Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.423
    Допаѓања:
    171.907
    Еј јас и за зимниците може да бидам задолжена .
    И за слаткото.
    Уз на Бека кафето мислам убо ќе дојде |(

На WildMk, kuc, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.050
    И јас како @Rebecca_R не би можела колективен бизнис да терам :) Инаетлива сум и доминантна, мора по моја замисла да биде.

Така што, јас ќе ве фалам на Trip Advisor :)

Од сопствени бизниси, би да имам фирма за транспорт, а може и сама шофер да бидам :) Сакам да патувам, сакам да возам.

Направив глупост.
    Бидејќи од се', ама се' ми се гади, цел ден на една инфузија и три голтки вода бев, и само спијам. Сега кога станав, здогледав еден портокал, кога му се втурнав како 1 недела гладна да сум. Не толку гладна, жедна. Ама цитрусниве не се најпаметна одлука при болен стомак, чекам сега последици :(

На JuLleE, WildMk, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.978
    Допаѓања:
    90.447
    Пишете ме мене во кујна ако има уште слободно место.
    Или пак нешто во врска со менаџирање и организација и за тоа ме бива :D

На WildMk, mal.ecka, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    @Rebecca_R и мене она : не се знае која е мајка а која ќерка ми е бљак.
    Дури навреда за ќерката ми е.
    Повеќе навреда за неа отколку комплимент за мајката.
    Тоа ти е малтене исто како кога на свадба ќе отидеш како гостинка ама облечена во долг бел фустан.
    Едноставно, секој треба да си знае каде припаѓа.

Секоја возраст со свој стил си оди.
    Никоја не рекол дека тие над 45 треба баби да се прават ама пак многу лошо изгледа кога сакаат девојки да се прават.

На WildMk, kuc, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    А јас само да проверувам дали е лично за пред гостите? :rofl:

Може и дегустација на коктели да правам, вино, ракија, ликери... Ма се со ред. Знаете дека сум искрена и строг критичар сум, а така се прави добар бизнис. Од тапшање по рамо - ништо арно не може да излезе.

За замислата можам да побарам мислење, отворена сум кон поразлични мислења, ама сепак последниот збор сакам да е мој. А и речиси секогаш мислам дека мојата идеја е најдобра, ете уште една причина зошто не сум за колективен бизнис.
    Сепак, од целата замисла за заедничко работење, најголем проблем би ми бил делот со вложениот труд. На кантар не може да ставиш кој колку работел па секој да добие процент.
    Плус па и премногу самоуверена сум. Кога нешто знам да го работам, знам да го работам, па секогаш ке ми се чини дека некој зема пари на мој труд, а ја не би никого да носам на грб. Секогаш ке сметам дека мојата идеја е најдобра и ете ти проблем.

Навреда е, како да не е, мајка и керка се најмалку 16 години разлика. Е не може никој да ме убеди дека не може да се забележи толкава разлика.
    За да мајка и керка личат дека се сестри, керката треба да има барем 16-17 години, а мајката 32. Не знам како да се нашминка керката за да изгледа постаро, а мајката да се облече како девојче, не можат да ги сокријат тие 16 години. Барем во мои очи не можат. Ај одзади можеби и ке изгледаат, ама суратот ке си ги каже годините. Комплимент дека мајката изгледа многу убаво, свежо, младолико е повеќе од доволен.

Или да отидеш на нечија свадба во плетен џемпер. Демек толку ти е сеедно што не си се потрудил да облечеш кошула.

Се согласувам дека многу лошо изгледа кога средовечни жени доживуваат некој период на криза за млади години, претпоставувам неизживеани, и имам впечаток дека на 10 жени, 1 се облекува така. И пасуе L, ама купува M за да се стегне, носи салонки со штикла 10ка а 8ца е сосема океј.
    Денес при толкав избор на облека, со цени од-до, срамота е да си лошо облечен.

На JuLleE, kuc, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.402
    Допаѓања:
    174.857
    Јас ќе косам трева во хотелот :)

На mira.mira, SV1911, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.243
    Допаѓања:
    181.716
    Да ве поздравам и да ви кажам дека сум во хаос период, па затоа не можам да пишам, а и едвај ве читам.
    Јас во хотелот ќе дојдам како гостинка и ќе ви дадам 5 ѕвезди и секаде ќе ве исфалам. Ќе ви го наполнам со гости, да не можете да престигнете со работа. Бива така? :wasntme:
    Инаку уште сум згодна и неопходна и после два пораѓаи, ама килажа мора да симнам од здравствени причини. Инаку и убава сум :makeup: Барем така ми викаат мајка ми и мм :rofl:
    Професијата си ја сакам најмногу на свет, а она што ми фали е хоби за да разбијам монотонија одвреме-навреме.
    Одам јас, и ова е многу трошење време :hai:

