Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.727
    Поздрав :)
    Што би рекле бритиш, а литл бит андр д ведр...
    Пуштам преку ред, постари, со помалку производи, луѓе што не бараат а се гледа дека им треба... Се извинувам на непознати ако ги бутнам или удрам по грешка... И изгледам многу мирно тивко и повлечено. Ама ако ржнам, нема назад. И ако ржнам, значи ново дно се отворило, се прошле сите граници...
    Инаку мене ми се омилени луѓе што ми доаѓаат на работа како клиенти и ми кажуваат како треба да работам ( а притоа појма немаат секако). И којзнае колку пати сум била “девојчето“. Девојчето што им ја избуткува цела работа што не се ни свесни што е и колку време фаќа...
    Чекам утре битни вести и стискам палци да бидат добри.
    @mareane со најдобра намера, не е себично да се гледаш сама себе. Ако паднеш ти, кој ќе те гледа...

На Skorpija25, Dust, NarCis@ и 24 други им се допаѓа ова.
  2. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    @Lilit честито.
    И ние бараме плац ама цени до плафон и така уште си бараме и не губиме надеж :D8)
    Дојдов на гости кај мајка па колку толку одмарам. Барем не готвам.
    Викаат снег ќе падне. Да спремам скафандер за дете.

На Skorpija25, Dust, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    104.378
    И минатиот пат ти пишав варди се мораш најпрво да се грижиш за себе за да можеш да се грижиш за другите.
    Те сваќам и јас сум во слична ситуација болна мајка болен татко болна и неподвижна свекрва пазарување сметки домаќинство се само што мом не одам на работа.
    И јас осеќав грижа на совест ако помислив на себе се додека и моето здравје не отиде во неповрат и тогаш си реков не оди ова вака морам да почнам да се грижам за моето здравје за да бидам во состојба да се грижам за останатите.
    Поздрав те :hug:.

На Skorpija25, Dust, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.741
    Допаѓања:
    323.002
    Кога ќе доживееш неочекувани колатерални удари и ќе го преживееш истите, тогаш полека почнуваш да се "будиш" од таквиот начин на живот.
    Кратка ретроспектива и ќе видиш дека се си ставал пред тебе.Се било поважно од тебе па дури и машината за перење алишта.
    Кога ќе ја осетиш човековата себичност и егоизам дури и кај блиските, тогаш ти станува јасно дека си го пропуштил пола живот давајќи се од себе за се да е ОК.
    ...ама ТИ не си ОК.

Затоа гледајте си се себе со доза себичност ако сакате сите да ве почитуваат.Не дозволувајте да ве газат а најмалку децата.

На Skorpija25, Dust, mira.mira и 25 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.982
    Допаѓања:
    273.803
    Девојки и @Peco мноогу ви благодарам на подршка и убави совети верувајте повеќе овде наоѓам подршка и добар совет.
    Ќе се вардам ветувам и давам чесен пионерски збор
    Ама бре крајници што имаат врска со стрес и невардење
    @CameliaMiller ме просветли за упативе фала многу оти никој ништо не ти кaжува .

На Skorpija25, Dust, mira.mira и 24 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    И у маркет кога сум пуштам луѓе од позади. Ако имам куп работи, а некој со едно нешто...или, го глеаш едвам стои, глеаш дете ќенкаво...оти да не. Исто правам секаде. Нигде не идам за карање. Фрустрации не си лечам по касиерки,луѓе на шалтер или каде год, не си лечам ни врз другите. Преку ред..не се пикам. Ме пикале и ме пикаат,чат пат, и тоа луѓе кои ништо не ми се,нит добиваат нешто ако ми отстапат ред :) можда и затоа се научив да пуштам и јас луѓе коа осеќам брзаат или не се добро или што год. Ем и поприродно ми е да сум таква, одошто инаква. Верувам ова не ќе го променам нити за сто години. Нити и ако отповеќе ме згазнат инаквите. И себе се гледам доволно, и другите ги гледам. Едно без друго кај мене не иде.

На Dust, SV1911, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Стрес води до нередовна исхрана, ти паѓа имунитетот и на крајниците толку им треба. После барем 7 дена ќе ти требаат да се вратиш во нормала.
    20+ години имам искуство со крајници.

Јас сеуште на работа. Забавно е денес. Ме фати гласот од муабет со колеги. Барем нешто ново да научев...

На Dust, SV1911, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.792
    Допаѓања:
    150.916
    Оу мај гад, леле мајко што ме чека, леле мајко двајца ќе треба да трпам у тинејџерски период и то во размак од 5г. Уф ај може алтернативци и емо даркери ќе бидат моиве па нема да пучат уста на селфи и да тверкаат
    Хахахха ме умре :rofl: ај бе се е уништила сушарата ма таа температура немој толку да се потресуваш, знам дека гадно изгледа ама ако се замислиме кај се можеле да поминат бубашваби и разно разни гадинки дур не гледаме кај ни е крајот
    Требала да му каже Амин дедо попе седни причекај ќе удриме со камбаната кога ќе дојдеш на ред :D
    Пецо друже (highfive) само тебе на празников ти текна бе, денот на републиката кој живеел у бивша Ју памти, мува не прелетуваше на денов, ништо не работеше :)
    Иста сум, неможам и да има шанси не ми дава нешто, уствари кога сум морала секогаш било со извинете и со образложение за да ме пропуштат. Ме пуштале и во маркети ако ми вриштело некое дете. Јас пуштам посебно ако замоли некој со убаво, а ако е дрзок па ќе го пуштам (оти сум глупа) ама ќе превртам со очи |( демек да знае дека не одобрувам (а многу им е гајле на такви).
    Сум се спружила на спална им киднав на сите троица да здишам на раат ама време е да ги спремам децава за у кревет.

