Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.797
    Допаѓања:
    151.002
    За колку време стига? Сакам едниниграчки да нарачам, претпоставувам дека имаат шипинг за мк штом кога ќе селектирам купи ми ја дава македонија како опција. Сум нарачувала амазон алиекспрес ама од ебај не досега

На Annath, kuc, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Смрди на кисело насабајле кога одам на работа. Си мислам на сулфур, ама не сум сигурна. И греењето и колите и тоа што Скопје стана роб на згради, нема од каде да дувне ветре... Не е шега воздухов воопшто, во соба кај што се пуши не е здраво да седиш, не па постојано ова да го дишеш...
    Ние имаме кожна гарнитура веќе 10тина години. Црна кожа е, нит се аби, нити старее, уште е исто убава. Ја пребришуваме само со влажна крпа, а и прекривки имаме ама само на седењето. Кожата е многу полесна за одржување, не прима прљавштини, не држи прашина, ако ти се истури нешто полесно можеш да го собереш од штофот...

За Дрисла има многу шпекулации и искрено мислам дека барем половина од нив се вистинити.
    А овие контејнериве низ Скопје, отворени, па ѓубрето се прелива надвор, па го влечат животинки, па... Абе далеку ни е светот.
    Иначе, добра вечер :) Не ве дружев деновиве оти...епа проблеми си одат и доаѓаат. Ќе ви кажам и дека уште ја мразам зимата онака страсно, да можев веднаш ќе се преселев у Нов Зеланд :drunk:

@M&M од која земја е испраќачот?

На Annath, referentka, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.237
    Допаѓања:
    89.133
    Зависи од сејлерот,едни ми стигнаа за една недела, други за месец .Немаат сите шипинг.Ама не се нешто побрзи од алиекспрес,тука се некаде.

На Annath, kravce, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.713
    Допаѓања:
    253.549
    Абе на крај и ти ќе излезеш дека си ми комшивка од влез:D.

На PUPICA, Annath, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    У кој влез си:D

На PUPICA, Annath, doubleg и 5 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.797
    Допаѓања:
    151.002
    Фала порачав па ќе видам како ќе стигне, пишува дека деливери периодот варира па здравје, ако имам среќа ќе стаса пред нг ако не ќе и кажам дека се изгубил дедо мраз и малку касни :D
    Како не ми текна порано :doh:

На PUPICA, Annath, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    У оној бе од кај шо се излага. :drunk:

#самојаснемамкомшии

На Annath, M&M, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.284
    Допаѓања:
    136.988
    Screen-Shot-2015-09-08-at-10.png

По 2 недели без коли. У после до греењето било. Кај нас у село сите сме на ќумбе, нема парно и не е загадено толку, ама затоа центар е цел со парно и најзагаден. Факт е дека е до колите ама ако не се возиме со коли нема плаќање нафта и нема акциза.

https://www.google.com/amp/s/nextshark.com/beijing-pollution/amp/

На kuc, dunika, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.797
    Допаѓања:
    151.002
    Знаеш дека не ми текна да видам додека нарачував (facepalm), сега проверив Бугарија бе пишува :o, изненаѓена сум. Штом е Блгарија може бргу да стаса м?
    Не ве читам друго што муабетите, летеќа сум попладнево, арно ми текна да се активирам во новогодишни подароци ама големиов ми е проблем :doh:

На Annath, kravce, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Битно Ја за снашка одбрав поклон:!: другите небитни(facepalm)

Уште се мислам што, малиот сака магнети што ги гледа на јутуб, а ги нема кај нас, ни па кај соседиве, а големиот нешто од Џордан ако е, ќе го израдува многу:o

На Annath, SV1911, kravce и 13 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Колективно мерење на булевар треба да организираме:)))) не може тука да живееш Јуле, и да не шеташ по булевар. :)))
    Ох, како ми се припи сок од бозел. :smirk: Желудников ми врти ми вие. Делкај, делкај компирче...:doh:

На PUPICA, Sexybaby86, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.127
    Допаѓања:
    269.167
    Во дирекција на Фемина, ќе си го подигнам :D

Бојава :inlove: SmartSelect_20181204-213147_Chrome.jpg

Не знам за ѓубре од странство, ама во употреба гледам дизелаши од 85та... мислам, може да жалиме немаштија, ама па постои јавен превоз. Се случува пред мене да вози некој што облак од ауспух му искача.

А да не зборам дека на технички се поминува со врски :D Мислам... шта речи.

Не знаеш кој е полуд, дали ние што имаме оправдување за секое едно однесување со изговор "се снаоѓа" или властите што мутави се прават.

Многу сакав да го воведат тоа со лепенките, и стварно да се почитуваше, па да видиме дали колите имаат врска или не.

Што дека не може да увезеш кола ако не е барем Еуро4 кога имаме "бугари" што тука си фураат скапаници...

Последна измена од модератор: 6 декември 2018
    На Sexybaby86, Annath, do-re-mi и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.284
    Допаѓања:
    136.988
    Ваква боја ми е гарнитурата :) тросед двосед фотеља и наслон за нозе. Од зинес.
    https://zines.com.mk/index.php/lemon.html

Извезуваат за германија. За тука не многу.

