Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Завршив со второ кафе и цигарче и сега одам дете да будам, надвор сонце блика со заби, да смучкам нешто у меѓувреме маж чекам и да поаѓаме.
    Ќе одиме да шетаме мада што имаме 3 часа со кола ама ај.. ненаситна сум кога ги гледам ноколу венецот од планини и така

Врање поминуваме ние сега кога идевме планини рушеа за автоптот кај да е ќе им текне да ги пуштат после 20 години работа.

Убав ден и викенд и све по ред!

На Skorpija25, Val-Dim, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.322
    Добро утро/ден,на кој до што му е:coffee:

Сама ке сум цел ден,маж е на курс некаков,па на работа|(
    Станов кукуригу вика,само си се гледаме и се чудам од кај да почнам.
    Битно винтиџ-кафе компилација си пуштив да ме мотивира,па си седнав до радијатор со телефонов у рака:D

Си викам приквечер да излезам сама да си фоткам сијалички низ центар,па да си купам од уличната храна на Божиќниот панаѓур,греано вино,да си поуфкам од убавини и да го завршам денот со убав филм.
    Ама за почеток,треба да го мрдам газот нели:D
    Ајде убав ден,уживајте:hug:

На Skorpija25, Val-Dim, mareane и 25 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Одам на едно 100 км од тебе па не е многу. :D
    Ех да можевме да се видиме :)

На Mr. Right, LejlaD, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.575
    Допаѓања:
    97.501
    Добро утро, добар ден:f:.

Кафе не сте ставиле, еве едно орГинал од мене со овошје малку за денот да тргне.
    upload_2018-12-1_10-38-59.png

Цигарите фалат во кадар кои бај д уеј почнав многу да ги пушам|(. Јас бев он анд оф пушач, можев да запалам цигара-две во друшто и една недела/месец да не запалам, без да ми зафали. Сега станувам и цигара во муцка ставам:headbang:. Досадно ли ми е?:^)

Денов испланиран за шетање, е сега малку повеќе студи, ама:D.
    Каснав овошје, ама смок ми се вие во стомак, ми се јаде бре:sweat:. Овие три дена јадам ко стока, а и ПМС и СМС и ММС и ППМС помина, и сега, од каде овој апетит?|(

Тоа е, не сме сите родени за витки тела, и спојлер треба некаде да вири:D.

Туку, малку сабота нека се задржи повеќе со своето присуство оти пладне дојде еве и пак недела ќе биде:bug:.

На Skorpija25, mareane, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.727
    Добар ден :)
    Му се радувам на сонцето, макар и преку прозор.
    Мислам дека не сме асоцијални само не трпиме “секакви“ 8)
    @Cosmi часови за вакви декорации држиш? Знам да цртам од нешто по нешто на рака, не сум почетник, може ќе се снајдам.
    Сфатив што и колку треба да сменам за себе. Имам бајаги работа, само да си ја совлада мрзата :)

На Skorpija25, mareane, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  6. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро , доручек завршен , некоја обврска подзавршена , седнав кафе да пиам пошо ми се олади ,и син вика мамо гледам нешто многу трошки има ај ќе земам да усисам ?!? И јас онака изненаѓена супер штом не ти е тешко ајде ќе ти помогнам кога ќе ти здосади ,и гледам дете си врши работа без да се жали ,кафето со вас го испив веќе ,па продолжувам со другите обврски за денес планирани ,убав ден да имате сите :hug:

На Skorpija25, Sexybaby86, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    @M&M Sausage party :D Ни повеќе-ни помалку, оргија има во 'цртаниов' :D
    Филмот е на Сет Роген. Ги о-бо-жа-вам неговите филмови!
    Топ три ми се тој што го гледавте, Pineapple Express и This is the end :rofl:

И јас сум зиморлива... Од секогаш сум била, освен :!: чудо едно.... еден краток период од 2-3 години, кога на -30 во Битола, бев скроз пуфла! На мразот со чевли летни со шЧикли од 12см, со минич (такозван допи*њак), и ликрени хулахопки. (hollest)
    Не знам како нозе не искршив :whew:

Денес би требало да е интересен денов... ќе видиме... :lol:

Едит:

Лепотицата :inlove:

мачеее.jpg

Последна измена: 1 декември 2018
    На bittersweet, karmenka21, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.322
    Уште постелнина ми остана да сменам и толку(poolparty)
    Утре ке украсувам и китам елка,пак лом ке направам ама ако,мерак ми е.
    Честитки пикирав,уште да ги купам и пратам неделава,таман за 10-15 дена да им стасаат.Тоа ми е особено задоволство и посветувам внимание,дури и пенкалато да ми пасува со бојата на честитката.
    Ако сакате да ви пратам,давајте адреси,нема да злоупотребам,ветувам(fingers)

@Cosmi сакаш да се пријавиме на “Вешта жена”^_^.Град не,на масата ке ни пишува Фемина:rofl:

@duffi малиот ти е локум:l:
    Ептен е фраер,само пази идната сваќа Бубка да не го здебели,или готви или е по кафани:hai:

На bittersweet, Skorpija25, Sexybaby86 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    253.469
    :D:D:D
    Ме насмеа од сабајле, што ти се вика домаќинка и преку граница знае каде е најефтин прашокот:D:D:D.

