Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Еј.. како ги поврза двете работи, не ми е јасно?
    Секс можеш да имаш и ако не спиете заедно. Не е поврзано едното со другото...

Како имаше секс пред да се омажиш? Па и секој ден се случувало... а не спиевте заедно :D

п.с. за тоа дека и тој ја чуваше, ја чуваше.. Рамно со мене и ранеше, и преслекуваше, и бањаше, и успиваше.

2. Lilit

Lilit Форумски идол

И онака истражувањата викаат дека најздраво спиење е секој во свој кревет. Обавуваш брачна дужност и си одиш у свој кревет, чиста сметка. Некогаш така ми фали, да се раширам сама, ама после ми поминуе.
    Да не навлегуваме под еден или три јоргани и важноста на детето кај ќе спие. Ама ете и за децата кажаа дека до 3 години треба до родителите да спијат. Па сега кога до 3 ги дојат зошто и до 3 да не спијат до родителите.

Кому како му е удобно.
    Зрела љубов трпи се.

Колку можеш предадено и целосно да бидеш во бракот/врската е нештото кое се брои.

3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Д.јутро :sun:
    Ветено -сторено.
    Бујрум @Mr. Right
    latte-art-19.jpg
    @M&M ,ја нема црвената шоља :(
    може у вакви?
    Campaign_All.png
    Некое веќе познато глупо чувство,понеделнично...ама повторувањето е мајка на знаењето,па точно си ги знам фазите .Сеедно...
    Широк осмех и многуууу маскара и денот ќе се истурка некако.
    Ај ,со лесно нека врви денот,што сака нека биде :)

Mr. Right, Peco, Sesil and 18 others like this.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

^а за мене ма |(,
    се успав не ве дочитав за да си порачам:D
    Убаво ни беше, :angel: ми се везе и сега понекогаш, ама нема гоблени :?:(facepalm)

На истово и јас барам одговор:!:

Сум се научила да цитирам, :D
    Наспана, одморена|( сеа се мислам шо да облечам(facepalm) битно шминка и коса средена:makeup:
    Секое утро иста песна(facepalm)

Поздрав друштво, убав ден:f::f:

Mr. Right, Peco, Sesil and 19 others like this.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Битно игли и конци да имаме ;) ,како тргнала работата ,мож и на плетење да се префрлиме :rofl:
    :hug:
    Бујрум само што бидна
    podgotvete-iznenaduvanje-vo-solja-utrinsko-kafe-01.jpg

П.с. мора ли да се оди на работа ?:wasntme:...

mareane, duffi, Mr. Right and 13 others like this.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Не ти требаше сеа кафево,
    дремам уште па после ќе трчам(facepalm)
    :hug: :*

mareane, Mr. Right, WildMk and 7 others like this.
  7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Морген! :coffee:

Вистина. :) Затоа никако да се одлучиме на таков подвиг. :D

:bow::bow::bow:

И ние исто, секогаш.

Кога мм работеше ноќна смена еден период, ужас беше. Јас преку ден работев, тој преку ноќ, едвај се гледавме. Башка, колку осамено се чувствував тогаш сама кога си легнував. :|

Никако. :D

Со зборење само, сигурно имаш финти и знаеш што да им кажеш да те послушаат, па тоа користи. Мајка ми така нѐ манипулираше. :D

Јас веќе во библиотека, ама викам прво да се пријавам на рецепција тука. :D

Бре луѓе, ме држи репутација дека сѐ знам, еден од повисоко ниво сега ме замоли да му помогнам. 8) :D

Убав понеделник! :f:

