Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Вчера играв Симс. Ми се смачи од комуникација со живи луѓе, овие на играва можеш да 'ги командаш' како шо сакаш. 10 саати играв без престан. Честитајте ми, мајка сум и домаќинка. :smoke:
    Кога доиграв, седнав со маж ми муабет да попрам... се ближи споменот на татко ми и ми текна на еден куп работи шо ме тиштат, па плачев и липав 2-3 саати. Легнав со потечени очи, со претапанета глава, и ми се пренесе и во сонот, па цело спиење ми беше со соништа, исто мачни како пред да заспијам... Цел ден го преспав, и сеуште сум 'зашеметена'. Во основа.. ми се сведе 'анализата' и тагата на: Да ти се плукнам во животот!

Ми беше убаво што ве исчитав, како сте се 'заиграле' синоќа.. Ме насмеавте :inlove:

Немам јас секс баш... 2-3 пати месецот... максимум. Најчесто еднаш... Се заебавав со маж ми лани, кога се гледав со тој.. тие 6 месеци 100% си го зголемив квантитетот, од еднаш, на два пати месечно :D Се' е до перспективата....

Не ги носиме бурмите.. Не носиме никаков накит. Носев јас, обетки и бурмата до пред 10тина години, па баталив се'. ПРед 15-16 години, поефтино беше златото. Бурмите ни се класични, тенки (околу 4мм), златни, округли, нема ништо на нив. Мојата чинеше 2500денари, неговата 2800, дека тро поголемка.
    Пишав и во друга тема: Бурма никој не спречила да биди неверен... Тој што е таков, таков си е, и нема врска ни со бурмата, ни со каков брак има, ни со каква жена/маж има.
    Вереничките ни беа поскапи.. мојот: 8200ден, а неговиот 6500ден.

Mode (234).jpg

И' попуштаме на ќерка ми, многу... посебно маж ми. Го држи на синџирче...
    Ама и' кажувам дека другите не се ние, а и сама може да види од секојдневие, и да не очекува таков третман од секого.. Мислам дека и' се јасни тие работи. Разговори, разговор и само разговор... Седиме некогаш по саат-два и и' објаснувам работи ... Битно е што сака да слуша, сака да учи и што најдобро реагира на логичко образложение, а не на игнорирање или казни. Не сме по казните... ич... Доволно е што 'ќе те казнат' други работи и други луѓе во животот.. не и' требаат и нашите.

Се запознавме со @Bozica1980 , во живо... Конечно некој од форумот да видам.. И навистина изгледа ко детиште :D од 20 и некоја година :inlove:

@stetoskop честито роденден на синче :^:
    @kuc честит роденден на маШ :^:
    Здравје и мир на душата ... на сите :*:

На 1209, душленце, boomsleng и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.411
    Допаѓања:
    171.789
    Само кај нас нема снег изгледа ,ама дождот не е престанат :!:
    Срам ме е да кажам колку изедов на ручек . Ама сигурно повеќе од 1,5 кг јагнешко смскав:headbang:. Страв ме е да мерам притисок сега .
    Маж ме караше малку дома . Така ли се јадело во кафана,ќе речеле луѓето дека дома не ми даваат да јадам :)
    А он па поарен да не е ? Две шишиња вино мавна . Добро и јас му правев друштво де :emo:

@Sesil регистрирани сме во општина .
    Не сум знаела дека може да се носат бурми иако не си венчан во црква .
    А штом се носат да земам да купам па да го изненадам за НГ ,ако не ?
    Ама пак да ве прашам уште еднаш ај . Одам купувам бурми и си ги ставаме сами ,така?! Ај ве молам упатете ме |(

Време е за бањање (poolparty)
    И за малку гушкање нормално :inlove::)

На WildMk, Sexybaby86, boomsleng и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.763
    Допаѓања:
    173.019
    Ма каква инспекција..ме заболе дали ја носи кога не го гледам. На тоа што не можам да влијаам, не се потресувам. Џабе е мислење на таа тема. Ако е свесен ОК, сите знаеме со какви мажи делиме кревет.
    За мене бурмата не претставува нечија верност, туку значи дека некому јас самата сум верна, дека припаѓам на некого и дека кретени што се пуштаат на мажени жени треба да бегаат од мене кога ќе видат бурма. Не сакам ни муабет да ми направат.

