Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    151.457
    Се прибрав...

Ладно и зачадено надвор..ама ништо ново секој ден е така па и полошо...

Си печев леб и го јадев со кајмак,едвај сопрев...сега какао сркам од маж сварено...

Машини вртат пердиња се перат...утре ќе се чисти камин и генералка ќе правам...а нареден викенд ќе китам....

Темата во насмевка ми е забавна...се изнасмеав...на шега пишав сабајлево..ако не пишам задецата и работата,за што ќе пишам..тоа ми е секојдневието...

@Mr. Right ко да сакаш да испровоцираш реакција со постовите за старите лица...не верувам оти си толку лош ко шо сакаш да се прикажеш...

Едит:
    Честита слава @Val-Dim ..за многу години да е!

Среќен роденден на кукличката Илина @mal.ecka

На mal.ecka, duffi, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Дете заспано вц средено кревет на маш спремен тренерки сошиени и седнав сега .
    Шминка ставам основна и секој ден. Кај мене е потреба. Далеку од аристократско бело. Повеќе на рак у крајна фаза личам посебно откако имам и подочњаци. Но морам да признаам дека и ген од баба имам. Без шминка никој не ми дава повеќе од 23. Гел нокти правев порано но скромни ги правев. никакви шљакатарници и екстремно долги. Туку на моите гел лак. најчесто француски.
    На стар човек секогаш помагам. Иако од такт ме вадат зашто во последно време се претерано безобразни и свесноста не ти дава да ги жалиш. Но да го видам спружен на земја срце нема да ми даде да останам рамнодушна.

Вчера на маш му викам.. Како се мењаат времињата. порано на оЃин за бадник ич неќев да одам. 3 пати дали имав отидено. Сега ми се оди бре. Да се вмешам меѓу комшии. Да тресам клинци од студ дур нозе ми се смрзнати и да лизнувам од греаната ми раЌија. Па дури и певаЉката да ја глеам шо пее од гепекот на камионот јер врне па таму ја качиле. Битно микрофон има. Да слушам баби шо расправаат и дежурните пијаници од маало кои трезни никој не ги познава последниве 20 тина години. . ама мирни се барем. Се караат за кој рекол Добра вечер и кој блефира у карти.
    Па дури и на блага ракија у село ми се иде. Да гледам безобразлуци од женишта кои пејат безобразни песни и палат гаќи... мада може и без ова да пројде.
    Бадниковите пакетчиња ми се смислени. Скромни ќе ги правам зашто имам една друга идеја. Нема да ја кажам пошто велат ако сакаш арно да ти се врати не кажувај кога ти арно прајш.
    вие арни?

На duffi, Val-Dim, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.958
    Ќе ви кажам јас на вас Гринч ]:)

Јас идам во септември на одмор, кога ќе се вратам ми почнува Халоувин тајм, не е многу возбудливо ама е ок, е чим пројде Халоувин на 1ви ноември ми почнува Крисмас тајм и сум во Крисмас спирит до 7ми јануари, Винтер Вондерленд ми е секој ден и Ол Ај Вант Фор Крисмас Ис Ју е стандарден рингтон за овој период.

Елка не љубам да китам, ме мава OCD на најјако оти не можам симетрично да наредам лампиони.

Ама си принтам шаблони и се спремам за декември да си ги испрскам со спреј како снег, бирам сијалички со форма за прозор, купувам некоја животинска глупост за да ги китам плишковци, и генерално сите ги малтретирам со Ви Виш Ју А Мери Крисмас. Веќе 10ти ноември размислувам за декемвриски Крисмас нокти, и секоја година сакам нешто опасно блештаво за Њу Јир Ив, ама пак завршувам со црвени, зелени, со ирваси, мечки поларни...

И така. После доаѓа Крисмас Ив т.е. Бадник па постам 1 саат за време на вечерата и после мрзнам крај некој оган додека цел нормален народ си пие топла ракија, јас со термос топло кафе од нога на нога стојам. Е после утредента доаѓа Крисмас или шо би рекле Божиќ, јадам како стока зашто сум на три ручека, вечерта пијам 3 литри кисела вода и ме фаќа блага депресија оти завршил денот, а годинава може и нерва да ме фати оти 8ми јануари вторник е.

Е после чекам да ми пројдат родендените вклучително и мојот, цело време во блага депресија, после мојот роденден веќе се смислува каде за Велигден и ме фаќа Истер Спирит, а уште поеќе ме фаќа самер спирит и барам место за прв одмор во јуни.

И така.

Остајте ми го Крисмас тајм на раат :P

У јуесејот бев на свадба кај шо имаше гости во фармерки до под колено, кока кола маици и апостолки/патики.

