Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.181
    Допаѓања:
    207.983
    Добро утро и имајте убав ден.Ладничко утрово,малку обелени кровови.@Heartagram ние црнци ли сме,блачкото само за Бубче ли,се зезам да не ме сватиш погрешно,добредојде.Дете да испратам,да наложам дрва,па со кафе ќе ве дружам.Домашниве пица за ручек сакале па да им подзамесам.Туку притисоков ме зеза,како ми се свртело сабајлево,несвестица ме фати,ако не се спругнев на тепих готова бев да се струполам,дете мислев да не го извадам од памет.

На NarCis@, Skorpija25, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Да Лили од Ск сум.
    Најдов на едно место ама бре мн скапи, 60 ден парче. На крај може сама да ги правам :)

На Mr. Right, M&M, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    тоа сакав да ти кажам. скапи се. Подобро земи мали лебчиња и прај дома.

Добро утро.
    Не да ми е лошо нешто утрово а демек спиев. Се осеќам исто уморна ко вчера... ќе одам да земам некој мрснотилаци мож ќе ме кренат.
    вие арни?

На NarCis@, Mr. Right, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.114
    Допаѓања:
    269.102
    Добар ден девојки.

Денес ич не ми е ден.
    Кога со идиоти уште по сабајле се расправаш.

Значи има луѓе, ретки се ама ги има, абе ништо не заслужуваат, ништо. Тоа се оние кои ни дома не ги сакаат. Кога ќе умрат никому не фалат. Ете таков денес видов. Ужас. Немам зборови, не знам како да се изразам, не е една особина, целото постоење е за да им сметаат на другите.

Имајте поарен ден од мојов, оти на цела нервоза и една што од работни обврски има цел ден да си ја држи, ме извади од контакт, знае дека единствено сега можам малку да одморам и сега, абе точно во 10:30 се нацрта кај мене. Значи не ти завршувам работа во 10:30, посебно не работа што може било кога да се заврши, посебно не затоа што стварно немаш што да правиш цел ден и умараш луѓе, и грам почит немаш. Ако морам цел ден со пациенти да се борам, не морам и со вработени. А има вработени бетер и од најдосадниот пациент.

Инаку седам на појадок, и до сега двајца си дозволија да седнат до мене "само да ме прашаат нешто". Треба да си идиот, со овие само така, друкше не знаат.

На NarCis@, Skorpija25, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.405
    Допаѓања:
    126.850
    @Viktorijaaa5 Со здравје да си седите во вашиот дом да ви се полни дечиња:inlove:
    @mareane Мило ми е што резултатите се добри...гушкај мајка.
    @lunicka од зачленување до сега 6+е мој омилен член до ден денес.
    И должам една Новогодишна желба....мојата оваа година ќе биде здравје за нејзината малечка:hug:
    @Dust иста елка имаме и не е толку комплицирана како што изгледа.
    Оваа година ќе стои во ходник зш малава ќе ја уништи]:)ѓаволче е.
    Тоа,сакав да ве поздравам.:hug::makeup:

На NarCis@, Val-Dim, Sky-butterfly и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    104.251
    Добро утро, добар ден!
    Вчера не знам на која програма случајно загледав една серија "Чело" ептен ми се допадна а и што разбуди во мене едно преубаво чуство како да ми се отвори вратата во земјата на чудата.
    Појма немам што се случи но чуствово е прекрасно се расположив некако одамна вака убаво не сум се чуствувала..
    Денес сум во светот на бајките..
    @CameliaMiller ти испраќам од моево прекрасно расположение барем за миг да ти биде поубаво..
    @Heartagram топло добредојде
    Поздрав до сите ви го посакувам најпрекрасниот ден.
    Кој е за какао повелете images.jpeg

Последна измена: 29 ноември 2018
    На NarCis@, Skorpija25, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.204
    Допаѓања:
    84.261
    Ау ама слабо народ од сабајле.Досега дремев и не видов лезет на кафето немаше интернет,а всушност осигурачот беше паднат (facepalm),а интернет си имаше ...но човек со две очи што да види побрзо.
    Детево од 7.30 чита лектира и како е амбициозно ќе ја дочита додека да тргне на школо...инаку по два пати ги чита:!: некоја писателка ќе излезе и викам.
    Денов студен,ручек имам и уште малку на работа ќе одам но уште утре и се лизна месецов мислам годинава ,а ние постари за една година:x
    @Heartagram добредојде кај женчињава и по некое маже ;)
    @CameliaMiller е оти таквите не ги мавниш на Delete ко те нервираат..

