Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Јас завршив правен, тоа ми беше и желба.
    Работата не ми е поврзана со тоа, ама се надевам во иднина ќе биде.
    Сега си викам некогаш дека може подобро ќе беше да запишев економски, барем полесно за работа ама сигурно после ќе ми беше криво за правниот :D
    Медицина никогаш не сум сакала, од крв паника ме фаќа.
    Географија и историја поима немам :D
    Си каснаФ тоФче со козјо млеко, да не ме мислите.
    Кој е за кафе нека повели.

На vitamina, kravce, LejlaD и 15 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.319
    Допаѓања:
    278.421
    Си ја сакам работата,си го сакам„ материјалот“ со кој работам.Ми измамува насмевка и кога ми се плаче.
    Ама не е ценето,не е признаено ,не е платено...Постојани притисоци,неизвесност,контоли,промени а никакви услови и техничка помош...Еден период посебно имав чувство како криминалец да сум,се од нешто се плашиш да не си згрешил.Зависи и од предпоставениот многу.
    Еве денес сум наравила некоја административна грешка( поради расеаноста периодов,си призанвам) ама среќа предпоставениот изгледа е порасеан од мене ,па не ни приметил.Или риметил ама му текнло дека се случуваНе дека е нешто страшно ама да се случеше ова пред 3-4 години мислам дека не денот туку е месецот ќе ми го расипеше...

А криво ми е што не сум запишала медицина ,мислам дека супер ќе се снајдев...

На bittersweet, vitamina, kravce и 22 други им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    И јас сум каша-попара во однос образование и раб искуство.
    Средно учев правен смер,па факс запишав англиска книжевност,ко @Sexybaby86 (highfive)
    Која возбуда беше кога се видов примена на список,полагавме приемен тогаш 2006та.
    После работев нешто сосем трето,а сакав да си бидам професорка по англиски,но знаеме нели како се влегува во образование,или да наследиш место на близок или партиски.Немаше шанси тие лигавења, врски,на ти го-дај ми го процедури да ги проаѓам.

Друг сон ми беше градинка,па по некоја случајност овде се вработив во јасли.Неверојатно е убаво,одиш за пари нели,ама за возврат секој ден добивам мноогу љубов од малишани.И јас ги сакам многу,осеќаат мислам.Ако се вратам во Мк некогаш,би си отворила приватна градинка или некаков дневен центар,имам во глава и концепт и се,многу ке бидам среќна.
    Горе-доле околу деца ми се вртат желбите,со возрасни неќам да си имам работа баш.
    Од медицина може аптека само,го терав брат ми да отвори,ке завршев вонредно средно,неќел:envy:

Тоа е,желбите и реалноста,теоријата и праксата,се сосема спритивни,битно е да надоградува човек во текот на целиот живот,оти не мрдањето од мртва точка убива.

На JuLleE, bittersweet, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Јас фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Лажам, ич не ми е денот. :| Кај денот лош, па и времето грдо, катастрофа. Се надевам дека ке биде се во ред. Пуштете ми среќа.

Факултетот не го сакам, ама и не го мразам. Го запишав затоа што тоа беше најлогичен избор. Онака, океј ми е да го работам тоа. Денес не сум баш сигурна, откако ја најдов оваа работа, целата еуфорија околу работа по професија целосно спласна, а причина за тоа се парите. Работата ја сакам онолку колку што е платена.
    Во план сум да одам на курс, на некој начин да ја надоградам сегашнава работа, крајната цел се повеќе пари. Ама тоа на пролет, зимава нека помине така.

Ајде кој е за кафе.

На JuLleE, SV1911, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Денов с*ање во боја.
    Ладно до немајкаде, ни парно не помага. Синоќа и снег врнеше. Од влагата ладното в коски мава.

Добар ден.
    Си промрчев. Ама ми скина од тоа болна да сум. Вчера сабајле едвај се подигнав од кревет. Така гадно никогаш се немам осеќано. Се имам де, кога ме фати грч на спиење и ми се слоши во вц.
    Последниве 6 месеци од лошо полошо, до кога вака у пм више.