Можда дека ја од село дете, ама до толку лежерно не.

Имам слика една ме сликала мајка ми, седната во сред соба чистев генералка и вадев работи од дедо Ное, облечена во раздрпана маица исфлекана од фарба, и хеланки со по некое дупче, битно на врат обесени бисери и кармин на уста.

Ми се смееше и ме сликала оти смешна сум и' била, ама - јас се' тоа правам за да не заборавам оти сум принцеза :makeup:

И што и да правам, макар уште 50кг да се здебелам, лекот за да не се гледам себе како недоволно добра, или како недоволно способна, сум открила дека е во "лицкањето".

Еден кармин целата самодоверба ми ја мења.

Последна измена: 8 декември 2018
    На Espadrila, duffi, Val-Dim и 30 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.540
    О Боже Камелија,шаблони за снегулки принтала и крисмас нокти(facepalm):rofl:
    И американците си ги зафркнала.

На WildMk, Mr. Right, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.958
    @Mr. Right да те искарам сега и јас.

Значи работам со дедовци и баби. Кај мене млади ретко доаѓаат.
    Знаеш колку глупости од нив гледам?
    Повеќе од тебе со сигурност.
    Знаеш колку од нив со мене сакаат да се оправаат и расправаат оти со годините и паметот не е на место?
    Многу.

И тука имам раскажно 101 ситуација, кога се однесувале лошо, некултурно... ама да ти кажам нешто.

Ни една глупост од некој дедо не ме иритира колку глупост од млад човек.
    Ни еден дедо не успеал да ме навреди колку младиот со "кешот".
    Ни еден дедо не ме изнервирал колку млад нетрпелив човек.

Колку и да ми е смачено од нив некогаш, не заборавај дека кога ти ќе бидеш дедо, ќе ги нервираш тогаш младите како и да се однесуваш, што и да правиш.

Малку преиспитај се себе, и биди човек, се' останато е неважно.

На gjoker4e, duffi, WildMk и 27 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.114
    Допаѓања:
    136.903
    Што постови сте изнапишале алал да ви е, си реков штом има волку па и навечер сигурно е некоја журка со песна во секој пост ама имаше за читање. :clap::clap:

@mal.ecka среќен нека и е роденденот на малата, секогаш среќни да ве прави
    @Val-Dim вечна слава, догодина снашка да ти помага

Од шминка знам да користам пудра, кармин, маскара, креон, туш и руж(не знам модерен назив за руж). Со сенки сум сакарана, јер како и да ги нанесам резултатот е ист секогаш - вештица. :tmi:

На mal.ecka, duffi, LejlaD и 23 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.958
    Руж - руменило на нашки :)

Јас пред две-три години бев дибидус за шминка :) Едноставно не знаев како, што викаш вештица :D А и до првите брчки не се ни замарав искрено. После почнав да работам, па сакав да знам како да се заличам на човек, и каде ќе дознаам ако не на Гугл :) па Гугл ми кажа де ѕирни на јутубо, и така почна мојата вистинска дружба, сега веќе хоби, со шминката.

Не оти сега сум про, ни талент имам ни бутур, ама се трудам :)
    На работа се шминкам: пудра, коректор, камена пудра, некоја лабава сенка, маскара, бронзер и кармин. Некогаш ич не се шминкам на работа, ама ретко. Обично летно време ме мрзи и ми е склет, тогаш проаѓам само со бб кремче и маскара, карминче обавезно.

Не знам како се шминкаат по семафори, и мајка ми дома само пудра става, се' останато од семафор на семафор, јас покрај кафето и цигарата, воланот и мењачот, уште една рака да ми никне нема да успеам и да се нашминкам :)

Ама обично во 8 сабајле уште немам пациенти, или има 2-3, ќе ги средам нив па дур чекаат доктор до 20 до 9 имам време да се зашминкам малку.

На duffi, LejlaD, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.958
    Плишко мој со девојката :inlove:
    SmartSelect_20181208-033034_Messenger.jpg

Вљубен е во чешелот, се гали од него, му преде :D само ќе му го дадам и раат сум не ме закача мене :D

На Mrs.Styels, duffi, Sesil и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.870
    Допаѓања:
    203.012
    Ај добро утро!
    Да го отворам денов, стандард...

Мислам матичен доктор. И гинеколог може да врши прегледи на гради, ама јас пак кај радиолог си одам, на приватно.

