Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.194
    Допаѓања:
    208.160
    Тресев коски на тераса,читај :smoke:,и од комшии некаде ечи-нисам те се нагледао,ми идеше чашата со винце во раце и на гости да им идам(facepalm).Браков дали ми е среќен,порано не,на младост тоа,сега ми е супер,мм вели само како ќе кажиш ти,и си тера по свое:rofl:,шала на страна заедно пораснавме тој 18г јас 16г,кога почнавме врска,20 г тој,јас 18г кај него наполнив кога се зедовме,еве во новава 29 год брак,па изгледа има нешто што не држи заедно сите овие години,а не е навика.Знаеме да се скасаме,не да не,ама живот ј....а.Кафе си пијуцкам по неколку во ден,5-6 кафиња,со мојов низок притисок таман ми се,последно време се навлеков на нес со кокосово масло,еднаш дневно не претерувам,туку утре да си купам оти немам повеќе.

На EuHenIa, bittersweet, mareane и 24 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    :rofl::rofl::rofl:Не.
    Пријателиве кои беа со нас купија омекнувач,4л Орнел +-200 ден:D

Од ден во ден се прашувам да не забегувам малку во исполнување на желбите на Пупче:?:
    До пред малку пишував порака на инста на женаму на еден хрватски фудбалер:tmi:
    Малиша сакал Дедо мраз да му донесе дрес со негов потпис(facepalm)
    А,во меѓувреме нарачан му е дрес од горе,ама мајкава будалетинка решила да бара од цела репрезентација,белким негде ќе упали:tmi::rofl:
    Нешто ќе се купи,нешто можеби ќе се добие гратис:D:D:D

Да не објаснувам за другите негови желби и моите магионичарски способности:tmi:
    Мм ме прави будала,а тој некогаш бетер од мене е]:)

Ама дете умно,знае дека за да добие нешто треба да заслужи,тоа во градинка го научи.Уште да беше така]:)љуби га мајка...

На bittersweet, mareane, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    269.138
    Успех во бракот?
    Магичното: да, драга :D

Шала на страна, за брак не знам, ама за да не се поубиеш после толкава врска и за да не ти се здосади, си треба труд. Затоа викам дека ако раскинам со мојов теееееешко дека ќе се замарам со друг.
    Не можам половично.

Или се' или ништо.

За мене е најважно што не се ни обидува да ми ограничи слобода, што не ме замара на телефон на работа на пример, и општо, "сметки" поднесување кај нас нема.

Најомразено ми било одсекогаш, како помала на моите ќе требало да им објаснам нешто, среќа па се најдовме двајцата такви незамарачи.

Не можам да бидам сомничава, љубоморна дури и да сакам, можеби премногу верувам, можеби немам причина за да не верувам, ама најмногу од се' ми значи што можам мирно да заспијам немајќи поима каде е.
    А среќа сме на иста бранова должина, одамна немаше да не биде да не беше така.

На bittersweet, mareane, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Ауууу и ја сакам кифли сега :worried:
    Како сум го поминала денов, од кревет не се мрднав...и да ви кажам убаво ми беше. Некој друг нека направи кифли и за мене, малце мрза ме има фатено :$
    И да ви кажам дека нема ден кога се обидувам да пишам од телефон додека лежам, а да не ми падне на лице или врат. Морон сум :puke:
    Имам работи за кажување, ама си преферирам анонимност. Во еден момент не ми беше важно тоа, ама после некои работи сфатив дека е подобро вака :)
    Спиете вие а? Кој дремел денес сеа не му се спие :emo:

На mareane, Skorpija25, JuLleE и 22 други им се допаѓа ова.
  5. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.679
    И јас сакам кифли (fingers)

@Alishan30 и мм така ме откриваше додека не си земав само моја покривка.Проблем решен.
    А бе станувам едно сабајле тој покриен со се врз него , и ќебето и јорганот баш како полжав нагоре.]:)
    Јас па спијам многу "свесно" , т.е леко.Се осеќам и кога се вртам и кога мм се врте , сега осеќам дури и најмало движење на дете, затоа што па оно се открива постојано , и морам да дежурам по,цела вечер.Не буквално да не задремувам ич, ама станувам често за да го покривам.Стапалцата секогаш му се откриени.Овој проблем со откривањето немам идеја како да го решам.

