Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.259
    Допаѓања:
    136.699
    Вики, со среќа. Деца да ти трчаат и да ти валкаат :*
    Јуле, добредојде во градот :) сеа си ми колешка провинцијалка :))))

Дете кашла, јас кашлам, маж нос растечен. Заразни сме бууууу.

Дома седиме, се грееме на печка, пиеме кафе и се гушкаме. Мрсулави.

На bittersweet, WORRIED.BT, JuLleE и 28 други им се допаѓа ова.
  2. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @zap4ence мислев дека само мене малер ме бие , она што ме чудеше е што имаат добар рок , како што викаш да ти е страв што да купиш ,не знае човек што е добро што не , кога ги гледам видеата кинезине како од ќеси пластични прават јајца ,ориз , од зелена некоја си течност зелена салата ли зелка итн.... 20181128_083608.jpg

На LejlaD, malerozna, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.441
    Допаѓања:
    172.230
    Каминот пуцка , тој легнат да спие ,јас до него стуткана . Има ли поубаво :inlove:
    Ги сакам деновите кога е дома цел ден . Само да не го викнат на повик . Денес сакам цел ден да го гушкам . Се си мислам дека ме тепа времето ,дека ќе немаме доволно време да си кажеме колку се сакаме .
    Почнав да ја сакам и зимата :inlove:

На bittersweet, WORRIED.BT, JuLleE и 30 други им се допаѓа ова.
  4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Да така е. Немаме време, односно не си го дозволуваме. Заборавам да му кажам понекогаш дека во мојата хиерархија се наоѓа одма после Бог и пред децата, бидејќи ако го немав него, ќе ги немав ни нив... Дека они ќе си ги добијат своите крила и ќе си летнат по својот пат, а ние ќе останеме стари, бели во главите и збрчкани во прегратка до последниот здив. Дека уште ги имам пеперутките во стомакот кога ќе се појави на вратата во 17:00 од работа, иако тоа е секој ден. Не ми е здосадено, еве веќе 16 години. Дека љубовта прераснува во нова димензија, која не сум замислила дека е возможна ни во најлудите соништа. Дека неговите маани се моја симпатија, иако викам за нив. Убава е љубовта, убаво е да се сподели животот. :l:

На doubleg, Mr. Right, WORRIED.BT и 32 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :hai:

Ладно бре, мме (tumbleweed)Смрзнав што поодев од кола до работа. Па уште и коса фатена во пунџа, ушите мислам можев да си ги скршам од главата како мразулец.

@CameliaMiller јас би ти рекла Зара. Окаиди ми се преценети, скапи се, а бројчињата многу мали за возрастите. Ќерка ми, 10 месеци, од Окаиди носи за 18-24, а не е крупна, нормална си е :D Убав памук и материјали, ама преценети. Зара ми е секогаш прв избор, 90% од облеката што ја има малата ми е од таму. Ем е поевтино од Окаиди, ем има стварно многу фраерски парчиња. И често имаат попуст :) Ако си за basics како бодиња и шпихозни, моја препорака е Картерс, нема збор за нивниот памук. Ако бараш трендовски пачиња, Зара дефинитивно.

Чај ќе пијам, грло ме боли од синоќа :swear:
    Уште тоа ми требаше.

На bittersweet, Mr. Right, JuLleE и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.259
    Допаѓања:
    136.699
    Ками, јас штосни алишта зимам од Котон. Адни ме на инста да видиш на малата што и купив од таму.

На JuLleE, LejlaD, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.244
    Допаѓања:
    181.721
    Денес поспав скоро до 8ч. Чудо :o Добро утро :hai:

На бучен козјак производите се расипани. Имаше поплаки и на нивната фб страна. Многу ми е криво кога така расипуваат добар квалитет. А добро им тргна.

