Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dust

Dust Game Over

Сори на морбидното прашање..ама во кој случај? Ако умре или ако се разведат?
    Не е исто..

Денес толку јадев што ми стана тешко на мешко:D ако продолжам да мешам јадења има да се комирам ...

Плус другарка ме пукна на вибер со внук и.. аман знам убав е сладок е мал е... ама иш иш... повеќе слики имам во тел од него, отколку од мене и мојов(facepalm)

Annath, boomsleng, Sesil and 5 others like this.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Значи мораш да одиш.
    Не се зезај.
    Крив си и те карам.

Алишан убаво ти рече, Оперилот не ти ни помага веќе, не само што не го решаваш проблемот, полошо си правиш.

Annath, Alishan30, Bozica1980 and 3 others like this.
  3. petunija77

petunija77 Форумски идол

Сте се размуабетиле на темава многу, никој не може да убеди некого во нешто ,бракот е нешто кое е посакувано од двете страни никој не може со сила да натера некого на нешто, порано ваков модерен начин на живот имаше само на филмови , луѓето се менуваат ,технологијата се менува се оди напред , ама ако некој се сака се сака со цело срце или не се сака ,толку е едноставно , парчето хартија е повеќе за државата и законите кои таа ги има и во случај на нешто да се случи меѓу партнерите бара да се почитуваат .............уживајте во животот премногу е краток правете вие како си сакате,ех како вчера дете да бев .....нема назат само напред , :sun:..........добра ви ноќ :hug:

Sexybaby86, Annath, boomsleng and 9 others like this.
  4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Многу почна да збориш во овие доцни саати во ноќта:D
    гејови, педери, бракови, деца......иди бегај мори:P

5. WildMk

WildMk Форумски идол

И дење исто мислам бабоооо :*

Annath, Bozica1980, LejlaD and 2 others like this.
  6. CameliaMiller

Не е до толку доцна де :)
    Јас сум "дремнала" "само" два ипол саати, ќе везам ноќеска :D

Или ќе фатам сериичка некоја да гледам, дајте предлог...

Annath, Mr. Right, Dust and 4 others like this.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

The sinner
    Некој ја имаше пишано деновиве на темава.. не памтам кој..
    Многу е добра. Двете сезони се лудница.

8. petunija77

petunija77 Форумски идол

Не знам дали ќе ти значи ако ти го посочам др Павле од железара ,ако се уште не е во пензија др е многу добар од свое искуство , инаку проблемот може да се зголеми

Annath and Mr. Right like this.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Мирна си сум јас по ваквите прашања,од кај моите не зедов ништо,на брат оставив се откако татко ми замина,кај мм немам ништо мое,значи во случај на развод или брат ќе ме прибере во гаражата де,или под Црн мост ќе спијам :tmi:,има ли друга ваква будала,нека се јави :coffee:

WildMk, mal.ecka, Sexybaby86 and 7 others like this.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ај бе, пак ви текна за умирачка сега :tmi:

Чекај да ви кажам нешто интересно ,доста морбидни муабети :)
    Јас и мм после само еден месец запознавање толку се засаквме што тој веднаш почна да си планира заеднички живот со мене . Ама некако по муабетот осетив дека не планира брак . Бар така ми се чинеше. Тој сега вели дека наводно планирал уште од одма,ама сакал прво да ја среди новата куќа .А и да поминело време од мојот развод ( втор брак ми е мене ова . Со првиот бев нецели 2 год во брак - за тоа друг пат ќе ви расправам :))
    Епа јас го зезнав . После 2-3 месеци врска еден ден нешто се скаравме на тел . А живеевме во различни градови . Тој го имаше исклучено тел цели 2 дена не можев да го добијам . Знаете што му направив?? На неговиот ФБ ( ја знаев лозинката ) му ставив статус Бубо се вери со Бубче :D
    За два саата канцеларијата му била полна со луѓе да честитаат . Прво збунето им велел - абе грешка е некоја ,ама после некое време почнал да вика -фала да ви се враќа . Дури утредента ми се јави . Метла се направил тој ден . Епа еднаш се жени човекот :D
    Е така го запросив јас мојО .
    Често знае да ми рече дека тоа ми била најпаметната глупост што сум ја направила :)

Така да @CameliaMiller пази се . Нем дечко ти да има некои скриени желби за брак :P

11. Dust

Dust Game Over

Ти ептен откачена си била:rofl:
    Ако ова го направам некогаш ќе ме собираат во делчиња по планините на Малешевијата:!: :D
    Ако не ме изедат за мезе волците меѓувремено:lol:

12. mareane

mareane Форумски идол

E улава си бре,срцка си ,ме насмеа :hug:

И јас на некој начин го запросив мм.Почнав уз муабет да си правам планови за веридба,си смислив и датум и се ,а тоја само си климаше со глава...
    А бре помалку беше се комлицирано во мое време...

