Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.250
    Допаѓања:
    140.560
    Јас ја чекам машината, па после кока кола. Приоритети :D

Отсекогаш сум сакала да излегувам. Ќе бидам како оние стари луѓе со кожни јакни кои ги има по кафиќи со рок свирки. Оние за кои порано се прашував зошто излегуваат на тие години.

И паркови сакам, и планини (во лето) и плажи. Дома да не сум, друго се е ок :D

На Dust, Viktorijaaa5, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.212
    Допаѓања:
    88.995
    Јас сакам куќа од 40 квадрати со трем на море.Било каде.Планини,снегови,зимски пејсажи,не сакам.И мм исто сака.Може ке ни успее некогаш.

На Dust, WildMk, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Блазе си им и за спиењето и за кока колата.
    Во диско не памтам од кога не сум била, ама не сум и баш диско тип. Уствари ќе одам на Таксират, ќе има silent disco, мислам дека ќе биде интересно. Надежно ако не ми застане здравјето на пат.
    Јас сакам покрај вода да живеам. Ќе си одам по цели денови покрај неа. Уште на остров да сум, тоа рај ќе биде. Кај и да одиш да излегуваш на море.
    Ако има реинкарнација што мислите дека сте биле во претходниот живот и што би сакале да бидете во следниот? :D

На M&M, Annath, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    На сите лајк ви турам зашо сите убаво звучите. И тие што сакаат многу народ и тие што се ко мене
    и тие што сакаат хаваи и тие што сакаат аљаска.
    кока кола пиев на ручек. На брзинка и тоа.
    Сега ќе спијам.
    утре стандард црква ако не врне.
    убаво да спиете :*

На Dust, Viktorijaaa5, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    135.839
    Мене Фарските острови ми се идеални за живот, тоа пејсажи, тоа неискварена природа. 50тина илјади жители вкупно население. Инфраструктурно добро уредени. Имаат се што е потребно за нормален, модерен живот. Е уште маааалку само потопличко да беше.

На Dust, M&M, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.107
    Допаѓања:
    269.075
    Јас со @malerozna ќе одам по студови, сакам така ладничко, летно време живот нема во телово, тешко ми е постоењето, со клима мачно, без клима ужасно... дај ми вечита пролет/есен, те да си поживеам :D

Значи едвај чекам дожд, фаќам кучето и слушалките, скитам наоколу, топло ми е на душичката. И кучево ми сака дожд, најмирен е тогаш :D Не ми сметаат ни грмотевици, ни град, ни олуји...

Гледам некој вика журка, еве од мене вечерва:
    20181125_003809_002_1.gif

Не беа за мене, еве го моето, ама битна е дружбата :)

На Dust, M&M, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.107
    Допаѓања:
    269.075
    Кој ми е крив цела ноќ што седам, па досадно ми е. Мислењево е од пред неколку години ама.... ама сум се смеела како што одамна се немам смеено, го разбудив дм, не можев да му објаснам зашто се клештам како нетокму :D

Си ја визуелизирав сликата во глава и ЦРКНАВ значи крај :rofl::rofl::rofl:

Само кажете ми, јел то ви као младе вака ви чукаа глајте и мкневте дете под мишка? Фаќа ли адетов како што треба? Да знам, пошто нели веќе ќе се мажам, да грабнам женско дете, ќерки решив да раѓам :rofl::rofl::rofl:

На Dust, elena.mak, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.735
    Допаѓања:
    322.943
    Добро утро.

Како сте ?
    Јас арна,кафе,цигара,балкон8)
    (ова читајќи , како фраза ми се врежало та почнав и секојдневно да го употребувам.Бека да ме разбере ќе ми наплати за патент:D).

Денес оние морковите што ги садив во саксија пред 2 месеци ќе ги корнам.Џбун се направија.Арно @Peco ми рече тогаш субвенции да побарам..ако можеа сите да земат за ништо оти пак јас за саксија морков да не земам:D
    Се шалам:D

Немам што да кажам посебно.Вчера од такт се извадив ради фамилијарни боцки ама нек си тера кој како намислил.Не се мешам во ничиј дом,есап и џеб и не ме занима.Ако некому му треба помош од билокој од фамилијата нека тропне и нека побара, зашто дома никој незнае како ти е, а да очекуваш сите да те следат како живееш и да трчаат со лажиче по тебе како по мало дете-малку е инфантилно размислување.
    Мајка ми ми раскажува, братучед НЕМАЛ и никој не му помагал.
    И вратив само: си има фамилија, браќа,сестра, баба и дедо...ти ли најде да исправаш криви дрини на овие години???!
    Ако му треба-нека се јави,нека бара чаре, нека се распраша]:).
    Ама и ова телефониве на стариве треба да им се забранат...нашла она на 80 години да му бара чаре|(.
    Не сум инволвирана во ништо од тоа ама ме нервира што она се меша каде нетреба.
    При жива бројна фамилија нашла да се треска од земја(facepalm)

И сеа, и на мене ја пренесе нервозата и јас да размислувам(n)

