Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.145
    Допаѓања:
    137.181
    Чувај боже некој близок да направи вакво нешто. Страшно е за цела фамилија.Ти ќе го правдаш и криеш ама ако неговата фамилија те ликвидира тебе? Реално сеуште постои крвна одмазда. И не го убиваат убиецот туку некој близок негов.
    Свесни треба да сме дека во вакви ситуации нема компромис. Тоа е, сторено е делото, ќе се сноси казната од извршителот и готово. Ако е свесен убиецот едино што можеме е да дадеме психичка подршка. Ако дивее и понатаму, во смисол ќе излезам ама и друг ќе средам, поарно крени раце од него... па не брат, син, што сака нека биде.
    Никад нема да заборавам една случка, не е убиство ама у контекс на муабетот за прекривање е. Се дешва сообраќајка. Во едната кола пар, во другата еден дечко. Дечкото крив. Кај крив излегува урла се расправа. Доаѓа полиција. Овој ѕвони по татко, чички, сета рода ја повика. Иде татко му, се знаеше со полицајците, можда и самиот беше цајкан, си напраи муабет човекот, и го нашлапа пред сите дечкото. Да смире страсти малце,а не кај крив па и да пцуе, урла и се заканува кој е кој. Им се извини на сите, рече да се направи записник и се што е по процедура, дечкото е вработен и ќе си плати. На парот им понуди да ги однесе до дома или да преспијат кај него.
    Е тој дечко утре нема да игра на карта тате, бате, вујче и нема да дивее низ град.

На tessie, mareane, Esmeralda-MD и 26 други им се допаѓа ова.
  2. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Е ако има вакви повеќе ќе ни ја биде државата.
    Секој си го сака блискиот ама со прикривање само лошо му правиме. Подршка ќе дадам ама не би прикривала, не би можела.

На tessie, mareane, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Бог да чува да те снајде нешто во куќата и фамилијата, таму е тежината.
    Сега можам да кажам се и сешто, ама сепак реалноста и теоријата малку се разликуваат.

Сакам да сум правична, ама често забегувам па моето си го газам и ми е жал.
    Исто толку случаеви и не сум правична, зашто си го заштитувам своето.
    Значи, не да се разбереме погрешно, ама на секого за своето најмногу го боли.Некогаш можеш да преминеш преку пристрасноста, ама некогаш НЕ СМЕЕШ.

Колку сте вие пристрасни према своите?

На mareane, kuc, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    119.219
    @Sesil и јас една случка ќе кажам.
    Пред неколку години јас бев сеуште без возачка дозвола.4 ца мои тетиновци се цајкани а еден началник на полиција.
    И разговараме, му велам ќе си одам сега од твојот град до мојот неположена.иако часови извозив.
    Ми вели:твоја одлука внуко,ама ако недај боже направиш некоја глупост или те сопре полиција да не си кажала дека сум ти тетин.
    Тогаш сватив дека немам подршка иако ме сака,фала му што не ме охрабрил да возам неположена.
    Еднаш ако ме прикрил-јас ќе се јуначев до ден денес да возам неположена8)

На mareane, Esmeralda-MD, WORRIED.BT и 22 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    78.119
    https://www.facebook.com/199098633470668/posts/5133593366687812/

Е вака треба да вработат луѓе и тука. Вака изгледаат тепачките со комшиите кој да се вкрца во воз.
    Хелоу луѓе красни. Јас супер расположение имам благодарение на @vitamina
    Малку тоа со стапот може и подруго да се протолкува, ама ако :rofl:
    Еве сега ќе се напијам ВТОРО КАФЕ, ајде кој е за

Изненадува многу фактот што по начинот на пишување препознаваш кој е. Јас претежно за храна, колку сум дебела и колку сум изморена. И дека врне :rain:
    И дека ми треба стап :rofl:
    И тепачките со комшиите

Трешти Брена кај мене. Аца не го знам јас. Една песна со Цеца само. Наредно дајте пајнерки, да се осетам на свој терен

На Esmeralda-MD, kuc, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    69.197
    Добра вечер, друштво! :coffee:

@mareane прими мое сочувство. :hug:

@Mr. Right не е за фалење тоа. :) Голем си ти, најверојатно :wasntme:, си знаеш сам како и што е ок, ама стави се на местото на тие луѓе кои бараат помош.

@vitamina секоја ти чест, на глас се смеев. :D :hug:Посебно делот за Малерозна беше hilarious.

И јас мечтаам за ова. :D Осеќам дека кога конечно ќе се преселиме од дупкава со мм, вакви патувања ќе станат возможни. (fingers)

Од А до Ш се согласувам.

Треба да се биде човек пред се. Ако не тргнаме од нас, тогаш ќе владее апсолутна анархија.

