Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.107
    Допаѓања:
    269.075
    За купување - ќе купиш, уште да се смисли како ќе заработуваш за да можеш таму да живееш :)

Јас колку многу сакам да живеам во Берово на пример, има и други такви места во Македонија, со ситно делче од она што ми треба за куќа во Скопје таму ќе пројдам, ама.... ама што после?
    Мора да се носат пари редовно...

На Dust, Annath, WORRIED.BT и 10 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    За имот не би жалела пари. Моите направија страшна грешка на времето. За џабалак им се нудеше плац 1000м2 со Дуп со све во катланово. имаа пари и немаше да останат без ништо. и го пропуштија. А не беше ризичен чекор.
    Сега како ќе ми дојдеше тој плац. ... баш мајка ми го спомна пред некој ден... И криво. епа криво. не е да речеш да си немала или ќе си снемала. Затоа сега искрено да налетам на такво нешто одма без размислување зимам. па нека стои. тури една ограда и чувај.

бевме во црква и искрено малце се изнервирав. Некои луѓе осет им е непозната во равенка. Како бе идеш во делот за деца седнуваат 4 возрасни мажи и гласно зборат што е паганско што не е. Па за надземни (немам поим што мислеше тој со зборов) ствари..Па за попови. одете седнете карши на клупа и елаборирајте. крај краева седете и овде ама не мора да урлате да замарате други. не секој сака во 10 сабајле да слуша вие што имате да кажете . Па дојдоа патките по нас ги раниме со дете и еден од тие се стрча и директ у нив т.е. Пред нас ги брка. дете се налути нормално. трча ко блесаво магаре а маж 40 год и кусур. Го гледам.. Се мислам. .. да зинам или не. искрено срам ми е од детето па затоа преќутувам . му дадов само еден поглед. Па запна ела да се луламе. Си свртев глава само. среќа паднаа 2 капки дожд и ги снема.
    И највеќе што ми стапна на жуљ е што децата се утепаа од викање татооо татооо а овие уште бистрат вера и политика. Ни внимание ни бутур. катастрофа .
    поседоВМе раат кога си отидоа. гледам и на дете му смета кога такви некои ќе се појават. одма се повлекува. Уште се чудам како му ги избрка патките бе (facepalm) дете се радува овој ги брка ко збрлаен петел ... леее (facepalm) страшно. маж ми така да напрај у подрум ќе го затворам еве жими се ви кажувам.
    немам желудник за такви луѓе. И никако да научам да изолирам ум кога некој замара со глупости .
    Кај и да е ќе почнам со ручек . мисирка компир и салата. дома мириса на чисто. маш на работа дете кај и да е ќе легне. Па следат моите 2 часа одмор. .. Ми се доручкуваше и мене бурек ама денар немам во мене се на картица чувам па ме мрзеше да вртам до банкомат и баталив.
    вие ручавте?

На Dust, doubleg, душленце и 19 други им се допаѓа ова.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добар ден. И хепи блек сандеј :). Вака тмурна недела одамна не сум имала. Следи ручек со пријатели, кај пријатели :) ама децава со нас ќе си ги водиме, па со време се спремам за наплив на нервоза. Големава во такви ситуации се покажува во своето "најубаво" светло.
    Сакам да живеам на море, ама да имам викендичка на планина.
    Сакам една вечер да заспијам без мисли во позадина.
    Каков сон сонував синоќа :worried: ме поремети.
    @LiliBoz во Архангел Михаил одите? Прекрасна е црквата :inlove: ептен инвестираат, браво за нив.
    Кај нас во Ѓорче нема ништо.
    Ајде убав ден на сите

На Dust, kuc, vitamina и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Мрчаторски сум расположен. Мразам гребатори. Собираш пари и некој ќе ти земе и сега моите приоритети ќе се одложат заради сумата.