Денес мм ќе заспивал дете.И ако јас го заспивам со лули нани , со летај летај буба маро... Го слушам него му пее "Тумба тулумба..." кој ќе заспие на тумба тулумба бе , (lalala)

Лејт најт пост на водолија.
    Лека ноќ дечки

На EuHenIa, bittersweet, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Домаќинка, не сум. Си кажувам на секое... И вистина е.

333.jpg.jpg

Бракот дали ни е среќен? Сме паѓале и сме станувале... И во иднина исто ќе паѓаме и ќе стануваме. :inlove:

Многу сакам да ве читам, сите до една.

i_love_my_computer.jpg

:D

@malerozna :hug:

На EuHenIa, bittersweet, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    136.001
    Како е дефиницијата за среќен брак па да знаеме у каков сме? :P Според мојата - да се сакаме, почитуваме, да ни е убаво заедно и да сме усогласени во целите, да, во таков сум. Не е дека нема повишавање на тон, ама ситница е, за занемарување е.

Проблем со ќебето немам, трупови сме и двајцата, не мрдаме коа спиеме :tmi:

На bittersweet, Skorpija25, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    68.450
    Морген! :coffee:

Недела сабајле, станата рано, ама ништо корисно немам направено. :$ Да станам да вежбам треба, предходните два дена пропуштив тоа.

Среќен брак.. мислам дека да, среќни сме заедно. Во нашата ситуација јас сум таа што ги влече сите ќебиња накај себе. :D Генерално, како многумина балкански мажи се однесувам, тоа сакам да го изменам кај себе.. се соблекувам, па фрлам, ретко кога на место враќам нешто, појма немам кај што ставам и така.. мм е многуууу попедантен во однос на мене, не се споредува. :D Ама, јас стварно работам над себе да го променам тоа, не поради друг, туку поради себе, ама тешко оди. :$

Домаќица сум така-така, кога имам желба. :D Многу ме нервираат предрасуди кон жените, па ако се најдам во муабет со некој кој гледам дека е потрадиционално настроен, за инает нема да признаам дека, на пример, уживам да готвам или слично.

Плус и зборот "домаќинка" толку грдо ми звучи, на сите јазици кои ги знам, така да никогаш доброволно не би се дефинирала така.

@Ane-Goki1 да ја поздравам, одамна ја нема да чкртне некој ред. :hai:

Убава недела! :sun:

9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    150.959
    Добро утро :)
    Уште се легачам да не ја будам малава, после ќе кукам дека ми е краток денот.
    Јас пак се искомирав, не го догледав ни крајот на филмот, и тоа седечки почна главата да ми паѓа. Си се потсетив на баба ми на столица како заспиваше пред тв, кога ќе ја буцневме "бабо оди легни си спиеш" ќе кренеше глава "не бе не спијам гледам тв" :)
    Пупи имаш дресови во гтц, нормално не се оригинални ама од каде да знае дете. Ќе му помине после некое време меракот. И јас купував дресови од дедо мраз :) пред 2 нови години ене ги дремат у шифоњер.
    :D:D и мене ми се има случено ова, боли да ти кажам право, посебно во глава кога ќе те звекне.
    @malerozna :hug:и од мене. Знаеш како викаат секое грнче има капаче, @Mr. Right и за тебе ова важи :!:
    Го слушам мм како расчистува кујна, ете сега многу го сакам, после ќе ме налути за нешто и така. Ама морам да кажам дека сме си погодени, за многу работи сме слични и што е најважно со оглед на тоа колку сум јас дива и тешко се зближувам само со него се осеќам слободно и пријатно, тоа го осетив уште во првите месец дена од врска.
    Од каде да се фати денес, кафе па усисивач па купатило па .... недела :envy:
    И да додадам заборавив, обавезно посебни ќебиња инаку ќе се потемаме :)

