Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.110
    Допаѓања:
    225.654
    Добро утро
    Кафе и цигара на тераса. денес е таман не е толку ладно. дете уште спие. ручек од синоќа направен тава ориз и пилешко.
    помлади никогаш не ми биле по кејф баш за тоа што Рефка го кажува. зелени се у главите и редовно они не знаат па шо знаат па турни го да киниса. попрво ќе те изнервира неголи друго нешто. А јас живци за тоа немав никогаш.
    петок денес а ? викендов како ќе е времето знаете?

На WildMk, Peco, Bubce38 и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.237
    Допаѓања:
    136.428
    И ќе рече некој после, ние сме биле за никаде. И јас имав еден помлад, ама за никаде беше, и мислам дека беше повеќе до карактерот отколку со младоста. На 25 уште немаше завршено факс, уште немаше работа, спиеше во кујна, оти имаа еднообен стан а беа 6мина дома, немаше желба ни да учи ни да работи ни стан да бара, купуваше по 5 цигари на ден на парче, немаше пари да отиде до Скопје. За се ќе морав јас да платам, а кога ќе го направев тоа он се осеќаше лошо, и го откачиииив. И после ми викаа, ете ти си многу надуена, сноб си, откачуеш луѓе оти немаат пари. Вот???

Ај да се спремам за состанок.

На WildMk, kuc, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.110
    Допаѓања:
    225.654
    Стварно Чка, нели ти е грев да откачуваш човек кој најголема амбиција му е утре да диши и издиши. Зашто не го посвои бар чим не се палиш на паразити. Мислам ...срамота ова.

Коса ми се крева од такви ликови, а ги знам и многу постари од 25 год и се такви.

На WildMk, Peco, Bubce38 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.011
    Допаѓања:
    68.329
    Добар ден! :coffee:

Дојдов рано во библиотека да учам, а они ја затвориле поради некој настан. :@ Епа :swear:, вчера никакво известување, ниту имејл од нив, ништо, а скоро секое сабајле сум таму. Не ме изнервираа, се трудам да не се нервирам :wasntme: ама утре ќе ги подберам за ова.

Рецепт давај! ^_^

Хумусот е многуууу вкусен, го обожавам. Јас обично го користам ко намаз за сендвичи, плус зеленчук на страна. Најчесто такви работи зимам со мене, друго ништо не ми е практично поради жешкото. Ах, да.. зимам овошје, јаболки, банани.. ама тоа како ужина, не ме држи долго.

И јас мислам дека сега изгледам поубаво од пред неколку години. Протезите дефинитивно имаат удел во тоа, долниот дел од лицето ми се промени на подобро откако ми се исправија забите. Да знаев дека волкав ефект ќе има, ќе ги ставев уште одамна, немаше да чекам толку. :wasntme:

Под нож само ако ептеееен нема друг излез, инаку нема шанси. Од што се начитав по темиве тука искуства со анестезии, неќам ни на забар да отидам да ги поправам тие двата подрасипани заби што ги имам зошто знам дека ќе ми стават анестезија. Плус трауми од предходно. :sweat:

Во хотелот ќе ви бидам преведувач, бива? :?:

На факултет одев со задоволство, ама од сегашна гледна точка можев и без таа диплома. Тие пари што моите ги лупнаа за таму, требаше директно во Германија на студии и завршена работа, не сега да се мафтам со тоа. :D

Да бирав повторно, а ќе бирам наскоро, би избрала environmental sciences. :) На мастер не можам на ова поле да се запишам бидејќи немам завршено природни науки, па затоа ќе се оди на факултет повторно. ^_^ (fingers)

Многу се радувам на учење, поготово сега кога конечно ми текна колку е битно стварно да се ангажирам, зошто животот ќе ми помине и ќе ми биде криво што од мрза ништо не сум постигнала.

Ми се јаде! :| Се мислам за вечера да направам салата од компири и грашок, со сок од лимон и кромид и краставици. Ова споделувам тука да не заборавам. :D

@CameliaMiller побрзо да оздравиш! :hug:

Уживајте во денов!

На WildMk, Mr. Right, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.101
    Допаѓања:
    269.060
    Ај пак добро утро :)
    Втор ден дома, тотално безредие :)
    Не станува збор за факултетот, нит парите... туку амбициозноста, желбата за подобро, способноста.

