Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.407
    Допаѓања:
    174.945
    Денес, кога станувам пионер,
    давам чесен пионерски збор
    дека вредно ќе учам и работам
    и ќе бидам верен и добар другар.

Дека ќе ја сакам нашата самоуправна татковина
    Социјалистичка Федеративна Република Југославија,
    дека ќе ги развивам братството и единството
    и идеите за кои се бореше Тито.
    Дека ќе ги почитувам сите луѓе на светот
    што сакаат слобода и мир!

:D

На Ruzica00, papillonP, NarCis@ и 29 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Ми влегуваат преку ред и веднаш имаат поинаков третман од мене:fubar:.како да им се објасне дека сите ќе бидат прегледани и на сите подеднакво ќе им се посвети внимание. Ми рекле "женска"-сум преќутила еднаш,двапати и третиот пат вратата сум ја отворила да си замине,зошто прегледот не е во кафана и јас и тој/таа не сме другари.
    "Само да прашам"-кај мене не постои!!! Тоа е цел еден преглед.и нема.и нека не ме сакаат.:envy:

пазар пред врата не сакам-ако се болни ќе ќутат а не правење муабет и исправувавање "криви дрини за Рајко,Петко и Трајко". Ги слушам во ординација,се' се слуша од внатре.не се тивки.
    Сум излегла од преглед да замолам за потивко.доколку повторно почнат да "брчат" викам сестра и ја замолувам да ги опомене или да им каже да си го фатат патот.

Една смешна ситуација знам од порано.наш стар колега во здравствен дом дошол на работа и имало над 70 пациенти во 8 часот кои чекале.и рекол на сестрата да го пушти радиото на најјако и да играат оро сите.прв бил тој,по него почнале и пациентите да се фаќаат на оро.незнаеле дали се "мрднал" докторот:lol:кога, половина го изиграле орото им рекол: ај сега вие што игравте да си одите дома-не сте болни дотолку за да правите гужва.тие што не играле биле прегледани истиот ден:rofl:

Овие две недели сум на секои 2-3 дена во болница и чекам.ниту сум кажала што сум по професија ниту пак дека сум втора смена на работа.после секој преглед се враќам и работам попладне.
    по 2-2 ипол часа чекам иако од 8 сум таму нацртана на термин и не умрев.ете,можело да се чека:!:

На Skorpija25, mira.mira, papillonP и 32 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    174.116
    Сум влегувала преку ред , ама јбг зор невиден е бил .Бог зна како сум изгледала ,а дали се бунеле појма немам,не сакам да се подсетувам на тој период .
    И доктори носев дома, и фала им што ми имаат излегувано у сусрет ,бидејќи напуштаа раб.место за да помогнат.

Ај д.вечер .Попладнево сериозен муабет свртевме со синко.Време е за промени ;)

Незнам што се не изедов од сабајле у пм ...(facepalm) ,чекам ја важно,нема простор за паника ,кај и да е ќе дојде (facepalm)

@Peco :handshake: ,музиките” грмат (y).
    Кафе не ќе е лошо да се пие :) ај кој е за :)

На Skorpija25, NarCis@, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.793
    Допаѓања:
    94.236
    @WildMk маж ми таквите ги вика трансформерс:D
    Овде се по швајцарци од самите швајцарци,ама доле:x
    Летово со кола нели си одевме,во најголемата гужва.Овде 120мах,лазат,само што влеговме во Италија,хпл,особено “браќата”.
    Софри по бензински,распослани по паркинзите,мењаат пелени и ги оставаат во тревник,спојуваат маси да пијат кафе,музика ечи,се тркаат и претицуваат со дете во скут...
    Кај што е јак системот и фрчат казни,им прпа на сите,не е дека самосвеста секогаш работи.
    Затоа сум рекла,само по џебот удри,и без пардон.Друго чаре нема.

Одам да се бањам и упристојам,утре сум на новогодишна забава од работа,не сум фан баш на такви собиранки ама тимот ми е супер,ке се посмееме малку.
    Поздрав:f:

На NarCis@, WildMk, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.315
    Допаѓања:
    158.331
    Да се зберете после. Ќе частам
    Дел од плац сум го продал море еј.
    Почна. Има уууште ама битно почна.

На Skorpija25, NarCis@, WildMk и 28 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.980
    Допаѓања:
    273.768
    Значи или мене нешто ми фали ама јас никогаш незнам да влезам преку ред.Јас дури и се чудам како некаде ке влезам на лекар а да немам закано.Еве сега Ск дури како да се срамев кога влегував.И за нареден пат ми рее може и без упат,а ајс чудно ја погледнав,Денеска после еден закажан термин наредната недела ми реча да одам без упат а јас уште сега се чудам како ќе влезам без термин и упат...Си имам и јас дијагноза.(facepalm)
    Инаку денес и јас завршив на инекции(одбив инфузии,немам време:o)
    Гнојна ангина ,ме пратија и на премачкување кај еден лекар кој ме праша:А бре кај живееш ти до овој степен да дојдеш?!(facepalm)
    Денес имам голема маршута:лекар1-лекар 2-ујп-банка-работа-лекар 3-лекар 4-дома-на работа-и ми остана уште една посета на лекар...Утре истото...дополнително со лабаратории и посета на село :muscle:

Последна измена: 29 ноември 2018
    На Skorpija25, NarCis@, WildMk и 28 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Мене у новата година дечко да ми посакате да си фатам, време е и ја да се омажам :D
    Каков лудница ден сум имала, да не појдеш по лекари...А гледам и за тоа правите муабет. Мене ми е ептен непријатно да влегувам преку ред, ама кога нема ред тогаш ми е сеедно. А таму кај што бев, ич немаше ред. И така си чекав 4ипол саати :drunk: Ама дочекав :!: Лудница!
    Ноќеска што убав сон си сонував не ми се стануваше од кревет. Ќе добиеш убави вести и на сон убаво ќе ти дојде :$
    Туку жени, да побараме амин од црквана може ќе ни дадат некое мотелче да управуваме 8-|
    Одам да се истуширам па ќе ве читнам :hug:

На Skorpija25, NarCis@, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.407
    Допаѓања:
    174.945
    Кај нас има закони и има казни. Проблемот е што законите не важат за сите исто. Тие што имаат врски и пријатели не плаќаат казни. Некој што случајно ќе направи некоја грешка, а нема пријатели, ќе го јаде стапот за цел живот.

@mareane јас мислам дека треба повеќе внимание да посветиш на себе и на твоето здравје.

На Skorpija25, NarCis@, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.013
    Допаѓања:
    68.368
    Добра вечер! :coffee:

Едвај ве дочитав, вредни сте биле. (fingers) Кој му е проблемот на форумов, куп цитати зачував и сите ми се избришаа. |(

@CameliaMiller леле тоа со попот, се превртев. :D Свашта!

Јас мислев Карачи е најголемото збиралиште на глупи луѓе, ама не ќе да е изгледа.. :?: Пред некој ден чекав Убер скоро 50 минути, а колата беше блиску кога ја нарачав. Тој идиот, слеп и без никаква ориентација и трошка мозок да користи гугл мапс, вртеше низ населбата цело време. Неколку пати се слушнавме да му објаснам како и што, ама шипки, не му чука и крај. Ко што имам краток фитиљ за глупости, желудник ме заболе од лутина.

Странција на мени секоја втора недела, а? :D Ако, прочитав интересни и добро образложени мислења.

Јас сум за странција бидејќи има повеќе можности за себенадоградување, плус повеќе може да се заработи секако. Во поглед на безбедност, сега со испраниве религиски мозоци низ цел свет, тешко дека има метрополи каде што е апсолутно безбедно. Јас во Скопје, поточно во Аеродром, сред бел ден бев следена од еден манијак, дупло постар и покрупен од мене. Не бев само следена, туку ме застана, почна и насилен да станува кога виде дека неќам да правам муабет со него. Дете бев, 18 години тогаш. Што ми помогна: самоувереност да се одбранам и чиста среќа. Така да учете си ги децата да бидат самоуверени и да знаат да се заштитат, некогаш насилници се и комшиите.

Ми треба масажа... :drunk:

На Skorpija25, mira.mira, NarCis@ и 27 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.739
    Допаѓања:
    322.996
    @Lilit богаташке:D вака на анонимен форум објавуваш ама гарант по роднини да се пофалиш одма.до вечер ќе ти се наредат за позајмици:^)

Не пуштам ред.
    Ни во банка ни на доктор.
    Никаде.
    Освен за болни деца.
    Старите знаат и да се пренемагаат и да кукаат божем на умирање се.
    Времето и мене ми е скапо.И мене се ме боли што чекам.И јас имам мало дете што ме чека и плаче.
    И мене работа ме чека и ако се задржавам секаде низ институции нема да заработам за леб.
    Не одам преку ред ама и не давам ред.

На Skorpija25, papillonP, NarCis@ и 25 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    не одам преку ред. Дури и некој ако се мисли а стигнал пред мене чекам да се одлучи. пуштам пред мене само некој со еден производ во маркет. пензионер ако се го боли нека дојде друг ден во банка. трудни жени пуштам. баба со внуче кое не сака во ред да стои пуштам. еднаш дури еден ми рече девојче ти до вечер ќе окапеш ради други.
    Ама затоа кога некој пробува да ми се упика нема шанси. последно да ми е нема да ги пуштам.
    вие арни?