На WildMk, Viktorijaaa5, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.011
    Допаѓања:
    68.330
    Јутро! :coffee:

Абе, живот на такво место не значи дека 24/7, 365 дена во годината ќе бидеш таму. :D Јас планирам секој викенд во некое Европско гратче да шетам, да видам нови работи, да се измешам меѓу луѓе. Повеќе од тоа не ми треба. Работа онлајн во домашна канцеларија со огромни прозорци и поглед на Алпите. Убајни. :sun:

Greenhouse со зеленчук и некоја овошка позади во двор, или пак поврзана со куќата, уште подобро. ^_^ Сакам да имам своја градина, не ми е тешко тоа, ама да се мафтам со крави - не, фала. :D

Се испланирав, уште остана да најдам пари за куќа. :D

Да се вратам во реалноста. |( :D Денес планови немам, освен некои ситници. Планирам да учам немачки после и тоа. 8-|

Б2 ќе пробам самата да го учам, бар сега така мислам.. некако ко да осеќам дека можат подобро да ни предаваат на часовите, што знам. :?: Мислам дека самата ќе можам повеќе да се посветам, само останува проблемот со зборење, ќе мора да побарам луѓе по групите за правење муабет на немачки.

Се мислам.. да бев родена во Швицарска кој знае колку ќе постигнев до сега. :$ :D Ко што ја читам @dunika, рај за луѓе кои имаат мотивација за да постигнат повеќе. А може и немаше да се замарам, да не морав од петни жили да се борам за сѐ.

Сабајлечки филозофии. :d:

Имајте убава недела! :f:

На WildMk, M&M, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  10. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро и од мене :coffee: ќе си пијам чајче цел ден , божем ќе ме рипне ама утрово ме стаса вирусов, ќе си прележам цел ден за утре сила за нова работна недела да се собере, читајќи ве и гледајќи го смогов надвор душава ми сака еве вака 20181125_091153.jpg убав ден да имате

На WildMk, M&M, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    Утро.
    На кратко сум.
    Ќе одиме накај црква дур не заврнало.
    Ќе ви пишам подоцна дојдов само да ве читнам и поздравам.
    Имајте убав ден :*

На M&M, Annath, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.717
    Уф ,колку дена не сум отворила Фемина ,фатив дека сте зборувале за место на живеење.
    Јас сакам умерена клима,ни лето ни зима.Свеж воздух.Луѓе да има ама да не ми се преблиску. Зеленило и цвеќе.И да работам од дома (ама не знам што).Ова да мораш да излезеш да одиш на работа ми е убиствено.

Кој нормален го дава Блеков на крај на месец?Ништо не купив ,а не ни видов дали има нешто интересно.

Инаку многу сум напната и не знам каj ми е главата.Што среќа имам во животов,што Бог ми даде болни деца.Притоа не мислам на болести од типот настинка.Се борам со демони.се трудам да мислам позитивно а така и гледам да настапам.Ама уморна сум,немам сила.Ова со немање на сила ,само овде го признавам ,кај смеам да го кажам тоа пред нив.Паѓам а не знам каде да се завртам и на кого да се потпрам.Колку и да ги сакам,во што никогаш не се сомневам,ми доаѓа да побегнам ,ама буквално.Колку и да го насочуваш мислите,
    да се бориш,да работиш како коњ,мислата од иднината ме плаши.Велат остави нека оди како е пишано.Да ,ама да не те боли тука :l:, и да не те пецкаат очите на самата помисла.[​IMG]

И така ,ќе биде денов напорен,да постигнеш се што преку недела не можеш.Бонус имам необјасниви главоболки,ноќеска дури едно време се прашував дали ме боли глава или заб.Сеедно нешто болеше,ништо што вентор или нимер не може да ублажи,но...ова ли е живот?

На WildMk, Viktorijaaa5, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.366
    Допаѓања:
    148.606
    Добро утро!

Смуртено надвор и ладничко...времето ептен ми влијае на психа,ама денес помалку оти сум дома ...
    Јас вака од сабајле
    IMG_20181125_091632_555.jpg
    Уживам кога ќе си ги соберам сите на маса со домашно зготвено...
    Ме чекаат вообичаени неделни обврски...и ќе летне денот...

@lunicka :hug:... не сум паметна друго да посоветувам ...

На WildMk, Viktorijaaa5, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Здраво на сите!
    Од што немам време, не сум ни помислила на вас!
    Се фатив да се дообразувам и паметот само таму ми е. Сум решила да станам нешто во животов, да не бидам референт цел живот, ама ќе видиме. На моменти толку желба и сила имам, мислиш светот ќе го поместам, на моменти паѓам и така.
    Инаку добри сме, децата растат, викаат, уживаат, си сакаат внимание, а ние утепани од работа, ама не се даваме.
    Не знам, викам само да сме здрави и живи, среќни и нормално да имаме и пари да живееме.
    Друштво, поздрав до сите и сеееее најдобро!

На M&M, Annath, LejlaD и 22 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    273.610
    @lunicka :hug::hug::hug:
    Мораш да мислиш позитивно...

