Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Значи ја сум прв за частовка. :wasntme:

Да. :wasntme:

На Annath, Milobebence, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    150.967
    Армани и Том Форд сум ги запознала ама овие другиве двајца не ги знам :D
    Сигурно никој нема да каже дека е среќен без никакви приходи, со долгови еден тон и немање пари за леб и основни потреби. Ама зборубаме за алчност без усул, да не знаеш веќе од бес што да правиш од пари, искрено не фала.

На Annath, Sexybaby86, Milobebence и 8 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.150
    Па веројатно нема да купам златно Ламборџини
    SmartSelect_20181203-222259_Google.jpg

ама... ќе бидам оваа :D само место облека во кесине, козметика ќе мкнам :D
    SmartSelect_20181203-222438_Google.jpg

На Annath, Sexybaby86, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    150.967
    Си си ја утнала професијата, претпоставувам дека знаеш убаво да шминкаш, да си отвориш салон за шминкање. Убаво е да се има пасија за нешто, ми фали ваков момент во животот :doh:

На Annath, Milobebence, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.323
    Јеее Скопје е на 5то место по загаденост во светот:party:(facepalm)

Јас многу сакам пари,ама неќам да ги трошам .Си ги чувам ваму-таму.Ама и можам овде,во Ск 17.300 земав,бев среќна ако преживеам,не па да тргнам.Се сметам за многу разумен купувач,не сум жена што губи глава на нешто wow.Освен ташна и рачен часовник,пасија ми се(fingers)

Јазици сакам многу да учам и слушам.Германски и англиски ми се за разбирачка на дневна база,а имам колешки од Колумбија и Аргентина,со нив зборам шпански.
    Во петокот не ми текнуваше како се вика “бледа” на германски,и и викам “Каролин,естас муи палида”
    Се скина од смеа девојчево:rofl:

Многу сакам да научам руски,за да ги прочитам класиците во оригинал,животна желба ми е.
    @SV1911 руски имаш ли во летен семестар8-|

На Skorpija25, SV1911, KristaWolf и 17 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.150
    @M&M да те запознаам со Нате :$
    SmartSelect_20181203-222848_Chrome.jpg SmartSelect_20181203-222903_Chrome.jpg SmartSelect_20181203-222913_Chrome.jpg
    Не сум баш талентирана за уметности, ама љубов е во прашање :);

На senjorita-v, Annath, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.267
    Допаѓања:
    140.834
    Што ви требаа муабетиве... додека ги гледам австриските очајни домаќинки каде секој со секого е строго од интерес, размислувам за еднаквост, конзумеризам, глобализација и отворен пазар на труд.

Ја барам
    B09CEC2A-F0B5-4F50-8D12-174B93446D6D.jpeg

На SV1911, WildMk, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    150.967
    На Annath, Sexybaby86, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Читав статија дека Бијонсе и маШ и годишно имале заработка од милијарда долари. Се прашувам што им прават на тие пари? :worried:

Од јазици само англиски, а ги сакам шпанскиот и италијанскиот. Шпанскиот полесен ми се гледа од другиов.

Јас имам желба Кензо тренерки да купам. :$

На SV1911, senjorita-v, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    На WildMk, Annath, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Си апнав сега 3 мандарини за да утепам совест и покријам 2 кеси грицки и чоколадно стоби флипс.
    Со последни сили да пишам па да си легнам.

Со маж спиеме сите заедно
    Никогаш немало причина детето да ме спречи да спиеме сите заедно. Он спиеше у креветче ама сега спие со нас оти јас така сакам.
    И така ми е најубаво.
    И сум на ставот да маж и жена спијат заедно ама можам да разберам луѓе што не сакат и не им прија.

Пари..
    Се сложувам на еден начин со сите..ама дека се неопходни и те како се.
    Годниве како се споивме со маж почнав масовно да пазарам од се по нешто претходно не сум имала толку голем мерак..
    Уживам да одам на шопинг.

И јас како рајт од секогаш се прашувам славните како успеваат парите да си ги трошат и дали пазарат и колку пазарат
    Мистерија ми е.