Јас си ги сакам блиските луѓе, ама доколку дојде до ваква ситуација, ќе се запрашам дали тие мислеле на семејството кога убивале, вршеле насилство или не знам што. Дали тогаш им биле важни моите чувства и последиците кои тоа дејстви ќе ги има врз мене?

За брат, родители, маж, деца во иднина, сѐ би дала, се додека се однесуваат коректно.

Од твојата гледна точка @Cka, велиш спремна си ровови да копаш за да ја исправиш вистината како што кажа, што ако сите така правеа? Кој тука ќе победи, вистината или тој што има повеќе пари?

Правник си, баш ме изненади со ваквиот став. А верувам, не си единствена што мисли и прави така, затоа државава ни ја бива многу.

Денес си купив книги за Б2! :party: Ептен се лични. :rofl:

Од групава нешто збореа да полагаат на почетоток на јануари, не на крајот на месецов за да имаат повеќе време за подготовка, па сега и јас почнав да се мислам.. имам две недели да се одлучам, ќе видам доколку го совладам вокабуларот за овој период, добро, доколку не, ќе си дадам некоја недела плус.

Б2 решив самата да го учам. Мислам дека ќе можам да се справам со тоа, ќе видиме. Да најдам повеќе луѓе за вежбање на зборење, другото можам и сама скроз.

@kravce како оди немачкиот? ^_^

Не ви кажав ситуација од пред некој ден.. патуваме по автопат, кога гледам не претркува еден на мотор, а пред него седи 4-5 годишно дете. Мажов со едната рака вози, а детето со друга! Крвта ми смрзна! :o

И секој пат кога ќе помислам дека поголема идиотштина немам видено, ќе се најде некој да ми го докаже обратното.

Да смислам што за јадење.. и јас се осеќам баш ко што @zhap4e се опиша, надувана риба. :rofl:

Убава вечер! :f:

На mareane, Esmeralda-MD, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Ми дојде инспирација.
    Ќе пишувам пак ветувам.
    Еве ваква тема и треба на форумот за да живнеме и ние и цел форум.
    Вака јас го сваќам форумов да дојдеш да се насмееш.
    Подршка.. се по ред се има настрана нели негативности каде што се неизоставен дел од животот.

И не велите не кој ќе рече нека пукне ама убаво е кога човек ќе се прочита некаде било за смешка било за помисла било за подршка.
    На секого годи.
    На жив човек годи.

Јас сакав сите да ве пишам ама немав време.
    Дете стана маж дојде
    Ќе одиме по молови:party:

На mareane, Esmeralda-MD, WORRIED.BT и 25 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Сакам едно нешто да ве замолам. Намерно во нов пост
    Да ми држете среќа.
    Оти ми ка држевте и дадовте еднаш кога требаше сега сакам пак.
    Ќе ви кажам зошто со време :$:$:$

На mareane, Esmeralda-MD, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    119.219
    За што и да е:hug: :hug: (fingers) (fingers)
    Само да е се во ред.од срце ти посакувам:*

На mareane, Esmeralda-MD, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.617
    Допаѓања:
    107.015
    Од срце ти ја испраќам сета среќа на овој свет (fingers):hug:

На mareane, Esmeralda-MD, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    И јас на вас од дното на :l: знаете што и зошто
    Фала ви :hug:

На Esmeralda-MD, kuc, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    69.197
    Се надевам дека сѐ што си замислила ќе ти се оствари! (fingers) :hug:

На Esmeralda-MD, kuc, Mr. Right и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.414
    Допаѓања:
    90.665
    Имаме една семејна пријателка докторка,живее во иста куќа со брат и ,типот е насилник,секој пат кога ќе ја претепа крвнички жена му,таа го пријавува во полиција и тие доаѓаат кај нив по нејзина пријава.
    Затоа што е човек кој љубовта према брат и ,не и е поголема од совеста и модриците од снаа и.

На tessie, mareane, Esmeralda-MD и 24 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.693
    Допаѓања:
    213.310
    Што и да си замислила,нека биде стварност (fingers)

На mareane, Esmeralda-MD, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.693
    Допаѓања:
    213.310
    Еве ме и мене,арно си седам дома,барем не трошам.Сметки излегов да платам и како малку да ми беше трошење,си купив блуза за 250 ден,црвена (facepalm),а ваму од црното не се делам,и карминче,еми небаре умрена сум,кај бледа па уште и без кармин,дуо некому ќе ми го испукам навечер ако ме начека по улица :D.Денес ме изнасмеавте,баш убаво ми дојде,оти сум заборавила да се смеам:hug:

На mareane, Esmeralda-MD, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.414
    Допаѓања:
    90.665
    Среќно витамина.(fingers)

Лотото се паднало во Битола:D
    битолчани најксметлии во лото играње

На mareane, Esmeralda-MD, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.977
    Татко ми не беше полицаец, но работеше во МВР на такво место каде што имаше многу контакти.
    Како помала ми викаше - што и да направиш јас ќе дојдам оти ќерка си ми и си ми најважна.
    Само ако се однесуваш како моја ќерка, никогаш нема да ми заѕвони телефонот за да дојдам.

