Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.402
    Допаѓања:
    174.857
    Е за така ќе треба прво да се припремам едно 6 месеци во теретана :D

На kuc, mal.ecka, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.197
    Допаѓања:
    259.742
    Стрпливи сме ние :wasntme: :angel:

На zhap4e, doubleg, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.402
    Допаѓања:
    174.857
    Стрпливоста е добра особина :D

(вртам муабет на друга тема)

На referentka, doubleg, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.155
    Допаѓања:
    207.646
    Котлар ќе ви треба,на дрва,пелети,на нафта,се по ред знае да работи,нема проблем:D,значи за амалска работа таман сум.@Peco не знам повеќе дали стрпливоста е добра особина,кај мене се покажа зезнато:tmi:,стрпи се за ова,стрпи се за она,е шипинки на крајот:tmi:

На referentka, WildMk, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Маж успива дете, домаќинката оптегната пред тв со чипс и чоколадни наполитанки :angel: Ми се пие и вода, ама ме мрзи да станам да си земам, па таман маж кога ќе излезе од спална ќе ми донесе (кујната попат му е :lol:). Епа морав да прилегнам, избањав бебе и кичма ме фати клекната над кадата :whew:

Викендов ќе се шета и со дете и без дете. Утре вечер си имаме дејт најт со маж, еднаш неделно обавезно, ќе ме носел на некое фино место 8-| А јас имам нови чизмички, таман ќе ги прошетам (hollest)Ќе ме утепа маж некој ден со тие чизми, веќе немам кај да ги складирам, а екстра плакар ми правеше специјално за моите кондури :worried:

Синоќа откако успав бебе направив кифлички, тестото од претходно го оставив да стаса, и преубави ми излегоа. Свеки рече поубави кифли не јадела :lol: Мм ќофтињата ги бендиса денес и си ги изм’цка со сласт. А вчера гости имавме и правев мини пици, исто ги бендисаа и се’ се изеде. Куварските способности ми се врв деновиве значи, газам :D

И така. Еве го маж иде, да му речам за вода :D

На SV1911, referentka, zhap4e и 25 други им се допаѓа ова.
  6. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Имате некој за на рецепција ако не ја сум згодна неопходна 8)и воденица :talk:можам да дрндам и да убедувам гости или контролорка после чистење Да гледаме под светло пола саат дали има флека на чашата у вц. |(|(
    За чаевите кравче е,а и јас ќе ја подржувам (fingers)можам да се давам у чај
    Се ми се јаде оваа недела ме уби пмсО јадам благо мислам на помфрит одам чај да пијам мислам на палачинка а фармерките тесни.Од утре ќе вежбам (fingers)
    кај отворив и благото на Рајт го видов јас обожавам кокос,а дома неам ништо со кокос.... купив некои руски колачиња сега ќе гнетам
    A1E31E14-DB8E-4EFC-855C-AC671EFF6AA0.jpeg

На SV1911, referentka, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    И јас ќе ви се придружам во бизнисот и ќе бидам главна куварка за вкусни пасти :emo:8)
    Мојт?!

Едвај се докопав до кревет се ме боли коса паѓа нокти заникаде лице исто
    Само се мислам колку работи дограбав од мк од аптека а тек тука сега ќе роварам решена сум да се шљакам 8)

Утре блек фрајдеј и кај нас маж вети дека после работа ќе ме носи некаде 8) ако дојде касно ќе ми биде криво :|

Уште утре куп обврски и да финанширам се у куќава и денес маж конечно ми призна дека многу ми е мачно по дома и дека едвај чекал да избега а на мене јака ми душа (facepalm):rofl:

На SV1911, referentka, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Кај нас секој ден е блек фрајдеј. :D
    #црнхумор

На vitamina, WildMk, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    За во хотелот мене не ми се работи:Dдајте ми едно ќоше со 1 маса и столче и едно кафенце и нема ни да ме приметите.
    Ќе си седам, ќутам и набљудувам8) еднаш и јас да одморам и да не работам. Гости ако дојдат ќе ги преусмерувам накај рецепција и само тоа. Скромна сум:$
    И мрзла сум за бизМиси;)

