Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Како што имаме кај нас јаки доктори кој знае дали ќе го оправат. Јас проблем со носот иамм уште од мал, постојано си тече и нормално прави проблеми при дишење. Кој ли не проба да открие во што е проблемот и до ден денс никој не се најде јунак да ме “спаси“, И додека бев во војска бев на ВМА во Белград, потоа и со неколку други специјалисти ОРЛ не се откри. Кога ќе им го кажев проблемот сите прво што беше ми викаа дека се синуси ама на снимката никакви отечени синуси. На крај со камерче ми навлегоа во носот се до синусите и таму видоа дека нон стоп си поттекува од синусите. И кренаа раменици. Проблемот е кога навечер спијам нели не можам да го исфрлам секретот што се собира па од сабајле се празнам и со искашлување и со секнење на носот ама проблем ми прави секретот кој се засушил. Значи кај мене кога ќе настинам може само да се рече дека се засилува течењето на секретот и затнување на носот кој и тоа како знае да нервира кога се спие а затната е едната ноздрва и ти смета при дишењето. Колку и да е штетен Оперилот и јас почнав да си шприцам од него и тоа само пред спиење па за неколку минути ми го ослободува протокот на воздух и немам проблеми при спиење. Дај боже Mr. Right да налета на доктор кој ќе му го реши проблемот ама се си мислам дека и кај него оперилот ќе си биде постојан сопатник со него

На Sesil, LejlaD и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.788
    Допаѓања:
    141.986
    Па да.Шо ако му го земеш имотот и после не го чуваш?Па ај раскинуување па тужење а имотот отишол.
    А за тестамент со нужен дел? Па и тоа ич не го сакам.

На Dust, LejlaD, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    За тестаментот имам чуено дека ако таткото препишал имот на ќерката на пример, ако докажеле дека бил со слаби нерви и неурамнотежен и сенилен пред смртта, тогаш можело тестаментот да го поништат со назнака дека не бил свесен додека го пишувал.

На Sesil, dunika, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.393
    Допаѓања:
    183.561
    Може. Тетка ми имаше снимки од дедо ми со датум, со сѐ дека тогаш почнала сенилноста за време на препишувањето на куќата. Ама не сакаше да се влечка по судови буквално за една соба да добијат со мајка ми, па сѐ оставија на другите тетки.

На Sesil, LejlaD, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Ама пример, моите имаат две деца.
    И сега, оставаат во наследство, пример, мене куќа, на сестра ми стан и куќа во еквивалентна вредност.
    Кој може да оспори? Можам јас на пример?

Ваљда и за тоа има решение.
    Потврда од психијатар оти е психички здрав на тој и тој датум.

На LejlaD, Annath, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Цигара во гаража, деца испозаспаа па и јас планирам да му ја легнам, будна сум ми се чини од завчера.:drunk:

Сабајле пред да си одам од работа бев да ја ѕирнам родилка од синоќа, ми се чини во овие скоро 20 години што работам поубаво бебе немам видено ( освен моите де:lol:)ја гледам плаче, си викам е што бидна сега, бебе убаво, здраво, право, тоа тестот сабајлето за слух што му го направиле, бебушот глуво се родило, мајкава плаче, вика не плачам за мене, за него плачам, цел живот со тешкотија ќе си го мине, срцево ми се скрши.:u:

Презимиња две имам, на мажот ми го додадов, во “ оргинална” форма:wasntme:моминското па ми завршува на ски, моиве ептен напредни со презимето, ;)децата се со на маж ми презимето.
    Брак не сакав и да немавме деца немаше ни да сум мажена, така ќе си живеевме со мм ама деца родени надвор од брак треба 100 документи да се докажува кој е татко, вака се потпишавме и децата се во брачни а не вонбрачни.|(:lol::rofl:

Се согласувам дека најбитно е нормална личност да имаш покрај себе ама со оглед дека не знаеме утре денот што носи а камоли за 10-15 години каков ќе ни биде бракот подобро е да си финансиски заштитена отколку на 40-50 години да си останеш на улица со прстот во устата. Никој не влегува во брак со мисла дека утре ќе се разведе ама не е на одмет да си имаме некоја сигурност за не дај боже.