Последна измена: 2 декември 2018
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Јас и со свое ќебе, јорган, чаршав, па пак се будам откриена, укочена и измрзната. Сега бар помалку движења имам во спиење. Порано се дешаваше и без перница и чаршав да се разбудам - на гол душек... разжабена и со глава у спротивна насока.
    За средување и домаќинлук...мислам дека 50:50 се борам со опсесивноста ... се'да е под конец и по боја и по одредена форма средено, и се' да е хаос на сите страни. Наизменично ми се менуваат ..коа ми пука филм од едното или од другото, и никако да најдам баланс. Гледајќи го татко ми особено, наследно ќе да ми е. :D Готвење....и тоа наследено е од мајка и баба. Ние прво научуваме со тесто па се' друго и ништо не правиме по рецепт. Али, се поретко готвам, па и у викенди, што порано најќејф ми беше. Се помалку месам теста и експериментирам со јадења. Живот.

Приветтт красни. :$
    Пошто се изназборевме за братучедите и роднините...душа некако ми сака да се собереме периодов или за стара нова година, особено и нова традиција да почнеме :) порано тоа време се збиравме кај баба ми на слава. Претпоследната, пред скроз да пропадне и се изгуби ..за чудо се збравме сите до еден,а еден куп џаљиња сме:))) следната беше катастрофа и, птоа и почина и никој не ја продолжи традицијата со славата. Ми фали тоа. Плус, за некој ко мене кој не може да се реди кај сите на гости, еден по еден да ги ишеташ:sweat: куп се, аман, вака - на куп, .еднаш до пар пати годишно е топ:bug::D
    Чау.

На mareane, bittersweet, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.683
    Допаѓања:
    202.276
    Lactogyn пробиотик или вагиналети. Јас ги користам повремено поради упорната кандида. Не пијам антибиотици, ама јадам благо :$

Добро утро!

Кога летна викендов...денес ќе одмарам, после на роденден треба да се оди, прв од кај малово, од градинка. Си викам, кога се запознаа, кога почнаа да се канат по родендени. И не знам што да купам, пошто не знам детето колкаво е. Да, групата е со деца од 2 години, ама не се сите исти.

Среќен брак е релативен поим, пошто секој од нас има различни сфаќања, очекувања и поим за среќа. Јас нит се фалам, нит се жалам, арно ми е. До кога...ќе видиме.
    Според една моја прабаба (мајка ми ми кажуваше, јас не ја паметам), со мажот не треба посебни прекривки, туку под една двајцата да се гушкаат. Има логика.

Уживајте во денов!;)

12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    Зошто кога сум слободна,имам главоболка.А се наспав убаво нема да ми верувате ама речиси 12 часа спиев.
    Сега се надевам со кафево главоболкава ќе се повлече онаку мора да пијам кафетин.
    Плус сонував сум се вратила на претходната работа,па то задоволство на душата,па то гушки и муабети ,па добро познатиот мирис...за жал ,изгледа само мојата подсвест работела.А толку бев хепи.:|

Не шминкам никогаш,јас и јавно си кажувам дека немам убав брак,многу сме различни еден од друг,низ годиниве таа разлика никако не успеавме да ја претопиме...или ублажиме.Ама ете функционираме некако,и немојте да ме прашувате како,зашто нема да знам да ви одговорам.

Недела ден на измешани чувства,цел ден би легачела и не би мрднала со прст.Или би излегла некаде,само не знам ни јас каде.Уствари сакам нешто а не знам што.
    Може Дедо Мраз знае.:D
    Убав ден.

На mareane, bittersweet, Skorpija25 и 27 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Јас вака ова сабајле дека се раздени па можам да сликнам.
    Пијам кафе и дринѕам уствари веќе го испив.
    На ред доза шетање кај да е и прибирање приквечер дома.
    Маж сабајле покасно ќе оди на работа па бонус плус.
    Штета што го нема снегот иначе магичен е овде.
    20181202_084006.jpg 20181202_083957.jpg

На mareane, bittersweet, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  14. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Прекрасно е и ја би така како тебе ,мелем за очи ,рај за душа , не знам каде е само претпоставувам западно од нас , уживајте

На Mr. Right, M&M, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    20181202_085404.jpg
    Добро ви неделно утро.
    Кафе пијам, царска пита во рерна да се допече и тоа.
    Сончево надвор ама мраз фатил брррр
    Ајде снег кога ќе падне? Воздухот да ни го прочисти патем.

