Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :rain:

На тема адети, повојници, бејби шаур и слично, да не образложувам, се слагам потполно со @Rebecca_R од А до Ш. Мекици е едно, повојница е друго. И да направи некој бејби шаур, пак кога ќе се роди бебето ќе доаѓаат најблиските дома. Зарем на вам драги луѓе би им рекле да не дојдат да го видат бебето, зошто веќе сте правеле шаур? Бесмислено е, друго поднебје е ова. Мене шаур ми се глупости, искрено.
    Адети не правевме никакви, освен што ме зема мм од дома, со музика нормално, ама ора немаше пред зграда. Јас изгледа родив девојче дека машко не ми дадоа да држам ;( Што се' нема човек да прочита дека постои :^) Ама тоа и до луѓето си е, мене и на мм на пример можеше некој до бескрај да ни збори, наше е отсечно да пресечеме или да прифатиме. Кај нас немаше напнувања, за среќа.

За породилното пак се слагам со @elena.mak , исто и јас така се чувствував. Ми требаше социјализација, контакт со луѓе и да се осеќам општествено корисна. Искрено, јас се осеќав како млекара, врзана за дома 24/7 зошто сум нели извор на храна за детето, и не смеам да си дозволам ништо друго додека тоа трае. Ми се плачеше кога мм после работа одеше на пиво со другари, или кога одеше по родендени и прослави сам, зошто јас нели морав да бидам дома. Премногу мака и тешко ми беше да измолзувам млеко за еден подој, само за да можам да одам негде на два саата. И така се вртев во тој зачаран круг. Ми се олесни кога почна да јаде кашички, се намалија подоите, а да не речам дека и јас „славев“ кога дојде време да се вратам на работа. Хормони се страшна работа, особено пост породилни, комбинирани со нова улога на мајка, со неспани ноќи, плач и многу други бејби рилејтед работи. Така да, не судете додека не искусите :)

Приквечер ќе шетаме по гости со бебка, а утре во шопинг. Мајка утрово има интервенција, држете среќа се да помине како што треба. Чекам да ми јават дека е се ок и цупкам, па се изнапишав тука да си оттргнам мисли.

Убав ден :f:

На bittersweet, senjorita-v, TeddyGrey и 27 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.109
    Допаѓања:
    269.076
    Добро утро девојки :)
    Хпл на работичкава, ама тоа е :)

Секој си слави што му чини и си живее како што му чини, така и треба да биде :)
    Сѐ додека се луѓето задоволни од својот живот и своите избори, нема проблем.

Убав ден имајте :*

Едит: најблиска не ми е тетката на мажот.
    Не сум љубител на гости, општо, посебно оние што не ги сметам за блиски.

На elena.mak, JuLleE, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    174.109
    D353BCC3-97A7-4F12-A6F0-9595F6B99F1E.gif
    Еве мееее....
    Лудило периодов,ни на небо ни на земја...
    Многу ,многу дешавки...:angel:...важно-мрдам,жива сум била сеуште ,фала му :angel:.
    Исфрлив се од мене,сиот бес,нервоза,страв-како му успеа незнам ,ама единствен е бре :)
    По дома арни,роденден на Марика протеравме скромно-ама убаво.
    Кучката јадна ,од 21окт не е прошетана асално-се нема време .
    Друго незнам што би ...фала Ви на сите за подршката во изминатава год. и кусур :)
    :hug: и :* до сВите

На JuLleE, душленце, Mr. Right и 28 други им се допаѓа ова.
  4. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Еве сум и јас, иста како времево :rain:
    Настината сум, гласот ми се фати, очигледно дете од градинка ми носи. Ако не се оправам до утре нема да оди 2-3 дена, дома ќе си седи, морам да се средам.
    Привршувам со секакви обврски ама само излегуваат нови |( а сакам пред пораѓај се да завршам за да не ми е терет. Треба да се видам со уште 2-3 луѓе и некако додека не средам тоа ми тежи, а време се нема, а ни јас не сум баш за рашетување. Ај здравје само.
    Нели најавија нешто снег дека ќе има ?

На душленце, Mr. Right, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.169
    Допаѓања:
    207.865
    Добар ден и од мене.Ве прашав нешто сношти,арно ама ме оставивте сама да видам ј,,,а дали имам,имам,на фин и културен начин си кажав што сакам,сменета сум многу и тоа мислам дека ќе е добро:muscle:.Врни кај нас,убаво ми е,си сакам дожд,а и снег,покрај проблемите кои ги носат.Кафе сега ќе си мавнам на тераса и едно цигарче,немав време од сабајле,се надевам нема никој да ме изремети во ритуалов:D

На душленце, Mr. Right, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Кај даваат снег, и јас сакам.

Добро утро.
    Не знам што малер ме фати, се поболна и поболна сум.
    Синоќа дури и повраќав, главоболка, нос тече...
    До кога вака?
    Зимото уште и не почнало.
    Дефинитивно ми треба одмор, ама од мене.

Неделава ќе врне, јас на работа ќе сум си. Нема место за депресија :rofl: :party:

Веќе планови за ништо не правам, сѐ ми се изјаловува во последен момент.

