Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.319
    Допаѓања:
    104.153
    Добро ви утро мил народее!
    Од вчера си врне јас си се излежувам во кревет мрза ме фатила или ја неа ја фатив не знам.
    Се изнагледав видеа на инстаграм за кампување и преживување во дивина и срце ми се стопли.:inlove:
    Кога немам храброст т.е друштво да го доживеам ова во реалноста си го доживувам преку други.т.е гледање на видеа.
    Инаку еурекаа по не знам колку време користење инста јас сега ја видов дека имало патувања архиктетура и сл. Се изнагледав и изнаплакнав очи.
    Навистина сакам планинарење и кампување но друштво јок, прашувам пријателки одг: а јоок ај на шопинг кафе во било кое време планина шатори никакоо.
    Го убедувам маж друштво да ми прави а он на тоа ќе:женоо што не си нормална ко останатите па да побараш велнес, спа, хотел, мотел а не планина и таму во шатор кај што нема ни бања ни бутур:^)и така ја останав сама.
    Да се зачленам во некое планинарско друштво не си ја знам искрено кондицијата да не останам последна па и арм после да ме бара јок:shake:.
    И така останав да си фантазирам јас.

За китење годинава со зајчево не знам се живо испогриза имав босилек го обожавам мирисот на босилекот ова прцулов мав го направи, уште на лустер се нема качено кај и да е и таму ќе го најдам.

Се гледа нели дека ме имаат лупнато видеава во глава:drunk:еуфорија 100тка левл.

Туку да станам да се фатам за работа и едно кафенце да сварам кој е за повелете:coffee::coffee::coffee::coffee:

На WildMk, Dust, Mr. Right и 27 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :coffee:

Јас наспана денес за сите пари, па и се подотерав сабајле, ептен дека и фризура имам :D @SV1911 ме изнасмеа за маските и косата, од кај на кај тоа си сонувала :rofl: Сабајле прскаше дожд, па малку ми се подопуштија локните, ама вака уште поубава ми е :emo: Толку за коса, да не имаш пак кошмари :D

Уште чекам маж да ме однесе во Џамбо инаку :^) Ама има да изнакупам триста работи и да си украсам дома. Едвај чекам. Секоја година доцна китам, оваа решив најдоцна до 1-ви дека ќе биде.

Се симнав во двор сабајле да пијам кафе и да испушам една, а кучево ми се изнарадува, ми се изнаскока, добро што не ме преврте ко што е огромно. Дога имаме, не знам дали сум кажала, ама иако е толкав, многу е срцкаст :D:inlove: Ама не е свесен за својата големина некогаш :D Битно бебка ја чува како очите. Навечер пред врата ни спие, а летоска дека во двор бевме по цел ден, лежи до количката и само да мрдне бебка, одма станува да види што, како. Многу се сакаат, и она го обожава, само му се кикоти, а овој па се радува и скока. Смотле :D :inlove:

Уствари ништо битно немам да кажам. Имам работа, ама не ми се работи, па ќе оставам за после пауза. Гладна сум башка, се мислам дали чорба да јадам, или нешто конкретно :lol:

Да си допијам кафето ако не. Ајде кој е за :)

На do-re-mi, bittersweet, WildMk и 30 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.107
    Допаѓања:
    269.075
    Јас само еден тажен поздрав од работа да ви пратам.
    Прво
    d8ec2c6a681d343e7452bc5992cfdcaf.jpg

а потоа
    fae7928725789d59a2c1a6938728641f.jpg

очајно ми треба одмор.... на подолго време.

Поубав ден од мојот да имате :*

На WildMk, Dust, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    убаво ми е вака кога е лабаво на работа па уште кога ќе ме израдуваат со нешто плус на сметка.. абе мерак. кафе и локум по сабајле. арно било и вака. убав се виде денов .. деновиве треба да се растрошам нешто повеќе од нормално. Ама кога за арно се дават пари ич не ги жалам.. магаренцево мое уште цуца цуцли навечер па сите ги изгриза и тоа треба да репетирам. облека исто ми фали а и на маш сакам да докупам. .. Се мислиме да идеме негде на некој ден ама никако да се погодиме кога...

На WildMk, Dust, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    116.574

На WildMk, Mr. Right, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Добар ден.

Неќни реков дека ќе ја инсталирам елката наредната недела ама ми излезе дека имав слободно време па искористив и наредниот ви кукав дека имам вртоглавици .. е па како нема да кукам :tmi:
    Се окитив. И скалите внатрешни надворешни, дури и столњаците новогодишни ставив :D

Ама толку ми е убавоооо, ич не ме гајле рано ли е не ли е. "Моја куќа мои правила":)
    Елката заедно со децата ја џиџавме, затоа ни е толку наџиџкана ама па и се радуваме :D
    20181126_115927.jpg

Денес сум втора, некое манџиче да направам за ручек и толку.

