Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.766
    Допаѓања:
    173.052
    Реков дека ќе ја распакувам елката денес?
    Епа ја отворив кутијата и за малку што не паднав на гз:rofl:
    Имам досега 4 елки сменето во животов, ама ваква никогаш не сум имала..
    Секое гранче е посебно! Сееекое. Има може 100 гранки за редење.. одбележани се само со една трака како мини селотејпче на дното. Бела, црна, зелена, сина, црвена.. Никогаш нема да ја наредам|(
    Си легнав на под и зјапам во таван. Ми умре мотивацијата за китење елка. Си викам да оставам вака се сред соба и да одам да завршам што имам работа за денес. Мојов веќе одмна е излезен(facepalm)
    Немам нерви за елкава. Дефинитивно.

На SV1911, Mr. Right, Alishan30 и 23 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.785
    Допаѓања:
    150.808
    Хелоу :)
    Јас од работа, турни ме да кинисам сум, чекам некој да ме здрма да се активирам. Мразам стресни ситуации ама изгледа сум се навикнала под стрес да функционирам.
    Ова е некст левел во врска, штом се помине ова ниво може да се смета за сериозна врската бидејќи блискоста е веќе тука голема :D
    И јас истово го имам помислено сто пати :wasntme:
    Колку има, ако е бебче уште има еден дуќан во бисер на приземје гледа накај катната гаража, преубави работи има ама мислам само за возраст докај 1г. Ако не котон, окаиди, картерс се исто топ.
    Ај да се фатам за работа

На SV1911, Mr. Right, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.678
    Допаѓања:
    202.267
    Тој бар работи гинекологија... овие во Пролеќе по канцеларии дремат буквално, допирна точка немаат со медицина. Сабајле отидов за брисеви за санитарна книшка, после шалтер во соба таа и таа, на врата пишува примариус д-р тој и тој... само ми заокружи бројки на ливчето, удри печат и толку. Па за тоа факултет не треба, поготово не медицина... ма и со средно се работи, а овој ваму примариус... еј... примариус (facepalm)

На SV1911, bittersweet, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    104.235
    Таман сега ќе почнрш до н.г ќе ја накитиш ај ме насмеа пишувам се смеам а свеки ме гледа8-|и ми вика "ти не си нормална сама со себе се смееш"е ела де објасни што читам па што е форум и.т.н:D

5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.013
    :rofl::rofl::rofl::rofl::?:
    Леле се смеам ко улава...хахаха закон е мајче

БРАВО. Тоа е тоа.
    од А до Ш...и би додала, и најскарана да сум, ко ќе заспие на тросед- го покривам со ќебенце, да не ми настине-

@referentka Тоа со докторот...гинекологот...има обуки и едукации светски секакви, ама сега треба од свој џеб да ги даде, а оние добрите коштат поприлично котизациите. И така, ќе си остане пун ко брод :)))) Еве се прашувам кога не одат, како ли им продолжуваат лиценца?

На SV1911, bittersweet, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.678
    Допаѓања:
    202.267
    После ова што си го напишала, отидов во другана тема да ја видам елката... и пак не разбрав каква е... како тоа секое гранче е посебно? Треба ти да ги закачуваш на стеблото или што? Плавуша сум денес, извињавај.

На SV1911, Mr. Right, Alishan30 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.199
    Допаѓања:
    259.796
    ^мојата е таква...отров е. Затоа лани купив во саксија. Секое гранче е обележано, секој ред различна боја...Не е потребно многу време ама за прашина збирање душа дала.

На Mr. Right, Alishan30, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.214
    Допаѓања:
    89.024
    Да супер е во зима и мала потрошувачка има,нашата е појака може да загрева 80квадрати,скапа ја зедовме ама мм инсистираше на јапанец:D

На Mr. Right, Alishan30, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.979
    Допаѓања:
    273.747
    Пиши бриши правам не сакам негативности веќе да ве трујам.
    Само да се пријавам во тие болни од грлото.Од вчера ужасно ме боли грли,не можам да голтнам аи и цело тело,температура 38.5...А имам спиено само 3 саати...Со свекрва ми ич не чини работата.:(
    Незнам денов како ќе се тера..

@Viktorijaaa5 честитки за новиот дом, многу ми е мило ,догодина за бебе да частиш!:d:

@vitamina мораш девојче да се посветиш на здравјето и ти,испитај се се што треба ако треба и на приватно...

@Bubce38 ехее имаш цел живот пред тебе за љубов и гушки со саканиот,вакви луѓе како вас заслужуваат само убавини ,долга љубов и среќа...:inlove::hug:

На SV1911, bittersweet, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.766
    Допаѓања:
    173.052
    Секое такво гранче од слика 1 треба да се закачи на оние круговите на "стеблото" на втората слика.. најдолниот ред го наредив ама даље ме мрзи:D ќе ја однесам во подрум и нека почека малку:lol:
    Слики во спојлер ...
    Сори за квалитетот на сликиве, светлоста во собава е никаква, ме мрзи да ја одмкнам на др место за сликање(facepalm)

Патем, досега елките ми беа во три дела што се наставуваат еден врз друг се до врвот.. лесно. Само да ги разграниш гранчињата.
    Оваа не фала.
    20181128_113903.jpg 20181128_113802.jpg
    Инаку елката е оваа третата кон лево од најдолу што е заокружена.
    Убава е на изглед ама очигледно и нерви требало|(

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.678
    Допаѓања:
    202.267
    Ау машала... ова богами за некој со јаки живци е... ама да ти кажам, да ме остават сама во соба, никој да не ме чепка, ќе ја наредам без око да ми трепне... почнаа вакви работи да ме смируваат...

