Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.149
    Од нервози на денот, најјаки се колешки со 30 години стаж кои мислат дека поради стажот треба да им се клањаш.

Мммммм.... не.

Почит се заслужува и не е нешто еднонасочно само, арно утре во пензија да одиш.

Со докторите немам проблем никогаш никаков, ама со полуписмени сестри.... :D

Убав ден девојки ;)

На Skorpija25, kuc, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  2. KristaWolf

KristaWolf Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2018
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    108
    Добар ден колешки,
    Ве читам некое време, па да ви се придрузам.
    На темата кирилица (погоре спомната), баш пред некое време си помислив колку ми е убаво што ве читам на кирилица, ама како ли сега да ги најдам сите букви што ми требаат (?!:sweat:)
    Сум чула кафе се давало за сефте, ама оди закачи фото да те видам. Море комплицирана работа било форум. Белким смајлито ке то погодам :coffee::^:.
    Одам да ги барам кириличните букви по тастатурава
    Останете умни и убави kafeeee.jpg
    ПС. Ете и кафето се најде

На kuc, duffi, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    На kuc, Dadusicka, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    104.459
    Добре дојде

На Dadusicka, LejlaD, stetoskop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    174.215
    Добродошла :)

Не ќе е лошо уз кафе да се,, дава" и песМа :) ,со песМа да тргне дружбата .

Од мене 3во 1 и пУлитанки ;)
    20181203_093237.jpg

На Skorpija25, kuc, duffi и 24 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.323
    Денн:hug:

Ко воз да ме згазил сум.
    Вчера гледав понуди за летување,а овде нели муабет за делење брачен кревет.
    Епа,сонував сме отишле на одмор,а сме добиле соба со единечни легла па не ни можело да се спојат.Барав да се качи одговорен,па дошле 3ца,барав друга соба,немаше,се карав урлав,хаос:drunk:.Се разбудив уморна:D
    Се молам да не паднам на работа.

@KristaWolf добредојде,пријатна дружба ти посакувам:f:

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    68.450
    @KristaWolf добредојде! ^_^

Завршив со часови, сега чекам уберот да стане поефтин. :D Уште 10тина минути и ќе се спушти цената, се надевам. :D Ако не, удобно ми е тука во лоби, ќе прочитам нешто додека чекам. :)

Сакам вечер да украсам низ дома, барем сијалиците да ги закачам, ги имаме едно 10 разни, сигурно. :D Обожавам новогодишни сијалички, ептен! Оваа година од али експрес ништо такво не нарачавме, сѐ умот ни е во селење, па се трудиме да не трупаме глупости.

И мене јазиците знаат да ми се помешаат. Секојдневно периодов зборувам четири јазика, од кои три чисто, а четвртиот го учам. Не ретко се случува да место да оговорам потврдно или негативно на англиски, да го кажам тоа на друг јазик, такви некои ситници кои на другите околу мене им се интересни, а мене некогаш од такт ме вадат. Порано шпански разбирав многу добро, можев и да зборувам, ама сега со германскиот скроз почнав да заборавам шпански. Ако земам да го учам, ќе се уходам брзо, ама не ми е приоритет тој јазик моментално, па не се замарам многу околу тоа.

Нареден јазик кој би сакала да го научам е францускиот. Ама откако ќе го усовршам германскиот, затоа што каша попара ќе ми биде главата од нови зборови и граматички правила.

Турски научив малку, пред да ги направат сите серии синхронизирани. Лесно ми се виде, ама исто така не ми беше/е приоритет, така да..

Точно така. Кај мене никој не е исклучен од ова правило, ама баш никој. И да ви кажам, супер ми е вака. Штом гледам дека некој не ме почитува и јас така се однесувам со нив и решен проблем. ]:)

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.202
    Допаѓања:
    259.828
    Јас на курс за лекцијава треба да се пријавам. Секогаш имам разбирање за другите па макар и на моја штета. Памет не ми иде.

Време за кафе ама и за да ја земам ѕверка. Има предност она, ќе пијам кафе подоцна.

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    68.450
    Ај кај мене на часови. Првите 5 добивате 70% попуст. :rofl:

На Skorpija25, kuc, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    пријави ме и мене, Божо.

Јас сакам францускиот да го доучам. Ем ми е пренајубав, ем си викам ќе ми се најде, кујзнае. Коа учев шпански и француски паралелно, смрт беше. Ај шо ми се мешаа туку, а требаше да бекнам на англиски бев ко поима да немам од англиски.
    Божем ќе си купував овошје. Се исповртев и ништо. На студ ме потсеќа.

На Skorpija25, kuc, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.149
    Чок ѓуз`л
    Бен сени (?) чок севијорум
    к`зм
    иви гечелар

од една серија турска на ЈуТјуб ова, уште нешто сигурно знам :D

Шпански сите знаеме, мене ми е смешно колку знам, а како знам - не знам, нит сум гледала нешто многу шпански серии, мислам освен Млади Бунтовници религиозно што ја гледав на 13-14 години, нит бутур. Вистина цел живот слушам шпанска музика, ама сепак. Не знам баш да кажам нешто, ама зетов нели Шпанец ми е, па релативно добро го разбирам.

Една случка, седиме на ручек, и зетов пробува да објасни дека многу сакал праз, а врска нема никој како е праз на англиски. Како и да е, се разбравме дека puerro e на шпански.
    Утредента ги слушам со татко ми како нешто си брборат, еден на македонски, еден на шпански, и сега татко ми му објаснува дека прави макало, овој не разбира, и татко ми му вика - Перо бе, Перо!