Апсолутно ништо не е гаранција за вечна љубов. Се е минливо, дури верувам дека и љубовта што ја чувствуваме на почетокот не е вечна, еволуира во поинакви верзии со тек на време..
    Но сепак правното значење на бракот не е фер да го множите со нула.
    Спомнав наназад некаде, во комшии умре прилично млад човек, со "жената" беа заедно 15год, без деца.
    Правно што ќе добие освен клоците од несудената свекрва?
    А "заедно" реновираа огромна куќа на 3 ката и вила на езеро, ама никаде макар ни 1/8 не стои во имотен лист на неа.. нема ни да стои.
    Вложила 15год од нејзиниот живот и добри 30-40 а може и 50.000 евра за сега да е со прстот во уста во собичката каде што живеела од дете..
    Јбг.. животот е полн со срања ...

На WildMk, душленце, Sexybaby86 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.302
    Допаѓања:
    103.945
    Да не мора црковен брак за да носите бурми може и со граѓански брак сепак сте во брак.
    Ние па ептен скромни уствари јас скромна се верив со бурмата и со неа се венчав во црква.
    Ја носев нон стоп до пред неколку месеци но сега не можам и јас на ланче ја носам мерак ми е терав инат ја носев ама еден ден едвај ја извадив .
    Моите исто во црква не се венчани они си ги носат бурмите 47год.

На WildMk, Sexybaby86, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.302
    Допаѓања:
    103.945
    Преубав веренички прстен

На WildMk, LejlaD и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.791
    Допаѓања:
    61.492
    Вечерва порано да се потпишам на темава...осеЧам дека рано ке заспијам :)

Цел ден работев, читај готвев :tmi:
    Неделен ручек за шестмина, па ручек за истите луѓе за понеделник... По ручекот моткав кифли 2 часа, синко први ги нарача за роденденот во среда...Па си реков кога сум веќе заглавена во кујна и блачко да направам. Пак правев пита со јаболка. Знам дека ке им здосади на дечките, ама мнооогу јаболки ми се насобрале.
    Мааа, вистината е... мене ми се јаде пита со јаболка и цимет :D

Бурми... Ја носам бурмата, на лева рака од пред 5 години. Сум насобрала килограмчиња во изминативе скоро 30 години, па на десна нема шанси да ја ставам! Вереничкиот прстен ми е мал :tmi:
    На мм му реков дека следната година очекувам да добијам нова бурма или нешто слично... за 30-ка во брак!
    Со време си кажав, да си знае :!: 8)

Семинарски... Се поголем број студенти купуваат семинарски, дипломски, магистерски! Ова го знам од дечките, многу нивни колеги од факс така завршија студии (facepalm)
    Противник сум на купени интелектуални трудови... На дечките сум им помагала при барање материјали и сум ги читала напишаните текстови. Некогаш дури и сум корегирала нешто, но сепак сите трудови си се лично нивни! Синко први кога ја стави магистерската на тестот за плагијат доби резултат 0,1% :tmi:

Хммм, дали само јас забележав...
    Ова @Peco на @kravce и го напиша :tmi:
    Синоќешните мАабети за бурми го помрднаа Пеце... или се лажам :?:

@Cka што и да е лесно да помине :)
    @stetoskop среќен роденден на синко :^:
    @kuc среќен роденден на твојата љубов :^:
    @Sky-butterfly мило ми е што пиша по мноооогу долго време :f:

Чао друштво, имајте убава нова седмица :hug:

Последна измена: 18 ноември 2018
    На WildMk, душленце, Sexybaby86 и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.205
    Допаѓања:
    136.232
    Толку многу работи ми се случија последниве 6 години што на некој цел живот не му се случуваат.

