Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.741
    Допаѓања:
    323.003
    Бев на слава.
    Ко јадев...ко јадев.
    Се испомешав.Посна руска па опнав колачиња |(..па грав.
    На крај риба|(.
    Сеа ми се лоши:D.
    Лани ми се налутија зошто јадена сум дошла срам да ми било џабе се спремало...
    Сеа гладна дојдов, дајте да јадам:D па незнаев од каде да почнам.

На Skorpija25, WildMk, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.236
    Допаѓања:
    89.131
    Тенка е граница меѓу материјалиста и алчен човек.
    Многу тенка.
    Секој сака да има пари,но не секој ке сака максимум што може , а да страда или да фалат други работи битни во мозаикот на животот.
    Имам пријатели кои ниедни пари не им беа доволни,наместо 1 куќа треба 4 ,наместо еден стан, 3 ,или што би рекла Ребека -sky is the limit но во таа трчанка за пари,децата пораснаа сами,со баба и дедо,без одење на одмор,зимување или летување,бидејки тоа е губење време,ке се испуштат пари да се прават,тоа е семејство кое го нема всушност,го има само на хартија,нема заеднички ручек,излет,одмор,заедничко гледање тв,пишување домашни или карање поради лош тест,има само трчање по пари...
    Односно, тоа е робување на парите.Алчност за повеке и повеке.
    Дали вредат тие златници?

На Skorpija25, WildMk, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.150
    Јас сум, зависи од дефиниција, материјалист.

Мислам, реално, со дм не живееме заедно затоа што немаме пари (доволно). Возам ок кола, ама и те како би возела една нова Витара. Не се стремам кон ново Ламборџини, ама Витара нова би сакала.

Сакам да кажам, не верувам дека е љубовта доволна. Сум го сакала и кога сме немале, ама никогаш не сме рекле - ок, до тука можеме.
    Дм е многу амбициозен (овој збор е многу важен) многу повеќе и од мене. Неговите амбиции се многу повеќе од нова Витара.

Јас го поддржувам максимално, си го следи сонот, да го работи тоа што сака да го работи, да го исполнува, а притоа да има финансиски бенефит, мислам дека малку се луѓето што успеале во двете. Дали се "жртвувам" заради неговата работа, во превод материјална корист?

Да.
    Ама не жалам.
    Не ми треба дома до мене очаен и несреќен и неисполнет.

Љубовта може да е доволна само додека друг плаќа сметки и си тинејџер, па се шлапаш на локална клупа.
    На возрасни луѓе, не верувам дека само љубов им треба.
    Ако ми исклучат струја дома... налет љубов. Последно на љубов ќе мислам.

На Skorpija25, Anna-Karenin, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.741
    Допаѓања:
    323.003
    Кој несака пари?!
    Треба будала да си да речеш НЕ.
    Ама граница да се има.

На Skorpija25, WildMk, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.267
    Допаѓања:
    140.833
    Јас сакам пари до степен да си покријам трошоци за месецот, да имам живеалиште и да имам заштеда за не дај боже, пред се мислам на лекување.

Мене парите не ми даваат стабилност. Учењето ми дава. Не мора да е нешто за диплома, учење нешто ново, нешто што може еден ден да помогне, ако треба да се бара нова работа.

Не сакам 2 јакни. Сакам една, да ми одговара на што повеќе гардероба и да ме стопли. Нова сакам да купам кога старата ќе ми се излити. Далеку од тоа дека живеам аскетски живот, ама жал ми е што конзумеризмот е толку навлезен во општеството и се трудам колку што можам да не бидам дел од тоа. Не сакам да посакувам ништо материјално.
    Имам пороци де, ташни на пример (facepalm)

На mareane, SV1911, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.150
    Малку се тие "без граница". 1% од население, "од око" :D

За мене доволно пари се да не размислувам во маркет, или во некој нормален бутик, не висока мода, туку што знам, ајде нека е Ваикики, да влезам и што ми фати око да си купам. Реално пола бутик да го купам нема да потрошам повеќе од 250 евра. Би сакала да ги имам.
    Да купам чизми и капут во ист месец.
    Да одам 2 пати неделно на фризер, дома да не мијам и средувам коса.
    Да можам редовно филери да ставам :D Шала на страна, безбедни се ама скапи :D

Да отворам Бјути Беј и да потрошам 200 евра.

