Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.191
    Допаѓања:
    208.128
    @dunika тортата е да ја грабнеш и да бегаш (y),се надевам вашата ќе ви ја изберат,браво за идеата.Торта не правев,ама затоа алва домашна со оревчиња да била,да крцкала де, си побараа и веднаш желба исполнив.На Дедо Мраз т.е. на Баба Мразица си наликувам понекогаш со исполнување на желби подома:D.Овие преку цела година желби си имаат,а не само пред новата,и така си тераме со исполнување на истите.Сеуште сум и куќна помошничка,котлар,болничарка,мед.сестра по потреба,главен и одговорен кувар,,си велам барем диплома да имав за некое од наведениве професии па парички да фатев:tmi:,за мајка и жена не даваат пари па не се замарам за тоа диплома да имам:D

На WildMk, BearMe, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.338
    Допаѓања:
    104.403
    Преубава е секоја чест (y)

На WildMk, Mr. Right, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.408
    Допаѓања:
    174.987
    Не е моја сликата, ја ствив само да се потсетиме на пионерите. Инаку, повеќе личев како тоа детето што е второ од десно. :D
    Црвената марама не знам кај ми е, а ја чував долги години. Ја диплев, ја галев, беше свилена и мазна и беше направена од многу цврст материјал.
    За крадење се крадело и во Југославија, но не како во денешно време. Тогаш имало т.н. средна класа и најголем дел од населението припаѓаше во таа класа. Многу мал процент имаше сиромашни и исто така мал процент на многу богати луѓе. Даноците беа помали и луѓето можеа нормално да работат и да живее цело семејство од една плата. Овие денес нè соголеа до гола кожа. Големи давачки кон државата, големи камати за кредити во банките, ако не платиш некоја сметка ќе дојдат извршители и сè ќе ти земат, абе ни во турско време не било вака. Турците барем земале колку може, а оставале да има и за народот да живее. Овие нашиве тотално ќе нè уништат. За дваесетина години ќе ја заборавиме и Македонија, како што ја заборавивме Југославија.

На Val-Dim, Sexybaby86, WildMk и 31 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.338
    Допаѓања:
    104.403
    Се крадело и тогаш и сега да но, сепак и се давало на народот.
    Секоја фирма на вработените им давала станови на отплата за џабе пари или подобро кажано за симболична сума.
    Моите родители се земале мајка ми на 20год татко ми на 22г за 3/4години се стекнале со куќа,кола а беа обични работници во фабрика,се на кредит и деца раснеле па имавме и скромно зимување и летување..
    Значи веќе на 24 и 26 годишна возраст имале стекнато многу а сега повеќе од пола од младите не се ни кредитосподобни за да си купат создадат дом.
    Е ова од оваа економска гледна точка верувам доста работи и тогаш не биле како што треба.

На NarCis@, BearMe, kravce и 24 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.015
    Допаѓања:
    68.420
    :hai: :coffee:

Леле Дунафке, ти си Кејк Бос! :bow: Многу убаво изгледа, сигурно и на вкус е супер! ^_^ Ако не е проблем, прикачи слика и од другите конкуренти, да избереме и ние победник. :wasntme:

@EuHenIa среќен роденден на лепотицата голема! :l: Прекрасно детство да има ѝ посакувам. :^: :hug:

Конечно петок вечер! Ќе се журкам пред лаптоп, ако не заспијам. (poolparty)

Сакам утре помфрит да направам, од млади компири, па уште од сега го мислам. Немаме правено помфрит два месеци, некако ноември цел помина без да се "заблажиме". :D

Која храна ви е guilty pleasure? Јас сум слаба на помфрит и љубов ми е тирамистуто. :inlove:

@Lilit овој опис на плац да го ставиш во оглас! Посакав да го купам, ептен идеално звучи.

Денес професоров аплаудираше откако завршив со зборење на немачки. Вели, да кажам кога ќе ме прашаат дека сум учела во Гете Карачи. :D Јас горда на себе, секако. :D

Имајте убав викенд! :sun:

На Sexybaby86, WildMk, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.792
    Допаѓања:
    150.920
    Преубава, мислев дека некоја слика од интернет имаш ставено :), што интересни обврски си имате на работа
    Денес имав страшно лош ден, милион комплицирани незгодни ситуации уште не може да ми се избистри главата :drunk:, еден од деновите кога почнувам да мислам дека не сум ја за оваа работа :doh:
    Небитно, Петок е, маш ќе излага (колку ич не му завидувам на ладново) јас ќе си пуштам гарнитура у дневна и ќе си правам кино со деца, чипс куоен само уште да најдам добар цртан. Дајте предлог некој
    @EuHenIa среќен роденден на девојката само радости да ви носи

На Sexybaby86, WildMk, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Дојдов само да кажам дека тортата на @dunika изгледа прекрасно. Браво другарче, тортата изгледа многу професионално(y) :* :hug:

На WildMk, Annath, NarCis@ и 15 други им се допаѓа ова.
  8. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    7.396
    @Lilit ako Ne si vo zort ne prodavaj dedovina.Mojot dedo prodal mnogu zemja vo skopsko I ostavil samo malo parce. Do krajot na zivotot se kaese zasto ja prodal za ich pari. Od tolku mnogu pradedovina Sega Nemam nisto.Koga bi imala sigurno Ne bi ziveala vo Stan.