На Annath, referentka, kravce и 7 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Штосна е. И јас обожавам тиркиз.

Кога ќе се вселиш ќе ти идеме на гости :)
    2 дена доста се малото нека игра со плишковци а јас ќе се кријам од нив :D

Тука од скоро ставија забрана за коли до еуро 3.
    Решение за оние кои што биле под еуро 3 мислам дека беа нашле пишуваше ама јас не отворив да видам, ваљда државата им нудела нешто.
    Во норвешка државата им отплаќала пола од сумата за коли ако купиле на струја. Затоа грото возеле тесла.
    Ова маж ми ми кажа.
    Рече тука преска кај падова било многу загадено со магла. Е сега загадено ли е не ли е нее знам. Ноември тука стандарт секоја вечер е маглива сега ја нема.
    Ама не мислам дека е загадено.
    Коли гужва еден бирилај и тука.
    Секоја фамилија има по 2 3 коли за на работа
    И ние порано имавме 2 една за по центар една за на подолги дестинации.
    Да фатам да положам друга не ни бега.
    Потреба е особено човек кога е фамилијарен и оди на работа .

Пак е се расфрлано да одам купот да зберам.
    Маж денес 15 часа. Сега крчи.
    Имаат работа до божиќ премногу.
    После ќе стивне па ќе одмара.

Снег немаме, денес топло беше претопло.
    Мене ми годи и вака оти знам дека летото нема излагање од дома а сега сме распашана банда ни годи времево :)

На Sexybaby86, petunija77, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.346
    Допаѓања:
    104.509
    Леле колку убава боја со здравје да си ја користите.

На Annath, Cka и LejlaD им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.410
    Допаѓања:
    175.018
    Сабајле одам по тротоар и гледам две кучиња врзани на ограда. Двете беа бели, чисти, пуфкасти, се гледа дека се дома чувани. Застанав, ги погалив и си поиграв со нив. Беа весели, мирни и воспитани. После неколку минути дојде една жена, многу убава, плавуша со кратка права коса, носеше бела плетена блуза и фармерки. Многу симпатична, јас се заљубив на прв поглед. :D Ме праша колку треба да ми плати за тоа што сум ги причувал кучињата. Ми беше чудно прашањето, реков дека не треба ништо, дека сум застанал само да ги погалам кучињата, а не за пари. Ми се заблагодари и додека ги прибираше кучињата, јас помислив да ја поканам на кафе. Само што сакав да ја прашам, ме разбуди алармот.
    Какво значење има ова? :D

На mal.ecka, vitamina, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.159
    @Annath
    Загадено станува кога почнува грејната сезона, немаше ден летово , пролеттва да не отворам на мојвоздух апликацијата, не беше загадено воошто, а почна грејната сезона одма почна смрдеа насекаде, навистина сешто се гори. :( Ако сум пропуштила некој ден ама не, никогаш не начекав загадено.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.284
    Допаѓања:
    136.988
    Има магла во зима која задржува издувни гасови. Лето ја нема. Нека не ве бунат колите.

На Milobebence и LejlaD им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.797
    Допаѓања:
    151.002
    Преска бев, не ги загледав машките ама кај девојчињата имаше мн убави прави зимски јакни околу 1800, така да верувам и машките се сигурно таа цена.
    Па ја мислиш богаташка сум, нормално ефтино немам намера царина да плаќам :)
    :D мене во целиов хаос што се случува во државава Фчерашње новости ми се хајлајт, колку се инспирирано во последно време и како експресно брзо ги прават скечевите, цареви се :)
    Ние сме ти виртуелни комшики што се жалиш :). Епа пресели се и ти во Аеродром и тамам ќе сме :)
    И ти аЈродромка :o, не знаех :)
    За колективно шетање по булевар зборевме еднаш :), еве и @Mr. Right го чекаме да се пресели навака па да се прошетаме :D
    За загадувањево да кажам нешто што не е кажано нема, не викам дека и порано не било може загадено, ги памтам и ја маглите во скопје од дете ама не знаеме дали било исто или не, не се мерело да, ама сега кога се мери и се знае колку лошо влијае на здравјето на луѓето и треба да се збори, само за жал на зборење останува. И за ова ќе излезе муабетот па и ние така сме раснеле па што ни фали :shake:
    Мириса на чад од горено дрво и во банско и боровец зиме, ама не мириса на хемија. Башка географската положба и заграденоста од секаде со згради во комбинација со ладен воздух зимно време го доведува загадувањето до ненормално високо ниво, само ветер му е мајката ништо друго не не спасува
    Едит: далеку сум од експерт по ова прашање ама од се што имам чуено и прочитано најмногу ова ми држи вода. Се утепав од барање една статија која била објавено пред неколку години на оваа тема, да ви ја копирам ама не можам да ја најдам, и ептен издржана ми беше, е сега тоа беше за Скопје ама зошто и во други градови е вака :^)

Последна измена: 4 декември 2018
    На Sexybaby86, Annath, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  20. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Ти фали куче!

На Annath, kuc, SV1911 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.