1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    :rofl::rofl::D

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Е што убаво ве расчитав од сабајлево, баш сте во елемент.

Туку и јас да си приплачам.
    Очајна сум бе луѓе, па бива ли бебево до толку без спиење да не остава? На смени сме со мм ама што да ви кажувам, не можам да функционирам ненаспана. Па не е една вечер. Не можам да мислам веќе, не можам да зборувам, ништо не ми се прави, не ми се живее. Јас, мислам, и не живеам веќе, туку преживувам.
    Сега кога помислам кога имав едно дете, пффф пис оф кејк, и искрено, најискрено симнувам капа и се дивам на жените кои имаат повеќе од две деца, а се сами со мажите, без буквално никаква помош.
    Мене ете, не ме бива. :( Се тоа па тоа.

Тоа: "мали деца, мали проблеми; големи деца, големи проблеми" нема да важи за мене. Убедена сум дека подобро ќе се справувам на такво емотивно исцрпување од големите, отколку ова физичко измачување.
    Па и син ми 4 години е. Сега е толку полн со енергија, бара точак да вози, бара внимание, а треба смирено да му повторуваш по сто пати нешто. Е ајд, биди смирен, кога главата ти пука ко после најтешко пијанство.
    Ноќва буквално ми се повраќаше од умор.

Сабајле му велам на мм: што нема некоја инекција да си убризгам и да заспијам и да се разбудам таму за две години. Тој ми вели: ќе ти биде жал после за тоа што пропушти (со бебе мислеше).
    Нема да ми биде жал, се е веќе видено! :@

Ај добро утро. Или ден. Или вечер.
    Од што ми се темни пред очите веќе |(

Ќе биде подобро, само уште да издржам... а да не избегам :nod:

На Tajnaotrovna, vitamina, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Морам да го споделам ова со вас
    Си сецкам зекла, морковче, компирче.. си спремам за ручече последниов пола саат насамо во кујна и си плачам
    Ме расплака Дунавка!
    До пред еден саат не знаев нит која е нит шо е.. Сеуште ми е исто, но некако реков ај да сум во тек и се расчитав во темине за "познатите", и читам плукаат по неа повеќето, па некој пост од фб читам, и гледам мисицава се расплукала по некоја испод 30, мајка и сопруга, не била убава и не била вработена.... Па се обраќа до сите од "таа бранша" дека сме фрустрирани, џаболебарки, неписмени, глупави..... Може видовте, сеедно. И си враќам филмот, често си кукам како сум само дома, невработена, со куќата и децата, бла бла бла... Забележав не сум единствена. И кога некој од страна би ме гледал и анализирал можеби навистина сум таква!?! Грижата за децата и домот и да сум дома и да работам не ми бегаат. Ручеци, чинии, алишта.. сепак ќе си ги работев тие нешта. И можеби сум фрустрирана, зошто 'домаќинка' ми се наметна, не е по кој избор!!! Од ко знамза себе учам, одам на кусрсеви, обуки, имам диплома за високо образование, работно искуство... и покрај три бремености, иако далеку од манекенка си имам харизма и убавина, како и секоја мајка и жена воопшто. Но сепак, за некој кој прв пат ме гледа сум само необразована, џаболебарка, фрустрирана грдосија која мајчинството ја унакажало шоне може да си најде работа....

Сепак не сфаќајте ме сериозно, пол саат си плачам, сега ќе си пуштам музика и ќе си играм со дечињата... хормоните работаат 200на саат... Којзнае за колку време ќе дојдат нови солзи, или :@ и секако :swear:

На Tajnaotrovna, vitamina, ozbilnazena и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Их бре Бубале, дозволи една Дунавка да те расплака... аман... ако таа знае што збори, јас глава сечам... јасно ми е дека кај теба работат хормоните на големо, ама немој да паѓаш во депресии... ќе дојдат и твоите пет минути и ќе докажеш колку вредиш. А верувај, ја имаш најтешката работа на светот, колку и да не мислат другите така.

На vitamina, ozbilnazena, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    бубале исплачи се и вакви муабети да не чујам.
    Те чита низ многу теми...цела фамилија и куќа на рамена ја носиш а за внатрешната инадворешната убавна си и сама свесна.
    Не дозволувај некои злобни коментари и хормони да ти расипуваат расположение.
    Како рековме МИЛФ, а не џаболебарки :angel:

На Tajnaotrovna, vitamina, ozbilnazena и 13 други им се допаѓа ова.
  6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Бубале ај тебе Дунавчето те расплака не е малку:rofl:,а јас од што плачам ,кукам цел ден незнам

На vitamina, DVAANGELA, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Хормони се женички.
    Мене кога ќе ми текна која драма ја правев бидејќи немаше доволно избор на облека за трудници, дека не сум била у тон(facepalm).
    Еднаш едно жениче му пристапи на мојов во дуќанот, ме гледа во стомакот толкава и буричкам по тоа фармерките, боја не била убава. модел не чинел, број немало, драми :tmi:...и го тапка по рамење и му вика ај уште малку, ќе издржиш.

