Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    Добро утро девојки :)

Кафе дури сега допиено, од 7 направено :)
    Денов изгледа интересен ќе биде :)

2010e4db72a353a612426464afe3976c.jpg

Прв пат после години за нова ќе бидам во Скопје. Ама бош се паѓа, 31ви понеделник, за мене работен.

Знам колку "работа" ќе имам, ама сепак мора да сум тука.
    Ваљда кафана некоја ќе биде, не ми е по ќеиф ама тоа е.

Убав и мирен ден имајте :*

На LejlaD, bittersweet, Thallia и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Уште од сега ли планирате за Нова година :?:...мене ми е ко секој ден:smirk:, ништо посебно.
    Кафе се пие:coffee:, да смирам живци:envy:, ме изнервира дете посабајле, прво панталоните си ги заборавил вчера у сала на физичко, па после ми вика телефонот го изгубил, му паднал од џеб(facepalm):@...добро бе главата еден ден ќе си ја изгубиш му викам(facepalm)...среќа на рамења што му е|(
    Ќе си го окркаше сабајле, користи што сум на работа па ќе ми пројде лутината додека се приберам:envy::envy:

Ај нека се живи и здрави само :nod:

На kravce, LejlaD, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    Обично планирам продолжен викенд, да не сум во Скопје... тоа со време се планира де :)

На LejlaD, zhap4e, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.195
    Допаѓања:
    259.710
    Мене дури и нервоза ми набива усиленото славење. Гужва у маркети, гужви по кафани...А ништо од тоа ми се чини не е реално.
    И јас би сакала продолжен викенд па базенче па снег ама не верувам дека ќе се случи тоа.
    Слава вечер. Да се исфенирам ама и од времево и од цигарите таму знам дека ќе е за џабе :mm:
    Конечно чизмите на Бубче во полна пареа, скокав ко мама Прасе сабајле во вирчиња:rain:

Ми се спие дал 2-3часа сон сврзав синоќа |-)

На kravce, LejlaD, BearMe и 27 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Следен пат повеќе па ќе ти ѕрнам обвезно :)
    Мада можев сабота вечер ама што попрво :doh:

Планирам да одам со детево да полагам 2 месеци ама не знам кога можно летово па ако одам одма ѕрнкам :D плус и @Bozica1980 ја викам

Кај нас сонце :sun:
    Го фатив синоќа натрапникот и мушки го утепав :muscle::muscle:

Да испијам кафево и да шетнеме малку маж е дома уште денес :)

На kravce, LejlaD, Thallia и 24 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.244
    Допаѓања:
    140.440
    Добро утро жени и по некој маж!

Мене ме нервираат гужви по дуќани пред нова година, ама во гужвите по кафани ептен уживам :D

Не знам дали ви кажав дека како се уфилмав дека влегувам во предвремен климактериум. Е па рано ми било, така рече докторот :D

Ајде на
    ECC54FDB-0187-4A75-84F3-6DD49EA90A6D.jpeg

На vitamina, kravce, LejlaD и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.659
    Допаѓања:
    202.179
    Заборавив во претходниот пост, сега да се доискажам.
    Честитки на сите кои слават денес, слави, имендени, родендени! За многу години денов!

@Ariel и јас бев уфилмана дека предвреме ме фаќа климакс. Ама стресот си го прави своето...

На vitamina, kravce, LejlaD и 21 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.673
    Допаѓања:
    253.084
    Во КАМ Кока Кола нема ни за лек:worried:. Дека најефтина е, уште во 10 сабајле ја снемало:D.

За многу години денот, вечни имиња и среќна слава:l:.

На vitamina, LejlaD, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Добар ден.

Сабајлево слушав на антена 5 жената вели: "секаде снег имаше, нас ни снегот не не сака"

Вчера Вучиќ го слушав и неа некои слични муабети, не од него туку тој ги пренесуваше мислите на другите.

Мислам ние балканските народи многу патиме од намалена самодоверба. Знам дека околностите, (не)можностите многу влијаат, ама сепак го прифативме тоа веќе како дел од нас "не не бива судбината"

Многу често зборот понизноста погрешно се толкува. Се поистоветува со слабоста, со некаква си потчинета состојба.
    А всушност понизноста е свесно согледување на самиот себеси, со сите доблести и маани. Способноста да не се преценуваш, ама и да не се потценуваш.
    Тоа ни фали.

Филозофски од сабајлево. :D
    Па што друго да кажам, за дожд да се жалам не бива, јас како една меланхолична душа сакам дожд :)
    Сега кафе второ е на ред.

