Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Кој е за палачинки ? Повелете :) 20181201_184118.jpg биосвекрва чекам да дојде ,па да приправам нешто , еве и јас се пријавувам за трето кафе :coffee: само што си направив ,вообичаено толку пијам ,ама од турско (македонско де) излегува ајс кафе:D ,скоро секогаш ми се оладува зошто а седнам нешто мора да ми текне дека треба да завршам и така ајс си го потпивнувам , баш како книга сте ми секој ден нешто ново дознавам , во изминативе години многу стресови доживеавме ,од кога ве дружам позитивно ми делувате :)

На DVAANGELA, WildMk, doubleg и 20 други им се допаѓа ова.
  2. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    68.448
    Јас! :D Пијам вода, многу вода и ми помага. Ако ептен ми е низок тогаш нешто газирано пијам, веднаш ми помага.

Најн, 8ца :D најголемиот достапен. По таблета нивна требаше да ми бидат точни. Нема врска, ги ставив веднаш тука на оглас, може ќе ги купи некоја.

Таблетот ќе го вадам, ама морам да го совладам немачкиот прво, затоа што инаку тешко мене, само нешто почнувам и баталувам. :D Маж има да се откаже од мене тогаш, дефинитивно. Не знам ни до сега како ме истрпе, милион желби за професии сменив откако живееме заедно. :D

@CameliaMiller супер ти се кифлите, па и слични по форма и големина. Јас кога правам вакви работи, ниту една нема да најдеш приближно слична. :D Ама димашните знаат да не се жалат, да не ми ја убијат мотивацијата, па какви - такви јадат и велат дека се супер. :D

На bittersweet, DVAANGELA, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    Се што најде во форма на шише нареди на маса.. па сам си прави браво и вика јеее..
    20181201_193524.jpg
    Мириса на зима и на горени дрва надвор. не ми пречи мирисот. Ми пречи што ми текна на костени а немам дома... како би си направила..
    елка накитена, ручек истеран, машина пере, маш пратен на работа.. сега ќе си играм со дете. Ве читав не ве дочитав ама ќе свртам уште некоја страна ќе дочитам.
    идеја за вечера?

На bittersweet, DVAANGELA, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.683
    Допаѓања:
    202.275
    Цел живот со цели јајца ги мачкам, никогаш само со жолчки, па арни се, што вика Сесил... Ич не се замарај до толку, еднаш два пати да згрешиш, следниот пат ќе знаеш како треба. Битното е да нема откажување.

@petunija77 каква е таа биосвекрва? :^) или јас нешто погрешно прочитав...

Се прибравме дома... Барем деца се изморија, белки порано ќе заспијат вечер. Не за друго, и мене ми се спие, и јас се изморив. Воздухов надвор никаков, чувство на вина имам што м'кнев деца низ Скопјево...

На bittersweet, DVAANGELA, Dadusicka и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.273
    Допаѓања:
    136.850
    За низок притисок јадам маслинки и сирење. Кафето ми е ритуал и љубов.

На DVAANGELA, WildMk, LiliBoz и 9 други им се допаѓа ова.
  6. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Annath биолошка свекрва , во некоја друга прилика би кажала што како , важно се најдовме кога дознавме ,имавме многу среќа,ептен ни е филмски животов периодов ,уште ни е тазе целава ситуација се привикнуваме некако ,а кога дознавме шок од ведро небо , ќе раскажам во следна прилика

На DVAANGELA, Dadusicka, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.264
    Допаѓања:
    140.771
    Јас денес на боледување, настинка некоја. Решив да одмарам, иако не е дека се умира од настинка. Се пекмезам.

За ручек палачинки - децата ги правеа. Дочекав и ручек од нив да јадам, па што има врска што се палачинки :D
    Сега уште куњата да ја средам :|

Јас сум богаташка со среќен брак. Да не речете дека не сум ви кажала :D

На bittersweet, DVAANGELA, Dadusicka и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.408
    Допаѓања:
    174.987
    А ние ти веруваме, пошто на форум сите се искрени :D

На Ariel, Dadusicka, kravce и 16 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.741
    Допаѓања:
    323.003
    Да не останам покуса
    И јас месив
    20181201_195405.jpg
    Зимска хармонија ми е првата помисла што оди со топол дом и мирис на тесто ( па макар и јуфки).

На bittersweet, DVAANGELA, EuHenIa и 26 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.757
    Допаѓања:
    145.220
    Бубче како бубрег у лој ќе го гледа зетко. :D
    Ќе го научи и да јаде оти мене тоа тешко ми оди.

