Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.192
    Допаѓања:
    208.134
    @CameliaMiller морам да ти признаам,еднаш се имам скарано во болница,и тоа во Систина,но не со викање туку со фино.Имаше една сестра само тие од Косово на преглед со предност,па си останував до кај 22,30ч да чекам,прегледот закажан,арно ама ќе си зборнеа,ние јазик не знајме и оп пак некого ќе пикнеше на преглед.Нас плус пат за назад не чека,а со се други испитувања од сабајле отидени.И ми скисна па фино лепо ја прашав на што и личам.Дрско ми одговори,и ми скисна па ја прашав да ми кажи дали и јас плаќам за се или има некој друг тертип,мм ќе ме отепаше оти сум се побунила,а не беше еднаш,редовна пракса,за него ми беше повеќе жал што го малтретирам по цели денови.Да не се најде некој навреден на национална база,не ми е тоа целта,се извинувам.Така да еве си признавам дека бев лошка :$

На Skorpija25, Peco, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Ма све знам:makeup:

На WildMk, Milobebence, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    136.001
    Шо мислете оти се дружиме вака сите? Ами еден калибар луѓе на едно место се збира. Ние најфините, најкултурните и по малку асоцијалните овде. Да бевме такви урлачи ќе се движевме низ гужви, а не вака мирно да си типкаме на тастатура :makeup:
    #умрециганката #морамесамидасефалиме

На Skorpija25, Val-Dim, Viktorijaaa5 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Абер нема детево да легне, (waiting)петок било,
    уште музика ми пушта, и караоке иам(facepalm)
    уши ми зујат:envy:

На Skorpija25, Val-Dim, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.235
    Допаѓања:
    89.127
    Што релаксиран викенд ќе имавме да не мораме да учиме биологија и географија за да се поправаат оценки|(
    @dunika
    Bravo za tortata.(y)
    Јас немам баш мерак за украсување торти ич.:( Имав обиди ама со четка:wasntme:и прехрамбена боја,ќерка сакаше торта со мандала цртеж

Прикачени фајлови:

• IMAG1135.jpg
      IMAG1135.jpg
      Големина на фајлот:
      310,5 KB
      Прегледи:
      83
    На Skorpija25, Val-Dim, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    136.001
    колку челични треба да ти се живците за ова? Браво :clap:

На Skorpija25, Mr. Right, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.192
    Допаѓања:
    208.134
    @Cosmi па не е лоша тортава,убаво си ја скоцкала :).Гнетам портокал,да се залажам,ама остаток од тостот на синко ме гледа мене,јас го гледам него,ќе видиме кој ќе победи,си се тешам сабајле ќе го смачкам,касно е сега,а само натаму умот ми бега,фластер на уста само:D

На Skorpija25, Peco, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Што ќе го мислиш до утре, сеа мсни си го :D

На Skorpija25, Peco, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.235
    Допаѓања:
    89.127
    Лесно се прави мандала,ке ве учам некој ден на хартија,ке се заразите колку е интересно и брзо,ако комплицирано изгледа .:D Лек за "жипци" и намалување стрес.

На Skorpija25, Mr. Right, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.192
    Допаѓања:
    208.134
    Едвај намалив,сега да паднам на искушение,цигарче ќе мавнам :smoke:

На Mr. Right, WildMk, Milobebence и 8 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.192
    Допаѓања:
    208.134
    Морам да напуштам терен,компјутер ќе преземи детево,имајте лека ноќ :hug:

На Skorpija25, Mr. Right, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Ја само да кажам дека овие младиве конечно се залапаа у десетта епизода ама у наредната има шанси командирот да ги начека на сред секс.
    Почнавте со рецепти рано сабајле?
    Ај кога сте на темата пишете некој рецепт за некоја мека торта/колач ама не со шербет и филови. Оние бабски обични торти, благи лепчиња. Децава такви јадат. Пред некој ден правев торта ден-ноќ, така ја памтам од мала. Сега некоја друга да пробам.

Врање ти е као Париз, град на љубовта. Нели од песната"вољела ме једна врањанка" дури младоста му ја украла. Опасни тоа врањанките изглеа :D :D

На Skorpija25, Sexybaby86, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.119
    Допаѓања:
    269.132
    Седиме со дм и слушаме силен тресок. Испоотворивме прозори, да видиме што е, гледаме кола нема, гласови не слушаме, и ај, некако не ни продолживме да размислуваме.

Си одам сега, 10 метри подоле од зградата еден се забил со кола во дрво, ни кочел, ништо. Две коли полиција имаше, ама ни него, ни брза помош имаше. Сирени не слушнавме.

Се надевам дека е добро.

@Cosmi браво за дизајнов, секоја чест :)

На Sexybaby86, Mr. Right, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.235
    Допаѓања:
    89.127
    Фала,ама дизајнот беше полесниот дел,потешкиот беше да се направи тортата(fingers)
    Инаку за Нова Г имам одличен рецепт за торта,бечки ролат се вика,само уште да излезе ко што треба:$ устври сега за сега тоа е единствен план што го имам:rofl:

На mareane, Mr. Right, LejlaD и 13 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.793
    Допаѓања:
    150.936
    Не сте фер, сте де размуабетиле откако заспав јас :), мислев ќе издржам повеќе ама не бре баба:envy:
    И јас ги гледам многу, мислам дека ми е фајн ливинг најгледан канал, тлс го исклучија на мах. Мене па не ме изненадува, мислам дека скоро секој што живее во динамична средина сака да избега во мир и тишина во некој период од животот. Ете јас и мм си планираме ако дочекаме пензија :D во охрид да се преселиме, скромни сме нели, па во гужвите во сезона ќе бегаме на планина некаде.
    Шопинг, не сум била ама викаат имало доста места за шопинг по поволни цени, знам дека на геокс има фабричка продавница.
    Зошто се разбудив не знам, сите спијат, се мислам дал да појам кафе или да пробам пак да заспијам

На Skorpija25, mareane, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.683
    Допаѓања:
    202.275
    Добар ден, арни?

