Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.249
    Допаѓања:
    277.571
    Ме памтите?
    Е вие што не сакате стари малку да дојдете на мое место деновиве.
    Мистеров изгледа има сеуште релативно млади и здрави родители па затоа ваков став.А и типично размислување за поголем дел од денешнава младина.
    Јас периодов знаете што се поминувам со стари.Моментално спијам во иста соба со свекор ми а мм гледам и овде ќе презими.
    Децата ми се сами мајка сама а јас сум со свекор да го тешам и пазамНе дека не ме фаќа нервоза ама жал ми е .При син и ќерка тој мене ме бара оти збор настана не сум рекла 20 години
    Додека мајка лежеше в болница на една жена цело време и катетерот го празнев
    Со свекрвами се што требаше до последен миг
    Сите одиме по тој пат и мислам дека А жал се повеќе вака ќе се однесуваат кон нас како мистеров
    @mal.ecka најсреќен нека е роденденот на Илина
    @Val-Dim @LejlaD среќна слава

На Espadrila, mal.ecka, Sexybaby86 и 31 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.396
    Допаѓања:
    142.952
    Здраво жени и по некој маж.

Досаден денов, се убив од лежење и спиење. А од дома не ми се излегува на ладново.

Јас не се шминкам многу, за преку ден само маскара и кармин. За излегување плус пудра и руменило. Очи не научив да шминкам.

Сакам сама да се средувам, нокти и коса главно сама одржувам, иако за волја на вистината моментално имам гел лак.

Мислам дека малку претеруваме со средувањето. Стана стандард да се има нокти од гел и коса фенирана на фризер. Мене лично многу повеќе ми се допаѓа кога некој сам се има средено, макар и да не е толку совршено. Не зборувам за шетање несреден.

На Espadrila, Sexybaby86, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.957
    @mareane немам јас стари ниту родители, ниту на дм е стара мајка му, ама имам баба од 70 години.

Секогаш, и како помала, многу ми било жал за старци.
    Секакви луѓе постојат, ама "од око" не можеме да им судиме на таа возраст. Способноста за расудување не им е иста како на некој на 20, 30, 50 години.

Јас повеќе пати имам кажано дека ич не сум дечар, деца разиграни, растрчани и развикани нит ми се симпатични, нит интересни, ни па сакам да бидам во ситуација во која сум покрај група деца.

Ама па тоа не значи дека ако видам дете во неволја ќе се направам мутава, скраја било да ми е смешно :|

Аман-заман, од бебе до 99 годишни, сите сме луѓе.

@Ariel јас 99% сама се' правам во однос на средување, оти немам пари друг да ме средува :) инаку ме мрзи нон стоп да се лакирам секој ден, затоа гелот ми е незаменлив :)

Рака неналакирана нејќу да гледам, ни френч никогаш немам правено, мора да е боја.

На Sexybaby86, duffi, Sesil и 22 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.249
    Допаѓања:
    277.571
    Многу сакам да гледам и се восхитувам на средени жени посебно воЗрасни ама негувани и средени
    Јас не сум таков тип ставам крема понекогаш пудра молив за очи и усни и карминче
    А може и без ич шминка да излезам
    Кога не сум расположена ич не се шминкам
    Коса имам слаба па морам повеќе да ја тинтрам а нокти немам никакви За жал:((ги грицкам)
    @lunicka да чкртне нешто:hug:
    Се пресмеав на темана нова и мољам се и мене спомнете ме(само бубче иЗгледа ме приметува)

На Sexybaby86, duffi, lunicka и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ухх да здивнам денес, трипати до бриколаж бев, еднаш во електрометал, тидеа, џамбо и на крај тинекс(facepalm)
    Гужви сегде, посебно па џамбо ми се слоши дури, а ништо посебно не купив, чергиче за под елката само|(

Сите ќе остареме, и не го правдам @Mr. Right ама ми се случило да се смеам кога некој ќе падне, и знам дека не е во ред, ама смешно ми е бе:wasntme:
    И ме нервираа сабајле пред 7 во градски, немора во најголемата гужва да излезат:!:
    Им помагам и жал ми е, кога ми бараат помош во некоја ситуација.
    Од шминки, па без пудра, римел и лабело не искачам од дома:!: се фенирам на фризер кога ми е ќејф, не е секогаш со причина, тоа дека незнам сама, и сакам нокти средени, поубаво личи раката, иам гел сега и го носам еве скоро месец дена, време е за нови:makeup:

Ај да средам нешто по дома, па да можам да шетнам малце(hollest)

@LejlaD @Val-Dim среќна слава
    @mal.ecka среќен нека е роденденот на малата

На Sexybaby86, duffi, Emy867 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.218
    Допаѓања:
    258.644
    Во Џамбо цела Македонија мислам беше, гужва. Купивме новогодишни калапи за путер колачиња, и синко најскапите ги одбрал, таму стои една цена, на каса друга, ама му се мочаше и ги земав.
    Потоа купи парфем Спајдерман(facepalm). Го бара веќе еден месец може, морав да попуштам, поклон за НГ нека му е]:). Па и во игротека беше. Убав на мајка ме олесни саглам денес. Да не ја пишувам храната што ја купи додека пазарев. Редовно купува глупости значи.