Верувам дека добар дел на форумот се фини и културни, дека го праваат она што го пишуваат, ама добар дел нели е и оној кој го среќаваме во реалноста. Сеедно, нормално дека за некои наши постапки ќе си премолчеме:D.
    Искуството со форумот ми е баш такво, да добар дел си преќутаваат и често си подлажнуваат, ама кои сме ние да судеме.
    Ама пак ќе кажам има членки кои живот значат и несебично помагаат многу. Да не знаеш како да им се оддолжеш. Ти се наоѓаат како никој. За нив малку е оваа срце:l:.

И така, честитки до сите со поводи, Дунафка тортата е фантастична. Косми исто. Јас готвам многу, торти исто, ама за декорација сум со две леви раце. Таков антиталент за уметност немате видено. Дете од 3 години црта поубаво од мене:D.

На bittersweet, WildMk, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    68.446
    Дунафке, јас сакам! ^_^ :$

Средив(ме) нешто низ куќа и ајт на шетање. Маж божем ќе бушеше дупки во ѕидот за да ја стави справата за вежбање која пред едно три месеци ја купи, ама бурмашината без упатство и додека да укапира како што, требаше веќе да искачаме. Може тоа утре ќе успее, па после има да си ги појачам рацеве. :D

Пред некоја недела нарачав обувки од Асос, денес стигнаа, за пола број мали. :( А убави, елегантни мокасини, штета.

Јас носам 41 накај 42че :wasntme:, па не да ми е тешко тука да најдам затворени обувки, речиси невозможно е. Освен патики, и тоа во машки оддел, бидејќи ни во Најк и сличните такви има број од женските модели за мене. |( Се надевав од Асос ќе ми бидат точни, обично во Европа насекаде каде што имам купувано 40-41 ми биле точни, ама изгледа и овие почнале по кинески калапи да прават. :|

Небото убаво, портокалово, пријатно надвор и трилион комарци колку да расипат атмосфера. :D

На bittersweet, WildMk, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    269.135
    Сум решила денес домаќинка да бУдем. Тесто замесено, за кифли, а за утре планирам гурабии(ваљда, јас ги викам триаголници) со готови кори.
    По дома нејќат филови, иначе би набутала во кифлине некое кашкавалче, ама јок :)

Да се забањам уште, ама прво да се одделам од троседов. Од мене само некој амер може помрзлив да биде за домаќинЦките работи. На пример, во маркет имаа сварени јајца да си купиш, или излупен портокал :D не ни спомнувам за целата микробрановска култура на исхрана, јајцата сварени бе, и тоа да си одбереш меко или тврдо варени :D

На WildMk, Skorpija25, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.192
    Допаѓања:
    208.137
    Добар ден и од мене.Од рано сабајле ме спрегнаа кифли да месам,нејсе измесени и печени,свекор вика попечени направи ги,не сакам бели да се,ок,кажано сторено,им ги носам свекрва вели ааааа овие бааѓи печени,побели да беа.Да ти е мерак и плехови и се низ џам да заџиткаш (facepalm).Вчера кога и одговорив на нејзиното кажано.не во ред,се намуцуре,па ај денес јазик поткасав,а готова бев да речам-остај ги,не јади,сосила никој не те тера.Ех,камо да ми месат,маана нема да наоѓам,само пофалби ке дела,па и да не чинат.Колку повеќе по г..з им одиш,толку повеќе не задовлни стануваат.Парно средено,дрва донесени,сега кафе ќе пијам па и камења нека паѓаат ако сака на тераса.@Wild.Mk ме потсети на времето кога снегови до колена имаше во селово и дебели минусни температури,ама скоцкана со се штикла во диско некој како мене одеше,мислам дека Орфеј тоа време се викаше диското-старост бре ни за името не сум сигурна:tmi:.Ни студ ниту ништо не ни сметаше,ех младост:D.Само сега си се мислам оти кај мене баш онаа поговорката излезе точна-староста ќе ме праша каде ми отиде младоста.

