Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.309
    Допаѓања:
    261.192
    Јас порано мислев не ми треба ич шминка бар за преку ден ама на слики гледам дека е подобро со малку корекција. Пудра маскара и кармин. И средена коса. Под средена кај мојава значи да не сум чешлана :)
    Ко ќе си видам слики од средно, со туш, со вамп очи со сВе (facepalm)
    Од роденден дојдов, дома вино ќе пијам.

На WildMk, mareane, vitamina и 23 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.769
    Допаѓања:
    145.274
    Вечер друштво!:hai:

Само да се јавам на рапорт.:D
    Го чекам маж ми од пат. Ми носи јадење, а и апче за глава. Мислам ќе ми прсне, одамна вака ме нема болено.;(
    Отварам аптеката, се од аналгетик испиено. Не сме таблетомани признавам, ама одамна не сум ја обновила домашната аптека.

Бебка требаше да спие кај свекрва ми, ама кога маж ми рече дека ќе се забави, не и го дадов. ]:) Дома сме си двајцата, се дружевме.
    И онака утре цел ден ќе биде со бабите, па нека си биде вечерва дома.

Нокти правам еднаш на 3-4 недели, стално. Не се сеќавам да ми имаат пукато, ставам само гел лак. Ама па не ни работам нешто посебно.:tmi: По нешто низ дома . Неможам и јас без лак, како без прсти сум. Навика, веројатно. Еден период во бременост ги одмарав ,после пак продолжив со ставање гел лак.
    Косата се прави еднаш неделно на фризер, и арна е. Претставителна.:emo::D
    Помош од сите страни имам, па греотка е несредена да шетам.

Да , на почеток беше хаотично кога се спремавме сами двајцата, ама сега си го фативме редот. Кога бебето спие, јас се средувам, лице, коса, се по ред, ранче за него . Кога ќе стане само се облекуваме двајцата и готови сме. Спремни за прошетка.(hollest)

Тропка вратата, доаѓа маж ми.
    Добра ноќ!:f:

На WildMk, eli25, mareane и 25 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.946
    Нокти вештачки несакам мој си лакирам ,а сега сум научена со Eveline 8 vo 1 со него ни лупење ни ништо нема.Шминка користам не многу нежно сакам ,а фенирање на секој втор ден практикувам мајк и расплачишв на косава.
    Во темана сум се смеела како зелена:rofl: многу сте јаки;)
    @mal.ecka Среќен роденден на Илина да ви здрава и жива:^:..@kravce упат дава матичен доктор

На duffi, WildMk, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Во стилот на Пецо, нокти не правам па темата ќе ја прескокнам. :D

@mal.ecka да не заборавам, најсреќен нека и е роденденот на малата. Среќа и здравје да има низ животот. :)

Кажете ми каде да купам убав секојдневен капут? 8)

На duffi, WildMk, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.563
    Допаѓања:
    177.180
    Од сериозни „музики“ оваа ми е највесела. :D

На WildMk, vitamina, EuHenIa и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Дешавка на денот. На зелено пазарче еден дедо падна на земја брзајќи да се качи во автобус.
    Едвај се воздржав да не се насмеам. :D

И не ме напаѓајте сега. Што се влече по улици кога не може да стои и оди и со бастум во рака? Зарем нема никој да му купи тоа што треба? Ама неее, слободно возење имаме, ќе користиме. |(

На Thallia, WildMk, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.879
    Допаѓања:
    142.177
    Здраво,
    @mal.ecka среќен роденден на ќеркичката, голема да расте и да ве радува секогаш:^:. Прекрасно име има.

За пензионери во автобус денес од мака си се смеев во автобус. Застанува 2спратен автобус, гужва внатре. Јас со малата во рака, ај шо не ми дава предност да влезам, туку сака прв да влезе. Почнаа да се качуваат едвај се затвори вратата. Една постара жена ми понуди да стане, викам седете си. Не бе, да станам ми вика и 15 мин. Си ги прибираше ќесите(3 ќеси беа ама малку и глума имаше тука),па пред да се симнам ми вика "па ти реков јас да станам:wasntme: . На наредната постојка уште повеќе пензионери и се буткаат, едвај вратата се затвори, ќе паднеше бабата на врата. Сликата беше ко Малерозна ко стави слика од возови во Јапонија мислам беше. Па на крај почнаа да се оправаат кој каде требало да стои, имало место, дрн дрн:^) И после да се угледаме на старите, абе страшни се. А и културата им е на најниско ниво. Секоја чест на исклучоци.

Ајде добра ноќ

На duffi, WildMk, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    95.149
    Па дедото гарант се вози слободно оти има внуци што спијат до 12 и им плаќа дел од сметките на децата.
    Сурова македонска вистина ама така е.Да не се пензиите,ке поцркаат пола.

Капут во Зара.Ама камел боја барај,или сив,немој црн слабичок си мислам,ке те голтне.

На gjoker4e, duffi, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.218
    Допаѓања:
    258.647
    Не би рекла.
    Јас без минимална шминка од дома не излегувам. Обично ставам коректор, пудра, хајлајтер, контури, туш, маскара и сјај или кармин. Коса секогаш средена.
    Шминкава ми е природна, воопшто не изгледам пренашминкано.
    Е слабост ми се ноктите, ретко ми се цели налакирани:bandit:. Само за венчавка ставив нокти и ги откорнав:D. За нокти пари не ми се дава, ама затоа за косава и по 3000 давав за фарбање:tmi:. Сега најмногу 200 ден ми зимаат за шишање:D.

