Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Еј.. како ги поврза двете работи, не ми е јасно?
    Секс можеш да имаш и ако не спиете заедно. Не е поврзано едното со другото...

Како имаше секс пред да се омажиш? Па и секој ден се случувало... а не спиевте заедно :D

п.с. за тоа дека и тој ја чуваше, ја чуваше.. Рамно со мене и ранеше, и преслекуваше, и бањаше, и успиваше.

На mareane, mal.ecka, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.320
    Допаѓања:
    158.406
    И онака истражувањата викаат дека најздраво спиење е секој во свој кревет. Обавуваш брачна дужност и си одиш у свој кревет, чиста сметка. Некогаш така ми фали, да се раширам сама, ама после ми поминуе.
    Да не навлегуваме под еден или три јоргани и важноста на детето кај ќе спие. Ама ете и за децата кажаа дека до 3 години треба до родителите да спијат. Па сега кога до 3 ги дојат зошто и до 3 да не спијат до родителите.

Кому како му е удобно.
    Зрела љубов трпи се.

Колку можеш предадено и целосно да бидеш во бракот/врската е нештото кое се брои.

На KristaWolf, mal.ecka, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    174.215
    Д.јутро :sun:
    Ветено -сторено.
    Бујрум @Mr. Right
    latte-art-19.jpg
    @M&M ,ја нема црвената шоља :(
    може у вакви?
    Campaign_All.png
    Некое веќе познато глупо чувство,понеделнично...ама повторувањето е мајка на знаењето,па точно си ги знам фазите .Сеедно...
    Широк осмех и многуууу маскара и денот ќе се истурка некако.
    Ај ,со лесно нека врви денот,што сака нека биде :)

На Mr. Right, Peco, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    ^а за мене ма |(,
    се успав не ве дочитав за да си порачам:D
    Убаво ни беше, :angel: ми се везе и сега понекогаш, ама нема гоблени :?:(facepalm)

На истово и јас барам одговор:!:

Сум се научила да цитирам, :D
    Наспана, одморена|( сеа се мислам шо да облечам(facepalm) битно шминка и коса средена:makeup:
    Секое утро иста песна(facepalm)

Поздрав друштво, убав ден:f::f:

На Mr. Right, Peco, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    174.215
    Битно игли и конци да имаме ;) ,како тргнала работата ,мож и на плетење да се префрлиме :rofl:
    :hug:
    Бујрум само што бидна
    podgotvete-iznenaduvanje-vo-solja-utrinsko-kafe-01.jpg

П.с. мора ли да се оди на работа ?:wasntme:...

На mareane, duffi, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Не ти требаше сеа кафево,
    дремам уште па после ќе трчам(facepalm)
    :hug: :*

На mareane, Mr. Right, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    68.450
    Морген! :coffee:

Вистина. :) Затоа никако да се одлучиме на таков подвиг. :D

:bow::bow::bow:

И ние исто, секогаш.

Кога мм работеше ноќна смена еден период, ужас беше. Јас преку ден работев, тој преку ноќ, едвај се гледавме. Башка, колку осамено се чувствував тогаш сама кога си легнував. :|

Никако. :D

Со зборење само, сигурно имаш финти и знаеш што да им кажеш да те послушаат, па тоа користи. Мајка ми така нѐ манипулираше. :D

Јас веќе во библиотека, ама викам прво да се пријавам на рецепција тука. :D

Бре луѓе, ме држи репутација дека сѐ знам, еден од повисоко ниво сега ме замоли да му помогнам. 8) :D

Убав понеделник! :f:

На Mr. Right, Peco, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    150.967
    Фала :*
    Ќе мора уште едно да пијам штом стасам, не знам во колку станол човеков ама кафето ладно ми беше, требаше да го стоплам во микро :)
    Епа убав понеделник дечки :)

На duffi, Mr. Right, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    Утро
    реков ќе се успијам и се успав. али не многу. Се нашљакав сега пудра допивам кафе и да се облакам... дете спие сеуште. ручек пуштив да му се свари и доручек ќе му направам па ќе одам.
    убав ден да имате :*

На duffi, Mr. Right, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Гутен моррргггеен. Кафе да сркнам, мозок да ми се прибере од скитање и да видам шо и како денеска ќе се тера. Понеделников напорен. Заспав зјапајќи понуди за расходки по метрополине, па уште и сликине од Витамина...сеа не ми се враќа во секојдневиево. Декември само за фиести треба да е:bug:
    Годинава изгледа ќе заврши со уште еден битен договор. Преговори у тек:worried:
    Животов...

На duffi, Mr. Right, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    148.723
    Добро утро!
    Едвај станавме утрово...сите до еден....
    Ладничко бааги ...

Битки со големата уште рано рано....нејќе хулахопки и капа да носии згора на тоа со летни фармерки излезе...ко за греота....
    Понеделнички уште од сабајле ме напука..

Другото нејќе капки во око а во петокот по болници трчав заради воспалено око...

Да се живи и здрави ама некогаш знаат од кожа да ме извадат...