Се едно исто верглам и сама на себе сум си досадна, па мислев и на другите сум им. :D

Куп домачици на темата.:clap: Јас не сум, признавам.:$
    Се трудам некогаш, ама тешко ми оди.
    На периоди сакам во кујна, а сега не ми се влегува.

Да станам да се спремам. Ќе се пие некаде винце и нешто убаво ќе се јаде. :d:

Биосвекрва - мислев некоја органски растена, на чист воздух, без пестициди.:rofl:
    Сори Петунија, се шалам.

На bittersweet, DVAANGELA, Dadusicka и 27 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    253.469
    Јас ќе правам чизкејк, нормално бесглутенски. Ми фали мед за бисквитот, ама има шеќер :D.
    Станот претворен во игротека, играчки насекаде.
    Е затоа не сакам зима, дете по цел ден дома, среќа што ќе оди во градинка.
    Бевме и на роденден :).

На bittersweet, DVAANGELA, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.794
    Допаѓања:
    150.946
    Е не сте фер со кифливе, ми закркореа цревава, Рефке со вакви руска салата како лежи :inlove:
    Еднаш правевме со мм душа ни излезе, ме знам зошто ама мачно ми се виде тоа месењето. Ама морам пак да пробам, кога ќе решам ќе барам рецепт :)
    Јас на брзински палачинки збрчив, малово заспа (убавината на неспиење попладне) сега ќе јадам малку и јас. Ќе се гледа филм денес ама не цртан :!:, сепак треба да се прилагоди на возраст на големово дете.

На DVAANGELA, duffi, Dadusicka и 19 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.741
    Допаѓања:
    323.003
    Денес украсував дома.
    Исти украси.
    Како вчера да ги спакував:( е така се осетив:(.Брзо минала годината.
    Цел ден сум во некое за никаде расположение.
    Прееска дури и плачев.
    Е зошто?!
    Зашто еден момент додека редевме со Рефче украси , кога ја погледнав, не си го видов бебето туку вистинско девојче.
    Чисто збори.
    Се нуди да ги одмрси светилките.Ми придржува.
    Така ми дојдоа солзи, само направив налево круг и во ве-це да се скријам.
    Многу сакам да траат овие моменти додека е малечка и сакам се да запамти како било а толку бргу минуваат;(

Сеа си седиме гушнати и си се скокоткаме од време на време.
    Мојата најдобра друшка:inlove:

На poenta, bittersweet, Anarchy и 29 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ај па и вие со кифливе у сабота вечер, не сте фер ;( Обожавам теста во секаков вид, а најмногу кифли. Сакам кога куќата ми мириса на тазе печени. Ме настрвивте ептен. Па и чизкејк прочитав, тоа ми е омилен десерт, ама никогаш не научив да го правам :$:D Затоа кифлите ги имам усовршено, само што не ги ц’цкам многу, едни секогаш помали, едни поголеми, ама маж вика највкусни биле (fingers) Да не се фалам, ама и јас така мислам :lol: Мада избегнувам често да правам зошто немам контрола, особено кога се топли пола тепсија можам да мавнам :D

За низок притисок, мојот над 90 не се качува скоро никогаш, цел живот си го имам. Мене ни солено, ништо не ми помага освен јако кафе. Пијам по две, некогаш три дневно.

Не сум богаташка и не сум супер домаќинка, ама мислам дека бракот ни е среќен, навистина мислам така :l:

Ааа, да се пофалам дека и јас накитив, сега се’ ми свети дома :inlove:

Маж вика серијата се симнала, отидов :hai:

На bittersweet, referentka, DVAANGELA и 26 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.236
    Допаѓања:
    89.128
    Стварно брзо минува годината,декември сме, пролета цела година.
    Денес во Џамбо ,пола МК купува новог.украси иако гужва ,ми се виде убаво,убави се овие месеци.
    Топол мирис на кифли,крофни,милиброд наутро за викенд, мириса на мајка,нешто се памти.
    Јас правам едни кои се најмеки на свет,пахуљасте кифлице на сајтот кулинарика е рецептот.Се топат и секогаш ми се погодуваат.

На referentka, DVAANGELA, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    269.136
    Баш минува времето...
    го гледам дм... се' е исто, ако толку години минаа. Некое бело влакно, брчка... исто е. А после сфаќам дека уствари ништо не е исто.

Ме фаќа носталгија за времињата кога бевме безгрижни. Не само ние, нашите пријатели.

Другарка ми моја, најдобра... вчера игравме народна во 5то одд... денес славиме прв роденден на бебуш нејзин...