Ја читам сексибејби за кучето. Уште сум тажна за моето. Некои знаат некои не дека летово имавме земено кучето, арно ама после 2 месеци го проследив во друго семејство каде ќе му биде подобро. Да имав двор ќе го чувам ама вака не можев да постигнам да се грижам за него. Не можев да постасам да го изнесувам надвор а уште ни за мочкање/каккање не знаеше па тоооолку работа имав, ќе си пукнев. А моја идеја беше. Децата уште ми го спомнуваат, им реков еден ден. Подобро мајка нормална да имаат. А прееееекрасно и премило беше ама буквално ко уште едно бебе да добив. Ми кажуваа дека ќе е така ама додека не искусиш не е исто теорија и пракса. А не дека не се спремав психички. Да ми и децата беа поголеми ама ете... во погрешно време го зедов. Убавец. Битно знам дека е среќно сега.

Така, битно еден домаќински пост напишав па сега може да си пијам уште едно кафе :hai:

На do-re-mi, bittersweet, WildMk и 32 други им се допаѓа ова.
  7. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добар ден и од мене :)
    Јас го чекам маж ми за елката да ја накитиме ама сакам од оние големине до таван што се ќе ја китам не ми е проблем :)
    Кафе испиено :)
    Маж ми рече кога ќе се врати од пат да одиме до Пониква ама ќе видиме :)
    Ви кажав дека влегов во 6 месец :tmi: и како што иде време се ми е повеќе страв :wasntme:

На WildMk, Dust, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    259.782
    ^јас ќе ти дадам таква елка, ич не ја сакам огромна е.

Леле Скај кученцетоооо...јас сеа ќе го пропуштев бусот пошто едното куче го враќав од пола улица. Решила она со мене ќе иде, ни врати ни огради помагаат ептен е итра ама многу се сакаме.

На do-re-mi, WildMk, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.107
    Допаѓања:
    269.075
    Ме фати тага читајќи те :( ама подобро кога е толку малечко, отколку и тоа да се приврзе за вас, па и вашиот и неговиот живот хаос...

Јас како порасната со животни, секакви, не можам да си го замислам животот без нив. Ама мајка ми и татко ми си знаат како издржувале :)

Јас овие веќе што ги имам (куче скоро 10 години, мачка скоро 4) не би можела да ги оставам за ништо, ама, прво ќе родам дете, ќе го пркнам, па ќе мислам на ново куче. Затоа што да, бараат време, внимание, грижа, а мало дете и мало куче е тешко за чување, посебно ако одиш и на работа.
    Се надевам ќе ми поживее старчево доволно за и со бебе да се запознае некогаш, ама бебе куче тек кога ќе имам поголемко дете.

За жал многу земаат кучиња па ги оставаат на улица кога ќе сфатат дека се сериозна обврска, и искрено, јас со моево куче научено веќе на се' нема да имам проблем, ама бебе човечко + бебе кучешко - сериозно може да биде презаморно.

Жал ми е што си морала да го вдомиш, ама кучето треба да е член на семејство, а не товар. Ако во моментот е товар, и за вас и за него е подобро вака.

Дечките ќе потпораснат и ќе имате кутре кое ќе ве радува, за кое сите ќе се грижите и нема да ви биде товар :l:

На WildMk, Mr. Right, Esmeralda-MD и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Дај ми јас сум вљубена во таква елка :$ и сијалички ќе ставам :D

На Mr. Right, Esmeralda-MD, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Welcome back @Sky-butterfly :sun::hug::l:
    Деновиве видов дека си се активирала пак, а не дека не те следев чат пат низ фб со сикички од малецките :sun:.

Тмурно и кај нас, не мислев дека до волку ќе е тмурно периодов мислев сонце со заби дека ќе преовладува јас такво време сакам и се ми е полно и рамно:).

Вчера гости два пара, убаво ни дојде, следен викенд или најкасно преследен ние на алпи :sun:
    Може и снег ќе завее до тогаш ќе видиме.
    Бев до банка, направив ручек спастрив дете и ќе одмарам уствари одмарам, обврските ќе ги сведам за навечер кога сите ќе спијат од сега така иначе маф :sweat: а преку ден ќе се шетам ;)

Како летна времево, тука перодов е идеален за шетњи и шопинг, попусти и избор еден куп па да користиме.
    Елка и декорации многу сакам и поштувам ама не знам дали оваа година ќе купувам се јово на ново или другата.
    Ако купувам веќе сакам салам да си купам по мој вкус.

Чекам маж, тмурно време па ќе излежаваме сите нешто што одамна не се случило :lol:
    И да, :!: чекам април да дојде :rofl: не ради лето ради други ствари.

Кај нас сега се шета од јуни до септ дома вонредна состојба сме со темп.
    На самата помисла ми се лоши :)

@JuLleE со среќа и тоа огромна :l: заслужуваш.

