Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Јас верувајте или не ама најдобри пријателки ми се двете сестри со кои сум у смена на работа.едната е 1971 а другата 1973.мајки може да ми бидат.сите мои убави и неубави работи ми ги знаат.и јас нивните.блиски сме и во слободно време и комшика сум со едната. Ко мајки ги сакам и како другарки.
    Секогаш се смеам една мајка ме родила,таа 1971 ми е втора а таа од 1973 ми е трета мајка.
    Еден ден една ако не е на работа по 3 пати се слушаме на моб:lol:
    Буквално ме познаваат како дишам и со поглед се разбираме

Едит:сестра ми, ми е пред секој. И пред мене самата.плус со душичка нова во себе која ја носи. Прчла на тета ќе ја правам:inlove:

Последна измена: 27 ноември 2018
    На bittersweet, mareane, Annath и 26 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Имав многу за читање ама скролнав само последната страна признавам. Немам концентрација нит ми се пишува нит чита.
    Притсокот не ми е добар многу ми е низок дури во еден момент забележав 86 со 64 така некако јас целава муљ еве веќе 2 дена не знам што ми е. Желудник крш приповраќање имам. А дојде 5 6 часот мене не ме бива претхондно добро сум
    Чудна работа
    Преска му реков на маж алишта имам ако имам рак това е.
    И стварно се плашам воопшто не ми е добро.
    Со денови месеци прекривам се дигам молчам ама не ме бидува.
    Психа нула.
    Еве вака после 6 ми е ужасно никакво.

И така дојдов маки да си прикажам можеби не требаше ама ете нека стои.

У мк не се проверив ама тука кога ќе стигнам до здраството ќе почнам.
    Почнав да се плашам оти не е еден ден и еден месец веќе година пред година нкаде вака ми е после 6 часот.

Се напив кока кола сега може чоколино ќе апнам
    Желудникот не ми сака ништо
    Жими еден доручек ете толку.
    Треба да се ветам да си готвам нешто подобро и со сила да јадам ама ....
    Ах да и реглан да пијам
    Намалив и со цигарите и то драстично душава ми нејке посл 6 ни леб ни вода ни цигара и така.

Иначе океј сме.

На mareane, Annath, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    135.911
    Не е за смеа ама ... На дедо ми братучетките ден денес ја жалат тетка им. Значи умрета некаде пред 90та година, на свои 85. И обично се збираат кај него дека нај стар е од сите братучеди. И секој пат истиот муабет ,,леле тета шо си умре, камо да беше жива и со нас на маса'' Тие веќе 80 надминаа и уште истиот муабет, леле тетка да беше жива. И баба ми ја фатија еднаш будалите коа се најавија. Изавади се од свекрва и. Некој прекривач за на креветот шо останал, некоа покривка за на маса везена уште од свекрва и, нели тетка на овие, тањири едни метални уште од тоа време, едни чаши старовремски ... овие коа влегоа се стаписаа. И пак истото ,,лелеее тетка да беше жива'' и баба ми ко шо ја дал господ будала им вика седните сеа ќе дојде сите да ве земе. Толку беше од средбите и жалењето по тетка нивна.. И кога и да ги сретнам пак е тој муабет, на тетка куќата стои ли, ја одржава ли некој. Ах да не е срамота да им речам тетка ти си иде и редовно си ја одржава.

Порано многу се нервирав и докажував за ова ама сеа уште повеќе ги с'скам. Интересно ми е коа се ,,палат'' на глупости. :angel:

На mareane, Annath, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.214
    Допаѓања:
    89.021
    Колку сте контрол фрикови со децата?

Или Колку ви смета контрол фрик родител доколку имате таков?

Кај мене,пробувам да се контролирам односно да не сум контрол фрик,и нема да бидам ветувам на себе,кога ке пораснат децава уште малку,ама сега сум на граница.:|

Од родителите,мајка ми имаше такви склоности ,дури и кога се омажив да ми кажува што и како но кај мене не и успеа,папочната врпца е одамна пресечена.

На mareane, Annath, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.204
    Допаѓања:
    84.261
    Витаминче провери хелио бактерија во желудник да не имаш.

На Dust, NarCis@, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.084
    Тоа си во право, јас сум анксиозна прво, ама и социјалните контакти ми се пречесто извор на анксиозност.
    За да седнам со некој на кафе мора да ми е многу удобно.