Освен што се осеќам малерозно, супер сум :D
    Синоќа си купив уште 2 пара обувки. Барем обувки можам ако не алишта.
    Нешто сметки гледав, значи да се немало лимит на трошоци. Поарно да не ни гледав. Се доизнервирав.

Приемни и јас полагав.
    Џаба факс кад радим ко црнац сада. А нико ми није захвалио.
    Ама уште не сум пораснала да знам што сакам да сум. Па си работам без врска нешто.

И телефонов ми се поремети.
    Само кирилица имам сега :rofl:

На JuLleE, SV1911, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.426
    Допаѓања:
    90.771
    За географијата,исто сум катастрофа,имав еден проект со типка од Маурициус,јас незнам местово кај се наоѓа на карта:(тоа остров да бил,ама важно на ќерка и реков да учи географија да не биде ко мајка:D

На vitamina, LejlaD, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Факултетот го одбрав онака, оти се заљубив во клиниката кога бев на операција една година претходно. А поим немав што ќе студирам, оти ми одеа и јазици и математика. А богами си сакав и географија и историја, да не зборам за биологија. Мајка ми ме тераше јазици да учам и да бидам госпоѓа, ама јас сакав нешто друго, поинтересно. Џабе изгубив толку години, не вреди кај нас. На друго место можеби. Си ја сакам работата, ама не ме исполнува баш многу. Можеби и дека немам добра финансиска мотивација.
    Дали би работела нешто друго? Би, со книги. Библиотекарка ако се може. Фала пријатно.

На SV1911, bittersweet, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.426
    Допаѓања:
    90.771
    А со децава што ќе правиме,нашево поминало..,
    Поголемата сака/решила графички дизајн,јас ја терав медицина/ветерина, :D со помалата незнам што ќе правиме..,

На vitamina, LejlaD, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Си сркнав пивце. Без повод и причина. Зачестив тро со сркањето али, периоди се. Нема простор за паника. :))) сите вака ги убедувам...демек, не ќе се пропијам по стари години. :))) Искрено, ништо не треба да ветувам.
    Куп подароци си добив. Најмногу слатки работи кои и не се баш многу шеќеросани. Не се ама ич. Ептем ме погодија,ептем. Сега јас дужам домаќински шетњи, частовки и подароци. У децембар :angel: Ќејф ќе ми е.
    Гласов ми мутираше.... Многу нормално. Главата ми тежи али, ќе се иде аут. Иначе ќе заспијам.
    Факултет и средно... Ич не ми е криво. Исто и за работите кои ги работев и работам. Може цел живот вака. Може само локација да менувам чат пат. Може тро повеќе стабилност пошто веќе и не сум истиот човек па....можда треба да почнам да се штедам пошто.... И така.
    Хаљо.

На SV1911, Viktorijaaa5, TeddyGrey и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.605
    Допаѓања:
    177.754
    Не ја сакам работата. Сакам да работам нешто друго. Бербер е добра опција. Додека има луѓе, ќе има и работа. Не дека може да стекне некое големо богатство берберот, ама ќе има за пристоен живот.
    Исто и автомеханичар, има повеќе пари, само е понечиста работата.

Пред неколку години ме интересираше како се изведува царски рез. (не ме прашувајте, не знам ни јас зошто :D ). Најдов едно видео на јутуб, гледав една минута и ми се слоши. :D Не можам да гледам операции, крвови и такви ми ти работи.

На JuLleE, SV1911, TeddyGrey и 26 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Овој како мене:D

На vitamina, LejlaD, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Царски рез бе Пецо :rofl:

На JuLleE, vitamina, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.319
    Допаѓања:
    278.421
    Се јавувам кај братучедка да ме зема за на слави кај други две братучедки и таа ми вели ке ојме после 7 и пол 8 оти во 6 сум на родителска.Знам дека и малава спомнуваше па одам ја прашувам да ,имаме во 6 ми вели.Се спремив ,се облеков и се нашминкав малку,уште да почнам да се обувам,а неее ! мамо утре бил родителскиот.:devil:
    Леле не сум спремна во овој период за уште еден пубертет кој ми изгледа ќе биде побурен од првата.

