Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

@LejlaD @Val-Dim среќна слава за многу години.

LejlaD, Val-Dim, kuc and 7 others like this.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Здраво убави луѓенца :hai:

Сама со двете, маж на работа. Малово спие, големата збеснува до максимум. Досега се преслече и јас веќе не знам колку пати. Па ми бара некои летни фустанчиња да носи (facepalm)
    Инаку, обожавам шминкање. Тоа ми е релакс тајм. Пред децава, знаев да се шминкам и по цел саат, а сега за пола саат и со повеќе шминки од порано, спремна сум. Само за жал, мојава осетлива кожа не трпи шминка секој ден, одма почнуваат да ми се прават лишаи, чешање и црвенило, па затоа само во посебни прилики. Тоа зборам за комплетна шминка. А за денско шетање, коректор, моливче за веѓи, маскара и сјајче. Дури некогаш и го прескокнувам коректорот, ако ми е свежо лицето. А научив шминкање од туторијали, претходно бев и јас како жртва на семејно насилство во очите, не знаев сенка да нанесувам. Сега можам да речам дека сум дури и профи :wasntme:
    Инаку не ги делам луѓето на стари и млади, туку на луѓе и нелуѓе. Имам почит спрема некој, ако и тој има почит спрема мене, без разлика на годините. Ама дека станавме ладно општество, факт.

@mal.ecka среќен роденден на Илина :inlove: Да расте голема и среќна со мама и тато :)

mal.ecka, duffi, Sesil and 22 others like this.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Виното од синоќа ми ја мати главата утрово.

Тоа веќе пладне дошло а и главата е подобра. Роденден бр.2 за викендов. Да натнам некоја шминка и ќе може да се оди во кино. Да ви кажам среќна сум какви пријатели имам. Од оние кои се за стално и кои не прашуваат туку помагаат без збор.

За возрасните...никогаш не судете! Знаат да се досадни низ автобуси и пазари но се тоа е со причина. Издржуваат семејства се трудат да помогнат и поминат со помалку за тоа е криво општеството не они. И тие би сакале да се на бања на пример место во чекална во амбуланта или да влечкаат поефтини јаболки од пазар. Малку трпение од наша страна не е на одмет.

Espadrila, duffi, Sesil and 28 others like this.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Вака јас. Чекам да чукне 2 саат да пуштам машини. Гледам како готват на тв, а јас сварив леќа. За дете телешко.

Не спиев ич... од 1 до 3 спиев и после 3 ич, само дремев на 10 мин. Да ручаме и елка ќе китиме.

Attached Files:

Espadrila, duffi, LejlaD and 12 others like this.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Да не пиеш сама (fingers)
    20181208_140419.jpg А не е ефтина од 13:00?
    Јас точно во 13 ја пуштив со намера дека веќе ќе внимавам на струјата(facepalm)
    Ај од утре ќе си знам

Маж уште спие.
    Варам телешко.
    Денес компир манџа на мени.

Да стане маж и да пробам да го убедам утре да го носам Лутраки . Малку да се наквасам во тој базенот(poolparty)

duffi, Sesil, LejlaD and 16 others like this.
  6. M&M

M&M Форумски идол

@Val-Dim Среќна слава :)
    Се прибрав и ми се спие. Ќе пробам да ја натерам малава да спие да дремнам и ја малку па да удриме на китење после.

LejlaD, Val-Dim, kuc and 9 others like this.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Некој кити елка, некој малтретира мачор :D

SmartSelect_20181208-150230_Gallery.jpg SmartSelect_20181208-150153_Gallery.jpg
    И јас како @Cka чекав 2 да пуштам машина и бојлер, ама многу ме мрзи да чистам па денес мрзлива ќе си бидам :)

Classic Christmas Songs и семејство на куп, ни фали само голем плишко ама тој не е воспитан доволно за околу украси :) ќе треба да го бркам по цела куќа :)

Еве го лепотан на мајка, до сега мислам ви го немам покажано :)

Во најпретставително светло :wasntme:
    SmartSelect_20181208-150719_Gallery.jpg

Еве го љубовко мој :inlove:
    SmartSelect_20181208-150752_Gallery.jpg SmartSelect_20181208-150809_Gallery.jpg

Јас не сум по алкохолот, те го моЈто кафенце :)
    15442784055883778239753865415385.jpg

Last edited: Dec 8, 2018
    LadyC, Sexybaby86, duffi and 22 others like this.
  8. BearMe