На bittersweet, WildMk, Dust и 25 други им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ќе ви дадам и јас една двометарска елка, и така нема да ја китиме годинава заради бебка :( А многу ми е убава, со каков мерак си ја купив тогаш, ама во моментов со бебе не е најпаметно да ја китиме, зошто малава сегде се качува и све фаќа, иако не оди уште (освен со придржување).

Инаку, за кучиња. Јас сум страшен љубител, многу сакам и чував две кај моите, додека не се омажив, а сега мајка ми ги чува. Едната кучка има 14 години, а другото 7. Мајка и син се и ми се љубов најголема, плус и тоа што го имаме сега со мм (он има 6 години). Најстарата кучка ми е прва љубов, не би можела да замислам да и се случи нешто, а свесна сум дека е стара. Има артритис, пие терапија секој ден во последниве година дена и многу и помагаат. Инаку тешко се движеше, ептен беше жално за гледање. Пие и Фуросемид, зошто и се ствара вода во белите дробови :( Се надевам уште некоја година ќе си поживее, сонцушка :| А е највеселото куче што го знам, ако е стара. И крка за сите пари, така што ништо не и е :D Господ нека ми ја чува, и неа и другиве две.

Ве поздравувам, јас моментално вака
    BBCEFAA5-5F2F-4258-A929-E5091CF08D59.jpeg

На do-re-mi, bittersweet, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.671
    Допаѓања:
    202.257
    @JuLleE добредошла во главниов ни град, со среќа нека е!

Јас не можам да си најдам доктор за детево, очен лекар ми треба, на приватно нема слободно, на мој термин нема термини. А итно ми е... тешко нас со здравството! Ќе треба врски да барам да го пикнам кај што сакам... јбг...

На WildMk, Dust, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Леле Бошке, јас во депресија бев буквално поради него, исто чувство како првите денови со бебе. Нов член, нови обврски... па ги легнам децата на крајот од исцрпувачкиот ден а оно скока по мене сака да се игра, а јас немам сила да живим а не уште и да го играм кога цееел ден чистев по него.
    А и да го изнесам да шета со кола одевме, оти нема зелени површини, ете колку услови градот има и за куче чување. Да го учам за нужда надвор немам каде, не бива под мене пред дуќаните да го оставам... а немам двор па кога не можам да го изнесам само да го пуштам. Сите овие недостатоци согледува човек кога се најде во ситуацијата, не дека не бев решена. Па кај се други работи. Немав време, требаше само на него да се посветам, затоа велам барем децата да ми беа поголеми. Можеби во некое друго идно време...

На do-re-mi, WildMk, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.244
    Допаѓања:
    181.721
    Мора детски да биде? Јас имам добар, на приватно би требало одма да закажеш.

На WildMk, Esmeralda-MD, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.735
    Допаѓања:
    322.943
    Приватен детски офталмолог отворено ми кажа, детето да си го носам на клиника, зашто апаратура за деца имале единствено таму, да не се лажеме по приватниве.

На WildMk, Esmeralda-MD, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.671
    Допаѓања:
    202.257
    Не мора. Барав кај д-р Ристовски, прв слободен термин на 25.12 :drunk: кај оваа што го носев, Сузана Аџиевска, нема ништо слободно неделава. Кажи кај кого да го носам, на ум ми е Роза Ангелова во Неуромедика, ама и таму нема термини.
    На клиника може само специјалист офталмолог да ми закаже, таму има слободно, ама матичнава не може да ми закаже воопшто. Зборев и со нив.

На Esmeralda-MD, Milobebence, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.169
    Допаѓања:
    207.851
    Добар ден и од мене.Уште ме држи тоа што се влечам,притисок низок ептем.Важно луѓево наранети,со сите салтанати за појадок,ручек и него го искркаа-чорба телешка по нивна желба.Пред некој ден напишав дека детево ми донесе кученце,напуштено на улица,на фб. стави никој не се јавува.Но како што беше прегладнето и се тресеше цело,еве го сега трчка низ двор,и со такнко гласче лае,абе мачка да му се пушти ќе го изеди,ама љубов ми е,штом слезам во двор ете го по мене трчка и се гали:inlove:,уште една обврска плус,но не можев да го оставам на улица како што направиле некои.@JuLIeE со среќа нека ти е преселбата,убавини само нека ве пратат:hug:

На WildMk, Dust, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.212
    Допаѓања:
    88.999
    Кај Роберт тек на 25.12 има термин??Оф јас пак мислев за следнава недела да закажам.:(
    Др.Брижита не прегледува деца,апаратурата и била за возрасни.
    ЈАс ја однесов последно и во пзу Око кај др Милена .

На M&M, Esmeralda-MD, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    А во визита да пробаш? во систина? :)

На Milobebence, Annath и LejlaD им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.