Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Се пријавувам во оние кои ја сакаат медицината, а не можат да ја работат. Интересна ми е многу, ама да го работам тоа не би можел. Притисок, луѓе, неуспех, умирачки... Емотивен сум и не би можел тоа да го поднесам. А и во болнициве скоро и ништо убаво не се случува. Плус гадлив сум. Затоа само на телевизија си гледам операции и емисии поврзани со медицина. :D
    Од гадни операции ќе ја издвојам вазектомијата. Цело време се држев "доле". :D

Денеска изигравав фотограф на сред Камени мост. Една србинка ме замоли да ја сликам. Па ајде и коа почна пози, чадорче доле, чадорче горе, малку на лево. Ама убава и згодна беше. 8-| Па на крај ми вика "Јаоо, диван си. Хвала ти". :rofl: Се поздравивме и секој по свој пат.

Превртувам очи на непрофесионални докотори, со купени дипломи и мито баратели. А тебе и @Annath сакам да ве читам и со задоволство ве читам. :angel:

На SV1911, TeddyGrey, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.627
    Јас обожавав серии. Само што во последно време не гледам. Последна шпанска 2015 гледав.
    А Маѓепсани тогаш не ја гледав, мала бев :$

Ако ја има на амазон, ќе ја погледнам. Имам лоша навика да гледам едни исти серии, иако ми се веќе гледани.

Ми се гледа и Малиот Град Инферно од денешен аспект.
    Член сум на еден куп форуми. Ми недостигаат тие денови.

Денов долг и ладен. Се напив чајче од камилица. Не знам што лечеше, ама убаво ми дојде :wasntme:

Свирев и јас на времето, ама и гракав во исто време. Моите со ќеиф ме слушаа. Наставничката ме обожаваше, на секој крај на часот ме тераше да и свирам и пеам. После од мрза ништо не направив.

На SV1911, Sesil, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.306
    Допаѓања:
    104.022
    Добра ви вечер !
    И јас ве читам со мерак @Alishan30 @Annath.
    Медицината не ја сакам да ја работам но имам огромна почит кон докторите.
    После сите болести кои ми се во потесното семејство поготово мајка ми која има еден куп дијагнози а и татко ми исто па и др имам огромна почит и надеж во медицината и др.
    Поздрав имајте убава вечер исполнета со гушкање со вашите најмили

На SV1911, Sesil, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.774
    Допаѓања:
    150.619
    Добро вечер :)
    Сте ме дирнале у срце со темава, да се вратам назад би учела нешто друго а богами сигурно и би работела нештп друго иако ова сега што го работам нема врска со тоа што сум го учела :drunk:. Не пишувам понатака сама на себе сум си патетична со муабетов околу работава :envy:
    Леле немој, гледаш ти колку си среќна со тоа што го работиш а јас колку што се разбирам графички дизајн е близу до истото. Ако е детето креативно и покажува интерес и талент немој да ја предомислуваш.
    Ако гледаме вака друже најдобро е погребална фирма да си имаш, овде муштерии никогаш не снемува :rofl:. А сериозно знам луѓе што имаат и топ заработуваат.
    Јас имам кратка снимка од мојот царски, не прашувајте зошто не знам ни сама :tmi:
    Јас сум на граница да се разболам, еден лут чај о ѓумбир малку ме крена ама ќе нора и еден тилолхот пред спиење да испијам. Ми дојде редот и мене :) .
    Треба да буцкам деца за спиење а ме мрзи со мал прст да мрднам. Ми треба одмор ама сама без никој, нека се живи и здрави ги обожавам ама не ме оставаат 5м да седнам кога ќе дојдам од работа, посебно малово.

На SV1911, Annath, Cosmi и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ептен морбидна работа. :worried:

На Annath, TeddyGrey, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.402
    Допаѓања:
    174.854
    Кога прашале еден гробар како му е на работа, тој рекол: Добро е, никој не се пожалил. :rofl::rofl::rofl:

#црнхумор

На SV1911, mira.mira, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Една шпанска што мнооогу ја сакав Чекор напред ( Un paso adelante)
    И сега би ја гледала пак ама немам време.

