Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.024
    Допаѓања:
    135.734
    Околу имотно - правните односи - гледајте само со разбрани луѓе да си имате работа и никој да не го фати некој инат. Се може да се смени и оспори. Никаков документ, тестамент, договор, анекс на договор и не знам уште што не те управа. Па по судови влечење, вештаци, докази, ,,будење на мртви''... ко преживи приќаче а можда и нешто добиќе :lol: - Вака другарка ме учеше, правник.
    Деца од мали учете дека се што е од вас на пола, на 3, на 4 се дели, зависно нели од број на деца. Да не му текне на некое утре да размислува во правец на бате не му треба он има, ама мене ептен ми треба па ќе го земам и неговиот дел.
    Од моите се е на пола поделено, разбрани сме и двете дека додека се живи старите си живеат во нивниот дел од куќата,потоа и тој по пола. Од на мајка ми страната едини наследник е мајка, ама се уште е на баба ми име, дека жива е. Потоа и тоа на пола. Мање битно која колку ќе стекне во меѓувреме, се што има за наследување пола ќе се дели.
    Од страна на мм на 3дела е делено. Негов, на брат му и на старите. Старите нивниот дел ќе го остават на тој што ќе ги чува. Му реков на смеа демек, ако помисли да отстапи дел, јас се отстапувам на сестра ми. Па ако му одговара нек изволи. Лоша сум, знам :tmi:

@SV1911 браво :clap::clap:

На Thallia, LejlaD, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    94.211
    Уф,и ја гола вошка:D
    Троа злато имам,нива(не под вода) во Кав,и пола куќа во иднина во која моментално живеат 2 генерации.
    Тука станот е изнајмен,гарнитурата ко Дафи само ќе си ја товарам,плус со фамилијарна виза сум,ако се разведам ке барам азил8)
    Лажам,ке се премажам локално,блиску до мајка,зимници да ми прави:inlove::rofl:

Маж ми има доста наследство ,свекор ми инвестирал во Мк со надеж дека таму ке се децата ама шипки,зјаат еден куп празни соби,благо речено-за џабе.
    Мене станови куќи не ми значат баш,како сигурност зборам,овде 80% живеат во државни изнајмени стнови,си се селат по потреба,никој не се врзува за едно место не па да мисли за детето(мислат за образование само)Битно е добро осигурување,стабилна работа,шпарконто и толку.Додуша имаат доста избор па затоа така..

Ај да пивнам кафе па да се извозам до Икеа,ми фалат ситнурајки некои за по дома:)

@CameliaMiller мене прва да ме информираш за вединг деј оти авионска карта треба да купам навреме ;)

На Thallia, LejlaD, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.267
    Уште со делбите?
    Ај ќао.
    На другар дедо му само што умре за два дена куќата веќе почнаа да му ја продаваат и уште и без наситка и жал, стариот фала богу умрел демек. Една другарка му рече на такви пари немате алал и верувам дека е така.
    Ми се згади од таа тема значи.

На Thallia, LejlaD, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.804
    Допаѓања:
    100.667
    Љубам да си кажам ,што е мое е мое.
    Што е негово,негово е.
    Што е заедничко се знае не е многу.
    Се смеам,сиромашни луѓе и немаат што да делат,тоа само кај богаташите постои.
    И вистина е,сакале да признаете или не.Превртувале очи или не.
    Куќава ќе ја делат децава на половина.Мојот имот ниви и сл.исто.Имотот кај мм уште не е поделен.
    Од една страна размислувам така,ама од друга,ако остарам и имам длабока и тешка старост,нели е фер тој што ќе ме гледа,влече по доктори,не дај боже да менува пелени, има поголем дел.Независно дали е син или ќерка.
    Некои работи не можеш да ги измериш правилно.
    Да се истуширам па да мавнам кафе или уште подобро какао.Мислев да зготвам нешто за утре ама ме мрзи.
    Во последно време станувам страшно мрзлива :yawn:

На LejlaD, bittersweet, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.008
    Допаѓања:
    68.273
    Седам со маска за улепшавање, да се омладам малку. :D Се почесто ми викаат дека изгледам многу помладо, до толку што еден вчера мислеше дека сум дете. :rofl: Прееска ми текна дека имам неискористена маска, ај викам да ја ставам, да си ја одржувам младоста. :makeup:

Од тема имоти и делби трауми имам. Блиски роднина само за тоа збори, директно и индиректно, буцкајќи наоколу.

За убав прстен би дала и повеќе :cash:, ама обично во тие ретки околности кога ќе ми се допадне нешто до толку за да го купам, најчесто е сребро. Белото злато е преценето според мене, па освен ако не купувам прстен со димајант, поинаку не би го ни купила.

Со едни од првите заработени пари си купив сребрен прстен од чаршија, со три циркони. Уште го имам, ретко го носам бидејќи ми е малку голем, ама се заљубив во него тогаш и морав да го купам. Доста пати ми прашале дали е бело злато, што значи дека нема некоја видлива разлика меѓу белото злато и среброто. :?:

Предбрачен договор мислам дека е супер работа, така и двајцата партнери се на чисто во случај да дојде до разделба.