Ова е тоа старост?

На WildMk, душленце, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.791
    Допаѓања:
    94.209
    @Bubce38 јас мислев сакате венчавка црковна па затоа немате бурми.Можело и на регистрација да си смените,ама ете и сега не е касно.Мислам дека може да ги освети свештено лице и ставете си ги.Ова прашај си,не сум 100% сигурна;)

Шо прајте?
    Кај нас се гледа тенис,маж ми е анти Џоле,па се радува за русинчево.

Леле како ме фати смеа на песната од @Lilit .Првапат имав односи на истата,ставена на рипит,и баш овој период беше.Лелеее :tmi:
    Кога ке се сетам на тој период ко да не сум била јас,чудно:lol:

На WildMk, душленце, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.205
    Допаѓања:
    136.232
    Бурми немаме... јас имам еден веренички ама не го носам. Кога се селевме последниот пат го ставив у ранец кај маж ми и уште не сум го извадила. Маж ми никогаш немал.

На WildMk, mal.ecka, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    150.564
    Штом успевате у недела после ручек, клише не клише арно ви е :D. И јас ја мразам и не можам да ја одмразам, недела поручек значи уф. Не знам ни кога дојде 8 не застанав асално, цело претпладне по родендени се ашкавме и после 3 дома шо попрво.
    Гад демн, ја кога зборев поскапи мислев накај 500е макс, не се нормални бре, свадбата не ме кошташе волку. Значи дефинитивно се што е поврзано со свадба е отидено у бестрага, јадни тие што треба да се зимаат допрва, луѓе не беше волку скапо пред 10тина години.
    Мене ми е вереничкиот од алтинбаш едвај го натерав мм да каже колку дал ама е мнооооогу неспоредливо нормална цена со ова што го пиша погоре и пак му реков дека не е нормален што дал толку.
    Заспа малово, ги оставив мажине да се средат ги слушам уште да се потепаат фали :) повеќе на зезање се расправаат ама се гласни ептен.
    Лапавица имаше преска надвор, чекајте бе не сум спремна за снег, нит о алишта нит со ништо, детево ми нема асални кондури за у школо за снег а не е да оди со оние најниските. Преска кога гледав прогноза за утре беше суво и ладничко, којзнае како ќе е.
    Ај да заспијам и големо дете па да здивнам малку. се мислам дал да пеглам кошула за утре или да облечам нешто што не се пегла ама си купив нова ја исправ и мерак ми е да ја облечам, од друга страна па ме мрзи ептен

На SV1911, WildMk, душленце и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Правниот аспект на бракот и носење бурма се сосема неповрзани.

Има луѓе кои пред брак купуваат стан заедно/ градат куќа заедно (еве Ками е пример), а јас и дечко ми имаме полномошно на сметките во банка без никакво ограничување. А тоа што останала со прст во уста е нејзина грешка.

Во првото мислење ти напиша:

Тоа и ми беше муабетот. Можеби и тие канцелариски мажи кога ке излезат од дома носат бурма, ама ете за на работа ја вадат.

Јас имам став дека маж треба да бега од жена која не сака никаков контакт со него. Тоа 'припаѓање' на некого ми пречи, ако јас кажам НЕ, сакам тоа НЕ да биде перцепирано како такво, не поради тоа што некој ме поседува, дали како дечко или маж.

На SV1911, WildMk, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.913
    Не.
    Сега таложиш искуство.
    Па ќе видиш како во наредните 6 одма ќе знаеш во која ситуација како треба.
    Старост е кога ќе ја омажиш Цка Џуниор:D

Кај мене третманите од спа-центарот Рефови завршија.
    Сега истегната како морж си мислам утре кој пат да го фатам.
    Морам прво на две места да наминам,за консултација,па тек после во канцеларија да се скрасам.