На Skorpija25, NarCis@, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.407
    Допаѓања:
    174.945
    Арно рекол Тито: Туџе нечемо, своје недамо. :rofl:

На Snowflake97, Skorpija25, mira.mira и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.039
    Допаѓања:
    135.938
    Знајте ли што е брзина? Коа касиерка ќе рече ,,може и на оваа каса''. И ајдееее сите што се после лента се преместуваат.
    Еднаш еден дедо пред мене со цела корпа, ама едвај оди дедото. Јас со еден артикал и госпожа позади мене исто со 1. Вика ајде касиерката трга дедото ама додека човекот ја сврти корпата оваа се пикна. Ме гледа мене, очекува дека исто би постапила, и му викам ,,повелете вие пред мене сте'' Па и вика на госпоѓата, госпоѓо пред вас сум, оваа бледо го глеа, па се мршти и се помести, ама пред мене девојчето ќе помини пошто си постапи културно, за една ствар нема да чека, да бевте доволно доблесна немаше да чекате и вие ама вас не ви давам ред. Ау како навуцив осмех ... :D

На Skorpija25, papillonP, NarCis@ и 29 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.407
    Допаѓања:
    174.945
    Најнови вести:
    Американската вселенска агенција НАСА, ќе испрати сонда во Македонија, да провери дали има живот.

На papillonP, Annath, senjorita-v и 22 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.739
    Допаѓања:
    322.996
    Ама луѓе остарев давајќи ред.
    Почитувајќи.
    Дојде ред мене некој ред да ми даде, а такви деца НЕМА.
    И тие ли ќе ме газат?!
    Доста е.
    Ма каков обзир да имам према луѓе кога постојано сум била заебаната страна во секој божји случај.

На Skorpija25, NarCis@, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    104.253
    :rofl::rofl::rofl:и американците останаа без сонда оти во Македонија им ја украдоа.

Ладноо еден круг низ град,градов мртов пустина свртевме кругче и да не нема домче..

На NarCis@, bittersweet, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.181
    Допаѓања:
    207.984
    Преку ред не влегувам,си чекам колку и да треба,за мене пак ниту одам по доктори,ако скинам конци ќе се чудат од што.@mareane побрзо оздравување :hug:@referentka,Рефи е во право,дури имам обзир према луѓе стално сум заебаната страна,не е важно кога,и на старост да е важно ум да ми дојде:D.Со синко се слушнавме,арно било времето таму денес,уште нередот и губрињата наносени од водата да ѓи средат,се надевам нема да имаат ново невреме.@Peco си успеал цела да ја запамтиш,не беше мала работа пионерчиња денес станувавме,па тоа каква возбуда беше,де сукњето плисирано дали е како што треба,блуза бела,титовка на глава и марама црвена:tmi:.Помладиве нека се посмеат малку со нас метузалемите,кај мене малово паѓа од смеа кога му кажувам,вели аман мамо во прошли век тоа беше :rofl:@Lilit за убаво,за арно да се трошат парите :).@CameliaMiller жал ми е што се нервираш со вакви луѓе,но секаде ѓи има,луѓе без осет,ама попот е врв.

На Skorpija25, NarCis@, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.116
    Допаѓања:
    269.107
    Само да се разбереме, очигледно беше дека е поп, и мантија и сВе си носеше на себе, ама да не утнеме случајно де :D

Јас сум сведок на слична ситуација, дешавка на траума. Седат 50 души и го чекаат докторов, тој меѓувремено го викаат во сала, а доаѓа друг доктор - замена.

И сега тој им вика на пациентиве, ајде кој како дошол знаете, еден по еден влагајте. И нормално, како стока на пасиште, сите залет во ординација први да влезат.

Да повториме, на ТРАУМА. И докторов ни две ни три, ги заобиколи овие што се растрчаа и разбуткаа, и фала Богу зад нив останаа тие со штаки и во колички, значи вистински "истрауматизираните". И докторов туш ладен им рече: ајде прво вие, другиве чим можат да трчаат и да се тепаат, можат и да чекаат :D

Сум се смеела до солзи, овие како разулавени, овој лабав до бескрај. Ама па и така е. Возрасни луѓе, за срамота.

А еден виц да си кажам:
    - Докторке, докторке!
    - Сестра сум.
    - Пих, цела фамилија се напикавте значи :D
    Во еден месец се реализира само еден упат, не може два :)
    И само еднаш се наплаќа за одредена услуга.
    Иако би било убаво да се направи ред со контролите, да се најде начин баш со термин да се закажуваат.

Последна измена од модератор: 29 ноември 2018
    На papillonP, NarCis@, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.039
    Допаѓања:
    135.938
    да не помисли некој дека за на маскембал некој е таков :rofl:

На Skorpija25, papillonP, NarCis@ и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.315
    Допаѓања:
    158.331
    Ау никаде не се фалам сем тука зошто ве удавив, па да споделам позитивна енергија. А и како што знаете фамилијарно слаби сме на давање заеми. Ако некој побара овој мој татко да беше жена сто пати трудна ќе останеше, одма ќе даде и ќе рече "греота се, немаат", а тоа шо за живот, не за аздис ко лимон се исцедивме овие години, не е важно.

Патем во моментов најчистиот реон во Скопје е. Луѓето си провериле и си дојдоа, со мали деца се, и велам паметно избрале, вистина чисто. :D
    pix-for-dining-table-with-food.jpg
    Ajде на частовка, а и бенд ќе има подоцна.

На Skorpija25, NarCis@, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.