На gjoker4e, Thallia, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  10. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Нема да те нападнам ама само ќе кажам и нас не чека старост , поголемиот дел од старите луѓе немаат никој тука затоа што нели сите во странство одат , дел од нив се со деменција на никој да не му посакувам да доживее или живее со таква личност, дел од нив сакаат да прошетаат нема што да прават сами или се во едно станче 10 души , она што знам е дека и ние ќе бидеме стари само да даде бог сите да им ги доживееме годините ,бидејќи стапката на смртност кај помладата генерација е поместена , верувам дека понекогаш ве нервираат , ама секое нешто има затоа
    Ви посакувам убав викенд да имате

На gjoker4e, duffi, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Мистер јас мислев си се поправил денес и ќе кажеш дека си му помогнал на дедото.ти пак исто.
    Небитно дали е дедо или баба или човек треба да помогнеме во таква ситуација. Не го оправдувам смеењето од страна

На gjoker4e, Thallia, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    @Mr. Right
    Јас помислив намерно не ми честиташ пошто не ти се допаѓа името:devil:
    Фала ви девојки....на сите Господ убавини да дава и да ги наполни рацете каде се празни.
    Добра ноќ...одам да душкам бебе.

На gjoker4e, duffi, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.218
    Допаѓања:
    258.647
    @Mr. Right не ми се допаѓаат твоите постапки, и некни и сега. Даваш впечаток дека си невоспитан и некултурен. Извини ама слаба сум на беспомошни луѓе. Може сум и дрска, ама јас би се срамела од ваквите постапки.

На duffi, Ana Marija 1, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    А баш сакав црн. :| А таква боја не ми се свиѓа. Е сега не сум баш слабичок, слабичок.

И тоа ли памтиш? :D

@Alishan30 @JuLleE
    Смрт ми е од нив. Не сте свесни каков хаос владее од нив. Нека сум некултурен во туѓи очи, гајле ми е. Ама дека има секакви ситуации од нив - има. Да не набројувам.
    Да, сите нè чека старост и дај Боже сите да остариме. Денес стана привилегија да човек дочека старост, ама такви лудории кои они ги прават нема никаде. И верувам дека секој од нив има некој дома за да им купи нешто од пазар!

На WildMk и Sesil им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.218
    Допаѓања:
    258.647
    @Mr. Right може имаат, ама и тие се луѓе и тие имаат право да излегуваат од дома. Затоа покажи малку повеќе емпатија кон нив. Стари се, често и болни.

На Ana Marija 1, mareane, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.946
    Многу убаво му кажа Јуле ама остави го тркало е животот и не знаеш што носи.

На Ana Marija 1, Alishan30, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.005
    Допаѓања:
    153.884
    @Mr. Right може поарно да си преќутиш некои работи :^) , извини ама колку и да те нервираат стари луѓе да се изнасмееш што паднал е ту мач.
    Пак ме боли глава, и пак бевме на гости кај што се пушеше може и од тоа ми е, ги угушив троа децава овие два дена ама им пуштив сега чист воздух од апарат да се издуваат малку :D
    Јас да не одам на работа ќе се нашминкам жими на некоја свадба да треба да одам, инаку се шминкам кога ќе стигнам ма работа за 5м, бб крема, маскара, моливче, кармин и толку, ако ми текне еднаш да го обновам карминот арно ако не на пола ден веќе немам кармин. Порано како млада :emo: кога излагав имаше период и кога сакав повеќе да се поднашминкам ама не ми траеше долго периодот. Јас сум од тие што не наоѓаат доволно време за себе ама може затоа што и не сум тип што се лицка многу, повеќе се радувам кога ќе украдам малку време за себе пред тв. И се шминкам на работа не затоа што не можам да стасам дома туку зошто сакам тие 5м кафе да тегнам и да се расонувам.
    Зверка уште не спие бе, ќе ме пукне малово некој ден ама е златна бре :inlove:, на враќање у такси накај дома уста не затвори, ми вика таксистот ова ќе ве продаде кога ќе порасне, му викам веќе не продава у велико :D

На mal.ecka, duffi, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.540
    Јас на една баба и носев 6 кеси од Рамстор(Водно),до зградите :sweat:
    Немам проблем да им помогнам,сметам дека треба така, ама ме нервираат во банка,јас разбирам дека зеле пензија ама па немора да ја подигаат во 13 часот во август месец и да одат преку ред.:envy:

На duffi, WildMk, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.816
    Допаѓања:
    61.919
    @mal.ecka среќен роденден на малата лепотица :^: :hug:
    Јас до сега... овака...
    20181207_202114.jpg
    20181207_221858.jpg
    Плус готова посна сарма, гравче и пченица сварени :tmi:
    Сега ме болат нозе, грб, раце...
    (waiting) Не личи на мене, ама ќе си легнам пред полноќ.
    Имајте убав викенд најубави :hug:

На mal.ecka, duffi, WildMk и 27 други им се допаѓа ова.
  20. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.946
    Честита слава за многу години да ја славите и побројни да бидете :*

На WildMk, mareane, EuHenIa и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.