Битно го јадеше макалото зетот на крај :D

А баба ѝ најјака, на српски му збори... причај српски да те свет разуме, де :D

@zhap4e јас учев италијански и француски, а подоцна албански :D Журка :)

Па сега ни еден не зборувам од овие три :D

А за почитта... значи ако можев да ги научам докториве дека не можам сега значи не можам сега, напиши сам значи напиши сам, и НИКАКОВ проблем со нив немам, сѐ е културно и разбрано, немам потреба ни дрска да бидам со нив, ни тие со мене, ама со некои сестри, не знам на кој јазик да им се обратам, ниту еден не зборуваат од тие што ги знам :D

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.405
    Допаѓања:
    126.850
    Ќе печам домашни лешници во рерна,има некоја финта,сакам со сол да ги правам.
    Малата ја заспав,и нормални се спружив до неа.

На kuc, duffi, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.323
    Намокри ги малце,да се залепи солта;)Не премногу само,влажни да бидат.

На kuc, duffi, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    И јас ги разбирам сите, ама не значи дека ги трпам.
    Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me
    Ова ми е девизата мене.
    Еден може да ме заебава колку што јас дозволувам да ме заебава. Не мора па со сите да убаво да си живеам, со некои ќе се игнорираме :P

Добар ден.
    Не кажувам кај сум, ви здосадив.
    Ме изнаврна дожд, а пред да излезам погледнав прогноза. Ако ми е.

Јазици мешам мме, шпанскиот со грчки почнав да мешам, македонско-бугарски говорам кога како, српскохрватски причам а и потпричнувам, изгледа само англиски ќе ми остане да не мешам. Каша попара. :sun:

Имајте убав ден

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Полиглоти мои најубај! :hug:
    Не зборам јас 300 јазици ко вас... Три само. Македонски, Англиски и Српски

За почит... мноооогу ретко има луѓе кои навистина ги почитувам. Зборувам за такви кои во живо ги знам, по било која линија... На прсти се бројат.
    Ок ми се повеќето.. ама вистинска почит, тешко кај мене

Многу високи критериуми имам.... за другите :$
    :D

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.197
    Допаѓања:
    208.198
    Еве сум, се пријавивам во тие пет,70% попуст не е малку,а и ум белким ќе соберам.

На Skorpija25, kuc, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.149
    На баба ми и' е слава, па нека е среќна :) SmartSelect_20181203-170204_Gallery.jpg

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    68.450
    Добар бизнис ќе биде. :D

Онлајн курс: Како да им дадеш до знаење дека ја преминале границата.

Ајде, побрзајте, местата брзо се пополнуваат. :D

Ако зборуваме сериозно за ова, мене најголема мотивација за вака да се однесувам ми е здравјето. Сакам да се оградам од стрес најмногу што можам, бидејќи познато е какви страшни последици остава стресот, така да ова е еден начин да си го зачувам здравјето, а и разумот. :)

Не бев секогаш ваква, ама, живот.. :nod:

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Ви фалев? :wasntme:

За мои години спечалив доволно пари, имам солидна заштеда, вложив и во недвижнини. Не велам дека е малку, ама ја сакам уште толку. Ма не уште толку, сакам секоја година да се дуплира. Ама ке биде. Само небото ни е граница. Неговата амбиција е уште поголема. Имаме таков мајндсет, да, ниту една пара не ни е доволна. Ако се 10, зошто да не ги направиме 20?
    Не сум роб на пари, ама сакам да ги имам и да ги трошам. Што повеќе - тоа подобро. Љубов имам, ама парите ми даваат слобода. Бајки дека љубовта е битна па макар и у една соба не се за мене. Ја сакам и јаре и паре.
    На тема љубов и исполнетост. Можеби некои од вас имаат впечаток дека сум материјалист и неисполнета. Ама не. Многу љубов имам. Прво од дома. Чувана, мазена, пазена. Со дечко ми исто. 10 и кусур години, јаки сме. Љубов и од таму имам. И од неговата дома ме сакаат. Другарки се радуваат на мои успеси, ме тешат кога сум доле. На прсти се бројат, ама вистински се.
    Не сум буржоазија, ама секогаш сум имала повеќе или помалку пари, не сум почувстувала некоја сериозна криза, па се трудам да не дојде до тоа.

На тема спиење сите на една спална имам став дека тоа не е спиење за да одмориш, туку спиење на штрек. Здравје до тогаш, ама децата би ги учела сами да спијат. Првенствено заради безбедност. Имам цврст сон. Дечко ми ме обвинува дека му го крадам кебето додека спијам ама јас не се сеќавам дека правам такви работи. Кога би имала и дете со мене во кревет ке спијам цело време со мислата дека можам да го смачкам... По одредена возраст би ги учела децата да спијат секое во своја соба.
    Јас не сум гушкало, пред спиење се бацуваме и после секој на своја страна. Ама кога веќе си во брак, сметам дека треба да делиш кревет со сопругот. Спиење во дневна, исто така ми е малтретирање, се знае дека брачен кревет е удобен кревет за да одмориш тело и душа од цел ден трчање натака- навака. Не е само интимноста, колку што е и квалитетен сон и одмор на телото. Тискање по гарнитура ми е нон сенс. Е сеа, ако он или она хрчи, зошто партнерот да се малтретира и да губи сон?

Имаше уште некоја интересна тема на која имам став, ама да не должам. :D

Koj e за кафе?

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    @Rebecca_R, сакаш да кажеш дека спаѓаш у тие 38.000 луѓе, кои ќе плаќаат даноци ко фирма? Честитки.:D
    @SV1911, мене не ми е проблем да им кажам и да ги откачам. Лесно ми е тоа. Проблем ми е што, и кога се такви... гадинки отровни, ја па ги разбирам оти се они гадинки отровни и ги мислам (на душа ги носам), макар шо сум ги откачила од себе. Е, тоа нејќам.

На ♡BuBaLe♡, kuc, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.