BearMe Популарен член

@CameliaMiller фацата на мачорот сѐ кажува :)
    Имав јас една госпожа ист дезен како твојот плишко, што мораше да ме трпи вака... Ама па знаеше и по некој белег на рака да ми остави ако претерам... Ми фали душа мила...
    Би ве дружела со алкохолот ама не знам што сакам... Ај со варено вино ќе ве дружам...
    Наспана, без план да китам елка, со план да ручам штом ќе биде спремно

LadyC, Sexybaby86, duffi and 20 others like this.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, портокали, кафе, обврски. :coffee:

Шминка за секој ден не користам, убава сум си. :makeup: Битно е косата да ми чиста, веројатно сте запознаени дека сум професионален рибач и косата ја мијам секој ден. Во главата си имам зацртано дека косата ми е мрсна и миењето на моменти преоѓа во опсесија.
    Кога имам време ставам пудра, маскара, руменило, хајлајтер и кармин, ама ако ме мрзи, а често ме мрзи, едноставно излегувам така, со природната ми убавина. Е за вечерни излегувања, кафани и остали дешавки обавезно ставам и туш и сенки, ептен да сум убава. :emo:
    Ама генерално си се сакам ваква каква што сум, си го сакам и лицето без шминка, па кога сум бањана, кога фармерките ми стојат добро и белата маица ми е пеглана, ај ем реди ту гоу.
    Нокти вештачки не, убави ми се моите. Некогаш се подолги, некогаш кратки со еден слој проѕирен лак.

@SV1911 :hug: :hug: :hug:

Би сокрила убиство на брат, родители, дечко ми. Ако треба ке им најдам и нелегален пат да побегнат у друга држава, за нив и соучесник би била. Ја ке ги судам по мое, ама не би дозволила оваа држава да им ја крои судбината. Ваков став веројатно имам затоа што и јас самата сум спремна на ригорозни мерки, доколку ситуацијата налага така.

Има една посебна група на пензионери кои се поздрави од добар дел средовечни луѓе, не пијат лекови или пијат нешто на природна база, мозокот им функционира совршено добро и имаат магарешки инат. Ова вака, без пардон. Они се први да се скараат јер некој не им отстапил ред или седиште, они се спремни да се туркаат на лекар јер се болни и не можат глава да кренат. Сериозно, ако си изнемоштен и стар нема да одиш на пазар и да се туркаш по јсп, нема да имаш глас да се караш за ред туку ке седиш на клупа и ке чекаш да бидеш повикан. За вакви гнаси од луѓе немам емпатија. Доволно пати сум чекала ред по болници, и можам слободно да кажам дека пензионер кој е навистина болен не се расправа, не трча, не стои на нозе додека чека ред. А болен пензионер сигурно нема да се вози не-знам-колку станици само за да купи праз од пазар, јер праз има и во локалните продавнички.
    Ама ако некој ме праша да носам кеси, да помогнам при поминување улица, да покажам правец или да кажам колку е саат - нема проблем. Пред некое време сретнав навистина болен дедо, не знаеше за каде му е упатот, не ми беше тешко да го однесам до влезот иако се брзав.

Немам емпатија ниту за многудетните семејства кои уште пред да го направат првото дете знаат дека живеат во мизерија, знаат дека куќата им се распаѓа, знаат дека има дупки од сите страни, двајцата се без работа и после оф леле мајко.
    Ниту една здраворазумна личност нема склепано 5 деца во услови на мизерување, ниту пак бара опростување на долгот за струја. Луѓе работат по две работи, овие не можеле една да најдат, ма ајде, тоа на друг, кај мене не пали.

Кој е за кафе?

Sexybaby86, duffi, Sesil and 25 others like this.
  10. CameliaMiller

Овој трпи се', и на вет се чудат, канила од нога му вадат, тој се гали и им преде :)
    Сум видела многу мачки, волку трпелива и питома не :)

Затоа голем плишко, одиме на вакцина како на колење :worried:

Sexybaby86, LejlaD, Annath and 6 others like this.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

порано беше од 13 до 16 ефтина. сеа од 14 до 16. Јас искрено не пазам ич. машината е А+++ као демек. едино што пазам е машина за садови да е навечер. сметка за струја 1600 стандард. само октомври ми стига повеќе јер панелка меѓусезона. ..
    Исто и за бољер не пазам. #недомаќинка

ми се зезна викендов со темата преска што ви кажував. осеќам притисокот ми е во вис. направив ручек а до тогаш уште едно смути фрлив. конечно касна риба и компир. И пие цеден сок сега. Се јавив објаснив дека е треба да се потпира на тоа дека со мама јаде зашто еве..тек у 3 јадеше. добив -колку можам правам. Ако не земи си боловање чувај си го. #љубовзавнук
    уста не ми се отвора ручекот си дреме на маса. седам и мислам што начин да измислам да излезам од ситуацијава. Си велам да останам трудна да земам патолошка да го дочувам. Тоа е спас. точно. За финансии нема да зборам. Ама ко ќе ми текне дека и другото ќе треба од 9 да го пуштам у градинка потоа... Ми се темни. не е решение значи ни тоа..
    после на смеа ме спотера. Да си најдам некој богат дедо ... :D
    оффф велат на муци се познају јунаци...