Кафето ви го сликав уште утринава но не стигнав да ви го пуштам па сега ќе си сварам и ќе си се напијам на раат|-)

20181122_100951.jpg

Цел ден во поход.козметичар посетив.си купив божиќно цвеќе и во 7 ипол се прибрав дома. Инекциите ме чекаа и сега избањата со 4 у вис ве читам на раат.:)

@CameliaMiller побрзо оздравување посакувам:hug:

Кај и да е, брзо ќе заспијам.во последно време рано заспивам. Маж како и обично- не е дома.Работи-печали:^)

Ај доста е.сега за сега:hai:

На vitamina, душленце, SV1911 и 23 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    Хај!:hai:

Јас сакам гостин да бидам.:wasntme: Море ако имате спа , па и некој згоден масер има секој ден да ви висам.
    Редовен плаќач сум. Не сакам пишанки.:!:

Не би и јас под нож за убавина. Не сум толку екстремна. Арно е се на мене. :$ Уште овие жициве од забите да ги тргнам и најуба да бидам.:whew:
    Е сакам некоја корекција на кецовите и двојките горни ама ќе видиме. Прво жиците после следното. Само тоа. Друго не. Килажата арна е. Е подочнак имам наследен ама кога можам вешто го кријам. Кога сум ептен уморна ептен е изразен ама тоа е. Си го носам гордо.:D

Кафич сакам. Со мала библиотека на страната. Со фино кафе и пријатна атмосвера. Со тиха музика и удобни столови. :coffee:
    Не знам од кафе ми е желбата ама ете си го имам на ум долго време. Можеби еден ден, којзнае...

Во медицината сум , а не ја сакам. Дел сакам, дел и не баш. Пред царскиот имав и јас како Пецо изгледано еден куп и знаев што ме чека. :tmi:

Имав и јас гости. И го оставив маж ми да ја нареди машината. Јас се прибрав до бебето со четири во вис. :bug:
    Вишок енергија денес имам, кој знае од кај ми е.:D

И во денови кога сум дома наутро си ставам малку бб кремце, маската, перли и лабело. :makeup: Мотивација за туркање на денот ми се некогаш. :tmi:

Добра ноќ!!

На vitamina, SV1911, Dadusicka и 28 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.774
    Допаѓања:
    150.623
    Леле на мм неостварената желба, така да и јас се приклучувам на бизМисот ама сосе маШ :)
    Можам било што да работам не ми е проблем, со англиски супер стојам, за готвење не сум баш нај нај ама во кафиќ сум работела за кафиња нема проблем :), и соби ќе средувам, и на рецепција ќе работам, и во градина нема проблем за ништо :)
    Колку сме го думале ова по дома ама нешто по мало по фамилијарно, како бед анд брекфаст или како Faulty towers :), по нашки Преспав.
    За локација Охрид е веќе фул, Велешко шо знам, Дојран има тон апартмани ама мислам Преспа не е доволно разработена.
    Мирен сон :D:rofl: ми тргна мене со погребални фирми муабетов од вчера.
    Ме претрка @Mr. Right ама и јас ти избрав униформа бирај која повеќе те бендисува :)
    811JalsXNAL._UL1500_.jpg
    И ха умам чуено дека редукција на гради е многу потешка и поболна оп од зголемување. Може мака си имала жената, од тежина на големи гради може други проблеми да се јават.
    Да имам мака може би правела нешто сега за сега не. Инаку сите пластични операции имаат болно заздравување, другарка кога ги оперираше ушите пцуеше месец дена што и текнало да се нафати на тоа
    Не ми кради идеи :P
    ОбезбеЏење:muscle: а може и масери и спа ако направиме :)
    Ех шо убаво ви текна, убаво е да си фантазира човек а уште поубаво да му се остварат желбите :)
    Ја демек ќе заспивам деца ме збрлавеа телефони маилови, вајда средив се и вајда нема да звонат веќе. Едново заспа уште ова брливово си слуша музика.
    Дајте идеја за мезе уз винце за блиски гости. Ама нешто брзински ќе немам време да спремам