На NarCis@, Skorpija25, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.678
    Допаѓања:
    202.267
    Добар ден (почнав со добро утро, ама веќе пладне е).

Арни?
    Јас арна, некако расположена од сабајле иако се разбудив со главоболка. Од што немам работа си штракав селфиња во ординација, да се усовршам :P
    Поише ме бива за природа сликање, ама и во тоа сум далеку од профи. Сепак мислам дека и до апаратот е.

@CameliaMiller сочувствувам со тебе, многу ми е познато во каква ситуација си... Мислам дека само кај нас на Балканов има вакви персони....

Јас со термин на лекар денес и утре, се надевам дека нема да чекам многу. Редовни годишни прегледи, ама ми фуфка бре...

На NarCis@, Val-Dim, Sky-butterfly и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.442
    Допаѓања:
    172.232
    Добар ден и од нас :hai:
    Од сабајле по заболекари . Се зареков божем завршив ,ама не било така . Се надевам до тука ќе е .
    @Heartagram благодарам си ми ги погодила крофните ,ама штета ,и денес не можам да каснам . Нит кафе не можам да пијам , за цигарче да не помислувам ич .Ќе ме кара нашата докторка @Annath. Уз пат фала Ане што ми напомена да барам анестезија , мојата сакаше на "живо " да ме гребе . Коа почнав да рикам виде не виде ми стави две дури. Тоа со анестезија малку болеше ,тек па без , ќе умрев таму :(

@LejlaD фала на рецептот ама искрено вчера мрза ме фати . Ги бутнав рибите у фрижидер ,ќе чекаат подобри времиња .

@CameliaMiller ептен те разбирам . Пред малку бев кај мм на работа . На враќање од забар ми нарача доручек . Таман седна во неговата соба да апне едно ѓеврече тропа некој на врата и право си влегува во соба дотичната пациентка . Го гледа дека јаде докторот ,тој и вика почекај ќе дојдам во амбуланта . Ама таа упорна да си каже . Во вр' очи го гледа и му вели ,цитирам : Докторе цела ноќ повраќам жолто и имам пролив ,од шоља не можам да станам , и многу мириса бре. !!!
    Ми се идеше со тефтерот да ја мавнам . За вакво нешто ли се иде кај специјалист мене не ми е јасно . Гужва имало кај матичната па полесно и било овде да дојде . Без упут,без книшка ,така ,како на гости да иде . Ама осет малку да се има , го гледа дека јаде човекот ,па стрпи се пет мин . После расправај за столицата :rock:

Ќе варам грав за пилците горе .
    Јас треба на полесна храна да сум денес . Во Боко има баш тоа што ми треба :).

ОдоХ да запалам ќумбето надвор. Да запечам и некоја пиперка . Завршија пиперките кај нас ,толку , вчера ги собрав последните .
    Од утре зимниците ќе се јадат :)

На NarCis@, Skorpija25, Sky-butterfly и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    @Bubce38
    Тогаш јас ќе ги изедам, а следната тура ти.(ќе можеш тогаш ваљда):D

На WildMk, LejlaD, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Грешка.
    Идиоти има насекаде.
    Јас секојдневно се соочувам со do you know who I am особи.
    Уште од далеку се познава кој е накострешен и расположен за кавга.

Добро утро.
    Јас се осеќам како воз да ме прегазил. Неколку пати.
    Освен главоболка, и нос тече, грло надразнето, ако зборам одповеќе гласот ми се фаќа. Ден створен за на работа :P

Друштвото се договорија за шетња, ама јас пустата сум на работа. Реков дека не правам планови веќе 8)

И денов долг ко година ќе е.
    Се возам во најголема гужва, сите како сардини спакувани. Надвор топло а сите во јакни. Сакам да се преселам некаде далеку, во нов град, ама не ми се почнува од почеток.
    IMG_20181129_110019.jpg

Уште не стигнав гифт картичките да ги уновчам. Ќе им истече рокот дури стигнам на шопинг баш во тој бутик.
    Наредната недела можеби.