На Viktorijaaa5, vitamina, kravce и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.013
    Здраво на сите.
    Од утрово сум на некое размислување а не сум сигурна дали соодветно ќе ги доловам моите мисли.
    Имено, од одамна, не само сега, во разговори со мои блиски луѓе, роднини, колеги, соработници, соседи итн....некако како никој да не е задоволен од својата професионална ориентација.
    Еве на пример јас. Сега да треба да бирам би бирала можеби медицина, стоматологија или некое инженерство, пошто сметам дека се ценети како професии, можеш да се реализираш и материјално и да напредуваш. Од друга страна, пријателка моја и јавно ми изјави дека јас сум имала одличен избор и во образованието и во работата. Сум важела за професионалец, со широки познавања од различни области, пошто и таква и ми е работата. :?::?::wasntme::wasntme:
    Пред многу години, во средно, имавме еден како состанок матурантите со наши родители на тема професионална ориентација. И имаше една жена хемиски инженер или технолог не сум сум сигурна, ама баш беше во производство и ми вик:. Како да ги охрабрам децава на вакви факултети и насоки, кога еве јас сега да треба да бирам би одбрала економски...А женава важеше тогаш за експерт во својата фела....на локално па и пошироко ниво.
    Зборот можеби понекогаш она другото ни изгледа многу подобро, попримамливо, постабилно, поегзотично, но можеби се тоа само финеси кои ние ги гледаме однадвор, додека вистинското практицирање си носи со себе како и се друго шо би се рекло, адвентаџис и дисадвентаџис :nod:
    Мислам ме разбравте де...

Шо мислите вие?
    Сте задоволни со она што сте го учеле, башка што го работите, би направиле ли друг избор да може да се вратите или еве во иднина преквалификација (овој збор многу е хит во последно време :rofl:).

Време за какао кај мене :coffee: и малку пуф - паф цигара. Да ставам повеќе, има заинтересиран?:D:D

На vitamina, kravce, LejlaD и 27 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Добар ден на сите :hug:

Само да ве поздравам ... немам баш време за читање

Бидете умни, ко мене :D

На vitamina, LejlaD, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Си ја сакав професијата претходно.сега се помалку.да се вратам назад би одбрала јазици и би била професорка по англиски или било кој друг јазик.
    Ми одеа јазиците и сеуште ги сакам. Иако добивам коментари дека одлична сум била во својата работа,јас лично се чувствувам целосно неисполнета и во споредба со други земји сме мизерни во секој поглед.работиме со стари апарати, недобра опрема,зависиме само од главниот град, менталитетот на народот е катастрофа (сите се' разбираат и ти наредуваат што терапија да им дадеш)
    Многу лошооо....каква професорица ќе бев сега, скоцкана и дотерана а не со побелени влакна на косата уште во оваа возраст.8) 8-| (waiting)

На WildMk, vitamina, kravce и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Alishan30 јас средно правно учев, по струка сум дипломирана професорка по англиски јазик, а магистер по сосема трето :D А работам четврто, ама поврзано со магистратурата (facepalm) А сега да можев да бирам, би отишла на медицина без размислување. Ај да се смениме :D
    Од мала сакав докторка да бидам, како мајка ми. Цело време и ги носев мантилите по дома и си играв докторка. Дилемата за факултет ми беше јазик или медицина, и го одбрав првото. Тогаш бев убедена дека тоа е тоа, и искрено обожавав да одам на факултет, уживав во англиска книжевност посебно. Јазичар сум отсекогаш, и логично тоа беше првичниот избор. Факултет ко од шала завршив, прелесно ми беше и мнооогу убаво. Да можам пак би си го запишала само заради анг. литература.

Инаку, медицината ми е неостварена љубов :l: Не мора докторка, ама ете барем средно медицинско да имав, да си бев медицинска сестра. Ама никогаш не е доцна, нели. Можеби некогаш ќе размислувам посериозно за career change, па ќе запишам нешто вонредно. You never know :)

На JuLleE, vitamina, kravce и 25 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Кога ве слушам како ја сакате медицината се чудам
    Јас да видам отворена рана, крај ќе е со мене:D.
    Кога одам на лекар дури смешна сум, прво прашувам-се умира ли од ова|(
    Или читам на гугл и сама си поставувам дијагноза|(
    Ем не ме бидува за медицина ем се плеткам каде не ми е место.
    Од што не ја сакам медицината, не ги сакам ни докторите:devil:

Правото не го сакам, ама пак затоа адвокатите ги сакам:)

Мислам дека сум родена за економија и на тоа поле се осеќам лагодно.Сакам бројки, сакам математика, сакам планови.Дури и темата за магистратура ми беше во врска со форензика и измами со бројки (да не го кажувам насловот, да не се знае колку сум опасна:D).

Ја сакам биологијата, ама да нема крв:D.

Историја мразам.