Од серии само пратам "The walking dead"... сеуште... стана ептен шпанска, море ко индиска - нема крај. Ама дека ја заглавив во распоред, еднаш неделно, понеделнички во 22h па постигнувам :)

За неостварени желби: жалам што не станав танчерка, исто ко од серијава :D

На SV1911, JuLleE, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.727
    Си ја сакам мојата професија. Не го сакам начинот на кој се третира и применува во Мкд. Би го студирала пак истото само би направила можеби похрабри чекори кон некои подобри места (најверојатно надвор). И тука не е толку лошо само некогаш сум малку разочарана од третманот и си мислам дека подобро ќе живеев ако не студирав ништо, туку со знаење, занает каде би била сам свој газда - да шијам, да бидам фризер или нешто слично... Не велам дека ова е лесно, само не ги носи сите нервози што ги носи мојата работа ( како и да се свртиш, крив си )
    Има и многу убави моменти во мојата работа и носи задоволство кога ќе се види крајот, зависи кога како...
    Порано сакав да имам не знам каква кариера, и запнував и се претепував и живеев за работата. Си работев дома за викенди и празници и целото време го подредував во однос на работата. После некако ми текна дека работа секогаш ќе има, ама некои други работи нема да ги има и времето треба да се искористи подобро, посебно со најблиските.
    Доктори многу почитувам и безусловно слушам. Многу умен пациент сум
    Иако ми се случило 2-3 пати да налетам на доктори што ме третираат како мало дете и пробаат само да ме откачат, останатите 90% ситуации сум доста задоволна од докторите тука, секако не и од условите во кои работат.
    Малку ме нервираат ситуации во лаборатории на шалтер кога другата страна пред полна чекална нешто на глас ќе ме праша. Па добро, цела населба сме тука во чекалната, мора ли сите да знаат за што сум... Ако не почекај live да се уклучам на ФБ, да не остане некој неинформиран.
    Се распишав малку...

На SV1911, Annath, TeddyGrey и 17 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    94.213
    Шо ве нема вечерва?:wasntme:
    Досадно ми е,м.м си легна ,а мене ми е рано некако.Ке си пуштам некој глуп божиќен филм со хепи енд,ставиле на Нетфликс гледам.

Ви кажав дека ке бидам старосватица во Мај 2019 така?
    Епа,си нарачав фустан:D
    Рано е знам,ама “те видов тебе и се заљубив” беше моментот.
    Повозбудена сум сега отколку јас кога правев свадба.
    Ако останам трудна до тогаш има да се чешам(facepalm).

Добра ноќ:hug:

На SV1911, Annath, TeddyGrey и 19 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.153
    Допаѓања:
    207.620
    Добра ви вечер и од мене.Денес на Главниот ни град бев,односно во колоните низ улиците на градот,се видовме на поминување со него :).Добро е сега за сега,си го зедовме човекот од болница,е сега мене ми останува домашната нега,зрела сум за болничарка или за работа на геријатрија,сум усовршила знаење,уште работа да најдам ми фали (facepalm),ќе биде на куково лето.Медицина сакам,си ги поврзувам работите,јасни ми стануваат со едно читање,значи сум утнала професија иако без диплома од факс,џабе ќе ми било,колку да не ми е криво.@Alishan i @Annath со задоволство си ѓи читам,и иако си ја сакам медицината не сум од оние кои се прават попаметни од докторите,ама ако некој проба да ме завлекува,барем сум свесна дека е така.Тулумби ќе купувавме од старата чаршија во Скопјето,но остана тоа за друг пат,не зезнаа колоните па немаше време.Сега кафенце си тегнам,па после терапија да поделам:tmi:

На SV1911, Annath, TeddyGrey и 19 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Да се вратам назад не би запишала факултет. Ќе фатам пат под нозе у некое планинско село, ќе се омажам, ќе народам дечиња, ќе чуваме животинки, ќе работиме ниви и нема да ме чеша што има таму во светот. Човек е ненаситен, што повеќе знаеш толку повеќе сакаш да имаш. Вака ќе ти мине живот со испукани раце, ама нема да те боли може зашто ова не си направила или онаму не си била...
    Медицината никогаш не ме интересирала. Дедо ми кога бев мала нон стоп ме закачаше за докторка да сум учела, јас дури му се лутев од што толку нејќев. Од крв се онесвестувам, од мирис на болница паника ме фаќа. Арни си се докторите, само нејќам да имам потреба од нив :angel:
    Вчера до касно го гледав Twister на тв и миљон пати да ми е гледан, пак ќе го гледам. Секогаш ми се интересни постарите филмови.
    Добив и стомак ме боли и се туткам додека пишувам. Можеби треба да ги баталам кафетин менструал и да се префрлам на нешто појако...

На SV1911, Annath, TeddyGrey и 18 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Сите ве излајкнав ама не ве прочитав до крај.
    Ми се чини откако пушев до прозор вечерта пред да тргнеме до сега месец поминал така како се набрзина ама не само 2 недели скоро :)
    Овде темп се супер напладне е топло да се оди без јакна насабајле и навечер е ладно :inlove:
    Јас вака сакам :hai:
    Само дождот кога врне неосетно без крај го нејкам и така.

Среќна вест маж утре домче :inlove: којзнае од петок како ќе го стегаат :|
    Запнал на планина аман бре му викам не ти се доволни 1500 км пута 2 :drunk::drunk:
    Јас запнав милано па ќе биде (fingers)

Не знам со кој ум зедов само 3 штеки а можев 6 маж вика глупа сум била јас викам доста и толку што земав едвај стигнав и за толку да купам (facepalm)

Ми се пие сок од портокал цеден тетрапак не пијам ама па ме мрзи се задоволив со вода и цигарче сега ќе легнувам.