Последна измена: 30 ноември 2018
    На Annath, mareane, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.119
    Допаѓања:
    269.128
    Седам во кола облечена како Еским, со греење на максимум, чекам дм да испазари грицки, чајче некое и низ прозор гледам две девојки (девојчиња повеќе) со проѕирни хулахопки и кратки фустани.

Не толку одамна и јас бев тоа, сега термо тренерки носам на +5, на -20 не знам што би правела.

Оваа промена минативе 2-3 години ја осеќам, изгледа стареам :D
    Сепак, сакам зима, ама сакам СНЕГ, не сакам вакво гадно, смрдливо Скопје :(

На Sexybaby86, WildMk, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.263
    Допаѓања:
    140.768
    Цела недела се држев и еве сега за викенд почнав да се мрсулавам.

Деновиве залади, а јас ко Тарзан шетам, гола и боса. И децата така ги пратив во школо, ама рекоа дека не им студело. Ни мене на нивни години не ми студеше.

А ми се шеташе по дуќани и по улици утре, сега ќе треба дома да седам. Казна е човек дома да седи за викенд!

На Sexybaby86, WildMk, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Денес генералка сум направила, и тоа страшна. Све изгланцав да лска и да мириса :inlove: и сега седам и мирисам плус идев у пошта сметки да платам плус си лежевме сите, имам денес енергија сакав уште шпајзот ама утре тоа.
    Или друг ден..

Утре треба на алпи да идеме да поуживаме малку де со пријатели де со роднини пофалија било пренакитено и имало божиќен панаѓур дали ќе одиме сигурно тоа утре ќе одлучиме зависи како не држи снага ако маж се прибере рано може ке одиме
    Не знам дали снегче ќе завее да видиме и тоа чудо
    Ама на снегот ќе одиме кај да е не ни бега
    Сакав низ австрија да тркнеме по честиткиве од по дома што ги имавме едно време ама време немаме
    Не џабе рекле или време ќе немаш или пари
    И бејот после скоро година си го активирав пак (fingers)

Носталгичари по ју се босанците словенците хрватите србите абе сите со сите што сум зборувала

Друго немам што да кажам
    Му викам на маж летово да фатиме монако или сицилија сардења можеби ама не се знае со слободното време како ќе е .. каде попрво

И јас многу сакам да шетам :inlove:

На Val-Dim, Sexybaby86, WildMk и 27 други им се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.405
    Допаѓања:
    126.850
    @Peco пишал долг пост...кратките ми се поинтересни8)
    @EuHenIa Среќен роденден на девојката...а на Неда мислам после цуца моја и е.
    Само да ве поздравам...добра ноќ.:hug:

На WildMk, EuHenIa, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.792
    Допаѓања:
    150.920
    Абе кога прочитав дека си 91во год во ќе се онесвестев. Она стареела бе, а ние под 80то што сме што да кажеме :envy:
    Не можев по глуп цртан да најдам а децава ептен го бендисаа, срам ми е да кажам дека у ствари ич не бил за деца речникот во филмов е мај гад, не ми даваат да го сменам (не ме прогласувајте за најлоша мајка на свет :tmi:), не прочитав дека не е класичен цртан :D

14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    259.817
    Што гледате? :lol:
    Јас кога ќе се најдам во друштво со млади се шалам дека неам ни ден поише од 29 (waiting):emo: :D

Заборавив тортата да ја искоментирам :o :o :o

15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    136.001
    @dunika Дунафче алал да ти е... Ела си евдеа у Палма че се вработиш :angel:

Дојде и декември луѓе. Помина годината. За цел месец распоред имам кога, каде, што... белким нема ништо непланирано да изникне од нигде никаде

На Sexybaby86, WildMk, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.792
    Допаѓања:
    150.920
    Некој цртан за виршли и др.производи во супермаркет, ако го гледаш со исклучен звук е смешен (facepalm)

На WildMk, duffi, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.408
    Допаѓања:
    174.987
    Грицкам кикирики сега пред спиење.

#кратокпост :D

На Viktorijaaa5, WildMk, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Јас милиброд со мак јадам,после спиење:tmi:
    Сум заспала пред 19 до пред малку:lol:
    Сега туш и цигарче,па назад ласта,сутра пут нас зове:hai:

На WildMk, JuLleE, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.119
    Допаѓања:
    269.128
    Имам пуна глава бели влакна :!:
    И јас мислам 2000 вчера беше, а не пред скоро 20 години :D
    Кога ќе рече некој 80та роден, си викам еее млад чоек, малце поголем... ама скоро 40ка се де :D

Живот лета очигледно, јас никако возрасна да станам, или може сум - а не знам :) ич не се осеќам "возрасно".

На Sexybaby86, Viktorijaaa5, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.119
    Допаѓања:
    269.128
    Мојата вечера - џиџибебе :) немајка 100% ќе бидам, кога јас јадам еден тон нездрави бебешки работи :P не само јас, ни потенцијалниот татко не е поарен.
    Џиџибебе, Лино, Линолада... мора тоа да се има при рака :D
    Оди па набутај на дете брокула после.

На Sexybaby86, Viktorijaaa5, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.