Он ќе издржел бре :rofl:

На Tajnaotrovna, vitamina, ozbilnazena и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Не мислат тие што не поминале.
    Затоа не можат да знаат дека е нај, најтешка работа на свет.

Дај Боже да биде и најблагородната работа. Никогаш нема да ми биде жал да ми е дупло потешко ама да знам и да сум уверена дека децата ќе ми бидат луѓе на крај, дека ќе се исплати трудот и жртвата и се што вложуваш. А јас вложувам и се давам. Кога нешто, било што правам, се давам максимално, перфекциониста сум по природа (што некогаш и ми е маана).

Се молам секој ден за тоа, тогаш ќе знам дека мисијата беше успешна.

А не ме многу интересира што другите мислат.
    Баш вчера ме сретнува една девојка на улица, а јас со бебе во количка. И ме прашува дали работам? И велам да, работам, и и ја покажувам количката :)

Сепак сум благодарна на Бог што можам да си бидам дома со децата. Тоа е мојот избор и драго ми е што можев да имам опција да изберам.

На Tajnaotrovna, vitamina, ozbilnazena и 15 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai::hai:

Да одморам мозок малку со фемина, кафе и цигарче и после да се фатам со некоја работа, алишта еден куп стојат непеглани, играчки насекаде, што убава ми беше куќата во неделата, сега како бомба да паднала.(facepalm):lol::lol:

Ги носев децава во парк, убаво временцето, се истрчаа, испозаспаа така во кола и така и ги легнав, само патиките им ги соблеков, што убаво сите три заспани, си викам кој сега ќе ги биди, па бањање, пресоблекување, што убаво си спијат, ништо нема да им биде еден ден не бањати.:lol::lol:

Туку јас треба ептен да внимавам што зборам пред децата, како папагали се, што чујат тоа повторуваат.
    Преска една пред мене индијка глупва, дреме пола саат од нејзе не можеме да се приклучиме на главна улица, чекаше додека немаше коли од двете страни на еден километар па да се приклучи, море свири, море светкај, нема гајле си дреме и тачка а нема од каде да ја заобиколам.
    И така си дремеме со се децата во кола и чекај, чекај и почна да ми зоврива па кога си фатив да си ја пцујам онака сочно, се заборавив пред децата и после си слушам дует од п.м, да ти е*ам матер, глуперда ниедна.:x:worried:
    Срам ме било, се надевам дека до утре ќе заборават што научиле од мајка им денес.:wasntme:(fingers)

@danichap многу си ја разгалила мадам твоја, јас на моиве правосмукалки им пуштам кога спијат, нема шанси нешто како што треба да сработам додека се будни, јас си чекам да заспијат и брр правосмукалка, брчам со миксери, гајле си немаат.:lol:
    :rofl:

@galapce и ја би те советувала да си купиш вреќичка, моиве невидени склетџии се ама па спијат во вреќичките, само тоа е спас од препокривање цела ноќ.

За ручек денес им правев ориз, бургур, телешко динстано месо и салата од марула, краставици и ротквички, онака да направам и еден ред домаќински муабет, ќе ве ѕирнам пак во наредната пауза.:rofl::rofl:

На Tajnaotrovna, vitamina, ozbilnazena и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    А што е тоа МИЛФ? :wasntme:
    Мили и лепотици фини? :P

На vitamina, danichap, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Ептен мили и фини :P

На vitamina, ozbilnazena, danichap и 11 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @♡BuBaLe♡ Убавината закачи ја во рамка и стави ја на ѕид.
    Да се навредеше од мајка на 3 деца, успешна на секое поле, немаше да ти пишам ни еден збор.
    Не си единствена која седи дома и се грижи за семејството и тоа во години кога си најпродуктивен и најмногу можеш да заработуваш, ама тоа е кога човек нема избор. Едно запомни, децата нема секогаш да се деца. И они ќе пораснат и ќе си тргнат по својот пат.

На Tajnaotrovna, vitamina, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Еве Бубале и јас сум една од тие "џаболебарки"што на своите плеќи носи товар од цела куќа,деца,и баш би сакала да ја прашам дали знае што значи да родиш да ги израснеш тие деца сама,да им бидеш и мајка и татко и успат се што треба да завршиш.Епа нече може некој да ме нарекува така,нема факти.Од таа џаболебарка децата јадат,се испрани,испеглани,воспитани,згрижени малку ли е мммм или нивната титула маникир,кафиња и трк дома да се најадам од на мама ручекот е повредна од нашата.Порано и јас така мислев како тебе Бубале,веќе не,не сум била во право,моите дечиња ми го кажаа тоа..;Мамо ти си главната причина што ние сме тука,среќни,најадени,згрижени,ти си многу повеќе од домаќинка,ти си МАЈКА.Бубале ние сме мајки,главата горе,те поздравувам.Извинете на долгиот пост