Да одам на одмор асален 2 пати, не во хотел, ама во ресторани 100% да се хранам. На зимовање во убав хотел.

Да купувам постојано најнова техника. Козметика и техника ми се слаба точка.

Знам дека сакам површни работи, ама платени сметки на пример, се основна работа и со најмалку приходи па прво тоа се плаќа.

Ама сакам лагоден живот.
    Не луксузен. Ама лагоден.

На Skorpija25, SV1911, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    150.967

Се сеќавате на ова :D
    Смешно ама типичен пример колку можат парите да го збрлават човекот.

Последна измена: 3 декември 2018
    На Skorpija25, WildMk, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.150
    Инаку ми иде роденден.
    Ако сакате, вишлист ќе ви пуштам :D
    SmartSelect_20181203-205504_Chrome.jpg SmartSelect_20181203-205519_Chrome.jpg SmartSelect_20181203-205558_Chrome.jpg SmartSelect_20181203-210019_Chrome.jpg SmartSelect_20181203-210105_Chrome.jpg

На SV1911, WildMk, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    150.967
    Јас можам повеќе од година шминка да не купам, добро еве пудра повеќе пати дека ми се троши ама друго ми трае еее, иако се шминкам секој ден за на работа ама основна шминка. Се гледа дека ти е пасија, пушти домашна адреса у иМбокс :D
    Секојдневно сум опкружена со луѓе што не знаат доста за пари и газат преку лешеви за да дојдат до повеќе, огадени ми се најискрено. Комотен живот да ама и раат на душа (колку овие другиве имаат душа е дискутабилно).
    Цело попладне пред тв со цртани го поминавме, имам грижа на совест ама денес не ме бива за ништо. А и децава се нњшто флегматични, до денот ќе е :bug:

На SV1911, WildMk, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Но тоа не е сè! Ако се јавите во следните 10 минути добивате неверојатен попуст од плус 15%. Местата се ограничени! Побрзајте!

Ме бива за на Топ Шоп реклами. Имате врски таму? :D

Исполни ми ја трансакцискава мене тогаш. :D

Добро, сВе од странава ќе ти купам. Што е таа пара за мене? 8)
    Кога ти е водолијо? ^_^

Сум прилегнал саат време. Ми требаше. Најаден, напиен и сега не знам што ќе се прави.

За деца и спиење со родители. Читам еве дека децава на @WORRIED.BT спијат одвоено од нив и плус на друг спрат. Внука ми е иста возраст со него, ама уште спие во спална со мајка и. Сами двете, а зет ми во детска. Стопати и викам на внука ми да спие во детска, она ми вика не, со мама си спијам. И сега мисли дека местото и е во спална. :nod:

За пари. Кој не допрел дно не знае како е. Парите и те како се важни во животот. Пред некој ден кажав, возрасна и изградена личност не може да мисли само на љубов и дека само таа е важна. Љубовта не се мачка на леб. И сум материјалист до одредена граница.

Од чоколадо се мислам на пуканки да се префрлам. :drunk:

На Skorpija25, SV1911, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.761
    Допаѓања:
    140.453
    Јас за такви зборев, има пари ама се такви материјалисти едниот де. Жена му оди шета со друштво, на Бадник они шетат некаде посебно. Готвена храна-што е тоа. Доаѓа празник, сите сакаат да си идат дома со фамилијата, он седи со вработените. Да не кажам ги држи на сила друштво да му прават оти дома немаат навика да се соберат фамилијарно.
    Јас премногу лично ги доживувам празниците, за мене Бадник, Божиќ, Велигден асоцираат на домашна атмосфера, сите на куп, фамилија со домашно приготвен ручек. А не јас со другарките (ок, они шетат низ Барселона:D
    ) , а мм да дреме во кафана сам.