@kuc среќен роденден на маж ти! :^: :d: :party:
    @stetoskop среќен роденден на син ти! :^::d: :party:

На Thallia, LejlaD, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.704
    Допаѓања:
    116.397
    Jas sum si edinica nemam so da delam :) A za vo brak... otom potom.

На m.i.g, LejlaD, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Маж отиде во кафана после работа, ќе си дојде попосле. Јас си седам и чекам бебка да стане да и дадам вечера. Спие веќе 2,5 саати. Само да не ми се одбие тоа ноќва од глава :^) Јас во меѓувреме се избањав, се исфенирав (за утре дождот да ми ја уплеска косата |(), се најадов и сега дремка ме фати. Ама па маж не е тука, не ми се готвеше, а имав на ум телешка чорба да правам.

Синоќа око не склопив, плус бебе се развриште сред ноќ, па денес како преживувам јас си знам. 4 кафиња имам испиено, ама џабе.

Утре другарка со која од мојата свадба се немаме видено на повојница ми се најави. Бебе 10 месеци ќе прави, ама добро :^) Боље икад него никад, нели.

Ме изнервира една глупача на работа. Обично не дозволувам да ми влијаат идиоти како неа, ама преморот си го направи своето. Се прекорувам што си дозволив да се изнервирам, ама помина.

Ми се спие, а тек ќе стане бебе и ќе почне да ровари :yawn:

На LejlaD, bittersweet, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.195
    Допаѓања:
    259.710
    Знаете кое е најбоље кафе?! Кога ќе ви се јават и кажат за пола саат таму и таму, бива?
    Увек бива.

Кучињава се по зимско сметање на време, легнале да спијат. Затоа после од 5сабајле роварат. Имаат во куќата и друштво од мачиња, сите заедно спијат од кога е студено. Љубов се животните.

На Thallia, LejlaD, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Кој ќе прави какао и за мене да свари ако може. :$ Изигрував Џек, вчера и денес. Ги изорав улиците по ладното и снегот... без чадор и по патики и кратки чорапки. :worried: Сега, грлово ми е ко со ренде поминато и градиве ми тежат ко дим од штека цигари да сум вдишала.
    Имотно-правни проблеми... честитки за оние кои се разбрале ко луѓе оти,повеќето што ги знам се имаат закрвено ради куќата/станот/нивата..
    Душа ми спие. |-)

На LejlaD, NarCis@, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    Ајде Жабо ќе варам за мене и мојот газда.:rofl:

@Sexybaby86 сочуствувам со неспиењето. Се надевам вечер на поарна ноќ.:drunk:

На LejlaD, NarCis@, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Дафи,кој од двајцата (газди) :)))))
    Божо, и јас би си легнала со кутрињата и мачките:))

На LejlaD, NarCis@, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Си седиме во темница.
    На Брадфорска имало квар па пола населба нема струја.
    Тишината бесценета била:D.
    Да одморам и да си поиграм со детуле па ќе се фрлам на посао.
    Веќе на тапани овде објавив дека од 3 сум во акција...и трае...и трае..
    Ако.
    Не е лошо да си ангажиран па макар и безвезе нешто.Важно е мозокот да работи:D.

Кој е за :smoke:

На Thallia, LejlaD, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.401
    Допаѓања:
    174.839
    Ех романтики :inlove:

На LejlaD, NarCis@, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Детето ни рипа по стомаци.
    Се лизгало на лизгалки:D
    Каква романтика Пецо,глеј си работа:D

На Thallia, LejlaD, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.195
    Допаѓања:
    259.710
    Терате бре романтики? Мојов ич нејќе свеќи а јас баш сакам...

На LejlaD, NarCis@, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    Жабе со големиот газда. :D

Ајде бујрумте. 3ADA8636-D9CE-4EE1-9CC9-FB1A9376B942.jpeg

Божо :nod:
    Свеќи да, обавезно залихи си купувам од Икеа и Џамбо.
    Жими тоа знам за романтика.:tmi:

На Thallia, Viktorijaaa5, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.657
    Допаѓања:
    202.174
    Ноуп. Ич не сме по романтиките, иако знае мојов да изненади некојпат.

Иначе ми падна голем камен од срцево :!: :whew:

На Thallia, LejlaD, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.222
    Допаѓања:
    136.330
    Има несоодветен наследник или како беше терминот... битно има луѓе кои не можат да наследат од родителите.
    Да. Маж ти.

Абе семејно и наследно коа полагав волку не ме прашале. А сеа работата врска нема со ова.

Се мислам шо арно да направам за мене денеска.

На LejlaD, NarCis@, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.652
    Ве прочитав сите.
    Се најадов мекици.
    Дете му се спие.
    И мене ми се спие

хаику 40+/-

На LejlaD, NarCis@, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.960
    Допаѓања:
    273.483
    Знам дека прашањево не е за овде,ама знам дека сигурно ќе добијам добар совет:
    Резултати од на патологија за мајка треба да земеме,ама на тел ми вика требало лично,а мајка ми не е во состојба сега да ја носам до Ск.И дали после земање на резултати кај доктор (на нуклеарна за тироидна) мора со закажување или ке може без.
    Единствена опција ми е да одам јас,и да пробам одма да појдам со резултите кај некој доктор...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.