Инаку вака се туткаме секое утро.
    Од ќебе под ќебе..
    IMG_20181203_075139.jpg

На duffi, Mr. Right, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  12. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро друштво , прашање до оние што чуваат мачки низ двор, дали ви ловат глувци, врабци, гулаби ,крадат риби од негде ,и ви ги носат пред врата? Неделава ми започна со ловечки вештини на мачоров што го чуваме, имате ли некоја тајна како тоа да не го прави ? Инаку утрово фрижидер дека се уште не сме навикнати на ладно, гледам во Битола како во Русија по сликине, кафе пиам со вас ,уште малку да се потстоплам па ќе учиме музичко антиталенат сум за тоа нотине ама морам ,тест е во прашање, туку и друго нешто да ве прашам, прават ли често наставни ливчиња и тестови вашите деца, наставниците во наше село само писмено форсираат, прашувам наставник по историја зошто нема ништо обележано што е грешно а оцена има 4 ,ми вика земи учебникот и спореди, го слушам и си викам ова сериозно????е така ве изгњавив понеделнички , убав ден да имате

На duffi, Peco, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    84.284
    Добро утро!!!
    Сабајле ама слана имаше и ладно беше ,а сега пука сонце но убав е воздухот да се дише.
    И јас дете испратив и си прилегнав не ќе везам од сабајле па да станувам...туку мојава утрово се наворужа за на школо со сите реквизити и викам мајка како на Алпите да одиш си облечена.
    Сега едно кафе за освестување да се напијам,да се исфенирам и на работа ќе одам.
    Убава недела да имаме!!!
    Витаминче си ги одморив очиве со сликите екстра беа,а сликиве од Лејла само што ги гледам ми студи преку лап топ.

На Skorpija25, duffi, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.267
    Допаѓања:
    140.821
    Морген и од мене.
    Убав ден нанповидок. Гужвата на работа полека, ама сигурно се расчистуваа. Ваљда нема веќе да се глави до касно.

Не знам дали сум ви рекла дека два јазика учам (facepalm). Денес требаше да имам часови по двата, ама двата ми ги откажаа. Ко децата кога губат час се радувам :D. Во принцип сакам, едвај чекам да имам час, ама сега настинкта и времето ме утепаа, па само кревет ми се гледа.

Ќе има гужва после работа, пола град е блокиран. Само да не се нервирам многу...

На Skorpija25, duffi, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    и во соба сум наоѓала. Тоа го сметат за подарок. уловила и го дала на тебе :)

На Peco, M&M, SV1911 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.275
    Допаѓања:
    136.885
    Добро утро.
    Браво Ариел за јазиците. Како не ти се мешаат?
    Јас кога учев француски имав мака, оти секој збор што ми фалеше на француски ми идеше на англиски.
    Истото после ми се случуваше кога учев италијански, секој збор го менував со француски.
    На крај хаос направв и сега само англиски зборувам и пишувам течно, а француски и италијански разбирам ама не знам да одговорам.Теле. Пробав турски да учам на телевизија, ама многу плачеа и се караа и ми го потресуваат детето, и решив понатаму да учам, оти стандард часеви немам ни време ни пари. Тоа турците ко циганите се караат, детево мое не знае што е кавги и плачења и хистеришења, и беше цела потресена од една сцена кај што еден маж се расплаваше со една несалам.

У село кај нас не е загадено, ама се беше замрзнато сабајлево. Колата и сите огради ми беа со мраз.

На duffi, Ariel, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  17. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Леле нашиот ептен е дарежлив ...па не мора до толку ..хаха.....ветеринарот ми вика оставај храна за кога сака да си јаде ,викам има ,децата плус му даваат не е гладен ко топче се направи ,е па многу ве сака ми вика .....хахаха.....ах таа љубов ....

На Mr. Right, Peco, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    148.723
    Со маж заедно спијам.....под еден покривач во зима а под различен во лето...тој е гушкач и везден е залепен до мене...јас дивурија сум...

Деца со мене во кревет само ако се болни,скраја да е....
    Инаку секој во свој кревет...
    сега и на различен спрат спиеме..детските им се на поткровје а нас спалната долу...
    Без проблем и двата спијат одделени и во различни соби...

Колачи ќе спремам а не ми се мрда од фотелјава...

На Skorpija25, duffi, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.267
    Допаѓања:
    140.821
    Ми се мешаат и мене јазиците. И јас во минатото имав од се по нешто чепнато од сите што ги спомна @Cka . Сега решив сите да ги доучам и да можам активно да ги користам. Тогаш веќе не се мешаат. Освен турскиот, тука се откажувам. Мислам дека ќе треба многу време да вложам за него, не сум спремна за толкав влог. Кога ќе завршам со другите, може албански да учам, тоа се уште немам почнато.

На duffi, Mr. Right, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.683
    Допаѓања:
    202.276
    Нормално е, ловци се, така се докажуваат на газдите. За да не го избркаш од дома. Кај нас мачкиве носат глувци, змии и гуштери пред врата. А сега во зима, нормално е да се топки, така против ладното се борат. Ене кај е март, шланк ќе се сторат тогаш.

Добро утро!

Цел саат патував на работа, блокада на Автокоманда од една сообраќајка, а коли колку сакаш, па уште сите се пикаат едни пред други, да стигнат порано. И пак накај девет се пушти сообраќајот. Ужас! А воздухов пече ... И кај нас не беше загадено, ама сега е, не можеме да избегаме... Тешко на децава ...

Викендов во шетање и легачење помина, наредниот ќе морам да китам елка по наредба на големиов, а ич не ми се кити... Немам ќеф годинава.
    Оваа година не ми беше лесна, мислам дека и наредната нема да биде. Само финансиски не можам да се пожалам, трудот што го вложив навистина се исплатеше, ама џабе парите....не ја носат среќата кога не сме сите на број и кога слушаш само неубави работи.
    И јас сум спиела одделено од маж, ама ретко тоа. А бе си сакам да ме стопли, зимурлија сум. А кога не е тука тој, со децава сме на спална, јас меѓу нив, огради од двете страни и кркам клоци од двајцата, да можат на глава да ми спијат, ќе го направат тоа. Малово не ретко кога спие со нас, сред ноќ се исправа, ми легнува на образот со неговиот образ и така заспива. Мм се смее кога ќе го види така, а јас не можам да мрднам.

Се изнапишав...бар ќе имате за читање...
    Убав ден!

На KristaWolf, duffi, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.