На Tajnaotrovna, vitamina, ozbilnazena и 12 други им се допаѓа ова.
  14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.141
    Допаѓања:
    43.713
    Уфф нешо нервозна сум а гледам и повеќето од вас . Сабајле ја носам малата во градинка надвор врне истура , малово реши да се успори и да ужива во дождот ...јас се брзам да ја однесам . Он вришти
    сег на враќање пак ...од градинката ме прашуваат .аман шо му праиш на детево само плаче . Само вртам очи и викам ни јас незнам шо му е . Па чекавме да ги сликаат заедно . Мали нејќе плаче ....тоа е .
    Директорката почна да ми кажува кога ќе почнел и он да доаѓа ќе морал да слуша , неможе како он сакал . А бе главата ми чуреше . И уште ме држи лутинава .
    Гледам вообразени мајки , од такви коса ми се крева ....
    има една пољакиња која звори стрикно германски , се гледаме во ходник често ...бре едно вообразено женче . Аман .
    Ме нервираати оние кукачи дојдени од мк некаде во странство и нонстоп си плачат по родната земја . Им фалело ајварот , гравчето , комшиката , бла бла бла .

Ме нервираат и оние коишто пред неполна година се иселиле и заборавиле на ситуацијата во своето место , па нон стоп нешто како згрозени ...
    Дај немој ...

денес сум за никаде . Едно кафе би ме спасило . Најубавотоу Кафе од мама. И ја карам зашто и мене не ме гушка како што ги гушка маливе . И јас сум детенце .
    И си се лутам сама на себе што ги карав маливе пред да легнат . Деца ко деца . Ама ме анервираа некои возрасни затоа . Сега им спремам јадење кое им е омилено па белким ќе ми опростат

Имајте убав ден

На Tajnaotrovna, vitamina, ozbilnazena и 12 други им се допаѓа ова.
  15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ama ste se raspisale ne mozam da ve docitam ]:)
    Jas eve stotuku sednav da si go ispijam prvoto kafe deneska rabota eden kup :)
    @♡BuBaLe♡ ne si pravi filmovi i da places za bez potreba da ne ti dojdam pa da vides,ona za Dunavka placela,Dunav da ja odnese 8)
    Ti si majka na 2 deca,naskoro 3 i si vredna domakinka i poveketo moze kapa da ti simnat.Ne e lesno da si domakinka,kuka kako kuka se nesto fale,iskreno jas koga bev doma na boleduvanje puknav od rabota,a iskreno koga sum na rabota poodmorena se osekam deteto vo gradinka ke si dojdes ke go zemes,ke zacistis so treba,kafe i doslo vreme za spanje.
    @bittersweet decata se kako sungeri,sin mi toa sto treba ne pamte ama kako zaprimetuva toa sto ne treba..vcera bas za vestite za onaa retardiranata deteto so si go frlila od zgrada slusav i prekomentirav ludaca i uste nesto i Stefan cela vecer komentirase kako zenata e ludaca i go frlila deteto,ili ako recam za nekoj nesto,obavezno ke me iskazi negde ama ajde si misles 3 god e ne razbira a on ke te prodade :lol:

На Tajnaotrovna, vitamina, ozbilnazena и 8 други им се допаѓа ова.
  16. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    Наградно Прашање,
    Колку долго Дунавка се нема напијано КОКА-КОЛА ???:)

На vitamina, Peco, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Најдобро ќе ти биде да ја прашаш лично и персонално. Веднаш ќе ти одговори ра та тау.:rofl::rofl::rofl:

На vitamina, Peco, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.870
    Допаѓања:
    183.075
    Домакинки имам спанак дома имаше една пита од спанак со кисело млеко сиренје и брашни јајца ама точен рецепт немам сум го изгубила Ај ко што сте лепи будите добри дајте ми рецепт
    пс сеа сум ко дунавчето истааа

На DVAANGELA, mareane и MilaP им се допаѓа ова.
  19. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ah bubale lesno e sekoj da zbori a posebno nekoi takvi aj da ne gi narecam nekako. Nego kazi koja majka ke go kaze toa.znam deka site ne udiraat nervite deka toa pa toa praime, pa se po doma, i od sto nemam vreme samo helanki na mene ke stavam i nesto gore i letam niz vrata prooblecena. Nego pred da imame dete mm vikase sto pa i dete da imame ke odam vo sttranstvo edna godina da rabotam da zarabotam. A sabajlevo mi vika nema nesto na svetot poubavo koga ke se razbudam do nejze. Eve ja mi se smee a mene dusata mi se polni. Koj ne videl ne znae.
    I dajte bre toa hormonite da ni udrat na koka kola a ne na nervoza:D

На Tajnaotrovna, vitamina, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  20. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Шо сте се закутеле денес ич Ве нема!!!!!
    Ај Дана со свеки е,оправдано и е.
    На другата Дана минус запишан и е од мене.
    Алиса само на ноќе лумпува.
    Нинџа и тој слабо некако се пренаспа денес
    Рефи ја заборај бееее цццц омилената ми....
    Ели цица бебе

Последна измена: 17 ноември 2015
    На vitamina, referentka, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.