13. Ariel

Ariel Форумски идол

@Bubce38 ме изнасмеа со ФБ :D

Ако се разведат претпоставувам тој што добил поклон е сопственик. А во случај да умре? Децата се наследници ако ги има? А ако нема деца? Брачниот другар добива дел или не?

Annath, dunika, CameliaMiller and 4 others like this.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Уште пооткачено е што јас му го направив ФБ профилот и без негово знаење, разбра после 2 дена дека има фејЗбук:)

15. M&M

M&M Форумски идол

:o ме зачуди искрено, ни на крај памет не ми одеше во глава дека си приватњак :^)
    И мене :(
    Значи да се корегирам од пред некој ден јас со Воридка си наоѓам најголема сличност во размислувањата (highfive)
    цар е маж ти значи, како ве оставил подзинати значи браво :), нај оригинално запросување
    Хаха ај бирај од која од нас сакаш да го земеш, ќе ти го дадеме без проблем, се за другар :D
    Абе дете нели прашуваше тука неколку луѓе ти кажавме не се користи повеќе од 5 дена во континуитет. Може имаш проблем со алергии, може ти треба некоја посоодветна терапија, може имаш девијација на септум. Оди на лекар најубаво не се зезај со оперилот
    Ај да му бираме презиме на @Peco рече ќе го сменел без проблем :D
    Немам што да искоментирам на темава, искрено не се разбирам, се надевам дека нема да има потреба да делиме а не дај боже ако има ќе барам совет од правник тогаш.
    Јас го земав неговото презиме без размислување, никогаш не сум сакала 2 презимиња, веќе одамна се навикнав. Мм не се мешаше и не сме ни правеле муабет за ова пред да се земеме. Кога бевме во матично да закажеме ме прашаа кое презиме ќе го земаш, не очекував тогаш да ме праша и ми вика тој матичарот (тој со брковите сигурно го знаете сите :) ) "па не ќе ти ја куцаме венчаницата дента на свадба" :D. Го загледав збунето мм он ми вика не ти се мешам како ќе кажеш така, и реков неговото.
    Многу уморна се осеќам денес, дури задремав пола саат на кауч со цела бука околу мене, да заспие зверче и се исклучувам

Пак да се корегирам, ова е дефинитивно најориггоналното запросување на сите времиња, Бубче ма :D:D

Last edited by a moderator: Nov 20, 2018
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Ако не ме расположи @Bubce38 кој друг :*,ти и овај мојот роднини да не сте,деми имав кажано дека ниту ме побара за жена,ниту праша дали се согласувам,сам си донесе заклучок дека се жени и толку беше:rofl:

mal.ecka, Sexybaby86, Annath and 10 others like this.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@Mr. Right оштетена слузница значи дека е премногу тенка излуштена нормалната микрофлора која обично ја има и е ризик за нови вирусни или бактериски инфекции.(да се накалемат)
    Подлога за хронично воспаление на која не делуваат потоа повеќе спрејови. Ризик е да почне да крвари нос понекогаш.и да премине во хроничен ринит или синуситис:(

Убаво ти пиша Камелија консултирај се со ОРЛ специјалист и добро би било и брис да направиш и лабораторија. Среди го проблемот, не одолговлечувај-најдобронамерен совет ова.

п.с.сабајлево не бев вклучена и затоа веднаш не ти вратив, никогаш не оставам невратено кога се работи за некаква консултација;)

Едит: (Не)домаќинката спрема Мусака доцна во ноќта, за утре да има спремно ручек кога ќе си дојдеме од работа:)

WildMk, Sexybaby86, Annath and 14 others like this.
  18. CameliaMiller

Па нека праша де :D

Шала на страна, пред некое време ви реков дека размислувам да се мажам :D да не бидам како тебе, ама сосе прстен да му отидам :D
    Оти бе Лејла така :(
    Се надевам никогаш, никогаш нема да бидеш во позиција да се разделуваш од сопругот.
    Какви идиоти газат по земјава, никому не верувам.
    Во фамилијава моја имам повеќе примери, да не ти се верува до каде одат луѓето од бес и инает.

WildMk, M&M, duffi and 9 others like this.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Многу е добро вака кога имаме матичен доктор на темава. :)
    А понекогаш и психијатар ни треба :D

WildMk, M&M, mal.ecka and 16 others like this.
  20. душленце

душленце Популарен член

Кога сме кај докторите да прашам шо да се направи на дм леќата во окото му отиде позади. Незнам како да објаснам ама не може да ја извади??? Ени бади (waiting)

Thread Status:
Not open for further replies.