Пример, се знам со неколку феминки, еве @vitamina пример. Бев на свадба во нејзиниот град кај луѓе кои не ги познавам, но бев за атер на свекрва ми, и не ми беше арно оти никој не познавав, само чекав да си одам. Седев надвор, внатре неиздржливо ми беше.

Витамина видела на фејс и ми пиша, непланирано се видовме, и се осеќав како да се гледам со другарка цел живот што ја знам, а не некој што прв пат го гледам. Буквално "ми ја спаси" вечерта и сум среќна што се видовме, мене ми беше преубаво. И дечкото мој и сопругот нејзин дојдоа... и немаше ни грам анксиозност кај мене.

Оти кога сум со луѓе со кои сакам да бидам немам проблем, до 101 и назад, ама со луѓе со кои не сакам да бидам, мачно ми е и кафе да испијам и на телефон да зборам.

Одамна се чудев "што ми е" и зошто не можам да бидам "нормална" и "како сите", ама таква сум одсекогаш, не можам да бидам друга личност само за подобро да се вклопам. Ми требаше четврт век за да се прифатам себе, да научам дека не мора да се изложувам на ситуации кои искрено ми пречат и ми се тригер за анксиозност... и не мислам дека пропуштам нешто.

Имам доволно луѓе во животов, не сум осамена, бирам кој ќе ми биде дел од животот и се осеќам посреќно и поздраво од било кога. Еднаш живееме, па најарно да живееме како што ни е ќеиф.

На Emma2, senjorita-v, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Имам за жал и бев на терапија ама ништо пак е тука верувам. :(
    Постот ти го препрочитав :hug: и се осетив многу убаво ама многу ми ја разубави вечерта :hug:

Штета што не ти пишав може ќе дојдеше да се видиме сега штетата е што за 7 дена ни јас ништо не успеав да направам.

Јас во 3 ипол месеци таму најубаво си минав таа вечер и толку. Џабе што сум излегувала со пријатели што цел живот ги знам кога атмосферата и муабетот не беше тоа тоа.
    И ден денес се сеќавам колку убаво и мирно минавме :):hug:

На mareane, Annath, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.084
    Друго е татко, друго е баба од братучед, посебно старци кога се маваат од земја. Мислам... реалити чек, сите ќе умреме.

Жално е де, ама арно сите до 90ка да стигнеме, нема што тука да се плаче.
    И умирачката е дел од животот.

На mareane, Annath, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Ептен сте се изнапишале денес. Па и муабети за кока-кола во 2 на пладне сте свртеле. :o

Конечно си закажав преглед после два-три месеца. Дури за на 20ти декември. Отприлика уште три недели ќе чекам или во превод уште две шишенца Оперил ќе истрошам до тогаш. :drunk: Кога веќе го спомнав ова, да им се заблагодарам на @CameliaMiller и @Alishan30 за предлозите за доктори. Фала ви девојки. :) :hug:
    Времево од утре ќе заладува. На метео кажаа снег, ама на телефонов не ми покажува. Јас на телефонов му верувам, не ме излажал до сега. :smirk: Среќа само неделава ќе биде ладно. Од декември пак ќе се покачат температурите до кај 10-12 степени. :nod:

Единствената личност со која сум близок е самиот себе. Сите проблеми, неуспеси, тајни и желби ги чувам за себе. Не споделувам со никого. Близок сум со првите братучеди, во превод да им направам услуга или да ми направат услуга, на ручек заедно кај нив и тоа е тоа. Со брат па ич немам муабет, ниту близина.
    Свадби и погреби максимално избегнувам. Не ми се омилени места. А кукање по стари луѓе и паѓање во несвест ми се смешни. Баба ми и дедо ми се стари луѓе со по 76-80 години. Дочекале внуци и правнуци имаат денес. За што да ги жалам? Млади луѓе и деца умираат, нив треба да ги жалиме.

Ако годинава има и предлог за форумџија ќе гласам за @Peco. :) Има и квалитетни машки членови тука кои ги читам, дал Господ. :D Јас жими темава ја отварам и чат-пат СДК. За други теми немам време ни желба да пишувам и дискутирам. Еднаш дневно се пуштам, најчесто ова време.

Ми треба една информација. Колку чинат инвертер климите на Даикин? Ги препорачаа Даикин и Вивакс како најдобри инвертер клими.

Доста пишував. Имајте убава вечер.