На душленце, Mr. Right, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.109
    Допаѓања:
    269.076
    Дека сте бе сите?

Јас дојдов да си се пожалам, многу се бе прости луѓево.
    Ама многу.
    Зошто?

Мислам океј, на старци не замерувам, ама луѓе помлади од 50 години?
    Бирам прозор од кој да се фрлам, ама па, не сум високо, највеќе колено некое ќе скршам, џабе трудот :D

На JuLleE, Mr. Right, Rubiii и 18 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Добар ден, добри луѓе :hug:

Како што кажав, не сакав свадба, ама пак, се' што побараа од мене направив.

Вака сега... Во сабота ни беше свадбата, во средата се преселивме официјално во неговиот стан. Сами живееме цело време.
    Во средата имаше замесување погача (само жени), во петокот се кршеше погачата и се плетеше венец. Се' тоа кај свекрва ми, не кај нас.
    Во саботата, немаше земање невеста, да не патуваме толку и да бидеме изморени после, излегов од кај свекрвич.
    Имаше и бовчи менување, во саботата, кај нејзе дома, пошто таму сите се собиравме, и мои, и нивни, и кумови.. 9 бовчи со алишта јас дадов, 1 мене ми даде свекрва ми.
    Од таму, црква (обично прво е матично), па матично, па кафана.
    Торта правела свекрвата (во случајов сестра и' со ќерките нејзини), и не ја знаев до сама свадба ко ја изнесоа келнерите да ја сечиме :D
    Ко влеговме во кафаната, право кај масата на кумовите, се поклонивме три пати, до земја шо се вели :bow:
    Во црква, со три и пол метра материјал од кумата бевме свиткани, шо тогаш го одбрав, а сетне не ми беше убав баш, па ене го стои уште.. чека подобри времиња, некој да го сошие :D

Кога беше дедо ми жив (на татко ми татко), не даваше да го бацуваме и гушкаме, само рака ќе пружаше да му бациме. Јас и тетка ми бевме единствени, шо знаевме да го изгушкаме и избацваме 'на сила'... ама тоа со рака бацвање го напрајв в црква. На свекор, свекрва, мајка, татко, кум, кума и поповите и на дедо, се разбира :inlove:.. На сите рака им бацив (два попа не венчаваа иначе). То никој не ми рече, сама сакав. И баш оти никој не ни знаеше, сите беа збунети, прв рефлекс ко ќе им ја земев раката им беше да се поздрават, па ко ќе ја тргнев накај мене, ја влечеа на назад, оти не им беше јасно шо прам :D

И чеиз имав! Мајка ми и брат ми ми го дојсоја со кола. Немаше фешти за чеизот. Е имаше мал проблем, пошто ко го изваде мајка ми на спална кај нив, скоро ништо не и' бендисав, па кутрата почна да плачи :( Е после пред да идат, ми рече дека нема шо да кажвам. ќе дојси то шо мисли.. и така бидна. После, низ годините, им враќав назад, и на мајка и на свекрва се шо ни имаа нададено, а не го користевме. Најјако, од кај мајка, 4 бели јамболии, нови, дебели и чаршафи на чинглеаке плетени (плетеше мајка многу на времето).. Стојат уште негде низ куќа кај нив по регалите. :inlove:

Повојници, освен две мои први братучетки и другари мои и на маж, сите други однесоа кај мајка и свекрва. Немаше адет за то кога се оди и шо се купва, ама никој пред 40 дена не дојде, освен неговите и моите (ама тие за домашни ги рачунам).
    Мекици нема кај нас. Кај маж се праат постапалки ко ќе прооди, а кај нас турте ко ќе извади прво запче :inlove:
    Свекрва ми купи постапалки :D Јас напрајв турте (благо лепче).

Моите славеа Митровден... односно баба ко беше жива. Свекрва ми слават Св. Никола.
    Ние не славиме ништо.

За нова година сме дома повеќе од деценија. Или свекрва ми идат кај нас, или ние одиме кај нив. Ги канам и моите секоја година, ама се' ми кршат клечки и не идат. Додуша.. и тие не канат паралелно, ако се дома, ама ние не одиме.. Не ми се вози по ладното до Битола и назад. Да можи магично да се појавиме таму .. Бим ми ап Скоти :D

Во прилог, едно сличе од подвезицата... јас фрлав букет, а мажот ми, подвезица... со заби ја вадеше :D

00 (961).jpg

На bittersweet, senjorita-v, elena.mak и 26 други им се допаѓа ова.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590

Алооооооо, чекај мало ...ти правеше свадба????????