Непребол ми е учителка наставничка професорка :inlove:
    Животот ме мавна на тотално друга страна што сум среќна наспроти да се каам, сум печалела добри пари за мала работа и така..

@malerozna те читам за да се сетам на англијата и како е таму:inlove:
    Носталгија..
    Роднини викаат ама сме решени да не идеме на гости :|

Убава вечер

На SV1911, Annath, Thallia и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.245
    Допаѓања:
    140.451
    Што би сакала да работам? Советничка за професионална ориентација. Затоа што искрено верувам дека секој треба да си ја избере професијата според интересите, а не затоа што е перспективна, има семејна традиција, или пак е добра професија за жена или маж. Ако го сакаш тоа што го работиш, ќе бидеш успешен. Се трудам барем на моите деца да им помогнам да се пронајдат и са научат дека не е важно што си по професија, туку колку си добар во работата.

Инаку, многу си ја сакам работата. Не го работам тоа што го учев. Искрено, срам ми е да кажам што имам завршено. Мислам дека можев повеќе или подобро.

Мислам дека и во туризам би се пронашла, затоа што е спој на повеќе работи што ги сакам. Здравје, ќе се пробам еден ден.

Во медицина и социјална работа не би можела да се пронајдам. Мислам дека не би можела да се соочам со секојдневно среќавање со тешки судбини.

Не превртувам очи кога ги читам докторките на темава, напротив, уживам. Не ги читам поради професијата, туку ставовите. И да работеа нешто друго, подеднакво ќе уживав да ги читам.

Последна измена: 21 ноември 2018
    На SV1911, Annath, Thallia и 19 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Немам факултет. Не работам.
    Сум била во ситуација да работам во канцеларија, додека брат ми со факултет, цел живот 'мајстор' е практично. Така да... релативно е се'.

Не верувам дека и би завршила, ако се запишав. Тој период бев прилично недисциплинирана, а цел живот сум со шорт атеншн спен. Се' брзо ми здосадува. :$

Доктор да си во Македонија, е на нивото на 'Доктори без граници', кои одат во неразвиени држави и работат во никакви услови, со неинформиран народ, без опрема, без средства... 'од љубов кон човештвото'.
    Додуша... кај нас, секоја професија може да биде неблагодарна...

Единствено што не можам да разберам, е луѓе кои се тепаат да работат на државно. Да е некаде на север од Европа, ајде - де... ама овде... (?)
    Во непрофитабилна земја, да бидиш буџетар, е исто како да си социјален случај или пензионер...

На SV1911, Annath, Thallia и 13 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    Е.
    Ама добивам се' што ми следува со закон.
    Во приватните фирми почесто него поретко буквално те искористуваат, неплатени саати, боледувања итн.

Во една голема и позната приватна фирма кај што работев претходно, вработените пред пораѓај ги тераа отказ да си дадат, а по 6 месеци мораа да се вратат и пак да ги пријават...

А тек во помали фирми? Сабота гратис ја работиш, од љубов кон работодавачот. Секако пријавен на 40 си, тие 8 се гратис за него.

Затоа... не оти сум пресреќна дека државна работа работам, ама сум задоволна што законски сум 100% заштитена.

На SV1911, Annath, Thallia и 12 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    И тоа што викаш... И јас имам неубави приказни со приватници.
    Нов момент: во Македонија да работиш е неблагодарно, освен во многу ретки фирми кои почитуваат закони. 2-3 (?) :D

На Milobebence и LejlaD им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    Во Македонија работодавачите сметаат дека хумано дело прават што те вработиле.
    Не го гледаат тоа како взаемен однос, тој тебе пари, ти него услуга.
    Нема кој да ги испердаши, затоа.

Такви не жалам. Абе на улица да остане без корка леб дабогда.

На SV1911, flower30, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Софтверските фирми не се такви. Дефицитиарни се, работат претежно за странство, и нема незаконско работење.

Другите... да... од она што сум видела и чула.

На Annath, Milobebence, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.365
    Допаѓања:
    148.572

АМИН!!

Болнара точка ми ја имате за тема...
    Фак.образование ми е најголемата грешка во животот...Го сакав тоа што го студирав,верувам дека ако работев по струка ќе бев успешна...
    Ама за жал ќе немам шанса ко шо не сум имала ни во овие 17г.досега....
    А можев што било друго да студирам..и можности финансиски и интелектуални,амакога го, следиш срцето најголеми грешки се прават...
    17г.слугувам по приватници или душа ми всдат или живци ми кинат за без пари...

Се изнервирав пред спиење..

На SV1911, Annath, Thallia и 17 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Што си по струка, а што работиш?

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.