На bittersweet, WildMk, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Хелоу.
    Само да се јавам. Нешто прочитав и веќе заборавив што теми свртевте, па ќе ќутам.
    Само торта на Дуника видов, многу е убава!
    Јас веќе 2 месеци сум на рестрикција од благо, правам исклучоци ама рееетко и многу поубаво се чуствувам. Башка ја пребродив кризата за благо и сега не ми се ни "бара"
    А да, форумџика ќе ја предложам Камелија. Морам да признаам дека ме малку иритираше порано, на почетокот од пишувањето, ама сега дури и ако не се согласувам со неа на многу теми, пак ми омиле на срцето :)
    А не дека многу сум меродавна, сум испаднала од сите теми и не можам да постигнам ама од видено таа е!
    @lunicka треба повеќе да пишува своите мисли. Толку длабочина има во неа. Се сеќавам сум се восхитувала како успеваше да пренесе во зборови своите мисли, чувства, живот.
    @mareane само една виртуелна гушка. Се надевам си добро. Уште една приземна жена тука и @WORRIED.BT исто така.
    Ајмее што ми стана, ептен нешто сум разнежнета, обично не сум ваква :D
    Позз до сите, сите сте супер!

На bittersweet, WildMk, Tajnaotrovna и 26 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.793
    Допаѓања:
    150.940
    Ќути тој беше, ама заспаа пред оргијата :D и им го намалив звукот да не слушаат, а се изнасмејаа додека гледаа :tmi:. А го отворив на имбд ама не го дочитав дека не е за деца :$, знаев дека само ти ќе го познаеш :)
    Се изнајадовме, малку шетнавме до аутлетине, ценине плафон, не знам зошто аутлет ги викаат искрено. Мрза на ниво денес ништо не ми се прави

На bittersweet, WildMk, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    269.135
    Абе леле :$

На Annath, Dadusicka, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.757
    Допаѓања:
    145.220
    Ден друштво!:)

Бебето спава , прошетано, најадено со мини драма. И така. План е за вечер да излеземе со маж ми. Бебето има слободен викенд. :D

Му даде тетка му да игра со вода за да јаде. Е дома вакви лигавежи нема. :envy: Претпоставувате дека се направи лом. Па тура пресоблекување со солзи крокодилски, мислиш го колат. :punch:

@EuHenIa среќен роденден на дадата, да е жива, здрава и весела!:party:
    Фала @dunika ти посакувам догодина и ти да трчкаш еден ваков фраер или фраерка, море и две наеднаш, да те збунат!:lol::hug:
    А тортата преубава, ќе те викнам за прв роденден на малиша да спремаш!:D
    Јас сум со две леви раце , секако. Ама можам да го бојам тестото.:D
    Сум красела со чокалади и слично и убаво испадна. Ама марципан немам работено.

Ништо не кажав, а планирав. Не ми доаѓаат мислите. Важно да се пријавам.
    Имајте убав викенд!

На bittersweet, EuHenIa, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.443
    Допаѓања:
    172.250
    @dunika Дунде ај не ми вади муабети (fingers). Ќе сум го угоила зетко! Како па да не ! :)
    Со ваков ручек зар може да се деси такво нешто ?!
    Не е готово ,затоа сликО пред печење :o

Инаку за тортата чиста десетка .
    Аааа. Сакам честитка . Ќе си ја ставам до лампионот :)

Досаден ден . Да биде ручекот и планирам да се комирам .
    Вечер ќе се оди на диско :dance:

Прикачени фајлови:

На bittersweet, EuHenIa, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.405
    Допаѓања:
    126.850
    @Sky-butterfly
    Затоа лани на @lunicka и посакав полесна работа со повеќе слободни денови....да и биде досадно па да ме почасти со својата оригиналност при пишувањето и доловувањето на чувствата и емоциите...како неа никој не допрел емотивно до мене.
    За жал одамна не пишала таков пост.
    @danichap
    @WORRIED.BT
    @mareane
    Секогаш допираат до мене.
    @CameliaMiller и јас ја засакав.
    @Bubce38 има нешто во неа..
    @duffi уживам кога ја читам...бебе заспа јас незнам што со себе...

На Val-Dim, mareane, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

И за моја среќа феминката со која се знаеме е фина, ама дека има и такви кои лажат и изиграваат богаташки со "среќни" бракови, има. Затоа реков дека нè има секакви. Тешко е да се биде искрен дури и на форум. :)

Си се спасила од дополнителни прашања. :rofl:

Година ко година, има и лоши и добри работи во неа. Не паѓам у несвеС за новава па да се надевам на подобра година. Оваа што иде ќе биде иста како моменталнава година, таа од лани и таа од пред 10 години.

Што се однесува до години коа ќе подостарам сакам да бидам како Енрике Иглесиас. 8)
    Тука сите ве читам, не прескокнувам пост! :!: Од поинтересните членови за читање ми се @duffi, @Dadusicka, @Peco.

Најаден и сега е време за едно кафе. Без мафе. :nod:

На WildMk, Skorpija25, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    68.446
    @LejlaD многу си добра, ама некои луѓе не заслужуваат едноставно. Не значи дека треба да ги пцуеш или слично, ама златен игнор ќе заврши работа. :hug:

Сонував ноќеска дека некоја што ме познава, ме открила кој ми е никот на форумов. Па смислув стратегии што да правам. :rofl: Кои глупи соништа сонувам, ми нема рамен.

На bittersweet, WildMk, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.