Слабост ми се ташни, исто и накит ама ми пројде некако
    Часовник сакам ама не можам да носам
    Злато сакав многу ама ми пројде меракот па извадив скоро се од мене
    Посакувам пандора алка
    Кај да е за роденден ќе стаса мислам

Слабост ми е и детево и за него да испазарам и што треба и што не треба

А маж ми е тип што ретко пазари има малку гардероба а секогаш е дотеран и со вкус, бира со вкус и далеку поскапо кога купува..

Почнавме бурно да се бориме и реагираме на една дамнешна желба..
    Еден е господ..
    Здравје..

За пола час сум средила дневна измила се и исчистила купатило
    На крај и алишта послав.
    Преска 3 јадења правев :sweat:

Ги сакам деновиве кога имам енергија кога немам нек си ебам мајката.
    Лек ноќ друшки

На Skorpija25, SV1911, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Плаќаат многу за даноци, не се сите за нив.
    Плус екипа за настап стотина души, обезбедување 24/7 плус дадилки, куќи, хотели, одржување на се, тоа чини пари.

Не дека се за жалење, ама не се сите пари од приходи за нив.
    Пример Опра. Сега ја гледам право фарма за зеленчук. Живот бре.

Јас прегладнета, чекам време да помине па да каснам нешто.
    Кутрата јас, ќе заслабнам...

А како ги трошат ќе би пишам во воз.
    Наскоро...

Последна измена: 3 декември 2018
    На SV1911, WildMk, Bubce38 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.150
    Убаво е да имаш миЉарди.
    Не е убаво што ќе бидеш познат :)

На senjorita-v, vitamina, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.197
    Допаѓања:
    208.201
    Понекогаш имам желба голема за трошење,среќа па брзо ми минува,иначе и миЉардите на Бијонсе малце ќе ми се видат :D,се шалам,немам толкави побарувања,инече тешко мојов ќе беше.

На Skorpija25, Annath, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    136.001
    За основни трошоци покривање секој може да заработи, се останато се желби и амбиции.

Вака коа ве читам со јазиците ми иде да се упишам на некој курС по немачки. Да пробам прво друштво да си најдам, другарче за у клупа, можда појака ќе ми биде мотивацијата :lol:

Коа би имала мнооооогу пари не знам на што конкретно би ги трошела. Немам некоја посебна пасија. Можда би купувала недвижнини ... стан на атрактивна локација, опремен со смарт технологија ми звучи примамливо, ташна од 100 000е - не.

На Skorpija25, SV1911, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Апсолутно. Не сум родена со плава крв па да морам да се облекувам во кроени комплетчиња и да се смешкам по хуманитарни настани. Родена сум во државава и ако сакам да имам, а сакам да имам, морам да работам.

Башка мене ми е битно да имам мои пари. Ја да работам, да печалам, да допринесувам. Додека сум способна така ке биде.

Абе и да не се лажеме, си сакам пари. :l:

Нема таква гарнитура која има 6 слоја мемори пена и која е 200 на 220 сантими. :D
    Ја со моите 180 кога дремнувам во дневна се будам преморена и укочена.

Е така. Не може едното да е важно, другото да не е толку. И да има пари а да нема љубов, пак не сме направиле ништо.

На SV1911, senjorita-v, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Бре што теми сте свртеле едвај ве дочитав, не едно туку пет кафиња испив додека се дочитав, немој па нешто да не пропуштам.:sweat::rofl:

@EuHenIa Среќен роденден на принцезата:hug:
    :party:
    @Viktorijaaa5 честито нов дом:dance:
    :dance:
    @JuLleE Среќен роденден на синко:hug:
    :party::^:
    ( мислам дека не сум честитала ако сум, стара жена а и од два патти нема штета:lol:)

Елај си при мене, ima adopt you:wasntme:, шминки имам колку сакаш, пудри Армани, шминки ISL, Armani, Lancôme, парфеми и млека за тела незнае им се број а само млекото за тело трошам, другото еднаш, двапати во годината и пак купувам.:wasntme:

Околу враќање на луѓе што си даваат за право да ми се мешаат во животот им го покажувам местото без око да ми трепне, кој е добар со мене јас уште подобра, кој е лош, го бришам од списокот на живите. Не можам да си замислам да седам и да си мислам лелеее требаше вака кажам, требаше онака, штом ме навредил некој нема место да се размислувам да му ги штитам чувстуваат, напаѓам како питбул и завршувам со муабет со таа личност.
    Преќутувам само околу семејството на снаа ми, преќутував додека не претераа и они, дај му на човек прст овие раката од раменици уште што не ми ја извадија и се дрзна да си играт мајтап со на мајка ми стварите и тука веќе немам пардон, ни снаа дали ќе се налути, се по список испцув, се што сум преќутила им го лупнав во очи и готово не сакам веќе никој од нив да видам, снашка се нечкаше некое време, виде нема шанси да попуштам, патем во право бев така што изреагирав и пак сме си фамилија како и пред тоа.:)

Моиве деца спијат во посебни соби пд кога се родени, само мадам спиеше со нас во спална некој месец дека мала разлика со Конта па да не се будат еден со друг.
    #немајканавекот:rofl:
    Со мм не спиеме заедно само кога сум на работа, ќебе не крадам, тој спие врз мене:sweat: да не му избегам де:lol:а како фурна е топол па на сабајле се одлепување еден од друг.:lol:
    Спијам како топ па и да рчи не ми пречи, само околу децата без проблем станувам инаку топ не ме буди, уште главата на перница не сум ја ставила веќе сум заспана, мм вчера со правосмукалка чистеше додека спиев јас ама дете да шушне во сон ќе станам.
    Деца со нас спијат кога сакаме ние, со три деца во спална нема спиење ама им правиме од време на време ќеиф, тоа клоци, лакти, нозе во уста, од се по нешто има, мадамицата во текот на ноќта толку се извртува што ни спие врз главите, секој вечер тоа, не благодарам.
    Не мислам дека сум себична или па дека им фали љубов, се гушкаме доволно преку ден за да навечер секој од нас си спие како човек во сопствен кревет.:)

За материјалиста не знам дали сум, никогаш не сум била во ситуација да немам па да знам како е, отсекогаш сум имала и повеќе него што ми треба ама еве јас се што имам би дала да е мајка ми до мене ама нема, животот е кучка.

Од кога почнав да работам сум трошела една до две неделни плати, две ми останувале, куќата ја отплатив за помалку од десет години, кираџиите рата, јас рата, ја купив $200.000 и нешто, сега вреди $ 650.000, мм исто има негова куќа, заедничка сега отплаќаме, кираџиите рата, ние две и таа за ич време ќе се отплати, вредноста и на таа куќа скокна така да каматата што ја плаќаме на банката се изедначува со покачувањето на вредноста на куќата.

Солидна сума имаме на страна, сметки за децата полниме за да имаат добар старт во животот, дали за образование, дали за покрив над глава, дали за шетање околу светот, нивни си се кога ќе бидат полнолетни што имаат желба за тоа нека ги искористат.

Не знам како е да влезеш во продавница и да се пребројуваш, што сум наумила да купам си купувам без да ни страда буџетот, платата ми е подобро него одлична и за овие услови на мм па уште повеќе и не сме страдни за ништо.

Колите ги отплаќаме на кредит зошто на германските фирми каматите им се 1.2% па не се исплати да си ги затвориш парите наеднаш за таква камата, другото се во кеш се плаќа, кредитни картички имам ама не ги користам освен нешто ако е на 12 месеци без камата па да купам нешто што уставри и не ми треба ама ај да се трошат пари.:wasntme:

Преку лешеви не сум газела, се што имаме ни е заработено со труд, се трудиме што е можно повеќе време да поминуваме со децата, тие ни се приоритет а не парите, за празници ептен кога не може да се избегне работиме ама таква ни е професијата, не може за секој празник да си дома со семејството, парите не ни се клучна улога во животот.