Дм никогаш не студираше, немаше желба и барем свесно не џмиеше 10 години на факс, џабе да фрлаат пари неговите. На 18 веќе знаеше што сака да работи, почна со истото уште тогаш, денес повеќе од одлично му оди. И нема застој. Не се разочарува, секогаш кога зборува за работата, зборува со таков жар, амбиција, што мислам дека е еден од ретките што навистина ем го исполнува тоа што го работи, ем има плус финансиска мотивација.

Кога одлучи да не студира јас бев многу скептик, оти луѓе екстра образовани не можат ни културна работа да најдат, ама ете, ми покажа дека грешам.

Што мене ми е најважно, знам дека утре да не му оди ова, ќе најде начин и со нокти ќе гребе за да создаде добар живот за себе и семејството.

Неамбициозни амеби не сум можела никогаш да разберам, на 20 и кусур да џмиеш дома и да чекаш од твоите... како се гледаш во огледало?

Оти познавам и образовани, што очекуваат "од клупа" директори да бидат... или не им чини работата, или платата, или шефот, или.... мислам реално, на никој не му е баш лесно и подмачкано, ама седејќи дома и жалејќи се сам себе, сигурно нема да се подмачка.

На Rubiii, WildMk, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Филерите што ги спомнав вчера не се пластична операција, тоа ординациски се изведува. После тоа можеш комотно на работа да си одиш :) Не ми е страв, одма би отишла, ама ем е скапо, ем е сензитивна регија подочњак. Прво би сакала да чујам искуство од прва рака за конкретнава регија подочњак, па потоа да се решам. Имам другарка што стави филери на образите, и ефектот е прекрасен. Воопшто не се познава, само лицето и е некако подигнато и мнооогу посвежо изгледа. Ја нема онаа свиснатост од претходно, дека ич немаше јаболчници, ама ич ич и некако лицето надоле и беше свиснато, изгледаше постара одошто е. Така да за такви дискретни зафати кај што не се познава дека е нешто правено, не да не сум против, туку сум и за ако тоа ме прави да се чувствувам подобро во сопствената кожа.
    За пластична операција, му реков на мм дека после второто дете сакам силикони, зошто на мене само суви сливи ќе останат после две деца и доења. Ми рече ок :o Не бев сериозна, не сум ни сега, ама па ако не си се допаѓам, зошто да не го направам тоа да си ја поткренам самодовербата? Не сум против, кој како сака, така нека си прави. Засега не би, ама не значи дека и во иднина не би се решила на таков чекор.
    Ми се оди во шопинг, нешто да се подновам, мада ништо не ми треба. Ама блек фрајдеј, нели :D Ако ништо друго, за бебка да земам нешто, мада и она има, пред некоја недела и ја обновив гардеробата. Ќе ги носи цели неколку недели |( Многу брзо растат децава, а бебешките работи не се евтини. Ама нека е жива и здрава, ќе и купуваме, што да правиме :D
    Инаку, мм сеуште студира, има уште два испита до крај, еве веќе 5 години :^) Никако да го заврши. Знам дека се нема време, работи уште од 18 г., ама за два испита нема изговор. Ќе го спотерам после Нова година тоа да го реши. Не дека ќе му игра некаква улога факултетот, ама кога е пред крај, зошто да нема диплома. Греота е. Инаку има сопствен бизнис, го работи тоа што го сака и отсекогаш знаеше дека тоа е тоа. Почна кај други, нормално, па од пред 7-8 години си има своја фирма, и многу сум горда на него. Фирмата е една од најдобрите во државава и секој негов успех го доживувам како свој. Си има цена сето тоа, он нема работно време, најчесто нема ни викенди, ама па кога ќе затреба ден за дете, за некоја обврска, што и да е, секогаш може да се ослободи и да не оди на работа. Еве мајка ми има еден зафат следнава недела, ќе биде под анестезија, па он ќе оди со неа за да не земам јас слободен ден. Многу ми значат такви ситници.