Mr. Right, Peco, Sesil and 17 others like this.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Фала :*
    Ќе мора уште едно да пијам штом стасам, не знам во колку станол човеков ама кафето ладно ми беше, требаше да го стоплам во микро :)
    Епа убав понеделник дечки :)

duffi, Mr. Right, Peco and 11 others like this.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Утро
    реков ќе се успијам и се успав. али не многу. Се нашљакав сега пудра допивам кафе и да се облакам... дете спие сеуште. ручек пуштив да му се свари и доручек ќе му направам па ќе одам.
    убав ден да имате :*

duffi, Mr. Right, Peco and 15 others like this.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Гутен моррргггеен. Кафе да сркнам, мозок да ми се прибере од скитање и да видам шо и како денеска ќе се тера. Понеделников напорен. Заспав зјапајќи понуди за расходки по метрополине, па уште и сликине од Витамина...сеа не ми се враќа во секојдневиево. Декември само за фиести треба да е:bug:
    Годинава изгледа ќе заврши со уште еден битен договор. Преговори у тек:worried:
    Животов...

duffi, Mr. Right, Peco and 18 others like this.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Добро утро!
    Едвај станавме утрово...сите до еден....
    Ладничко бааги ...

Битки со големата уште рано рано....нејќе хулахопки и капа да носии згора на тоа со летни фармерки излезе...ко за греота....
    Понеделнички уште од сабајле ме напука..

Другото нејќе капки во око а во петокот по болници трчав заради воспалено око...

Да се живи и здрави ама некогаш знаат од кожа да ме извадат...

Инаку вака се туткаме секое утро.
    Од ќебе под ќебе..
    IMG_20181203_075139.jpg

duffi, Mr. Right, Peco and 27 others like this.
  12. petunija77

petunija77 Форумски идол

Добро утро друштво , прашање до оние што чуваат мачки низ двор, дали ви ловат глувци, врабци, гулаби ,крадат риби од негде ,и ви ги носат пред врата? Неделава ми започна со ловечки вештини на мачоров што го чуваме, имате ли некоја тајна како тоа да не го прави ? Инаку утрово фрижидер дека се уште не сме навикнати на ладно, гледам во Битола како во Русија по сликине, кафе пиам со вас ,уште малку да се потстоплам па ќе учиме музичко антиталенат сум за тоа нотине ама морам ,тест е во прашање, туку и друго нешто да ве прашам, прават ли често наставни ливчиња и тестови вашите деца, наставниците во наше село само писмено форсираат, прашувам наставник по историја зошто нема ништо обележано што е грешно а оцена има 4 ,ми вика земи учебникот и спореди, го слушам и си викам ова сериозно????е така ве изгњавив понеделнички , убав ден да имате

duffi, Peco, M&M and 15 others like this.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро!!!
    Сабајле ама слана имаше и ладно беше ,а сега пука сонце но убав е воздухот да се дише.
    И јас дете испратив и си прилегнав не ќе везам од сабајле па да станувам...туку мојава утрово се наворужа за на школо со сите реквизити и викам мајка како на Алпите да одиш си облечена.
    Сега едно кафе за освестување да се напијам,да се исфенирам и на работа ќе одам.
    Убава недела да имаме!!!
    Витаминче си ги одморив очиве со сликите екстра беа,а сликиве од Лејла само што ги гледам ми студи преку лап топ.

Skorpija25, duffi, Mr. Right and 21 others like this.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Морген и од мене.
    Убав ден нанповидок. Гужвата на работа полека, ама сигурно се расчистуваа. Ваљда нема веќе да се глави до касно.

Не знам дали сум ви рекла дека два јазика учам (facepalm). Денес требаше да имам часови по двата, ама двата ми ги откажаа. Ко децата кога губат час се радувам :D. Во принцип сакам, едвај чекам да имам час, ама сега настинкта и времето ме утепаа, па само кревет ми се гледа.

Ќе има гужва после работа, пола град е блокиран. Само да не се нервирам многу...