На senjorita-v, mareane, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.084
    Јас прв пат годинава планирам да номинирам.
    Луничка се подразбира, темава ми е втора "дома", а за другите две места.... борете се 8)

На lunicka, mareane, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добра ви вечер. Да шкртнам нешто и јас додека уживам во тишината дома. Маж е на фудбал (секој вторник традиционално |(), јас успав бебе и си лежам во дневна. Дури и тв го изгасив, нејќам ништо да слушам. Преку глава ми е од галами и гужви, пукнав денес :drunk:

Со роднини не сум блиска (освен со брат ми и мајка ми). Толку. Интроверт сум по природа голем, и колку само се пронајдов во постот на @CameliaMiller . Ко за мене да пишувала. Едноставно луѓето ме прават да се чувствувам неудобно. Особено се пронајдов во она: “долго време се прашував што ми е и дали е нормално” , ама ете таква сум многу затворена, дифтар баш. Ама сфатив дека остварување на лажна блискост, макар била и со најблизок род, не носи ништо добро, туку баш напротив, тензија, напнатост и анксиозност. А па муабети или тел. повици “од култура” спрема роднини ми е мисливен поим. Нит некогаш сум го правела тоа, нит ќе го правам. Си се знаеме кои сме си тие што сме си блиски (фамилија и другарки) и тоа е. На една рака се бројат. Еден веќе изгубив, најблискиот, татко ми, така што сега и помалку се.

Ќе заборавев, за контрол фрик спрема детето, и јас би рекла на граница сум. Ама свесна сум и пробувам да се контролирам. Најчесто (facepalm)

Ај да си каснам една бомбица ако оставил маж, синоќа правев. Па да мијам заби и да си легнам, дождов ме уби :rain:

На bittersweet, senjorita-v, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    И јас не плачев по баба ми и дедо ми, ама по татко ми плачев, а тој и дедо е на ќерка ми...
    Е нејзе, не и' е толку жал за дедо и', колку што ми е мене, за истиот тој, ама мене ми е татко во случајов :)

На lunicka, mareane, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.084
    Затоа викам - различно е.
    Ниту тебе ти е жал за дедо ти како за татко ти, а за браќа сестри на дедо ти па муабет да не правиме.

На Annath, Milobebence, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Колку за ланскио снег :$

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Ај да се вратам пак :)
    Блиска не сум со никого нит сакам да бидам. Со најблиските нормално дека сме си блиски вака со второ колено надоле ми е сведено на минимум а немам ни време да седам на интернет искрено.
    Забележав дека вака супер ми е, јас дали од навика дали од карактер не сакам некој нон стоп да ми се плетка тука или па да ми звоца на глава мислам дека околу едно 300 пати во мк и кажав да одморат од зборење дек главата тиња ми ја направија :)
    Карактер.
    Тежок сум ваљда.

И тие собиранки гледања муабетења во мк знаат да се ми пренапорни.

Сега си правам сума сумарум дека пола од тоа што требав да си земам не земав и го карам мм што ме сречи да тутнам уште една торба дека имаше место ама памет за друг пат нели да си терам по мое и ставам редам и така.

Ај добра ноќ на сите.

На mareane, Annath, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Заборавив да ти речам, да одиш на преглед, ама да не се секираш.. Не е обично, ништо страшно низок притисок.. Висок е за плашење.

Се' ќе биде во ред.. ќе видиш :hug:

На Annath, Milobebence, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.315
    Допаѓања:
    158.327
    Се гледам и со кој треба и со кој не треба од фамилика кога они имаат проблем.
    А не се гледам кога јас имам проблем.
    Со моите сме секој ден по секоја линија у контакт.

Тоа на кратко.

На mareane, Annath, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @vitamina и тебе заборавив да ти пишам да си одиш на лекар. Нели баш скоро дискутиравме во мајчински муабети како ние мајките се ставаме себеси на последно место и се запоставуваме здравствено. Ама мора да мислиме дека ние сме им целиот свет на нашите деца и затоа мора да водиме сметка за себе. :*

Каснав две бомбици, толку оставил маж :D

Добра ноќ |-)

На bittersweet, mareane, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.407
    Допаѓања:
    174.934
    Еве јас за тебе ќе гласам. :D
    И јас немам никој многу близок. Под многу близок се подразбира да можеш да прднеш пред него а да не ти биде незгодно. :rofl::rofl::rofl:

На senjorita-v, Annath, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Ех па и ти.. јас пред повеќето си прднувам и не ми е незгодно... ама на повеќето нив, им е незгодно моето прдење пред нив ..... Ој сфати ги? :makeup:

. :rofl:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.