За шминка, сакам, ама не користам многу, не ме бива. ЦЦ крем или полесна пудра, маскара обавезно, моливче за уста или лабело. Коректори не користам, руменило понекогаш. Тоа ми е секојдневната шминка. А знам и појако да се нашминкам, ама ретко тоа. Не дека немам време или ме мрзи, туку не ме бива, ко кловн сум. Ништо не ми фали без шминка, сте ме виделе повеќето и знаете дека не лажам :wasntme:

Честитки на сите кои слават денес, за многу години денов!

Денес по наочарчиња за големиов ќе одиме...не ми се вади дете надвор, ама немам избор :worried:

Кафе?

На duffi, Sesil, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    Морген! :coffee:

Какви се заљубени! :))))) :inlove:

Денес божем ќе поспиев повеќе, ама некој во комшии пуштил убиствена музика и цело маало ечи. Во сабота сабајле. Осет да се немало. :fubar: :punch:

@mal.ecka среќен роденден на Илина, голема да расте! :^: :party: :hug: Многу убаво име има.

@Mr. Right браво бе дечко, сите треба од тебе пример да земеме. (n)

Мене стари луѓе не ме нервираат, ни во автобус, ни во банка, ни на пазар. Повеќето од нив имаат проблеми со когнитивните способности на мозокот, така да би било идиотско од моја страна да им судам за нешто врз кое што немаат ни малку контрола.

За нив веќе е доцна да станат културни, на таа возраст повеќето не прифаќаат никакви драстични промени, ама па ние би требало да имаме доволно здрави клетки во мозокот да ги разбереме и да го промениме нашето однесување, генерално, кон сите.

Јас престанав да се шминкам овде поради жешкото време. На 40+ степени користам само препаративна козметика и лабело некое. Ако ептен сакам, тогаш молив за веѓи и хајлајтер ставам.

Јас си се допаѓам како изгледам без шминка. Немам подочњаци воопшто, освен во деновите кога спијам 3 саати, што веќе се поретко се случува. Ама, сметам дека можам и без шминка да изгледам убаво и представително. :)

Ова можеби би требало некој друг што ме знае да го каже, ама ко што веќе знаете, немам проблеми со самодовербата, па можам и самата да се пофалам. :)))))

Планови за викендов имам, поврзани со 15 тестови по немачки. :))) Fun! :party: Вчера направив еден и имав 7 од 30 грешни во делот за слушање. (facepalm) Ај, може ќе се подобрам, имам уште 14 такви за вежбање. :))) На час кога правиме вакви вежби, имам подобри резултати, ама тие на час што ги имаме не се ни одблиску слични по комплексност на тие што ќе ги имам на тестот.

Ама се тешам, ако можат други да го положат тестот, јас сигурно ќе можам, не е rocket science па да немам појма. :)))

@Rebecca_R :hai: :hug:

Убава сабота, бидете љубезни! :sun:

На duffi, Sesil, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Од 6 сум будна |( Вечер ќе зевам на таксират.
    Деновиве се среќавам жени со напумпани усни, и од профил кога гледаш многу неубаво ми изгледа :worried:
    Стари луѓе у автобус кога е најгужва, сите одат на работа или се враќаат, не поштувам. И уште кога држат место на некој што 8 саати стоел на работа, а дома го чека и готвење и перење и деца чување. Ама себично е да бараме да седат дома. Мислам...цел живот работиш за да стигнеш до пензија, и баш тој период е од животот кога реално можеш да се посветиш на себе.
    Не е смешно да видиш човек да падне, од било која возраст да е. Баш ме интересира дали некој му помогнал. Грдо општество.
    Ај да станам да си направам чај...

На duffi, Sesil, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.005
    Допаѓања:
    153.884
    Што е убав бре :), сакам мачки, чувавме порано и би чувала и сега ама од оваа гледна точка ги разбирам моите кога мрчеа што им влечкавме животни по дома "вие само си играте со нив друг треба да ги тинтра", си има обврски а искрено немам многу време. Може кога ќе потпораснат децава ако сакаат они да се грижат и ако дозволи мм, сепак треба да се сите сложни нали. Ками што правеше до 3 сабајле жити се :)
    Море поарно да има повеќе вакви за тебе ќе има повеќе работа, не е јасно стварно мора да знаат да цртаат ама може сака да и бидат совршени па ангажира професионалци :)
    Да сум на твое место не би се шминкала ич :), фала богу и мене не ми даваат 41 ама со 23 не поминувам :D
    Ајде добро утро, кафе пијам со синко другиве двајца уште спијат.
    И ние денес ќе китиме, јас околу новогодишнава еуфорија сум ни там ни там. Сакам дома умерено китење, не ми сметаат крисмас сонгс, сакам новогодишни вечери, фамилијарни дружби на 1ви јануари и божиќ, вечера со паричка за бадник, сакам децава да ги шеткам на плоштад кога е убаво накитено ама не ја сакам еуфоријата и гужвата по дуќани, мразам на 1ви да шетам денски по кафичи (и кога бев средно, факултет го мразев ова не дека сега стара па ми смета :) ) а за ноќно славење веќе па ич немам кејф, обично се собираме со пријатели со деца, они збеснуваат нир јадеме пиеме и веќе накај 1 сите паѓаат како крушки :)
    Виенскиот концерт ме потсеќа на детство, обавезно се гледаше кај нас иако тогаш ми сметаше дека сакавме ние филмови да гледаме ама сега уживам кога го гледам, и 1ви Јануари ме потсеќа на супермен и брилијантин, секој година ги даваа кога бевме деца ако памтите :)
    Се распишував, на работа сум денес да се размрдам малку :envy:
    Ајде убав ден дечки :hai:

На duffi, Sesil, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    21.973
    Добро утро

Кога ќе ви раскажам случка кога за малку ќе сум паднела од смеење оти стар изнемоштен дедо , и притоа со бастун ќе паднел , ве молам избришете ме , блокирајте ме.Значи нешто ми се испореметило во мозокот и не расудувам јасно.
    А бе најголем душман да падне нема никогаш да ми биде смешно а не пак стар дедо.
    Може бил и на лекар , а нема деца околу него за да го однесат и да му помогнат.
    Се може да прочитам , секакви карактери и размислувања не има , ама изживување со стари и немоќни , или со дечиња , е тоа не можам.
    Малку емпатија или барем култура не е на одмет.

Си патам од емпатија јас. Велам си патам затоа што со денови мислам на луѓе за кои сум слушнала дека им треба помош.Особено па ако има и деца.
    Еве веќе два месеца знам и ми е жал за едно семејство од Скопје на кое очајно му треба помош, ама не можев да се организирам и да им испратам нешто, малку колку што можам да си дозволам.Среќа , деновиве ќе одам и ќе однесам.
    Во овој суров свет мора да бидеме малку по чувствителни , а и никогаш не знаеме што не чека во животот , или во староста.

Од шминка , за преку ден обавезно молив за очи , со години ги користам самоостречките од Авон , руменило макс фактор и лабело. Пудра немам , не сум користела од средно.А и тогаш шлапав затоа што и другите така правеа.За излегување или пригода , и кармин ставам , црвен.

Украсено ми е нешто дома , ќе треба уште нешто , ама со малецкото бавно оди.Што и да држам во раце , мора и тој , баш со тоа што не треба ќемсе заигра и така.

Уште не сум почнала диета.Ме плашат и тие новогодишните пакетчиња.
    Ајде , ќе ја мислиме таа...

Среќен Роденден на малата @mal.ecka , со најголем мерак се подготвував за првиот роденден на син ми, и се излезе преубаво.Чувството е прекрасно.Големи да растат :inlove::sun:

На mal.ecka, duffi, Sesil и 25 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.625
    Допаѓања:
    212.726
    Dobro utro i imajte ubav den.Samo da ve pozdravam od terasa so:coffee: i :smoke:.@Val-Dim cestito slava,za mnogu godini da e.Me ceka spremanje oti neznam kade pobrgu.Vecerva slavata ni e,a so drugo ni sama pojma nemam kako ke stignam,se nadevam da sredam:muscle:,mada race ne me drzat ni noze.Za @Mr. Right podobro da si pokutam,oti ako pravev taka tesko ovie okolu mene ke bese,ne mi dava srce ni nadvor nekomu da ne pomognam.Izvinete za latinicata tocku vreme samo imam od tel.da se fatam za rabota oti gosti samo voda ke dobijat.

На duffi, Sesil, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.605
    Допаѓања:
    106.873
    И јас едно време во помлади години вака размуслував викав овие луѓе деца имаат?
    Ама кога мајка ми се разболи и ни бегаше од дома поради болеста која ја имаше јас во друг град плус во депресија па и борба за бебе, брат ми 13ч на работа дома дете жена обврски, инаку не живеат со моите заедно ,татко ми штотуку опериран од канцер е немаше кој цело време да ја контролира па верувам и за нас зборувале дали оваа жена има деца.
    И многу други ситуации кога мои роднини ми се јавуваа да ми кажат дека треба мајка ми да пие апчиња да сме ја гледале а никој не знаеше колку труд вложувавме и со каква болест се справувавме од петни жили да и помогнеме а не дека не сме се труделе.
    Јас лекцијата си ја научив на многу лош начин зз жал.