Skorpija25, duffi, Mr. Right and 23 others like this.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

и во соба сум наоѓала. Тоа го сметат за подарок. уловила и го дала на тебе :)

Peco, M&M, SV1911 and 8 others like this.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Добро утро.
    Браво Ариел за јазиците. Како не ти се мешаат?
    Јас кога учев француски имав мака, оти секој збор што ми фалеше на француски ми идеше на англиски.
    Истото после ми се случуваше кога учев италијански, секој збор го менував со француски.
    На крај хаос направв и сега само англиски зборувам и пишувам течно, а француски и италијански разбирам ама не знам да одговорам.Теле. Пробав турски да учам на телевизија, ама многу плачеа и се караа и ми го потресуваат детето, и решив понатаму да учам, оти стандард часеви немам ни време ни пари. Тоа турците ко циганите се караат, детево мое не знае што е кавги и плачења и хистеришења, и беше цела потресена од една сцена кај што еден маж се расплаваше со една несалам.

У село кај нас не е загадено, ама се беше замрзнато сабајлево. Колата и сите огради ми беа со мраз.

duffi, Ariel, Peco and 11 others like this.
  17. petunija77

petunija77 Форумски идол

Леле нашиот ептен е дарежлив ...па не мора до толку ..хаха.....ветеринарот ми вика оставај храна за кога сака да си јаде ,викам има ,децата плус му даваат не е гладен ко топче се направи ,е па многу ве сака ми вика .....хахаха.....ах таа љубов ....

Mr. Right, Peco, M&M and 10 others like this.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Со маж заедно спијам.....под еден покривач во зима а под различен во лето...тој е гушкач и везден е залепен до мене...јас дивурија сум...

Деца со мене во кревет само ако се болни,скраја да е....
    Инаку секој во свој кревет...
    сега и на различен спрат спиеме..детските им се на поткровје а нас спалната долу...
    Без проблем и двата спијат одделени и во различни соби...

Колачи ќе спремам а не ми се мрда од фотелјава...

Skorpija25, duffi, Mr. Right and 20 others like this.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Ми се мешаат и мене јазиците. И јас во минатото имав од се по нешто чепнато од сите што ги спомна @Cka . Сега решив сите да ги доучам и да можам активно да ги користам. Тогаш веќе не се мешаат. Освен турскиот, тука се откажувам. Мислам дека ќе треба многу време да вложам за него, не сум спремна за толкав влог. Кога ќе завршам со другите, може албански да учам, тоа се уште немам почнато.

duffi, Mr. Right, Peco and 15 others like this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Нормално е, ловци се, така се докажуваат на газдите. За да не го избркаш од дома. Кај нас мачкиве носат глувци, змии и гуштери пред врата. А сега во зима, нормално е да се топки, така против ладното се борат. Ене кај е март, шланк ќе се сторат тогаш.

Добро утро!

Цел саат патував на работа, блокада на Автокоманда од една сообраќајка, а коли колку сакаш, па уште сите се пикаат едни пред други, да стигнат порано. И пак накај девет се пушти сообраќајот. Ужас! А воздухов пече ... И кај нас не беше загадено, ама сега е, не можеме да избегаме... Тешко на децава ...

Викендов во шетање и легачење помина, наредниот ќе морам да китам елка по наредба на големиов, а ич не ми се кити... Немам ќеф годинава.
    Оваа година не ми беше лесна, мислам дека и наредната нема да биде. Само финансиски не можам да се пожалам, трудот што го вложив навистина се исплатеше, ама џабе парите....не ја носат среќата кога не сме сите на број и кога слушаш само неубави работи.
    И јас сум спиела одделено од маж, ама ретко тоа. А бе си сакам да ме стопли, зимурлија сум. А кога не е тука тој, со децава сме на спална, јас меѓу нив, огради од двете страни и кркам клоци од двајцата, да можат на глава да ми спијат, ќе го направат тоа. Малово не ретко кога спие со нас, сред ноќ се исправа, ми легнува на образот со неговиот образ и така заспива. Мм се смее кога ќе го види така, а јас не можам да мрднам.

Се изнапишав...бар ќе имате за читање...
    Убав ден!

KristaWolf, duffi, Mr. Right and 23 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.