На SV1911, WildMk, Sky-butterfly и 27 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Таман ќе речев што би во хотелот, и ме потсетивте дека и јас не сум за тимски игри. :D Нек не се филмам.
    Се' шо одлагав, што не ми текнуваше како да го сработам го сработив денес:clap: требаше да одам на битен настан за битна личност али, вчера едвам и пола саат издржав во кафич. С'клет ме фаќа од настинкава, жежам, кашлам...по долго стоење,морам едната нога да ја одморам :worried: боже сачувај сум деновиве.
    Поздрав сезнајки и сеправачки. Убаво е што ве има :inlove: и ја така.:inlove:

На JuLleE, SV1911, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Колач со кокос и банана. СликО за два саата отприлика. 8)

Очи ми се затвараат, ни кафе не помогна. :bug:

На kuc, mal.ecka, dunika и 12 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.050
    Никогаш не ми биле јасни мед.лица што паничат.
    Бев кај матичната на боцкање, сега, бледа сум, да, ама 20+ саати гладна и жедна сум. Се извадија од памет, не можеа инфузија да ми пуштат, ми викаат не глеј во иглата :) како да објаснам дека не ми е страв ни гад, сама можам да си заденам игла без проблем. Е не можам вена да погодам, оти не сум пробала.

Како и да е, се јавив на сестра од работа, ја чекам да ми пушти течност во телово.
    Таман работа толку да ги гледаат во фаца пациентите, пола небоцнати ќе им останат :)

На JuLleE, Cka, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.627
    Добро бе, само јас сум од бога казнета со едно каве дневно? Само мене ми се крева од него ? Притисок де :rofl:
    Значи не е фер.

Седнав пак да ждерам.
    Сум го зготвила луто, после на чоколадо ќе ме тера. А нема.

Многу инфлуенсерки на темата, море фаќајте се за работа, не бидете себични. Не можеле во тим. За метла не треба тимска работа :rofl:
    Си кажав дека не сум за менаџерка. Ќе изедам ќотек.

Туку јас и во real life треба да барам нешто работа. Тука не ја бива работата. Стварно добивам желба да се иселам. Нешто ништо не ми е под ќеиф. Се и сите ме нервираат. Се пореметив последните месеци и толку си е. Ќе треба да посетам некој добар психијатар.

На JuLleE, SV1911, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Вака @Peco
    bd50b5867a965db5e4ef2b19e25f7dbf.jpg

Гледам сите сакаат некоја задача и работа, а никој не се пријавува за директор, па еве ја ќе се нафатам штом ви е тешко :makeup:
    Ај да си лапнам едно парче торта, греота е да седи сама во фрижидер :bandit:

На SV1911, WildMk, Viktorijaaa5 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.050
    Јас во хотелот 8)
    f86b434c83727a9c92d5108b1537acf1.jpg

На mira.mira, SV1911, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Еве го колачот. Дека не е убав на изглед само тука ќе го ставам, а има преубав вкус. :$
    20181122_194457.jpg 20181122_194703.jpg
    :tmi:

На SV1911, WildMk, Viktorijaaa5 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Јас моментално би вака,

На SV1911, WildMk, Viktorijaaa5 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.727
    Ќе направиме ваков базен, ама со топла вода, да може да се користи и во зима. Си уживаш во топол базен а околу снег
    Може и други убави работи да направиме... спа се подразбира, а би го направиле баш фино место...
    Да оставиме место за дегустација на чаеви? Некој ќе отвораше вакво место, ама заборавив кој беше
    А и наргиле простор ако сакате
    Јас со кафињата лошо стојам. 3 до сега, а би си легнала. Сакам да не пијам ич, ама не ми оди.

На SV1911, WildMk, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.306
    Допаѓања:
    104.033
    Битно да е вкусно.
    На здравје
    И ја би во ваква идила

На WildMk, CameliaMiller, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.306
    Допаѓања:
    104.033
    Јас сакам едно вакво 20181121_140249.jpg па да си шетам од едно место до друго и домата со мене да си ја носам..
    Сон кој еден ден ќе го остварам:inlove:

На SV1911, WildMk, Viktorijaaa5 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.627
    IMG_20181122_191814.jpg

Јас вака сакам.

Имам чоколадо ама дома сум го оставила. Во ранецов имам се освен благо. Го изроварив целиот. Се мислам за утре што да се јаде на работа.
    Вие што јадете на работа ?
    Јас само глупости. Ем скапо ем нездраво. Имам колега веган, цело пластично зеленчуци јаде со хумус. Вкусно е, ама јас не би могла. Изгледа пица ќе морам да правам.

На SV1911, WildMk, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.571
    Допаѓања:
    97.488
    Во бизМис филм сте денес, а?8-|:D

Јас па никогаш не сум имала желба за сопствен бизнис, не знам зошто:?:. Затоа, што и да отворите, јас гостинка ќе ви бидам кога парА вишок ќе се најде:rofl:.

Утре петок е(poolparty). Грбот ми е скапаница, се ровари интернетот моментално каде да се измасираат стариве коски. И театар ми е во глава, си одбрав две претстави, уште да се договори на која и кога. Малку да види бело видело и оваа измачена душа:wasntme:.

ТоВа је при меН. Да ме крени некој да се испеглам за утре и ќе си легнувам ако не па:$.

На WildMk, Viktorijaaa5, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.