На duffi, Sesil, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро на сите.
    Стари луѓе не сакам, ако можам да бирам би ги избегнувала цел живот, ама оти carma is a bitch, живеам со 82 годишна свекрва, до скоро чувавме и 80 годишен чичко на мм ( да не се лажеме мм го чуваше јас мрчев) , а и мајка ми и татко ми се тргнати по патот на староста и ми се гледа дека ќе бидат " напорни".

Јас, мајка на две деца, се трудам секогаш да изгледам уредно, средено. Минимална шминка, коса во реп, нокти средени и то. За на работа обавезно се поддотерувам, за по дома што прво дојде. Летно време не ставам шминка. Сакам да сум дотерана, средена, налицкана, не сакам да ми се гледаат годините од авион. Ама па и со гордост си ги носам. И сакам да спијам, се друго ставам на стенд бај, ако имам можност да оддремам некое време искористувам. Тоа е можеби бидејќи сеуште имам помош по дома.
    Убав ден на сите

На mal.ecka, duffi, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Добро тоа јас дека 30 имам :D

Добро утро друштво . Јас со нервози. Дете саат и пол молам да јаде. Со баба му протестира зашто јас не сум дома а таа и не ни вложува некој труд. Од дете свејадач деновиве 2 јадења едвај јаде. живци покинав. симињам капа на мајки со деца не јадачи. алал да ви е како издржувате. Секогаш за се имам толеранција ама кога не ми јаде мислам полудувам. нормално он поим нема за тоа. устата пена ми фати од зборење. . џабе.
    Ми тежи нешто на душа и сакам да си кажам ама стандард си трпам. Вчера по грешка кажав нешто пред татко ми што има речено мајка ми.. да знаев дека толку ќе се изнервира ич немаше да спомнам. Памет за друг пат. А она па ми вика акоооо збори пред татко ти глупости . велам а што да не не го рече тоа? ако ти е срам онда и од мене нека ти е. припазИ што збориш. истото и он го рече. абе збрлаве човекот од нервози. приметив една работа. џабе 30 год брак, човек си е онаков каков што растел. они се скроз различни во тој поглед. Затоа она нема разбирање а него јасно му е.
    Го гледам дека душа му се корне за нас..
    од друга страна се тешам -прости и бар се нафати да го чува Па како така терај. Се до нареден ден кога пак ќе направи глупост. Едно време научи дете да заспива со цртани. саат време цртани да се гледа во кревет. Кога теков не така одговор добив- јас толку можам. Ако не најди си жена земи си боловање одмор...
    не знам како ќе издржам до септември. стварно не знам. Сите навики што ги имаше мали ко на пр на маса се јаде и дур не се изеде не се станува, раце се мијат пред и по јадење, за спиење се преоблакаме гасиме светло и спиеме ...полека обледнуваат. И згора на тоа како капак ќе дојде сестра ми и ќе рече-ете. гледаш дека без ќотек не бива? пак ти мисли дека не треба да се плесне. Значи не сум видела човек што е толку присталица на ќотекот колку неа. Мислам не спие навечер зашто не сум го удрила малиот никогаш. Е до толку.
    Ми фали моето умно дете. :(
    За по сабајле ептен замарам знам...

На duffi, Sesil, LejlaD и 18 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.946
    Добро утро!!!
    @LiliBoz не заморуваш во право кажуваш дека со баба и дедо децата стануваат разгалени ,разлигвени и оди после најди му го крајот.Некогаш мислат дека како што можат и умеат тие со децата другите не знаат.
    Но само трпение и нерви од ортома човек да има во денешно време.
    Кафе и смути се пие и на работа сум денес како и секогаш ,уживајте вие што сте дома..
    @LejlaD честита слава за многу години ;)
    Убав викенд!!!

На duffi, Sesil, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  19. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Val-Dim srekna slava
    @mal.ecka sreken rodenden na malata
    Јас утрово вака :):f::f:радости божиќниот кактус ми расцвета 20181208_111747.jpg
    Со години го чувам ,само по едно цветче пушташе ,оваа год цело со пупки во најава за цветање, се надевам не сум единстена што љуби толку многу цвеќиња,
    Пред децава повеќе обрнував внимание на изглед и себе , по нив многу малку наоѓам време за себе , често си се лутам сама на себе за тоа , се шминкам само за на работа скромно и тоа е се
    Поздрав друштво

На LadyC, mal.ecka, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.958
    Добро утро добри луѓе :sun: :coffee:

Ами петок е, намерно седам до сред ноќ за да не се разбудам денес во 7 :) Станав во 10 ипол, таман :)

@mal.ecka среќен роденден на Илина :party:
    @Val-Dim и @LejlaD среќна слава :hug:

На LadyC, mal.ecka, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.