Пишав на пладне дека беше 33 степени, вака беше во 14.30 кога го носев мм на работа.:rain:

AF7554C6-6FA4-4516-AA32-815F3038D208.jpeg 6D7436E9-C158-48C8-A68D-5FB7984CB683.jpeg

21.00 часот е и 13 степени и после ај да не се разболуваме.

На doubleg, WildMk, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.995
    До тука ја читав странава ,па да си кажам на темава-ко отворивме наследна постапка ,појма немав ни што ни како,адвокатот ме седна и сВе фино лепо ми објасни.Мож утка ќе направев ако ме послушаше ко му реков сВе подвижно и неподвижно само на децата да се префрли,на мое име ништо.Човекот ко отвори уста ,очи наааа-ми вика ти ненормална си ,сакаш под кирија утре по стари години да се влечкаш! Седи мирна ,се на три дела па држи узди во раце (facepalm).
    И би така ...едино глупост излезе со полномоштва за малата што нон стоп за се мора да потпишувам ама тоа е.
    Иначе,законот машала ги има заштитено децата-малолетни.Што и да се стави на продажба од недвижностите,мора со одобрување од ц.за соц. мислам беше.Па после продажба-на увид сметка на детето со 1/3 од износот...ваљда разбирливо објаснив :wasntme:

Ај сега д ден.
    Киша одсабајле.Едно гајле мање -ехото уредно ,уште еден абер да стигне да е се ок па лесно ќе се дише.Друго пропратно ќе се решава.

Најавени гости на синко ,едни за попладне,други као за вечер (facepalm).Од кујна тешко да ќе излезам .(facepalm)

Ај :* убав нека биде денов.

На doubleg, WildMk, LejlaD и 21 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.393
    Допаѓања:
    183.561
    Веќе беше починат, така да, општо беше касно да се реагира тогаш. Само снимките ќе покажеа.

На LejlaD, Annath и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.189
    Е сега кога веке уште сме на темава имам прашање до @Cka и @JuLleE станов во кој живееме е на отолата на 40год му го дале на свекор ми преку фирма.
    Он кога починал сега е на свекрва ми но она откако го склучиле дог со банката на отплата на 40год платиле со свекор ми само 9месеци.
    Јас и сопругот плаќаме веќе 10год.

Прашањево ми е ако свекрва ми реше да му го препише станов на девер ми дали ние дека сме го плаќале станов имаме право да го оспориме ?

На LejlaD, Sesil, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Да, да, знам дека после е веќе касно, ама еве сега жива сум, и сакам да напишам тестамент, ваљда можам со потврда од психијатар да појдам кај адвокатот.
    Не знам, не сум размислувала, сега размислувам дали е така можно.

На LejlaD, mareane, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.494
    Уште немате ни 30 год ,а размислувате за тестамент :!:
    Мојата свекрва има бааѓи имот на нејзино име. Еднаш ја чепна мм за тестамент. Вика кога ќе остарам тогаш ќе препишам . Да видела кој ќе ја гледа на стари години :o.
    Јас сега си ја гледам ,дури е млада она :),кога ќе остари нека си најде некоја жена да ја чува и гледа :)

На M&M, LejlaD, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.393
    Допаѓања:
    183.561
    Па зависи за што. На пр. ако делиш подеднакво на две деца, не би имала потреба од психијатар. Ама ако сакаш само на едно да препишеш, тогаш да. Ова само како пример ми текна, според моето искуство.