На Skorpija25, Dust, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  9. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Ауууу читам и не верувам ;(;(;( страшно , леле која глупост , значи некои луѓе се без чувства и воопшто не размислуваат дека други малтретираат важно они да си завршат работа ,од такви си патиме

На Dust, NarCis@, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  10. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Читам и погледнувам во "никнејмот" и не ми се верува дека не сум го пишала ова јас. Значи се исто, од збор до збор.

Ми скипе на работа, од неписмени луѓе полоши се само оние полуписмените, што мислат дека се знаат. Преку глава ми е веќе.
    Денес голема работа завршив, не за друго туку на големава оти и е роденден. Требаше Лепа Брена да ја крстиме, оти Југословенка нели :).
    На овој ден последни 3 години се убави работи ни се случуваат.
    Ај да почастам ко што е ред
    alcohol.jpg Princess Crown Cake 1.jpg 20170104150140_406363.jpg

На Skorpija25, Dust, mira.mira и 32 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    104.378
    Среќен да и е роденденот :party::party::^::^:

На Dust, NarCis@, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  12. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.727
    Нека и е среќен роденденот :) Нека ве радува и нека ви носи насмевки :)
    Има среќа девојчето, не сте ја крстиле Југослава :rofl:

На Dust, NarCis@, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.319
    @EuHenIa сте можеле и Јадранка,дека “наше” море нели8-|
    Да е жива и здрава,голема да расте,да си остане итра лисичка,и да “гази” низ животот:l::^::hug:

На Dust, NarCis@, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    135.999
    @EuHenIa среќен роденден на малата @Lilit честита на продажбата, со здравје да да си ги трошите парите.

Ко шо ме иритира реклама на Топ Шоп ништо друго не ме нервира толку. При толку супериорен производ очекувам во секој момент да речат ,,дига мртви од гроб'' :yawn:

На Dust, NarCis@, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    @mareane само да ти посакам да си поведра и да останеш силна во секојдневните борби кои ги водиш(fingers) :hug:

@JuLleE со среќа преселбата:party:
    Врти нова страна во животот

@Lilit честитки за продажбата;)

@EuHenIa среќен роденден на ќеркичка,да има безгрижно детство:party: :*

На некој сопруг ваш беше роденден,и тоа честитам.
    За убавини само да честитаме(highfive)

@Peco јас сум имала 3 годинки и не ја знам оваа стихотворбичка. Вие сте биле среќни деца во тоа време-сите така викаат:)

Едит: @Sesil тие од топ шоп често ѕвонат и без да прашаат дали можам да зборам почнуваат да ми рекламираат.па кога ќе им речам не сум заинтересирана, таа се уште збори.3 пати е потребно да и кажам дека НЕ СУМ ЗАИНТЕРЕСИРАНА. и на крај спуштам слушалка]:)

На Dust, NarCis@, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.982
    Допаѓања:
    273.803
    @EuHenIa најсреќен нека и е на лепотицата !

На NarCis@, WildMk, EuHenIa и 7 други им се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Еднаш во банка стота во редот,лето +457 степени,миризби да не објаснувам какви...јас машала каква што сум,ми текна рака на кичма,демек некој ме клоца од внатре...ко се развика еден чичко "не ви е срам,па дај пуштете го трудново":rofl:(fingers):lol:
    Некогаш сум досетлива,знам да извадам г*,иако често изгледам мутаво,што би рекол Пупо]:):D

Денеска ми зовре со една на раб и баш тоа и го реков"извини,само навидум изгледам мутаво":Dсвитка опашката,не знаеше која врата да ја фати...мој мој преку]:)

Тукууу почнаа со организации за предновогодишни собиранки|(
    Циркус ни е у предузече,три паралелни прослави:D
    Една од понудите,меѓудругото,700 ден на 4 рати:rofl::rofl::rofl:

На Skorpija25, papillonP, NarCis@ и 26 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.408
    Допаѓања:
    174.982
    Тоа е заклетвата што ја кажувавме на денот кога станавме титови пионери. :)

Три пати го спомнав Тито денеска, ама таков е денот :D

На NarCis@, WildMk, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Преку ред пуштам ако имам повеќе купено, а некој помалку и за да не чека му правам услуга. Во друга ситуација не. Ниту пензионерите ниту трудниците и оние со мали деца не треба да очекуваат дека некој треба да ги пушти преку ред. Секој си го цени своето време.
    За Нова година да ми посакате милион на сметка, стан у Џевахир и едно Ауди. :makeup:

Вчера јадев виршли после многу време, демек на брзина. Одма се нафрлив. Денес уште повеќе имам. Имам на газов, на стомак три, на деснава рака три или четири, на нозе две или три. Прееска и газов си го сликнав за да ги избројам. :tmi: :D Таму имам седум. :| А слушам и сипаници се појавиле.
    Бев вреден пак денес. Правев колач со кока-кола и мислам дека ќе паузирам веќе. Ептен се опуштив. :nod:
    20181129_213214.jpg
    @Viktorijaaa5 честито за новиот дом. Само убави моменти да имате.
    @mareane држ се! Понекогаш себичноста е добра особина! :!:
    @EuHenIa среќен нека и е роденденот на малата. :party:

На papillonP, NarCis@, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.119
    Допаѓања:
    269.121
    Имаат врска со паднат имунитет, при кој нормално си поподложна на вируси, бактерии... а е паднат поради негрижа за себе.
    Се' почнува од мозокот.

На NarCis@, WildMk, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.