Во црква не одам. Т.е. еднаш годишно одам затоа што морам иначе ни тогаш не би одел. И таму зинати за пари и кражби, па затоа поповите се возат во јаки коли. Најмногу нив ги мразам. Ситни души. И после он мене ќе ми проповеда како да живеам. Ма иди у три лепе. (wtf)

Кафе испиено.
    Ручек готов и сега ќе ручам.

На Dust, vitamina, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    ^Да во неа. Најблиску ни е да ти кажам право и баш е средено. Таму и го крстев малиот...

На Dust, kuc, душленце и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    @lunicka држи се, биди силна како што си досега:hug: :hug:

И јас би на некое осамено местенце со основни работи за живот без интернет конекција. Да биде покрај вода-и река која жубори доаѓа во предвид. Така замислувам во пензионерските денови. Мир и релаксација. Сега за сега не. И во мали градови ми е добро:inlove:
    Недела ја обожавам-за жал маж повторно работи. Ме фаќа грев за него- иако повеќе носи од мене дома кеш, сепак не е се до парите. Кога си доаѓа веднаш заспива и на лик му се познава дека е изморен:(денес нешто вкусно ќе се готви.
    По дома ништо не чепкам- зошто минатите денови си подчистував.
    Затоа денес одмарам и лежам.
    Додека ми се размрзнува месото за ручек, си гледам ТЛЦ и ве читнувам вас.
    Синоќа не фати еуфоријата и со мм до 00:30 украсивме се по дома. Од постелнини, чаршави до елка и панделки. И сега ни е празнично.
    Знам дека е рано но гости мн ретко ни доаѓаат па нема кој да ни се смее дека сме украсиле:inlove:

Читам по фб:анонимно прашуваат во ЖДМ а одговор добиваат од неанонимни. Па не е фер така.за свое дете анонимно се прашува за одреден проблем.а и одговараат други кои јавно го споделуваат својот проблем.малку неферски ми изгледа ова. Бар да пишат во порака истите со проблемот. Така, сакајќи другите да и помогнат споделуваат свои проблеми кои за жал не се анонимни:mm:

Поздрав женчиња и по некој маж:hai:

На Dust, ♡BuBaLe♡, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ние сме таму венчани и големава е таму крстена. Сега за малава ќе видиме :) може ќе смениме, се мислиме за Св Јован во Капиштец

На kuc, LejlaD, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    од мене поп тешко дека ќе се офајди. некоја свеќа и толку. крштевка јбг плативме. .. ама празници и оставање пари по икони не. црква си поштуем ама на мој начин. не на нивен.

едит. рефка да каже малата дали јадела хамбургер :D

Последна измена: 25 ноември 2018
    На Dust, vitamina, душленце и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.404
    Допаѓања:
    174.908
    Божја волја, чедо, божја волја.

На vitamina, душленце, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден :)

Ручек се крчка и за бебе и за нас. Да јадеме, да заспие дете, па ќе се пролепшавам :makeup: Ќе се фарбам, ќе средувам пети, лакирам нокти на нозе (на раце гел ставам со години, кој има време за лакирање секој втор ден :^)), веѓи... Депилирана сум тазе, така да таман ќе бидам :) И фризура ќе си направам, ќе ја исфенирам и навиткам косата :emo:
    Има ли плавуши тука? Многу тешко ми е да ја одржувам косава сребрено плава, многу време и посветувам и убава ми е бојата, ама си бара често фарбање, на 3 недели, често кратење врвови и многу маски, масла и специјални шампони. Некогаш си викам налет, ама па со друга боја не можам да се замислам, јас и природно сум плава.
    За живеење, јас би во Швицарска без размислување. Не ми смета ладно ич, ама да не сум во некоја преголема изолација. Да има некое молче, ресторан, аптека, школо и градинка... Доволно е толку. И природа како од разгледница. А таму е се’ такво.
    Во цркви и попови не верувам, иако сум венчана во црква и бебе е крстено. За атер на маж, пошто он си сака такви работи повеќе од мене. Не дека јас не, ама поп не можам да смислам. Не одам никогаш, мнооогу ретко, можеби еднаш во две години, освен татко ми кога беше болен. Не дека верував дека нешто ќе смени моето одење таму, но мака ќе те натера. И тогаш имав чувство дека џабе одам, што така и се испостави. Оттогаш сум била само за крштевката на бебка и уште една кај што бевме кумови. Не верувам во молитви на икони и попови. Ако сакам да се молам, можам и дома.
    Кафе ќе си ставам пред ручек, ако е некој за, изволте :coffee:

На kuc, vitamina, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.212
    Допаѓања:
    88.995
    Кажете ми културен начин,како да откачиш блиска личност читај золва.
    Одиш на ден во Охрид. и следи обавезно јавување ,вртење по тел 3 пати на ден,кај сте,ке дојдам,во колку ке излегувате и каде.|(
    Не, не сум лоша ама ако ми е тој еден ден планиран за семејството сакаме да бидеме сами.:(

На kuc, vitamina, душленце и 15 други им се допаѓа ова.
  12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Има има плавуши :) еве ја сум таква, ама едно две недели сум со црн корен. Еве фатив време да се средам, па седам намачкана додека спијат деца. Што фарба ставаш? Јас со Гарниер се фарбам, пробав Аура ама мн жолта ми излегува.

На kuc, SV1911, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  13. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Јас би и рекла дека не знам како ќе сме со време и дека сакаме малку да се прошетаме фамилијарно па ако остане време ќе ја побарам а ако не нареден пат обавезно :D

На kuc, душленце, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    И јас Гарниер @EuHenIa, 111. Супер ми фаќа мене, дека и природно сум плава и светол ми е коренот. Сум пробала и други фарби, ама секогаш на оваа се враќам :)

На EuHenIa, SV1911, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Нареден пат "обавезно". :D

На SV1911, M&M, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    ^ и јас да се пријавам во плавушите. Само на фризер ме средуваат.таму и средства и се.таму ме фенираат. И два пати неделно одам.(hollest)

Јас вака моментално
    Киви и ананас и сок од портокал-уживанцијА:inlove:
    20181125_134057.jpg

На Dust, EuHenIa, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    273.616
    Со истата се фарбам и јас ,само кажи што маски и кој специјални шампони користиш?
    На блек фрајдеј во недела купив чадори со попуст:?:

На kuc, душленце, SV1911 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.679
    Допаѓања:
    253.182
    Здраво дечки, јас фино, какао, дожд и на ГлавниОт Градба.
    Бидна преселбата, Скопјанка сум сега:D.
    Нова етапа од животот, конечно решени доста проблеми и животни прашања.

Би живеала секаде каде што има луѓе. Не сакам самотија, сакам гужва. И сакам топло, летно дете сум јас, до јуни ми е ладно и носам чорапи за спиење:tmi:.

Е така да ви се пофалам, одам сега да се распакувам.
    Утре ќе барам градинка, се надевам ќе го примат синко некаде, уште пола година има, па прваче ќе е.
    Ако има некоја со врски нека пише слободно:D. Реон Ново Лисиче:D.

На Val-Dim, Dust, eli25 и 33 други им се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Блиц се уклучив чисто инфо и одма реков чек да погнам колку можам,имаш забрана за лп]:)

Јас ко времево.
    Од сабајле неубава вест.
    Некогаш велам,да ти се плукнам во животот,барем ред и поредок да има за нагоре...

На Dust, ♡BuBaLe♡, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @mareane Алфапарф силвер шампон за плава коса и маска од истата фирма (во Космо ги има, ама скапички се), а обичен шампон користам на Keune, за плавуши нормално :D Последниов одамна го нема во Ск, си го купувам од Србија, т.е. ми го носат :)

Бидна ручекот, ајде кој е за (ние веќе пола го изедовме) ама ај да поканам :D

На ♡BuBaLe♡, kuc, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.