На LejlaD, CameliaMiller, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Какви родители биле тие да дочекаат децата да ги исфрлат од својот дом? Не верувам дека све е така невино и фино.
    Старите генерации уште се водат под тоа синот све да наследи, ама помладите мислам дека поеднакво се поставени кон децата.
    Затоа ја ви викав дека е битно жената да работи, да си има грб. Ама јебем ти и живот кога за све мораш да се пазиш, и брак во кој мораш за се да се чуваш.
    Гледам топшоп од сабајле, некоја играчка со коли и трака за тркање и се мислам за поклони за внуциве. Некако сум расположена за давање подароци, иако буџетот за истото ми е у зимски температури

На LejlaD, Peco, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.494
    Kако да ги видам тие играчки од топ шоп ?

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.664
    Уште нема возачка лепотанот? :D
    Смисли ли што ќе те "обештети" за месеците вожња?! :lol:

На bittersweet, LejlaD, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  16. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Јас стојам на ставот дека родителите треба да поделат имотот уште додека се живи за да после децата не се караат за една соба.
    Нема потреба да се препише ама може и договор да се направи и готово.
    Денов не ми тргна планирано.
    Дете малку настинато изгледа, вчера 37.5 некаде ама сабајле добар беше.
    Однесов во градинка, се спремив јас со бунда и висока чизма и излегов да завршам обврски. Само што тргнав имав што да видам, колона пред мене :@ 40 минути патував, после уште толку паркинг барав:| пешки ќе завршев побрзо. А да, се паркирав во КАЛ и чизмите беа ЛОМ.
    Па имаше пред мене луѓе, па ајде чекај и се преморив.
    Решив ќе си одам дома ама ај викам до Трница ќе застанам, свежо телешко добивале денеска па да земам едно 2кг за ручек за 2 недели. Влагам и ми викаат покасно ќе добиеме :envy:
    На сета мака влегов во бурекџилница и си купив бурек со јогурт и правац дома.
    Отворив малку прозор да влезе воздух и се тутнав во кревет.:)
    И нели за да е маката поголема ми се јавија од градинка да го земам малиот...плачел :angel:
    Се надевам кај вас подобар ќе е денот.

На Anarchy, M&M, Alishan30 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    На LejlaD и Bubce38 им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Одамна мислам :) Откако почнав да имам свој имот, движен и недвижен.
    Мислам дека е одговорно да се мисли, сепак сите еден ден ќе умреме, наивно е да мислиме дека тоа нема скоро да се случи :)

Исто сум размислувала и за животните, на кого старателство да оставам :)
    Ако мене ме нема, сакам да знам дека се згрижени и некој ги чува и сака барем колку јас.

На bittersweet, Alishan30, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.494
    Да имам дете можеби и јас би размислувала за тестамент и во помлади денови .
    Вака и да умрам утре скроз ми е сеедно дали мм ќе ми го земе наследството,дали брат ми или родителите .
    Сигурно ќе се договорат правилно,на разумни луѓе ми личат :)

На LejlaD, Peco, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Добро утро.
    Јас денес уште по болна сум, ама важно тргнав на работа.
    И синоќа ме бањаше, а и сега на излегување истури.
    Веќе ми е смачено од болести и проблеми, ама белким ја прескрцам зимата.

Кај нас имотот наследство од тато, не е делен уште. А во скоро не ни планирам да се потпишувам. Куќата сега е на мама, имаше нешто половини третини, ама јас кажав дека мојот дел на мама да се препише, не сакам јас да имам дел. Таа ме чуваше и уште ме чува. Јас и помагам многу, купувам, давам и не бројам. Ако ми се налути и не ми збори, помалку трошок ќе имам :rofl:|( плус наместо барем двапати годишно за мкд, ќе си шетам по Малдиви, Хаваи и кај ли уште не.

Јас да сум жива и здрава да си спечалам мое, имотот што оти ќе е на мое име кога нема секако како од тука да го користам. А и што оти ќе го продадам, нема којзнае колку пари да земам. Евентуално на Аурора да парирам 8) ако инвестирам нешто

Тегнав без ранец ко гола да сум (facepalm)

На bittersweet, M&M, LejlaD и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.