Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Гледам утринска програма каде што темата е вчерашниот случај со мајката што го фрли детето.Згрозена сум од народов наш чудесен,се јавува една госпоѓа и кажува дека темата на денешната емисија била многу без врска и дека вакво нешто може да му се случи на секој и дека се тоа било нормално.Абе како може да биде нормално да си го фрлиш детето,чедото што си го родила:punch:

vitamina, Val-Dim, Eli23 and 10 others like this.
  2. menelele

menelele Популарен член

Dobro utroooooo:sun:
    Ah mu se raduvam na vremevo.
    Nego nespiena za site pari, aj beba se budi ama mm hrciiii li hrciii mislam komsiite ke ni tropnat na vrata kaj i da e:D
    @galapce ja mislam @danicahap saka da ne iskompleksira ne e mozno da postigne se ili si zemala nekoj na pomos i ne kazuva, zosto gledas i na zurka ke odi so ninja, a ja i ti:D
    @referentka i ja cel zivot so golemi gradi. Koga bev mlada:( imav edna maicka so ime na drzava od dva zbora. Drugarite ( megu koi i maz mi) i denes mi se smeat deka sum go smenila imeto na drzavata zosto samo prviot zbor se gledal drugiot pod gradi go nema. A sega so doenjevooo ne se donosuvaat:D
    @monik55 nemoj da places za inat na sebe. Site sme imale takvi periodi i sega mi e krivo sto taka sum go pominala vremeto namesto da pravam nesto drugo.smej mu se na ogledaloto:)
    @lunicka majka mi sekogas vika mali deca mali problemi, golemi deca golemi problemi.:(
    Aj ve iznarediv site sega moze da svrtam na sipkava nekoe krugce valjda ke oslabam malku, a za densanje ne me biva ama ke probam moze ke se iznenadam nekoj skrien talent ke otkrijam:D:D

vitamina, Peco, Eli23 and 12 others like this.
  3. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добро утро и од мене.Спиена но не наспана се чувствувам хронично уморна,ми се врти и многу чудно се осеќам не знам што би можело да биде:^),мислам Оти пак ми е слаба крвта,анемична.Деца испратени на школо и пијам кафе божем да се расонам ама како на дремка ме врти:|.Денес за ручек ќе биде шпагети и гулаш со салата.

vitamina, Eli23, anel and 11 others like this.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Добро утро на сите.:sun: надвор грее, не сум сигурна дали воопшто е ноември. После ќе ни врнат дождови во јуни, така ми мириса работава.:nod: Ај можи снегчето ќе си дојде таман за Нова година, како што беше едно време. Стануваш утрото, многу рано и чекаш да почнат цртаните на Дизни. Само тогаш ги имаше. Убавини. Најсреќна си кога ќе си најдеш честитка пред врата. Марка нема - пошта дрема.:e:

@galapce Вреќичка му е мајката. Има и од оние потенките ако е с'клетчија, така да мирна ќе си цела ноќ, нема да настинува.

vitamina, Val-Dim, Peco and 9 others like this.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добро утро и од мене.
    Се пријавувам и јас во друштвото на оние на работ на солзи, а богами и на нервен слом:@
    Моите М(б)рачни проблеми од типот си иде мм од работа и уклучува релакс копче, му завршила смената а мојата иде даље... дете за капење-мама, дете за преслекување-мама, ужина, вечера, преслекување,капење уште два пати до легнување-мама, средување кујна, дневна, алишта, играчки, раскажување приказниза добра ноќ, па ми се моча, вода сакам... -мама!!!!! И после кој е :swear::devil::envy::@ ??! Да, МАМА!!! Ама нели, хормоните се креви, зошто е жена, плус и трудна:fubar::envy: И згора на се, баш пред спиење кркав чоколадо и крццц летна цел заб;(;( :@ и така си се напив едно бедоксинче, си гледав тв и заспав, зошто ако пристанев големата ќе ја направев!!!

vitamina, Val-Dim, Eli23 and 12 others like this.
  6. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Добро утро дами и господа[​IMG]
    Јас салеп си пијам со дечкиве на работа:)
    Некој накурчен од жената, некој накурчен од девојката, им велам ми скурчи да ве слушам :^)
    И така, си удривме на виц доза уз салепот8)
    Овој е од Владе:party::party::party:

Перо отишол кај Блажо хакерот со намера да го натера да излезе малку од дома.
    Влегол внатре и му рекол на Блажо:
    Перо: Баце, знаеш ли дека постои нормален свет надвор кој нема врска со интернетот.
    Блажо: Ме заебаваш... ај прати линк:D

Е ај не седи пред, кога мора да запишеш, пратиш, побараш, видиш и тако даље.... :e::e::e:

Ако се дан по јутро познаје, мене за работа денеска нема да ме биде:makeup:(hollest)(hollest)(hollest)

vitamina, Val-Dim, Peco and 17 others like this.
  7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Децата секогаш ќе и бидат деца.
    Кога беа мали не бев наспана од што се будеа навечер.
    Додека едното го пркнав дојде второ, па се јово-на-ново...
    КОга пораснаа пак ненаспана.Излагаат.Каде одат ?Со кого ? Пушат ли ? Да не се степаат !!
    Сега се ,,ергени,,...нова несоница имам.Да не ја натрудни...да не се ожени...кој ќе му ги гледа маките, зелен е уште.
    Затоа со бебево удри бригу на весеље.
    Цел ден лазам по дома, се кријам па си играме ,,ѕе,, или ,,та,,
    Кога бебето спие, и мама се кутка.
    Плус бебе многу сака да шета, ма и мама мора8-|
    Некогаш одамна се си земав при срце па често си поплакував сама кога ке се најдам.
    Сега уживам во секоја улога која ја имам во животот.
    Ваљда со годините доаѓа

vitamina, Val-Dim, Peco and 18 others like this.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Јас ги избришав солзите,лакирам нокти ,пеглам косата и ке искочам на убавово сонце.:hug:

vitamina, Peco, Eli23 and 12 others like this.
  9. referentka

Браво маче !
    Оди надвор , од дома седење аир никој не видел.
    Не заборавај кармин

vitamina, Peco, DVAANGELA and 6 others like this.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

:* :*

11. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добро утро и од мене:coffee:.
    Пијам какао со претечено млеко:tmi:. Таман стасавме трпезарија бебуш заспа во креветче и ако зедам да уклучувам кафе машината ќе се разбуд од бучавата.
    А тоа нели нејќеме па ставув млекце да се топли.

И чудо либео звони од сабајле.Ова знаев дека не е за добро утро да каже бидејќи звони само кога е на пат накај дома(за јадењето де), а во овие термини да си додје немаме таква среќа.

И со пола уста јас ало...
    Дали сме спиеле |(.
    Он што мисли јас прчам позадинава зел ден и спијам до пладне. Доби едно НЕ, ова правам она правам...за после да ја прчам позадината де:rofl:.

И ај види во тој орднер, ај во вој, ваков документ, таков, сметки, нарачки....ме пукна и ми претече млекото:devil:.
    Се растрчав и дете разбудив и толку од забавата.
    А баш сакав ако се доспие и косата да ја испеглам. Арно стасав да ја исушам сабајле, ама сега таква како бушла си седам.

И тоа.
    свеки ќе иде денес мислам. Сакав да шетнеме до дуќаните ама некако грлово ме наболува, а и бебуш ми е сумљив, во 06 ја инхалирав.

Читај меѓу редови од него не фатило :envy:

И така.
    Ајмо на весеље сега :rofl:

vitamina, Val-Dim, Peco and 13 others like this.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Ej dobro i drug go setil zejotresot jas si pomisliv deka mene umov mi e poremeten
    @lunicka ajde jas i ti zaedno poeden boks natprevar da i dademe na ovie nasive:punch:
    @monik55 i jas se pridruzuvam za placenje

vitamina, Peco, DVAANGELA and 4 others like this.
  13. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

@danichap значи неразделна си со свеки...ццц дури ти завидувам:D

Што им е на луѓево бреее ке пошизаааааам

vitamina, Peco, DVAANGELA and 7 others like this.
  14. danichap

danichap Moderator Staff Member

Очај :tmi::rofl:

vitamina, DVAANGELA, Eli23 and 2 others like this.
  15. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Ајде бар ке искористиш нека ти ја испегла косата или нека ја чува малата да одиш на фризер:)......шала на страна незнам јас што би правела без мојата свеки....вчера пуштено полнети пиперки и замислете бе зелка салата со оцет и масло за јас да не се мачам.......Ја обожувам кога готви ки ќути:inlove:

vitamina, Val-Dim, DVAANGELA and 9 others like this.
  16. referentka

Сите само си зборите, се фалите за свеки.
    Мојата нит дава нит бара.
    Дека не дава-не буквално...си дава жената, редовно се ,,причестува,, финансиски кај малото,ама не се меша.Ако нешто побараме од неа, одма ќе се растрча, а сама да се нуди-не.

vitamina, DVAANGELA, lunicka and 3 others like this.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Кога не се во заедница најмногу слога има меѓу невести и свекрви. Еве и јас кај мојата ќе одам на гости, таа ќе дојде кај мене, некогаш ќе пушти ручек зготвен, нешто месено... Пред децата често се шетавме по бутици и ме частеше да ме дотера, сега сама пазари и за мене и за децата...

18. Annath

Annath Форумски идол

Добро утро! Или добар ден, кому како :D
    Уште еден убав ден... знам јас дека цела зима ќе плачам по сонцево, а сега само внатре затворена седам... како не им текнало на овие овде надвор да стават столчиња и масички, што убаво ќе се печев сега :)
    Каков земјотрес и кога? Тоа некој од нашиве, да не пиел кока кола... па од ждригањето :P шала на страна, уплав имам од земјотреси :worried:

Ајде buyurun на појадок.....

vitamina, Val-Dim, Peco and 15 others like this.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Ај што било,било! Дај си интервју и седи си мирна. На секој коментар возвраќа со зајадливост. Се испокара со цела МК. :punch: Не сум хејтер, само си се смеам цело утро, морав да постирам.:rofl:
    Untitled.png
    Тоа било кога ќе ти се случи народ.

vitamina, Peco, DVAANGELA and 8 others like this.
  20. menelele

menelele Популарен член

Te urocivme jas i galapce:rofl:

vitamina, DVAANGELA, Annath and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.