На vitamina, душленце, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Масери! :handshake:
    Која од вас сакаше масажа? ^_^

На Dadusicka, WildMk, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @M&M пршута и пармезан (не рендан, обичен :D). Ако немаш пармезан, и кашкавал ќе ти заврши работа. Вино додуша најубаво со сирење оди, со разни видови, па и она мувлосаното :puke:, ама и ова што ти кажав ќе заврши работа :)

На Milobebence, Dadusicka, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    94.213
    @M&M win со униформата,црно бела(fingers).Сори Мистерчо ама плава боја таква ич нејќу]:)
    Знаете ли дека собарките имаат 10-12 мин за соба,тип-топ со се купатило.Многу стрес е тоа.Ја ке се сплеткам во навлаките и од очај ке се џитнам од прозор,Пецо ке ме собира на делчиња во тревникот:o

Мезе за со винце-пршута,кашкавал два три вида,крекери,крем-сир за мацкање,и апетисани.Друго брзо не ми текнува.

На vitamina, Sexybaby86, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    @dunika мал мотел ќе биде ова, помалку соби повеќе време за чистење, не се откажувај од старт сега и ти :D
    Сакам да биде покрај шума и покрај вода и да има големи прозори кон небо и да биде онака нејчр ориентирано. За чај специјално ќе насадам поле со најразлични, ќе биде егзотика чајопиењето, сите за тоа ќе зборуваат. Чај од цвет од кајсија што расцветува во шољата. Абе само за на инстаграм ќе фрчат слики :D Ќе направиме и некои колачи слични на холандските струпвафлс, со карамел што се топи над чајот, а шољите ќе бидат обавезно стаклени. Дури и музиката си ја осмислувам во глава...
    Филм :)

На vitamina, Sexybaby86, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.050
    Вака? :)
    f0693e8fa8347de57c6157506818e4b5.jpg

Мене татко ми сендвичи ми прави :)
    Нутри лепче стандард, внатре различно :)

И кој што ќе домкне благо - и тоа, а какао и млеко на работа секогаш имам :)

На vitamina, Sexybaby86, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.774
    Допаѓања:
    150.623
    Aма ние по лабави ќе бидеме не се сеќирај :)
    @Alishan30 а ако прерасне во голем ресорт ќе треба амбуланта да се отвара така да не се олабавувај многу :!:
    Ми се јаде а и ми се спие. Цела недела заспивам барабар со деца, не дека е во 9 ама пак накај 10 ме фаќа, дене не се предавам сакам малку во мир и тишина едно пола саат да поседам и да каснам нешто на раат

На Sexybaby86, Milobebence, Mr. Right и 10 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.050
    Да се докажам :D

Неколку пати имам кажано дека под нож за капациве очни би одела :) За друго, филери, ботокс... дај се' :D

И цицкиве би ги смалила.

Ако ослабам еден ден, сигурно и вишак кожа ќе имам.

Немам проблем со ножот.

Инаку, гледам се подгаднувате од мувлосани сирења :) во животов само јас и мајка ми ги јадеме, другиве сите се гадат. Што посмрдливо, тоа подобро :)

Ама па од месо се гадам, многу.

Вкусови :)

На vitamina, Sexybaby86, душленце и 11 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.774
    Допаѓања:
    150.623
    И јас ги сакам многу, на пица како лежи горгонзолче или блу чизззз ммм. Това и ќе биде мезе, кашкавалче, сиренце, може нешто ако стасам да збрчам плус ако не здравје. За мене и чипс ќе си земам :D
    Ај одам да јадам

На Sexybaby86, душленце, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    @M&M стрпливо си чекам јас.вие правете ресорт, не е проблем за амбуланта8) и @Annath во склоп на амбулантата ќе ја вклучиме:inlove:

2379681117131b053cdcb72272bdddd7.jpg

На vitamina, Sexybaby86, Cka и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.