На mareane, bittersweet, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Алите, италија. Граничи со австрија и малку подалеку тука со швајцарија.
    Ова баш планините со снег се алпите на слика не можам да доловам колку блиску се гледаат баш од тераса дека сум.
    Рај.. буквално воздухот е стакло..

На M&M, V.odolija, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Добро утро
    Фала многу што ме помисли @SV1911 :hug: :*
    Периодов ми е хаос,не знам ни кој ден сме ни ништо.
    Не сум ни во тек со тоа што се збори тука.Имам цели 3000 поста за читање,па се надевам ќе успеам да ги прочитам....до Н.Година :?: :lol:
    Се надевам дека само убави работи ви се случуваат и дека сите сте добри :hug:
    Имајте убав ден се надевам набрзо ќе ве дружам пак :l:

На mareane, bittersweet, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    Утро
    Второ кафе и сонувам за Алпине на Витаминкава..
    Мојов на татко му цел. Само по планини пушти го. И јас ги сакам од дете ама да треба да бирам одмор на плажа би одбрала а за живот негде меѓу планините.
    Дете нарането си игра па за саат време ќе одиме надвор да ѕенѕаме на ладново. ручек за маш и мене нешто лајт за дете пилешко. За утре некоја манџа ќе има.
    РецеКт за среќен брак...хм.. кој може да знае?! Може да речеш еве сега вака е ок ама од каде да знаеш утре што ќе биде.
    Вчера во црква дете малце поголемо од мојот.. 2 и пол год имаше. Уште одма на маш му се закачи и јасно ми беше колку е саат. Бабата ми вика разведени се неговите. Очигледно не го ни гледа татко му чим во секого бара татковска фигура. мораше маш да му вети дека пак ќе одиме денес. душа ми се стегна. Го гушкав еден куп...
    Така да не знам РецеКт ама се молам никогаш детето да не ми го осети тоа погоре што го пишав.
    вие арни?

19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    269.138
    Добро утро :yawn:

Од нервози, ме нервира господинов што го мрзи да стане кафето да си го испие, после ладно ќе му биде :envy:

Има и рчкање, и карање, и лутење... ама па ако тоа го нема, некако, како да ни е сеедно еден за друг? Не зборувам сега за драматизирање и трескање, урлање... и никогаш НИКОГАШ вреѓање. Дури и кога се кара и е нервозен човек мора да внимава на своите зборови. Оти лутината проаѓа, ама тие остануваат.

Ние сме двајцата неуредни, па на никој не му смета маицата наопаку преку стол :D или панталоните до кревет соблечени... кога ќе станеме ќе собереме де.

И јас како @SV1911 крадам ќебиња, ама не се покривам, ги фрлам до кревет доле, па двајцата мрзнеме 8) И две да се посебни, некако му го крадам и неговото.

Станав прерано за мојот стандард во недела, не знам шта чу са собом, имав испланирано спиење само :)

@vitamina преееееубаво, да можам одма ќе ти долетам :)

Повелете кафенце, за ранобудните второ :)

coffee-689423_1920.jpg

На mareane, bittersweet, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Деца уште спијат|-) недела било, ај...нека спијат, нека уживаат во детството, ноо некако многу бргу растат, :^):worried:

Ручек, мама ќе прави, :o... ја куче да прошетам, и да смислам деца кај да шетам:?: па после да ми речат јас не сум ги шетала(facepalm)...

За среќен брак, нема што да зборам, да било арно, ќе бевме заедно..лошо е многу лошо, кога немаш свое јас, ги слушаш тато и мама, и компромис и договор мора да има, а не само едниот да го влече целиот товар|(

И то...
    Ајде убав неделен ден:hug:

#елакненакитивме]:)

На mareane, bittersweet, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.