Спиете изгледа, мене веќе ден ми е, се мислам дали сега кафе да пијам, или после на роденденот...

@EuHenIa жива, здрава, најсреќна да биде!

@dunika, @Cosmi тортите одлични! Мене не ме бива за декорација, ама за правење благо ме бива. Ретко правам сега додуша, никој не јаде, а јас не сакам да бидам канта за ѓубре. Па затоа и не правам, а паметам кога бев мала колку се правеа и јадеа торти...ама тогаш не се купуваше благо од продавница или слаткара...

Стара сум и јас... Ко вчера да беше 95 и remember the time, а денес 2018...лета време, уште малку 40ка :drunk: а душава ми е ко за 18, некако одбивам да прифатам дека стареам...

Убав викенд да си имате, се читкаме!:makeup:

На Skorpija25, mareane, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    Добро утро
    Второ кафе на балкон па ќе се спремаме за шетња. За Врање и јас сум чула дека у пола се цените. Исто и дека Геокс има..
    Косми ќерката да не е јогиња? :)
    Дуника преубава торта :*
    лајт ручек денес. пире и пушено месо потпечено. За дете варен зеленчук со пушено месо. викендашки лајтерица зашто ќе китиме елка денес :inlove: ќе ви пуштам слика кога ќе сме готови.
    вие арни?

На Skorpija25, mareane, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Жими за Геоксот знам,ама за јадење и пиење сигурно:D
    Пред се имаме една обврска,па после тоа и да се промуваме,белким и ќе се најде нешто...
    Тукуууу дремеме од прееска готови,вријам,една госпожа уште допива кафе:@
    Ме излудува доцнење]:):punch:

Убав ден/викенд на сите:)

На mareane, Peco, Sexybaby86 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    68.444
    Добро јутро, добар ден! :coffee: :sun:

Честитки @dunika! :party:

@Cosmi браво за цртежот, ма да не ме изненадува, ти си ептен талентирана! :bow:

Мене секогаш ми било интересно да научам да цртам такви цртежи ко на твојата торта, ама не ми текнало да побарам туторијал за тоа .:wasntme: Баш ќе погледнам.

Редно е таблетот за цртање да почнам да се учам да го користам, да завршам со Б1, па ќе имам нешто повеќе време за вакви работи.. (fingers)

И јас едно време ептен се изненадував како тоа веќе имам 27 и уште не знам што сакам од животот.. среќа тој период е позади, многу конфузно се чувствував тогаш. Уште еден месец и 28ца. :o Ко вчера да беше кога со другарка ми правевме торти од песок и земја и концерти кај нас позади куќа. :D Убави времиња беа, убаво детство имав и секогаш со насмевка ќе се присетувам на тие времиња. Ама :!:, со полно срце и елан ќе се движам напред. (fingers)

Фајн ливинг е шоу, луѓето таму горе-доле глумат, па иако најверојатно се реални ликови кои сакаат да купат имот, целото шоу е по скрипта, па затоа така лесно се одлучуваат за промени.

Ретко гледам такви емисии, не можам да прогледам низ прсти колку очигледно секој разгивор е вежбан и сниман едно 10 пати. :D

Ама затоа уживам во историски документари емисии, иако секој ја покажува историјата како им одговара, сепак ми има некоја магија таму.

Друго, последниве речиси пола година како учам гермаски, гледам Easy German на јутуб, многу ми помага во учењето на јазикот, па тоа ми е приоритет.

Денес може ќе се шетне и тоа, поминува викендот дур да трепнеш.

Убава сабота! :f:

На mareane, Peco, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Ко воз да ме прегазил. :bug: Ко да ми се причини тро сонце, светлина да влезе у собава...:smirk: и еве го пак. Ми фалеше деновиве, ко никогаш претходно. Не зборете за стсрост. Јас од увек се осеќав старо, али. Синоќа искачам и коленоно ме штреца од ладното и крцка. Па прстите на рацете, па грб ми се грчи од ладно а наоблечена..кошула, џемпериште, јакниште,шалиште...кај бе порано така?! Јас у денешно време вака се облакам и за искачање. Само џемперот и кошулата може да ми се поџиџани :))))) демек, едно е симпл , кежуал џемпер-кошула, друго е посебна пригода џемпер-кошула (facepalm) и коа некоја будала ќе ме праша, а ти што студираш...ми се плаче. А, бе знаеш ли ти бе ја коа студирав каква бев ;(:))))))) ко вчера да беше коа прв пат ја отворив собата у студентски со дупка у подон кај шо гореле оган, со железнине кревети и душеци ко некој да се мочал врз нив и големине замастени пенџери од кои се глеаше една џиновска 9ка...и и' викам на првата цимерка..очекувај сеа на разглас да не повикаат да се наредиме и да не натоварат за Аушвиц:bandit: сто години поминаа. Кои деца бевме. Баш колегиве редеа слики деновиве од тие времиња...не ми се верува какви млади и живи сме биле :D со сјај у очи бре:D:D ах.

Последна измена: 1 декември 2018
    На Skorpija25, mareane, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.