Кој тоа рече после 40 тата било порелаксирано?! Кај мене е најтешкиот период .Стари болни,блиски неразбрани,деца со бубачки в глава,финансии се потенки...

На mira.mira, SV1911, TeddyGrey и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.605
    Допаѓања:
    177.754
    Јбг, којзнае што сум мислел :D

На vitamina, mal.ecka, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.230
    Не ми е страв од крв, од рани, од психички пациенти.не ми е криво што често немам слободно време-обожавам да сум ангажирана. ѕвонењето на моб за банални работи не ми смета.си работам и ок е сето тоа.
    Проблем ми е институцијава која не води сите нас.финансискиот момент.демотивира тоа.бар да се задоволни од нас-но се почесто сме навредени со погрдни зборови и ретко кој се заблагодарил од срце. Мое дете не би пуштила на моја струка никогаш.:!: Во глобала немам проблем со ниедна професија, почитувам од чистач во Комуналец па до Нотар. Така ме воспитале. Не генерализирам-сите професии си имаат своја тежина.
    Чувството на неисполнетост би сакала да го надминам и да бидам задоволна во животот.:)

Вие што не ги сакате докторите,превртувате очи кога ме читате?:D

На SV1911, TeddyGrey, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.605
    Допаѓања:
    177.754
    Јас со задоволство те читам, секогаш даваш корисни совети.
    Ги сакам докторите, уствари докторките ги сакам повеќе. :D

На mira.mira, SV1911, TeddyGrey и 19 други им се допаѓа ова.
  17. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    И јас @Alishan30 со задоволство те читам, а реално преку глава ми е од доктори :)
    Јас дипломирав Општа и компаративна книжевност и со дипломата сега можам само да се ......
    Го обожавав факултетот, учев со таков мерак :inlove:, ама на љубов ми остана :?:
    Децава сакам ветеринари да бидат, многу благородна професија е тоа :)
    Ми се одеше на слава ама ништо, децава расипаа работа. Ќе се седи дома.
    Убава вечер на сите.
    @Bozica1980 пиј за мене едно вино на славата кај што ќе одиш :*.

На SV1911, TeddyGrey, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.319
    Допаѓања:
    278.421
    Никако,со задоволство секогаш читам и слушам доктор:
    И не дека не ги сакаме докторите туку институциите,условите,здравството како систем е проблемот исто како и во многу други професии...

На TeddyGrey, vitamina, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    @Alishan30 @Annath
    Двете ги читам и памтам од многу одамна. Јас болници многу мразам, докторите и заболекарите по принцип ич не ги сакам оти ми е страв од нив, ама многу ги ценам.
    Затоа и ги гледав и анатомијата, и Хаос :D и прајват практис, си нагаѓав дијагнози и јас уз нив.
    Ми помогнаа да го пребродам стравот и да легнам под нож.

Ми се гледа пак некоја шпанска серија. Ама се нема време. Добив желба италијански да научам.
    Може Маѓепсани да ги најдам. Хит беа на времето.

Јас можам се да работам, ама не сакам. Би била одличен хирург инаку. Ама не е тоа за мене.

Колешка ми гледаше на дланка. Да си иби векот се ми погоди. Ја обожавам.

На SV1911, TeddyGrey, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Лелеее @malerozna кај ти текна на маѓепсани:rofl: incatissimo беше мислам името на серијата(facepalm)
    Шпанска,La casa de papel ако не ти е гледана(y)

Јас многу многу ги ценам лекарите,особено македонските,во какви услови работат,си жртвуваат цела младост по специјализации и чуда и на крајот пациентите им се прават попаметни од нив и се обидуваат да добијат екстра третман со едни наполитанки и виски.Им затребале:shake:

Леле ова не ви го пишав.Одев во нижо музичко,и кога дојде време за одбериме инструмент јас избрав клавир.Си одам дома среќна,и кажувам на баба ми,и она
    -Оооо сине кај ти клавир со тие дебели прсти:(..
    Толку беше,ме уби у поим,останав на хорско пеење само,до 14год,инструмент не чепнав:D

На SV1911, TeddyGrey, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.