На referentka, DVAANGELA, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.984
    Допаѓања:
    273.820
    Краток поздрав и од мене.
    Немојте со муабети колку бргу врви времето ќе се разлигавам
    Инаку поарна сум почнав да голтам без болка,терам од вчера сум со преспивање кај старите,помагам негувам колку можам,тешам...:(
    Денес и две прасиња спастрив(ме) во фриз.:sweat:
    Туку што да барам да пијам уз оспенов оти после две веќе чувствувам знаци на кандида?

На referentka, DVAANGELA, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.759
    Допаѓања:
    140.452
    Здраво,
    Јас денес си јадев од кифлите што ги правев со мајка ми.Јас правам, она гледа и кажува:DИ ги направив помали, не дебели:)и ми вика "кога ќе ги ставиш пред гости кажи им подебелки требаше да бидат, така полични се" :DАма јас дека не знам да месам и се поврзано со тесто, им се прерадував какви ми испаднаа.
    Инаку, од кога има мајка ми вибер и викам се што прави(а би сакала и јас да правам) да ми снима видео и да прати:)Е така нема утка. И јас како Камелија, знам да правам само по точни мерки, поинаку грешам обавезно.
    Еднаш ми вика мајка ми стави малку зејтин, ја ставам малку - вика абре стави уште (тоа "малку" испадна 1 филџан за кафе:D:D:D

За тоа кој како се прикажува на форумов, јас не лажам:)Не сум богаташка со многу среќен брак:oСе сакаме, ама сме инаетливи и двајцата и се караме често, најчесто за глупости де. Не пишувам многу детали од животот за да не ме дознае некој, инаку како би го пишала секој детал од животот(многу сакам да зборам:D). Ама и јас не ја гледам потребата за лажење на анонимен форум.

Јас сите ве читам, интересни сте ми секој на свој начин. И многу работи дознавам и учам од тука. Поддршка, и тоа голема, добивам од тука.
    @CameliaMiller немој да се лутиш:), и јас на почеток како форумски лик те читав во "Снаи и свекрви" и не се сложував со твоите постови и си викав "ќе види кога ќе се омажи" :DАма откако почнав да те читам овде, го сменив мислењето 100%. Те читам како се нудиш за помош, совет, имаш реални мислења . Значи првиот впечаток ми бил погрешен:nod:

Инаку мигренава ми е на највисоко ниво денес+тахикардии = :worried::@:drunk:Ми рекоа дека тахикардии може да се јавувале и ако има проблеми со желудникот или бактерија Хеликобактер П.
    На мм му викам прееска, дека нешто брзо се задишувам и ми вика "ее сега знаеш како ни е на нас дебелите" :DСуптилно,нема што:wasntme::)Време е за диета]:)

Заборавив- @EuHenIa среќен роденден на малата, да ве радува цел живот.
    @JuLleE ако не ти е проблем, можеш ли да ми пишеш кои ти беа симтомите на нетолеранција на глутен?!
    @mareane B complex и млеко

Сакав уште нешто да пишам ама ај во друг пост

На bittersweet, referentka, DVAANGELA и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Алал да ви е за кифлите.
    Тесто во сите облици обожавам.
    Слабо месам, скоро ич, ама да се фатам за месење сигурна сум дека ќе биде се многу вкусно :D
    Палачинки често правам и децата најмногу ги сакаат.
    Ова малата моја ми изеде сите нерви. Што е нејадачка, нема полоша од неа. А за бонбони е прва. Точно на рака се бројат јадења што таа сака да ги јаде.
    А еден залак е во состојба да го држи в устата со саати. Се мора да ја потсетувам да џвака |(
    Па така не ми е тешко палачинки да правам оти знам дека ќе јаде со сласт.
    Се друго ;( Од мелено месо и се гади, зеленчук не сака, а ни месо, освен краставица што ја обожава.
    Денес правев турли тава, од се што имаше внатре таа изеде само 4-5 компира :@ Сериозно ќе пукнам.

И друго што сакав да додадам дека јас не знам која е потреба на луѓето да мора да си даваат забелешки за се нешто. Па не е твоја работа не се мешај. Се они знаат подобро. Па и да е така никој не те прашал.

На bittersweet, referentka, duffi и 24 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    269.136
    Уште исто мислам за свекрвите и снаите де :D Свиѓало тоа или не.
    Таква сум, дифтар, не разбирам меѓугенерациска финансиска поддршка :D како што кажав и пред некој пост, се трудам максимално на моите цимер да им бидам, со свекрва ми нема да живеам макар никад да не се омажам, и така :D

На referentka, DVAANGELA, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.