Инаку, пијам кафе, деца уште спијат. Јас укочена во врат, глава ме боли, грло такоЃе. Нема нешто што не ме боли :| Ваљда е добро дури боли. @Sexybaby86 ме претрка :) Исто и јас од вчера |(
    На темите- многу подобар ми е животот откако ги исфрлив сите токсични луѓе, без разлика дали се роднини или пријатели. И навистина не гледам зошто на некој да му правам атер за нешто, затоа што по таа логика и јас треба да очекувам и мене некој да ми прави атер. А не сакам. Првиот пат кога се породив, навистина сакав да бидам сама. Дури и мајка ми ми сметаше на моменти. Не дека беше напорна, ама самото тоа што се потресуваше на секое плачење на бебето, ми ствараше нервози. Стринки, тетки, се најавија на почеток, а маж ми културно ги презакажа за по 5-6 месеци. Некои се налутија, некои беа разбрани. Сега за второто, не ни знам дали некој се најавил. Во мојот живот на прво место маж ми и децата, моите и на брат ми фамилијата, нешто роднини од страна на маж ми и неколку пријателства. Доста се.
    Инаку, пред некој месец видов на фб, дека најдобрата другарка од средно се омажи. И ми падна криво, не што не ме викна на свадба, туку не ни знаев дека планирале. А си пишевме непосредно пред свадбата. Не е дека изгубивме контакт, но ете, сметала дека не треба ни да ми каже. Се разбира ѝ честитав и им посакав сѐ најдобро во брачниот живот. Живот иде даље.
    @Mr. Right ние имаме вивакс инвертер (тргнав конвертер да пишувам (facepalm) ) и ладиме и грееме квадратура од 70 квадрати без проблем. Сега зависи и какви ходници имаш, ама кај нас е отворен простор и постигнува без прпблем.
    Одам јас. Едно од двете деца се разбуди :)

На bittersweet, Mr. Right, WORRIED.BT и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.199
    Допаѓања:
    259.796
    Сакам бебешки алишта...Па тоа бодињата:inlove:
    Може од денес за утре не знам да се договорам ама план за по еден месец имам (fingers)
    Ми тупнаа туѓа обврска, да сработам по дома и да фатам патот под нозе. А и за ручек неам ништо |(
    Извадив капа и зимска опрема од сабајле. Ајде зимо, бујрун влези ]:)

На bittersweet, Mr. Right, JuLleE и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.441
    Допаѓања:
    172.230
    ^^ Ако откажеш цел форум ќе те науче дека не си стоеш на збор.
    Така да знаеш :!:!

Мајче слезе божем на кафе . Виде дека син и спие во дневна па ме викна горе да се качам . А ич не ми се оди ]:)
    Уз пат ми кажа дека имала во план да направи некоја манџа ,ама од потребниот мастраф само вода имала дома (facepalm). Да одам да видам што е тоа што и се јаде на бабето :)

На SV1911, Peco, LejlaD и 23 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.096
    Морнинг друштво :) Успеав да киднам на пуш пауза па да ви пишам :)
    b34ab14ca1916a3cae12f988d6a875dd.jpg
    Па една година полни, ваљда е бебе уште, така?
    Мислев фраерско комплетче некое, блуза и пантолони, можеби и јакничка, а се мислам и за старки, знам дека мајка му како мене е љубител на старки :)

За топка не ми кажавте, ама ваљда во Џамбо има?

На Mr. Right, JuLleE, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.204
    Допаѓања:
    84.261
    Добар ден !!!
    Свири ветров ама убаво е нека го смени воздухот,битно дома парново пука ,значи убавото е од прозорец да гледаш:nod:
    Сезона на чај почна:!:
    AB08AD98-74FF-496C-A457-0735BBBB5F5B.jpeg

На bittersweet, Mr. Right, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.096
    Како да те аднам коа не те знам? 8) пиши ми во пп како :) :)

На LejlaD, mal.ecka, NarCis@ и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.199
    Допаѓања:
    259.796
    :o лоша оваа Бубче :worried:

Ќе се сликаме за у модни критики заедно? :D

На Mr. Right, Peco, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Значи штосно нешто ти треба @CameliaMiller . Зара ти е права ствар во тој случај (y) И да, за годинка ќе најдеш сигурно таму :)
    Инаку и јас старки обожавам и сакам да и купам на бебка, ама тоа кога ќе прооди. Ако не оди, џабе ќе купуваш, а и не се за сезонава погодни секако. Јас на пролет планирам, до тогаш мојава сигурно ќе оди.