Ејјјј се распишав, цел реферат, додека пишував оставив трилече да се лади, мм и мадам со лажички и писнаа и две парчиња само за дечките оставиле, на мама не и се јаде си има кафе и цигари она, на мадам оваа логика.:hai::lol:

На Dust, Skorpija25, Mr. Right и 36 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    84.284
    Добро утро радни народе!!!
    Време за станување и нов ден е пред нас ма да некој и на работа се сигурно.
    За пари сте збореле нема некој таков што не му требаат,само да нема лакомење е сега е факт што кај нас повеќе онаа средна класа ја нема исчезна.Сега се само богати кои имаат и незнаат што да прават и сиромашни кои немаат леб да јадат,но вториве за жал се се позастапени.
    @CameliaMiller за многу години славата на баба ти честитки до сите што денес имаат слава....
    Време за кафенце и кора со јаболка измислена за зимниов период...
    078581CD-12F6-4CE1-88E8-0FFEE3DA3D1F.jpeg

На Skorpija25, Peco, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    што уствари требаше да направам за да се преселам кај Озите у Аустрелија?:bug: Уф бе уф.:doh:

Гутен морген зусиња. :) Нос ко чешма од сабајлево, кивавица на рипит... кафе да се сркне, нешто да се мрцне оти, дупка имам у стомаков. Вчера цел ден на киви,кафе и вода.:doh:
    Времево ми лета. Пребрзо минува. Ич не ме радува чувствово...коа се стемни,коа дојде декември,коа помина??? Се така ми е.
    Туку, ако не ве опфаќаат новостите со 18% данок, онда не сте меѓу богаташите у земјава,. Т.е. не заработувате толико пуно колку што звучи. :)))))) Me too.
    Сите сакаме али, не увек трудот=богатство. Не еетруд у прашање туку smarts. Некои работни позиции и сектори се rat race. Трчаш со сета сила у место и нигде не стигнуваш -не излегуваш од тркалцето. :) Претерано глупо, особено па што некој Треба и тие работи да ги работи. Ко никогаш до сега, луѓето работат ко стока, со саати, викенди, празници....им се мери времето и у клозет што го минуваат, залчето шо го џвакаат на пауза и се се' посиромашни, се' погладни, голи, болни, утепани...и со се' поголеми долгови и апсолутно нула пари да се заштедат или инвестираат. :) и ова не се дешава само кај нас. Форца ...и јас се ежам коа ги слушам, М&М.

Амбициозна богами сум али, не ради брдото пари за ташни, кондури...туку , ради предизвикот да направам. Парите што си ги посакувам/е се...колку комотен да си, во смисла.. ни фрижидер да ти зјае празен оти подобро сметки да платиш, ни крпен пешки до работа да шеташ оти, да заштедиш денар од парите за автобус за да си купиш ...мевце еднаш у месецот и зготвиш асален ручек или за некоја книга за детето, екскурзија или што ти знам. Толку треба сите кои работат да имаат и точка.
    Сеа малку од хепи темите....ќе одам да гледам елки. Моите се сакаат да ја џитнат старата, и се со неа се слави. Стара е колку јас, спомен им е па тешко им е да се откачат од неа, а на ништо не личи. Гледав и салати и мезиња за нова година....чаршавчиња, салфетки, дрангулии... Ме веселат тие ствари.

На Dust, kuc, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    Добро утро
    ко удрена со мокра чорапа сум
    дете од 4 и пол се разбуди и се нешто плачеше без везе. додуше знам што му беше. неќеше да станам... ама не мораше у 4 и пол да почне.:drunk:
    му се налутив а тој уште повеќе уклучи сирената. Си велам шо се занесуваш гушни си го.. па ајде од 6 и пол некако спиеше .. и сеа пак грижа на совест имам. ич не сакам кога е тажен. И знам ќе ме бара. И знам дека претерувам. Ама стварно треба до 3 год мајка да си седи со дете..
    вие арни?

На Dust, Peco, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.