :smoke:
    @WildMk ја нема. Којзнае што прави. И со кого. 8-|

На душленце, mal.ecka, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.