А за Тимберлендки си размислила? :wasntme: И тие се фраерски ептен, имаше донесено бебешки во нивната продавница во Сити Мол, ама не знам колку беа. Чисто како идеја ова :)

Топки во Џамбо има сигурно, или Крш и сличните продавници за играчки.

И мене ми се пуши едно :smoke:, ама грлово ми мати планови.

На gjoker4e, SV1911, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    104.235
    Здраво на сите
    Маж одамна испратен на работа.
    Јас за доручек не знам што да им спремам.
    За ручек боранија манџа вечера ќе видам што многу касно моиве спијат 10ч они абер немаст да станат.
    И после турбо мењавање памперс предоблакање храњење и секој ден исто.
    Јас божем на диета утрово само јаболко и банана до кога ќе издржам појма немам.
    Најдов теретана уствари овие претходно каде што одев само ја дислоцирале на друго место е сега ги гледав на инста милина да ти е да вежбаш.
    Во претходната просторот беше ко риби сардини претесен па и проблем со вентилацијата а толку беше тесно што се удиравме една со друга додека вежбавме.
    И додека го пишував постов и мислев што за доручек и ништо не смислив па ќе им дадам нешто да намачкаат и нека поминат така.
    Така поздравче од мене

На gjoker4e, SV1911, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.441
    Допаѓања:
    172.230
    Ако успееш да ме сликаш а при тоа на човек да личам. Ич не знам да се наместам :(

Не сум лоша мааа. Само одпојќе зборам :!:

На Peco, LejlaD, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.678
    Допаѓања:
    202.267
    Поздрав и од мене, денес со трчање на работа стигнав, ама битно на време бев...
    од сабајле брисеви имав за земање, не за деца, за мене, оти нели, и јас морам редовно да контролирам што носам...
    @Viktorijaaa5 со среќа, ви посакувам среќен и исполнет живот во новиот дом!

После вчерашниот напорен и стресен ден, уште повеќе сум сигурна во одлуката дека сакам работа со помалку одговорност. Ама навистина. Или нека ми дадат 2000 евра плата. Многу барам? Изгледа.
    Сабајлево бев во Центар за јавно здравје (Пролеќе по нашки), и ги гледам таму докторине по канцеларии... за што бре учевте медицина, за да лупате печати? Ама си преќутев, си викам лесно им е, одговорност нула, редовна плата (не е којзнае колкава верувам, ама не е битно), работно време до два... а бе уживанција. И си реков дека и јас сакам така... барем една година да не мислам на ништо, а отом потом. Ал' нисам ја те срече...

Убав ден да си имате!

На gjoker4e, SV1911, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Добар ден!
    Ќе ми извинете ама ве читав со прескокнување, немав време. А и вчера баш бев уморна, преуморна.

Појадував баничка со компир и јогурт. Имам работа ама прво да се чекирам :lol:

Среќен ден на знамето (или за што веќе беше денот) :D
    Сабајлево главната улица се црвени од знамиња албанските.
    Абе милион ги има чинам. Леле поголеми националисти од албанциве нема! Абе криза во идентитет. Абе не знам!
    Ама малку ко желудникот да ми се преврти.

Аааах одам и се молам: "Господе, дај ми трпение, милост и љубов каква што ти ја имаш ..." бидејќи кога ги гледам вакви работи ми се дига нешто одвнатре.

Се согласувам со паролата "За идеале гину бидале", арно ама треба да си камен да останеш ладен...

Што кажав само јас си знам. :lol:

А и кафе ми се пие. Само кај комшиите полно отсабајле кафе да си порачам па ништо...

После сум на фризер, а и во план ми е да ја скратам косата малку, до рамињата, ми треба освежување.

На gjoker4e, SV1911, JuLleE и 22 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.096
    Да знаеш како им е на специјалистите по малине градови... пих, раат :)
    На МТ жив чоек немаат, операции јок, ама плата специјалистичка :)

На gjoker4e, LejlaD, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.737
    Допаѓања:
    322.971
    Џабе учеле и се труделе.
    Муабет од познат гинеколог : штом си отворив приватно, запрев со надградување, зашто не правам операции, не одам по семинари, нема пракса....
    Ама важно пун е ко брод

На gjoker4e, JuLleE, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.