IMG_20181125_181737.jpg

Празници се ближат

На Skorpija25, NarCis@, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Да си се искажам, па ќе ве читам. :)) Ептем поспана сум денес. Ми иде да се умотам у јамболија и така да шетам. Вчера си ги раскажувавме соништа. Мислев моите се шврки соништа, али не. :)) Имам уште фурни леб за јадење дур стасам до тоа ниво. Со исклучок на синоќешното..брр. HBOgo е катастрофа со изборот на филмови и серии. Ал е заразно, боже. :clap:Почнав на мобилен да гледам. И да не цицаше толку интернет и по пат дур одам или стојам, чекам...ќе гледав.
    Ми се јадат домашни кифлички. Неколку дена по ред се спремам да направам за вечера али... Сто години нит јадено, нит правено.
    Привет девјушки. Ајт:bug:

На NarCis@, Val-Dim, Sky-butterfly и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.442
    Допаѓања:
    172.232
    Ај годинава да се договореме некој ден ,секој еден што пишува на темава да си избере 2-3 членки и да им посака реални желби за новата година .
    На пример јас ако и посакам на Бошка во новата година да ослабне 7 кг :D и таа ако ослабне ќе треба да ме части нешто .
    Маче не се лути , така ми дојде за тебе да пишам :* @Bozica1980

На NarCis@, Sky-butterfly, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.199
    Допаѓања:
    259.798
    @Bubce38 па заокружи на 10 мајко му стара ]:)
    Шала на страна мислам има таква тема негде на форумов :inlove:
    А ќе частам инаку :nod:8-|

На NarCis@, Val-Dim, Sky-butterfly и 20 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.758
    Допаѓања:
    140.446
    Здраво,
    @Viktorijaaa5 честито и само убавини да си имате во новиот дом и поскоро да биде исполнет со дечиња.
    @bittersweet мислам прочитав кај вас има поплави, па пиши како сте, каква е ситуацијата. Се надевам подобро е и немате поголеми штети.

Два дена не излеговме од дома со малата. Прво врнеше цел ден, вчера па дуваше цел ден:@. Е денес викам ќе излеземе бар до продавница. И излеговме и цел пат бев "прва се замрзнав" :D
    Сега ако сака да биде фина малава да заспие па да седнам да се најадам зелка со пушено мевце:nod: Лиги ми течат дамо од мирисот:drunk:И да читам книга.

Вчера мм се врати во 12 ноќта од работа. Не е вака секој ден, ама знае некогаш после рсбота да ги пратат на терен. Е во такви ситуации си викам никако странство. Не можам по цел ден да сум сама со дете во странство. Не дека и тука имам којзнае какво друштво или шетам, ама ме "убива" тоа по цел ден сами дома. Ама:!: кога ќе видам што се случува со нашево здравство и образование, со загадениов воздух и прости луѓе што мислат "Господ за брада го фатиле" :) е тогаш ми иде не во Германија туку во Зимбабве да се иселам:).И таму ќе бидам без друштво и дома, само што сето тоа ќе биде полесно да се преброди со по некое евро плус:D:cash:
    . Мене највеќе мака ми е мм да не е дома со нас, за другите ќе се издржи.
    @Bubce38 супер идеја. Мислам имаше некаде таква тема,ама валјда може и тука да се пишуваат желбите.

И јас сакам да ми се исполнат некои поситни желби, а и за мене би си посакала една^_^Да сум поздрава и попозитивна годинава. А да, и најбитното:)Ако може Дедо Мраз да ми прати нови, појаки живци, овие се за фрлање:D

Ајде убав ден да си имате
    1-sovrshena-napivka-za-ladnite-denovi-4-neobichni-recepti-za-toplo-chokolado-kafepauza.mk_.jpg

На Skorpija25, NarCis@, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Можеме групно да се прешалтраме за тоа во темата,таман малку ќе се активира па и други ќе пишат за други...младите од ќошено, па и тие кои не се интегрирале у групиве :)) порано, збиралиште ни беше сдк па, групно шетавме (се редевме со мислења) по теми :)

На NarCis@, Mr. Right, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.114
    Допаѓања:
    269.102
    Тој дотичниот, шо викам ни дома не го сакаат, го испратиле од болницата во Штип и му кажале дека немаат апарат за конкретната процедура.
    Работата е што... за таа "процедура" не треба апарат, и приборот за истата веројатно и матичните доктори ја имаат... и докторов мој му објаснува, значи културно, мирно, си дошол без потреба, ама ајде, ќе средиме работа, само биди трпелив, почекај да завршам... овој ПРОЛИВ значи! Па најкомплициран пациент не ни одзема толку време, колку овој за глупост дојден. На крај докторов му вика - сфаќам јас зашто од Штип те пратиле, очигледно е :D

А инаку ние не смееме да јадеме, пиеме, мочаме, значи ако стварно некој е лошо не одам на пауза, ама од к*р ќеиф зашо внучето те чекало за чување не може бре да ме малтретираш.