И така. Ај петочки да го протуркаме денов, па вечер ќе се оди малку во провод :d:

На WildMk, tina-63, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Добро утро добар ден
    Демек ќе врнело ама се држи.
    Имам работа теписи да наместам си донесов па ќе се фатам со времр на работа :)
    После ќе шетнеме ако дојде маж де ама се надевам дека ќе дојде кај 4 па ќе стигнеме.
    Му викам сабајле што правиш
    Вика лежам
    :rofl:
    Му викам кај бре има да лежиш и плата да земаш сега на кафе бил чекал
    Ај да се фатам на работа јас 8-|

На Mr. Right, TeddyGrey, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.013
    Добар Ви ден
    Една убава вест ме освежи утрово. А во последно време можеби и најубава на форумов па и вака.
    Малото од @galapce имал успешна трансплантација.
    Ептен се израдував. (галабо не се лути ама сакам и морав да споделам, од срце)

Женски и по некој маж убав ден да имате а и претстоен викенд.
    Чус

На EuHenIa, Ana Marija 1, WildMk и 37 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    259.777
    И јас сакам силикони и липосукција и две здрави нозе ако се продаваат некаде :))))
    Топло надвор, бар се тешам ја оставив зимската јакна дома. Имам толку акање што и оваа ќе ја соблечам гарант.

На bittersweet, Mr. Right, doubleg и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.248
    Допаѓања:
    140.510
    Јас уствари најсреќна би била да сум шанкерка на плажа. Шанкче, кафе, коктелчиња, луѓето среќни...
    И некој ваков
    4A7665E9-BD91-4554-B2E7-E8FE6D309EAA.jpeg

На WildMk, bittersweet, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.204
    Допаѓања:
    84.260
    Добар ден!!!
    Каков бизнис сте свртиле вчера туку некое место и за мене најдете ;) од работа не се жалам:shake:
    Средени од утрово и сега ќе шетнам да видам дали има некој попуст или само е смешка работава .
    Многу ми е мило што слушнав за @galapce :hug: дај Боже и сите други да бидат здрави...
    Ајде убав ден!!!

На WildMk, Mr. Right, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Добар ден!

Ај да се пожалам и да прашам за некој "лек" ако знае, за вртоглавица.
    Од вчера имам вртоглавици, лошо се чуствувам. И тоа не е прв пат, во изминативе месеци ми се јавуваат одвреме навреме.
    Првин мислев дека кога се преморам ама вчера бев одморена, додуша работев после по дома ама ништо што не го работев порано без проблем.

А кај отворив на гугл, триста најлоши работи прочитав.

А и ова да пишам. Пред некои 2 месеци можеби зборувам со една жена, прв пат се запознаваме на еден настан и таа во сред неофицијален муабет ме прекинува и ме прашува дали имам проверено тироидна жлезда 8-| Јас така останав во чудо, што и бидна, и велам мислам немам. На тоа ми вели те гледам на вратот ( божем Господ рентгенски очи и дадел |(), па почна со совети, стигна до цисти и ехо да сум направила.
    Јас да ви кажам цело време бело ја гледам, првин тоа не беше начин како да ме праша и посоветува, ама таа си изгледаше многу сигурна, башка непријатно се почуствував, се свртев демек на шала ама сериозно на кај другата жена и прашувам: а таа доктор ли е? (Не е!)
    И нормално ја ислушав и смирено и одговорив фала, се свртев и заминав.

Арно ама после некое време ми излезе нешто на гугл околу тироидна, демек можело да имате пореметување и без симптоми, ова, она, па се зачитав и исто вака се препаднав, па си велам да не е некој знак да треба да ја проверам тироидна и утредента отидов се да испитам. Ха! И резултати сите совршено здрави!

Те не знам оти ова раскажав ама изгледа за да не веруваме ни на гугл ни на "видовњаци", туку право кај доктор :D

Е сега ќе треба и за вртоглавици да одам ...

На EuHenIa, bittersweet, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.365
    Допаѓања:
    148.572
    @Sky-butterfly welcome back!

Крвна слика каква ти е?анемијата предизвикува малаксаност и вртоглавици.
    Притисок низок исто...
    Мене и од спондилозата ми се јавуваат..работата ми е цело време во иста положба и лошо ми влијае врз вратот...