Да сркнам кафево,да одам по продавници да надмирам децава овде и да фаќам патот кај старите ...
    Ме чека напорна и тешка недела,акање по болници,шалтери,страв од нови дијагнози...
    А глумам нормалност и јас пред сите!

На WildMk, Viktorijaaa5, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.735
    Допаѓања:
    322.943
    @WORRIED.BT така се прибира фамилијата:l:
    Зготви нешто,немора да е којзнае што, сите а купче:inlove:
    Ако незнаеш да зготвиш,оди купи бурек.
    Важно, сите на купче да се.
    Куќата на дом да им мириса:sun:

На Viktorijaaa5, M&M, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Добро утро, те.веќе е ден.

Би сакала да живеам некаде каде има многу зеленило, каде има паркови, во урбана средина ама не натрупано, каде не можеш да ја видиш терасата на комшија како да сте залепени еден до друг небаре заедно живеете.
    Би сакала да живеам каде се улиците чисти, а посебно природа, каде народот што ги шета своите миленичиња оди и собира по нив а не намерно ги остават да си ја завршат и голема и мала работа во туѓ двор, пред влез, пред сендвичари, на сред улица.
    А да, и каде нема гласна музика од комшиите, кафиќите, колите.
    Вака гледајќи тоа би било некаде надвор од Мк :D
    Се друго ми е погодено. :)

Ааа да, каде нема да има толку многу корупција. Едноставно е некогаш тешко да ги гледаш сите тие нефер работи а ти ништо не можеш да превземеш ...

На WildMk, Viktorijaaa5, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.214
    Ден друштво!:hai:

Го заспав бебуш. И седнав да пијам кафе со маж ми. Па ми текна оти сакам бурек и го пратив да купи.

Синоќа главевме со гости. И многу убаво си поминавме. Бебулињата заспаа, журката продолжи.(poolparty) Маж ми вика не смееш да се пожалиш оти децата не се умни. Само да се размрдеше еден и ќе станеше оркестар.:music::rofl:
    Со маж ми имавме друг план ама ќе се одложи за вечер. Свекрвче ќе дојде да го види малиша, па ќе ги оставиме да се дружат.

Од блек фрајдејот ми се допадна тоа што малку мрднавме од мртва точка и некаде вистина имаше попусти. Барем така ми се чини.
    Јас сум од тие со необлечени партали.:tmi:
    Секоја сезона си наоѓам нешто со етикета и се прашувам што ќе ми е. Последно се трудам наменски да купувам ама не ми оди секогаш.:D

Колку убави местенца на сликите. Еден куп зеленило. На слики ептен личи. Ама јас сакам барем малку цивилизација. Шо вика Сеска некое молче, абе од се по нешто да има. И некој поголем град во близина.
    Бев во едно вакво село точно под Алпите. Побрзано на сите страни со брз воз. Прекрасно зеленило како фотошопирано.:D

Бебуш денес 9.
    9 кај мене, 9 надвор.:inlove:

Убава тмурна недела!

На душленце, Viktorijaaa5, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.735
    Допаѓања:
    322.943
    Јас би во 20м2 ама балконот да ми гледа на море.
    Два чекори па да седнам до вода.
    Да си гледам и да си Чутам.
    Да јадам 3 пати неделно риба и еднаш неделно да пијам чаша бело вино.
    Мислам дека 101 ќе ја дочекам со Вас.
    Знам дека НЕМА, ама да си кажам желба.
    Може и ќе има..летово што помина бевме на раб да пазариме едно вакво не скапо ама ќе останевме без париии:(.
    Ма и ќе требаше да земам кредитче.
    Којзнае...можеби и згрешивме:worried:
    Уште незнам дали згрешивме.

На душленце, Viktorijaaa5, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Држи се Луне :hug::hug: Ќе биде подобро.:hug:

И јас ко некој што спомна... не би да се преселам некаде за стално. Би работно за година- две, па назад на рехабилитација во нашава балканска џунгла. Па повторно на друго место ... на некоја година и се' така.
    Периодов имам можност да видам видам групирање на народите....оние балтички, скандонавски,медитерански... И да гледам очајни балканци кои уште на глава да застанат им останува, само да ги уигра некој од другиве. :) А другиве учтиво им покажуваат со прст кај им е местото. Жал ми е што го гледаат ко понижување, навреда...и што не можат да го видат потенцијалот у нивнава групичка :) а го има,се може..може да им се парира. Како и да е..кој со какви очила е. Моиве се за да гледам далеку :D:D
    Сивилово ми тежи денови,ко и пар нови "другарства" кои, ко и други претходно ми доаѓаат на периоди ко фази од личната еволуција. Завршивме со едни/една фаза..и одма иде друго ниво8) :)))
    Стварно ќе си купам украси оти ми треба нешто да ми го подигне духот. Ми паѓа пречесто деновиве. Нот гуд.
    Да си изрибам купатило, напунам када, пуштам музика и да одморам тро. :bug:

На Annath, LejlaD, lunicka и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.