Па меѓу себе се ашкаат, бутаат, закажан во 2, се кара дека од 7 ипол дошол, пред него влагале други :headbang: да, можеби зашо закажано им е во 10 на пример, ама он "сакал порано да заврши работа" :headbang: сакам и јас да имам нормален работен ден, да не доаѓам дома ко го*но скапана, ама је*ига, многу сакам.

Најтрагично е што нема потреба од вакви тензии, тврдам дека барем моиве доктори 100% повеќе од што е нужно работат, не забушаваат, точни се, посветени се.

Вчера еден дечко, 25 години, доаѓа и урла како нетокму, викам дај да видам што е работата... го "мафтале" три дена.

Гледам бил на преглед, се' културно закажано, ама тој НЕ САКАЛ во таа и таа болница ехо, сакал во друга (во која нема термини) и сега пошто нели ние тука исполнуваме желби, а не лечиме луѓе, ќе се расправаме. Му викам за утредента се' ти закажале, зошто не си бил на преглед?
    Ми вика НЕ САКАВ таму.

Абе ајде.

Докторов му закажал контрола, доаѓа денес пак, денес САКАЛ контрола.

Абе не лек, еден стап и да фатиш да маваш, па стварно да има за што да офка. Страшно!

Јас не си дозволувам такво однесување, сама на себе си закажувам термини за кога има место, ама луѓево се :puke:

А најболните секогаш испаштаат, тие мирни се, ова психијатрискиве без терапија се проблем.

На Skorpija25, papillonP, Sky-butterfly и 20 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.114
    Допаѓања:
    269.102
    Оти должна сум да пружам услуга на пациент :)
    А на приватно кога доаѓаат истите кај мене, бајчиња се :)
    Изгледа сме многу ефтини, до тоа е.

На NarCis@, Mr. Right, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  19. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.678
    Здраво жени
    Глупав ден ми е.Нека си оди , и утре поубав да биде.
    Не сум салам спиена незнам од кога.
    И кафе си сварив , ама малово ми стави салфета во него.
    Друго не правам сега , дури приквечер , некоја помош околу дете ако пристигне .Во вид на баба , или мм да си дојде порано.

Туку да ве прашам некоја да не знае каде во Скопје може да се најдат убави работни бироа и столови.Ама стварно убави и квалитетни.

На NarCis@, bittersweet, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.758
    Допаѓања:
    140.446
    Ни фали општа култура. Сите сакаме да завршиме побрзо. Јас признавам, сум одела преку ред откако родив. Сум брзала оти немало кој да ми го чува детето. Ама, колку ми е срам така, врела вода ме облива по телото кога треба така да влезам. Со наведната глава одам.И молчам пред вработените, не се праам којзнае што оти тогаш од нив зависиме.
    * Уствари ко ќе размислам јас пред сите сум таква:D:@

А кога бев трудна, еднаш бев крв да ми земат. Си чекав 40мин.на ред да дојдам. Никој не ме пушти преку ред, додуша не се ни должни да ме пуштат. Еден дедо си влезе сам преку ред, додека одеше мислиш Тито поминува, оди и вика морам да одам, имам 90год.сум поминал се низ животот и си влезе:o::D

Ама ме нервираат некогаш такви луѓе. Еднаш во Кам, еден млад костумиран со полна количка,а јас само леб и чоколадо:DДојдовме до каса со малата и ај отиде пред нас, си вади од количката, си се поместува напред и ја остава количката во редот. Јас ја буткам понатака неговата празна количка, он си плаќа , си ги зема ќесите и си оди. Јас ја тргам неговата празна количка:@ Ама ко шо ме дал Господ смотана и срамежлива, вриев во себе и збор не му реков. После се пцуев самата себе шо не му ја треснав врз глава количката:D Демек он костумиран, умислен па гајле му е како е правилно.

За нас само стапот ко што кажа Камелија да се научиме на ред и почитување.

На Skorpija25, NarCis@, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.