Елиминирај ги овие причини прво...
    И промена на време мене знае вртоглавица да ми предизвика

На kuc, Peco, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.735
    Допаѓања:
    322.940
    @Sky-butterfly вртоглавица може да е резултат на вратна спондилоза.
    Еден рентген и се ќе ти е јасно.

Значи кога ќе го чујам она Блек Фрајдеј кај нас , ми се повраќа.
    Виделе нешто и тие да го применат, ако врска нема.
    Па и спектакуларни најави - во Пандора имало 80% попуст:@.Толку ли малку вреди Пандора па толкав попуст да има?!
    Ајде кажете ми ја логиката - зошто би дале толкав попуст ако имаат солидна продажба ?..или толку им вредат вистинска цена производите па на Блек Фрајдеј ќе ги дадат по набавна.

Еве незнам, поучете ме.

Ама блек фрајдеј во земјине што ги гледаме - во продавница за бела техника се е по 1 евро.
    Каков е тој Блек Фрајдеј кога недела пред него ги зголемија цените па само во петок ќе ги вратат назад(facepalm)

Последна измена: 23 ноември 2018
    На WildMk, kuc, TeddyGrey и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Крвна слика ми беше супер пред значи, околу месец дена.
    Имам и низок притисок и кога мирувам во ред сум, кога станам ми се врти...

Фала друшки, ќе морам да видам што е.

На kuc, Peco, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добар ден и од мене :)
    Маж се врати и пак замина на пат, тоа што ви кажував за свекрва ми со ваучерот испадна дека е лага и се јавија од кам и на други така им правеле
    Вчера бевме на прослава бидејќи оди со вешти жени правеше кора со тиква, тиква печена и пита со сирење се натпреварува и доби 1 место :D
    Грло многу ме боли пиев чај и мед ама џабе што да се напијам? :D

На Mr. Right, kuc, TeddyGrey и 15 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.657
    Допаѓања:
    104.568
    Вработена во Пазарна ми кажа дека една недела пред попустиве праеле акција и во поголемите продавници ги проверувале цените, денес имале исто акција да проверат дали се сменети цените. Демек годинава стварно бил блек фрајдејов. Иначе ко што гледам Топ шоп имаат стварно попуст на некои работи.

Јас појдов да купам книги, за себе и за џунџулето, си се вратив на работа со празни раце. Едни нељубезни продавачки, едни наконтени, за никаде. Си се собравме со колегиница и до пекара по доручек.

На kuc, Peco, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.101
    Допаѓања:
    269.060
    Железо имаш проверено?
    Кога ми беше ниско, ужасни вроглавици имав, ужасни. Башка ми се "темнеше" пред очи.

А и убаво спомнале за спондилозата. Посебно ако имаш седечка работа, веројатноста е голема.

На kuc, TeddyGrey, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Леле и мене една така од нигде никаде ме праша тироидна дали сум проверила. Во вратот така сум и личела (facepalm) Истата да не е :D Јас не отидов да проверам, не и посветив внимание.
    И еден дечко имав таков ко на Цка, ама беше постар од мене. Јас одев на фак.и работев во исто време, а тој од дома се гребеше за да се гледаме. Дури и за автобус му давав пари. И не беше тоа проблем, туку дома не беа добри финансиски, брат му идеше и на факултет, а он не бараше никаква работа. Искрено ми беше многу жал за мајка му. Се надевам сеа се уозбилил :worried:
    Со анестезија имам супер искуство, општа анестезија. Би можела пак, ама се надевам нема да има потреба (fingers)
    Ај добар ден :)

На WildMk, M&M, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.735
    Допаѓања:
    322.940
    Многу не почитувам попусти - општо.
    Кога имам во план да купам нешто, сакало било-сакало небило на попуст, го купувам.

Рефо за разлика од мене купува на акција.Пример плати две купи три.Дома вриеме од пасти за заби, салфети, тоалетна, омекнувач, разни додатоци за јадења...што со препнало-купил.
    Таков си е и увидов дека неможам да го спречам или разубедам дека третата паста за заби не е бесплатна, ама барем не купува непотребни работи, повеќе потрошна роба купува, па не се случило да смена нешто во домаќинството благодарение на него.

Ми се случило на големи попусти да купам нешто фелерично па одамна сум се откажала од фрајдеи

На M&M, Mr. Right, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.