Ако е така душо, ЧЕСТИТАМ:hug::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f:

Здравје. среќа и љубов да си имате:l:

На Dadusicka, kuc, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Како дали праев свадба?
    Пред 15 години свадба правевме :D

Иначе, фала. Од чедо да си исчекаш :hug:

На WORRIED.BT, JuLleE, душленце и 12 други им се допаѓа ова.
  11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Ај леле, па јас мислев мори сега ти си правела...хаххаххахааа..да си ги јадеш ушите....па пиши убаво( или јас треба да читам убаво):rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Ај фала ти..лелеллеее...се помочав:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На M&M, dunika, fina erika и 12 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.109
    Допаѓања:
    269.076
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

касниш едно 10 години, ама сигурна сум дека ќе се израдува :rofl::rofl::rofl::rofl:

На JuLleE, dunika, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Дека збораја за адети, зато пишав шо адети праевме за свадбата и за бебето де :)

На dunika, fina erika, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
  14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    На работа сум и знаеш како се чита скришум и преку редови:rofl::rofl:

На esperansa777, душленце, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    :hug: Требаше да нагласам на почеток: 'Пред 15 години, еден дождлив октомвриски ден' :D

На senjorita-v, душленце, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.755
    Допаѓања:
    140.433
    Hello, remember me(highfive)

Да се пријавам во живите. Уствари јас оваа година повеќе преживувам отколку што го живеам животот, ама ај|(Период помешан со некои здравствени проблеми, беспарица, седење дома со едни исти луѓе, анксиозност и плус помали/поголеми кавги со маж и резултат - ХАОС :(
    Дури и роденденот ми беше за никаде. Се скарав со мм вечерта пред роденденот, ноќта и наредното утро си плачев онака по неколку пати и така.
    Вчера излегов со малата, прошетавме, си купив јакна и книга за читање и ми беше супер ден. Денес, пак дома, пари потрошени, секојдневие и пак се вртам во тој "зачаран круг" :(

На тема адети, јас од посмотаните сум. Дека премногу внимавам да не навредам некој и побитни ми се чувствата на другите отколку моите - правевме адети(добро не беа страшни:D) .Одење по невеста, кршење погача, кокошка печена и оф корс :)внесување на невестата со црвено вино, леб и секако машко дете(јас ќерка имам:lol:). Ама немаше удирање на глава од страна на свекрвата:).
    А тек па кога се роди малата, е мислам дека од тоа мешање на знајни и незнајни околу бебето јас полудев:@Ама искрено, млада мајка со ниска самодоверба и слаб карактер, со доста искинати нерви и не сакајќи да навредам некој слушав се и правев се. А не знаев ништо што значи:(
    Сега кога ќе ми текне колку многу им дозволив на сите да ми се мешат во животот и да ми влијаат на психата ми иде да си ја ударам главата од ѕид. Лани кога останав трудна по вторпат(за жал неуспешно) прво нешто што му реков на мм беше "никој не слушам и само некој нека смее да ми кажува правила"|( Ама за жал не ми успеа да се правам главна:D
    @JuLleE со среќа во новиот почеток и од сега само убавини да си имате со синчето
    Поздрав, одам да правам ручек. Малата решила да ме зафркава и нејќе да преспие, па ќе биде весело:worried:

А да, за повојница пола година гости имав и се по двајца идеа. А правеа мекици старите. Колку пари отидоа за гости

Последна измена: 27 ноември 2018
    На bittersweet, JuLleE, душленце и 26 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Не ми спомнувај за анксиозност, депресија и нервоза...
    Не е ко шо знаела да биде, ама се осеќам по то шо ни ми се оди негде, ни ми се збора со некој...
    Имаше неколку причини да се затворам дома, од кои последната лани, што почина татко ми. Ми се чини ко во лимбо сум од тогаш. Јеби га... си викам... не е прв пат, си минела и низ полоши неурози, па си продолжувала напред.. Чекам сега и ова да мине..

Иначе, и јас послушвав луѓе за се' и сешто.. Посебно свекрва ми, на мајка ми поќе и' се противев, оти поблиска ја осеќам.. шо е нормално. Иако праев се' шо ќе речеа, првите неколку години, не чинев. Е после ко реков: Кој ве ебаа сите! - станав најарна снаа |(

Ич не треба да дозволваме да си одиме преку себе за да задоволуваме други, оти пак нема да погодиш, шо и да прајш.
    Цела среќа, шо гледам дека во младиве има многу јаки и не се подвиткуваат на туѓи барања и очекувања.. ни на ближни, ни на околина, ни на општество.
    Ме радува таа слобода што си ја бараат и ценат .... пошто ја заслужуваме сите, а тие го менуваат светот и за нас, и за нив и за нашите деца :hug:

На bittersweet, душленце, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.199
    Допаѓања:
    259.793
    Море нога @WildMk :o :makeup:
    @flower30 тука е без пари дружбата не не игнорирај друг пат :!: :hug:

Таман ќе се пофалам дека сум експерт за леќа некоја ко оваа денес нема да се вари. Значи у кам им се различни пакувањата, некогаш е екстра.
    Од 7и20 се расправам со луѓе, али што се мора не е тешко 8)

На bittersweet, JuLleE, душленце и 25 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Солунски дирек :inlove:
    И на свадбата бев 120 кила... жива мера :D

На душленце, Mr. Right, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    174.109
    Машала ногаааааа (y)
    Тоа 120кг не е мерило-некој знае да си ја носи килажата ,некој не.
    Дај да те гушнам :hug:...:*

На душленце, mal.ecka, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.