А и ретки се газдите што не "трчаат" во тоа тркало, тркало по пари, па трчаат без да помислуваат на излез. Додека се свестат, отишол возот.

@SV1911 не знам така тактички да им вратам на таквите што ме замараат:)Јас така треба прво неколку дена да смислам што да им кажам кога ќе ме изнервираат, оти во моментот не знам да се снајдам:$

До толку не се шминкам дома, што прееска на мм му покажував дека на сенките за очи, рокот на употреба им бил до 2015:D:xАма не сум ги користела, може ќе сум шетала со модри очи:D

На Skorpija25, SV1911, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.014
    @Mr. Right пушти ми у инбокс.ке ти пуштам нешто:D 8)

На Annath, Milobebence, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :inlove:

Еве сега ќе ти ја пишам. Ако сака и некој друг нека ми пише во иМбокс. :D

На Annath, Milobebence, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.197
    Допаѓања:
    208.200
    @CameliaMiller честито слава на твојата баба,за многу години да ви е:f:..Кога се зборува за пари ,парите ги сметам за потреба со која полесно се живее,јасно е дека сметки чекаат и се друго,сакам пари за еден нормален живот без големи луксузи.Точно е дека чекор дели од материјалист до алчен човек.Џабе пари некогаш,налет нека фатат кога ќе ти кренат сите раменици дека не бива ни со пари,живот со пари не се купува па колку и да имам,тогаш ситуацијата е да запалам се,па усвет да фатам.Парата знае и да го извади нај лошото од човек,со многу пари,доаѓа и многу моќ,е тогаш повеќето луѓе се претвораат во зверови и газат се пред себе,искусено врз сопствената ми кожичка.Јасно ми е дека љубовта сметки не плаќа,јадење дома не носи,се е во ред се сложувам со се,како секој еден човек сакам работи кои не можам да си ги дозволам,но треба малку рачна кревање,оти парата е се и парата е ништо,не за џабе е речено дека парата е Јуда.

На Skorpija25, SV1911, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Здраво женски.

Ќе ми простите што не ве лајкувам,ама се логирам откако се ќе исчистам.
    А да се навраќсм наназад и да стискам лајкови,ќе ме заборавам што сум сакала да кажам.
    Деновиве ми се турбо,не сум седнала да речам сега ќе одмарам.

И јас сум полиглота(hollest)Германски и англиски одличен 5,италијански добар 3,а шпански доволен 2.Германски ќе го заборавам да не им покажувам на децава по нешто.
    Ептен ми лежат јазици,значи ли тоа дека сум алапача:D?

Пари.
    Бели пари за црни денови.Така викаат,а и така е.
    Што можеш денес без пари?
    Не сум алчна,но сакам удобен живот.Сакам да си пружам и себе си и на моите деца секакви удобства,да ги школувам,да им обезбедам да шетаат,да отворат видици,да им пружам можност да се надоградуваат.Се тоа чини.Секако дека е прво здравјето,среќата и семејната хармонија,па после се друго.Ама ај биди среќен ако немаш пари за лекови кога ќе настинеш и смеј се ако немаш на детето да му купиш нови патики,да го пратиш на екскурзија или да му дадеш пари за излегување.
    Се е низ призма на пари денес,мислам дека џабе е да збориме колку парите се (не)важни.

Ај доста верглам,маж вика дека бил гладен,да сум му смислела нешто за вечера:^)
    Смислив.Ќе му кажам да јаде што му се јаде.

На Skorpija25, SV1911, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :drunk:

20181203_215722.jpg

На Skorpija25, SV1911, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.150
    13ти февруари.
    Не мора се' и со едно ќе се подмочам :D

На Annath, Milobebence, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    На Annath, Milobebence, doubleg и 5 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.150
    Да имам пари, има со Армани пудра и Наташа Денона сенка да шетам, Герлан бронзер и Том Форд сјајче... во мојата нова Витара :D

Дм ме зеза дека во Сефора уште еден пар очи ми никнуваат и лиги по земја ми течат :D

На SV1911, Annath, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    150.967
    Абе нормална количина е ова за еден, бар за мене :)

На SV1911, Annath, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.