На SV1911, Mr. Right, Alishan30 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.766
    Допаѓања:
    173.052
    Абе ќе ја наредам и јас ама што попрво. Кога знаеш колку работа те чека а ти си седиш и елка редиш:rofl:
    Мене почна да ме смирува само офроуд возење низ немаркирани патеки тука по планиниве.. па и воздух да се надишиш..
    Ситни работи како шиење, везење, плетење, правење накит најмногу ме нервираат

На SV1911, Mr. Right, Alishan30 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.214
    Допаѓања:
    89.024
    Ја кога ти ги видов сликите колку лампиони и тракатанци си купила,(facepalm) му се чудам на твојот.(facepalm)

На Alishan30, Luciferovog zlo♧, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Dust истата ја имам и јас :lol: Не е толку тешка за монтирање, кога ќе го фатиш штосот, брзо оди. Пуу, јас до лани со мерак си ја китев, сама и тоа, едвај чекав, ама сега со детево не ни помислувам, ни па време имам. Ќе си купам мала (или онаква што во штекер се уклучува и свети :lol:) колку да не сум без ич, а огромнава ќе чека подобри времиња.

Ми се јаде некоја чорбичка да ми стопли душа. Една пилешка како би ми легнала во моментов :angel: Ако имам време попладне ќе направам, мада се сомневам. После работа до кај мајка ќе одам, да ја видам после вчерашната интервенција, зошто вчера не стигнавме да се видиме.

Сонувам за моментот кога после студов денешен ќе се најдам дома, на тросед, покриена со меканото омилено ќебенце. А кај е вечерта... :drunk:

На SV1911, bittersweet, tina-63 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.766
    Допаѓања:
    173.052
    И јас му се чудам:rofl:
    Влегуваме во Меркур...тој се занел по друго...Алееекк..количка земи ако не сакаш се на рака да носиш8-|
    Зема и мрзоволно иде накај мене а јас стискам на тој лифтот да дојде за да се качиме кај елките8-|
    Е ајде ги гледаме 10мин.. оваа не таа не..му викам ОВАА! Ми вика - абре ти луда си? 100 евра за елка? Ај да си одиме, ќе ти отсечам една жива од Берово:D
    Јас - Нееее! Не мрдај. Се напнав и ја земав оваа(facepalm) е ај сега лампиони... Ми вика - абе не ти требаат, има дома 20тин доста ти се:D
    Наполнив количката и на каса таа ме загледа како да сум убила некого.. :wasntme:
    Завршивме работа по Скопје и пред да си одиме му викам - а да застаневме во Џамбо да земам такво за под елка?:angel:
    Место тоа јас уште толку лампиони ставив(facepalm)
    Ми вика - е сега доста ти е. Нема купување веќе:!:

Му викам - ОК Алек не се нервирај. Кога ќе најдеш друга жена, барем елка ќе има на готово. Со се 140 лампиони:!:
    Ми вика - сигурно нема да е толку луда како тебе па да ги реди сите|(

Е така...да си знаете дека овој мојов е многу толерантен. Само кога и тој си купил што му треба.
    Претходната недела во Софија збесна за ресивер 4К за сателитска. На крај човекот од дома го викна да дојде да купиме ресивер. Тој па сиротиот и бр на телефон ставил на вратата, а сабота и недела неработни денови му биле.
    Мојов му вика - знаеш јас од Македонија додека дојдам пак ехее.. ако сакаш дојди отвори да си купам ресивер... (facepalm)
    Му викам Алек да бев јас немаше со прст да мрднам:rofl:

На SV1911, Mr. Right, Alishan30 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.979
    Допаѓања:
    90.462
    Таква имав кај мајка, за редење ќе ја наредиш ама кога ќе дојде време за да ја собираш пиши ни :D подосадно нешто нема :D

На Mr. Right, Alishan30, Luciferovog zlo♧ и 13 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Нашата елка, е купена пред 15 години... за 600 денари од продавачи на улица.. Сигурно 'паднала' од некој камион |(
    Овие вашиве, фул блоун дрвишта се, ко в шума :D

Ми се спие уште... сабајле седев до 6! Се разденваше упм!
    Не знам денес шо ќе се прај... ништо паметно ваљда :yawn:

18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Истата елка ја имаме, лани се заебавме, овај пардон, ја купивме. Кој паметен инженер смисли таква глупост мајке ми, два дена елка китам!!!

Кратко сиже на минатогодишното редење на проклетијава:
    Жолти биле, упс не црвени, не бе чекај не ставај каде и да е најди ја бојата, не бре не е розе, црвено е далтонисту!!! Тргни се сама ќе си ја редам.
    Ќере не пипај, очи ќе си извадиш мама ќе ја нареди ти лампиони ќе ставаш.
    Синко!!! Врати ја гранката на мама, не е за глодање!
    Доаѓај бре да помогнеш бре муж, статист ли си?!

И еве, пак дојде време да ја вадам, муж најави отсуство веќе затоа што лани уште што не го натепав со таа шипката проклета сиромашкиот.

На Skorpija25, sunshine2015, SV1911 и 26 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    :rofl::rofl::rofl:

Ме изнасмеа мори од сабајле (мене сабајле ми е) :$

На Skorpija25, SV1911, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    104.235
    Хахах :rofl::rofl::rofl::rofl:абе кај вас многу интересно китењево елка ахх ме пресмеавте со @Dust

На Alishan30, LejlaD, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.