Sexybaby86, duffi, Sesil and 16 others like this.
  12. petunija77

petunija77 Форумски идол

@CameliaMiller друштвото ти е прекрасно :l: љубов голема даваат ,а ништо не бараат :toivo::hug:

LejlaD, kuc, dunika and 8 others like this.
  13. BearMe

BearMe Популарен член

Мојата и кога се бореше за живот, се бореше и со ветеринарот :)

Тројца ја држевме за крв да и земат:)
    А дома предеше и се галеше

Sexybaby86, LejlaD, SV1911 and 8 others like this.
  14. CameliaMiller

Познато ми е :| ама од големиот.
    Не можам ни да го исчешлам, ни да го избањам. За друго не ни помислувам.

Не е агресивен, ама бега. Оди додржи го, колкаво магаре е.
    Од вода има панични напади.
    Кога му ставам во тањирче негово се крие.

Го однесов на ветеринар да го бањаат. Со инјекција за смирување едвај го избањаа. Недосушен ми го вратија. Цело Козле го слушна. Срам ме фати од грумерката :| а им кажав дека нејќе и ќе имаат проблем. Кога тие не успеаа да го убедат дека бањање не боли, што останува за мене :D

Ќе си седи гаден :D

Sexybaby86, duffi, Sesil and 15 others like this.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Правев ручек на дете.
    Триста качки и залашки и ништо
    Едно огромно ништо
    Жими едно млеко и бисквитит
    И знам дека така растат јас поарна мислите сум била
    Ама се нервирам бе
    Нон стоп мијам сецкам варам брчам
    Ништо..
    И така..
    Ако му се јаде кога ќе му се јаде сам нека си земе у фиока јас нозе у вис
    Ете така.

Sexybaby86, duffi, Sesil and 18 others like this.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Не сакаш? Невоспитана една! |(

Уште еднаш ќе се објаснам на темава со старциве и тука ставам точка на таа тема.
    Како прво има разлика од пензионери до пензионери и има разлика од скопски пензионер и пензионер од друг град. Вие што не живеете во Скопје и се возикате со коли, ве зима маШ од работа или не знам од каде, не знаете како е навистина. Сума сумарум не сакам ниту обожавам пензионери како Еухениа.

@CameliaMiller кучето ти е преубаво. :inlove: Лепотица е или лепотан? :D
    @LejlaD и @Val-Dim среќна нека ви е славата. :)
    Се најадов и време е за едно капучино. :coffee:

LejlaD, Val-Dim, EuHenIa and 4 others like this.
  17. CameliaMiller

Двајцата се машки.

LejlaD, WildMk, senjorita-v and 2 others like this.
  18. Peco

Peco Форумски идол

А ти не си тргната по тој пат?

Па така де, или шугар деди, како што вели @Mr. Right :D

Денес пак е загаден воздухот, се вративме на нормала. :D

19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Здраво живо друштво!

Седнувам сега и да се потпишам....не дека имам којзнае што да изјавам....

Ден за чистота денес...камин и бории чистевме....прозори и се со ред....ми остана кујна и купатило да превришам ама тоа од понеделник...немам сила веќе...
    Уште пердињата да ги испеглам и обесам ...

Едвај се движам од синоќа...некоја глупава главоболка и гадење ме мачат...се чудам како сработив толку работи денес во ваква состојба...

Минимално се шминкам освен за некоја прилика..хидр.крем,маскара ,молив за очи и карминче...пудра не трпам и макс.избегавам...чат-пат бб крема употребувам..
    Подочњаци наследни имам кои ми е тешко да ги скријам..а и брчки ми зачестија...
    Тоа е ..крк-трт годините тропаат на врата..

20. WildMk

WildMk Форумски идол

На пензионерите во Скопје, треба да им го укинат бесплатното возење.
    Прво, затоа што само во Скопје го има, другите градови не. Второ, затоа што нема потреба да се возакаат наоколу. Ако мораат да отидат некаде, нека си платат карта.

LadyC, Sexybaby86, duffi and 14 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.