Од денот кога почнав навечер да излегувам го слушав ова, и буквално ми беше срам да помислам да се ставам во ситуација да направам глупост и да го побараат од станица.

Лонг стори шорт, прв пат во животов бев во станица да дадам изјава како сведок кога нападнаа мој другар, пред 3 години.

Мислам дека е до воспитување.
    Моите никогаш за ништо врски не ми фаќале и не ме криеле, во средно ќе дојдев дома нервозна, јас сум се скапала од учење и ќе добијам 4ка, а внуката на професорката нема да оди во школо па ќе има 5ка.
    Ќе и' викав на мајка ми - мамо до толку бе вие никој никаде немате, еднаш мене лесно да ми биде?

И мајка ми ми викаше - а зар си ти толку неспособна па врски да ти барам за да научиш? Ако си, ајде. Ама ти размисли си дали треба.

Никогаш ништо со врска не сум добила, на памет не ми паднало глупости да правам.

Дали сум глупава не знам, можеби сум, ама неправда така ме боли, мислам дека физичка болка чувствувам.

Инаку, секако дека сум пристрасна со моето семејство, ама иако лично се познавам со две професорки на сестра ми, не ми паѓа на памет да и' "помагам".

Може да и' помагам да учам со неа, ама не и да и' "поправам" оцени. Колку ќе си научи толку нека си има, да ја правам дебил немам намера.

А во однос на работно место, на моите им закажувам термини. Предност е тоа што знам кога ќе се пуштаат па на време сум закачена на МТ, ама преку ред не ги бутам, си чекаат во ходник со упат како и сите.

На tessie, mareane, Esmeralda-MD и 23 други им се допаѓа ова.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    95.187
    Инвазија Битолааа-шо би рекол Игор.Ова ми остана во сеќавање од Бинго-то,знам во Бт најмногу уплати и добивки имаше.

@vitamina ти ја пуштам цела среќа на светот:l:

Чус до после,сега да јадам и одморам,ми се врти во глава,гладна сум ваљда..

На mareane, Esmeralda-MD, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    @vitamina :*:
    @kravce :hug:

Неповрзано со криминал:
    Кога беше 2-3 години ќерка ми, имавме хрчак.
    Еден ден, во спална нешто правев, кога влегов во дневна, таа го држеше во рака хрчакот и од муцето му течеше крв. Ми кажа дека го тропнала од земја, како топче. Она што почувствував во моментот, беше огромно разочарување. Срцето ми се стегна, иако знаев дека не е свесна оти може да го убие.
    Среќа преживе хрчакот, па и еден долг 'час' по однесување со живи суштества и одржав... И секој пат и покажував по улица, дека греота се животинки. Ако најдеме полжавче на сред пат, го поместуваме во тревник, ако најдеме маче или куче кое е гладно, им купуваме храна.... Сега, не би повредила животно, па што сака нека е.

Така ги разбирам тие работи.... Дека се нешта кои бараат санкција и 'помош' за сторителите. Криење и лажење, нема да им помогне, нема да ги направи подобри луѓе...

На mareane, Esmeralda-MD, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.278
    Допаѓања:
    259.108
    Знаејќи се себе свое дете нема да пријавам, ама ќе го воспитам да не треба некаде да го пријавувам.
    Не знам, може само да зборувам хипотетички, оти сепак кога работите ќе се случат, ништо не е онака како што мислеме.
    Бев многу праведен човек, во средно не ми фаќаа врски, факултет исто. За жал живееме во такво општество што мора да платеш и да фатеш врски ако сакаш да преживееш. Затоа сега си молчам, фаќам врски и јас, оти животот ме научи дека морам.
    Скоро изгубивме човек, се бркаа врски, не се најдоа соодветни. Дали требаше и пари да се даде, не знам.

Сега барам работа, имам добра биографија, образование, искуство, но ни на интервју не ме бараат без врски.
    Живееме во гнило општество, и секој се снаоѓа како што знае. Бев и јас идеалист, борец, и што уште не, за на крај да останам со празни раце.

Денес заглавив на Клиника, гужва, хаос, се касни со извештаи и употи оти немаале маус и кабел за маус. Срамота, амбулантна полна со деца чекаат маус. Каде и да појдеш, гужва, кадар фали. И како капак на се си платив 3000 ден за испитување во ДРЖАВНА БОЛНИЦА. Како подарок за Нова Година. Што ако немав, што е со оние што немаат? Ни дете на лекување неможе да однесат.
    Кога и да влезам на Клиника добивам желба за веднаш да се иселам.

Труло ни е општеството и народот. Затоа до некаде и ја сфаќам @Cka . Работава е најди начин да преживееш, правда нема.

На mareane, kuc, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.