Географија исто.Ми е срам да кажам дека од што ја мразам во основно и средно едвај го совладував материјалот а денес ако не погледнам во географска карта, незнам точно да објаснам кој со кого се граничи:$

Од секогаш сум се прашувала од што ,,материјал,, се докторите?
    не им е страв од крв?...од коски?...од умрен човек?

На Viktorijaaa5, vitamina, kravce и 27 други им се допаѓа ова.
  15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.013

Ете уште една во низата...А да зборуваш со професорка ќе ти каже. Ма неее, колку и да си ја сакам професијата ова веќе не се трпи. Децата се веќе се понеподносливи, понеписмени, неразбрани од една страна, од друга страна, неизвесност на работното место, па полн фонд часови, па неполн фонд часови....притисоци, па задкулисни игри...Па вакви инспекции, па нови програми...
    не дека ова на друго место го нема...ама чисто компаративно де

:))))))))

На vitamina, kravce, LejlaD и 23 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.652
    Си го сакам факултетот.
    Но да ми беше друг памет на времето балерина ќе бев :D сериозна сум:| касно е чедо божјо за мењање кариера на 30 кога сакаш балет. 15 год и 20 кг поише сум одалечена од балерина. 8-|
    работата не ја сакам. некако отуѓено се осеќам се тоа па тоа ко да затупавев. напреднав се што можев и толку. подалеку од ова нема. сестра не сум сакала да бидам зашто ми се грев . работа за болничари имаат овде. Да завршиш медицина за да празниш катетар е за грев ..

денес на два родендени на раб. Нема да ручам. тупан сум торти и сокови.

На flower30, vitamina, kravce и 24 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    Да можам да се вратам, ќе запишев економски :)
    Тоа што го студирав, прво, врска нема со тоа што го работам, второ, не би го студирала со овој памет.
    Додека студирав си ги обожавав студиите, сега да ме тепаш по струка не би работела.

Оти едно е “во клупа“, друго е во реална пракса.

Економско средно имам и со тоа работам, низ годините работење, сфатив дека многу повеќе сакам бројки, документи, статистики... отколку што мислев дека сакам :) А учев за работа со луѓе, да помагам на луѓе... ама нема потешка работа од работа со луѓе, посебно болни луѓе.

Посебно откако сум во болницава, сите соништа кои ми беа додека студирав, ми пропаднаа. Не е ова за мене, ментално и емотивно ме исцрпува. Сечиј проблем е мој проблем, сечија болка, со денови јас ја преживувам.

Хартијата не ја боли и ќути.

Така што, да, не само да можам, туку се надевам дека ќе можам, и друго образование да стекнам (далеку од веќе стекнатото), и друга работа да работам.
    Во оваа земја, без оглед во кој правец во медицина си, дали си општ доктор, специјалист или високо образована сестра, и без оглед да учиш за здравствен работник, треба да имаш многу храброст.

Оти парите и времето потрошени на учење и усовршување, теоретски шанси нема да си ги исплатиш, да не зборам за константното гмечење од страна на држава, од страна на пациенти... така што, секоја чест на храброста, и твоја, и на сите вас.

Ние нејќеме доктори овде, државава со вас се понаша како со шинтери, а не едни од најбитните професионалци за да постоиме.

На mira.mira, flower30, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @referentka ич не ми е страв, јас обожавам да гледам операции и болнички драми. Да не кажувам дека Grey's anatomy ми е омилена серија :D Маж ми се чуди и се крсти кога ќе начекам некоја операција на тв и се возбудувам како мало дете чоколадо кога ќе види. Он па гадлив е и страв му е од такви работи :lol: Ау, омилени ми се пластични операции да гледам :inlove:
    А за географија, исто значи, се пронајдов скроз во твојот опис. Ако не погледнам мапа, појма си немам :lol: А искрено, некогаш гледам и пак си немам појма :rofl: Па да возам негде у странство, којзнае кај ќе отидам. Немам ориентација ама ИЧ :tmi:

На vitamina, kravce, LejlaD и 22 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    За докторите не знам, ама од ништо од наведеново не ми е страв, не ми е шубе, не ми е гад :)
    Единствена работа од која можам да се згадам е повраќаница, човечка, бебешка, кучешка сеедно.
    Ништо друго нит ме плаши, нит ме гади :)

На vitamina, LejlaD, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    88.892
    Да се вратам назад,немаше да завршувам и педагогија.
    Немаше потреба да вложувам труд и време за тој факултет,односно незнам со кој памет запишував два,требаше да си останам со акдемијата за ликовни уметности.
    Изгубено време ,ке го потрошив на попаметни работи,дете оставав за до завршам.гуска.
    Многу ми е криво за изгубеното време за тој факултет ,многу.
    Си ја сакам работата што сега ја работам,ми дава слобода,креативност,комодитет,контакти и пари.
    Не би работела ништо друго .

На vitamina, kravce, LejlaD и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.