Мои блиски само што се вратија од Малдиви.Бевме да ги ѕирнеме.
    Во рајот биле:inlove:
    И јас сакам:devil:..ама тешко.
    Јас во кола едвај до Грекосиве издржувам,ами по авиони ич да не замислувам.

На SV1911, WildMk, душленце и 21 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.958
    Допаѓања:
    273.446
    @Cka живот е само тоа,не е старост,ехе колку имаме за дотаму...:hug:
    @Bubce38 наздрвје да ви е ,и виното и јагнешкото! И изненади го маже со бурми:hug:

Недела навечер,а кај мене куќава ќе прооди.
    Кујната затната од садови,алишта од три машини за средување,а јас дремам на нет.
    Милсев и да се исфарбам,ама немам сила ни за туш ,а не фарбање.

На SV1911, Sexybaby86, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    150.564
    Него што будна до ургентен што стасавте? Се е добро сега се надевам.

На dunika, LejlaD, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    :rofl: Претпоставив дека не си ги забележала цените.
    Ако земеш во обзир колку се скапи свадбите, бурмите се најевтини. Во најмала рака, некој ден можеш да ги продадеш и да добиеш дел од парите назад. А венчаницата? Оние венчаници од кои застанува здивот и сите прашуваат каде е шиена се над 500 евра, целосно неповратни 500 јури.

Туку, не знам зошто златото во алтинбаш е толку скапо, разбирам дијаманти, ама еве на овие прстени нема дијаманти. Цената за 1 грам - 18 каратно бело злато е речиси 170 евра.

На SV1911, dunika, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.672
    Допаѓања:
    253.036
    Живот во вонбрачна заедница над 5 години се изедначува како брачна. Ама вака е законски, не знам за праксата.
    Инаку, зборувајте колку сакате дека не се битни документите, се. Барем во Мк. А овде живееме. Секогаш ќе биде некоја гаранција и сигурност.

На SV1911, WildMk, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Се согласувам само доколку парот има дете. Но, доколку правиме муабет за две полнолетни единки, тогаш не ти треба брак за да добиеш гаранција и сигурност.

На dunika, LejlaD, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    135.717
    Јас носам без поп да ме препее :D
    Кај нас не се ни ставаат во црква туку на веридба
    Од генерациите на моите ретко некој да е венчан во црква, а сите имаат бурми.

На SV1911, Rebecca_R, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    @Peco да отворам да листам и ја бурми како девојкиве? :D За мене некоја поефтина, колку за слика, оти нели...кредит за плаќање :whew: И маникир со време да си направам :D
    На некој му е до шалење, на некој не, па да се извинам однапред :bow:
    До сега листав летови за Јапонија следната година, дотаму стасав. 460евра од Дизелдорф до Осака, ако некој го интересира. Да ја прекопам нивава да не ќе се најде некое ќупче злато :?:
    Лисјава на дрвава уште не пожолтеле, на нив снег. Јебем ти клима
    @CameliaMiller не знам зашто не добивам воопшто известувања од тебе кога ќе ме цитираш или тагнеш :?:

На SV1911, WildMk, душленце и 17 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    150.564
    Па вајда до дизајнот и името е шо знам, ама многу е. Има убаво злато низ чаршија, во златарска во гтц, не знам како се движат цените ама сигурно е понормално од овде.
    9:15 а двете деца топ заспани, јееееее :dance:имам време и филм да изгледам да не паднам у пред понеделничка депресија, до сега немав време ионака
    @Val-Dim стварно изгледа само ти го примети моментот :lol:
    Да ви кажам вчера вечерта како сум изнасмеала тука од срце, ама вечер нема главење до касно:!:

На SV1911, Sexybaby86, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.