За пензионерите во ЈСП, во ред се согласувам дека се напорни и ја би да им се укине бесплатниот превоз, за да не се шетаат без потреба. Закажува една баба на Клиника на шалтер за контрола и му вели на администраторот да гледа вторник или четврток да било, превоз бесплатен имала тогаш:D. Невозможни се, и јас од баба ми глава ми пука, ама една е, душа дава за нас. Што да им правеме, стари луѓе, кусур да не им фаќам.

На Sexybaby86, duffi, Emy867 и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Со денови не ве ѕирнав, бев зафатена многу.

Шминкам се секојдневно, те.од дома не излегувам без шминка ни до продавница, морам барем нешто да имам на лицето минимално.
    Со Евелин 8 во 2 нокти ми се секогаш средени, никогаш немав ставено гел на нокти на раце, едносѕавно не ми се допаѓа, само на нокти на нозете, преку лето па ептен е практично.
    Косата јас ја средувам, рамна ми е и лесна за местење.
    Од неодамна престанав со сите шампони што ги користев и менував. Од последниот косата ми делуваше толку сплескана, ми здосади и зедов најобичен и најефтин камилица и ја одморив главата ми се чини. Абе косата што има сјај убав! Барем за сега.
    Нормално на фризер за фарбање и праменови.

Кога сме кај лицето ми треба крема за лице, воопшто не знам што да земам веќе. Сега ја дотрошувам flaurance хидрантната (или како и беше името) и еуцерин комбинирано. Не знам што да земам веќе. Не ми се даваат многу пари искрено, најскапо би дадела за еуцерин q10, не гледам некое вајде веќе ни од поскапото, ете не знам.
    Шминка треба да обновувам многу наскоро исто така.

За следната недела ми кажа дека имам право на 4 слободни дена да искористам, така од нигде никаде, па ми дојде убаво. Не знам што ќе правам попрво :D

Зедов божиќен чај од Веро прееска и еве го пијам ама ми се враќа назад, не купувајте, многу интензивен вкус, ми се повраќа од него, а јас не сум пребирлива со чаеви. Ми се скрши филмот сега:doh: :D

На do-re-mi, Sexybaby86, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Отварам и гледам од сите двајца машки на темава, двајцата ме цитирале. Што реков, побогу, си помислив, тоа за пензионерите да ти било :D.
    И ние во Џамбо бевме, 15 мин низ Џамбо, 45 на каса (facepalm) ужас.
    Па на "5 минути" до кај кумашинци, еве до сега. И две флаши вино мањак. И договор за Нова Година падна. Уште и на 31 да не бев до 22 на работа, арно ќе беше.
    Нејсе... убава вечер
    П.С. @Annath совет. Големава се жали дека заб ја боли. Препорака за во понеделник, кај да ја носам? Фала однапред

На Sexybaby86, duffi, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.869
    Допаѓања:
    203.011
    На детско на стоматолошка клиника најубаво, Оливера Саракинова да ја бараш, или Мери Павлеска. Може и Елизабета Ѓеоргиева. И дај блокмакс за болката, парацетамол не знам дали ќе помогне.

На EuHenIa, LejlaD, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.540
    Ме банираа на политика
    Земи си Јигот корејска од полжав.Ја има на ибеј,лицето хидрирано ко на бебе,освен ако немаш проблем со полжави.:D

На Sexybaby86, LejlaD, NarCis@ и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Честитки! :party:
    Мене уште не ме банирале за сефте. Не знам како изгледа тоа, ама како тргнала работата мислам дека ќе дознаам. ]:)

А што празник е денес? Свети кој? :^)

На LejlaD, NarCis@ и WildMk им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Јао не. Ќе ми е гадно да ја мачкам. Башка не сакам да порачувам па да чекам, па не стигне, па триста процедури...
    Кога сме кај полжавите ми текна на една случка од детството.Јадев мармаладо на леб и на етикетата позади прочитав дека содржи мравја киселина. Ем се чудев ем ми се слоши и престанав да ја јадам.
    И сеуште се прашувам каква е тоа мравја киселина? :^):D

На Espadrila, Sexybaby86, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.540
    Фала и тоа е за луѓе:D
    Св.Климент е денес.

На Annath, LejlaD, NarCis@ и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Сполај ти. :D

Како за сабота ептеМ тиФки. :smoke:

15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.540
    Ама не се осеќаат полжавите:rofl:
    Нормален мирис и структура има.
    Ептен ми е срам да покажам слики пред и потоа ,од слика се гледаат ефектите .
    Не сакаш полжави,нема да изгледаш помладо.(hollest):D

На Espadrila, Sexybaby86, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.957
    Значи азијатине се крај :envy:
    Ти @Cosmi вОистина мислеше дека ќе се hook up на козметика од животни?

Поќе сакам полжав жив, ако имам брчка.

17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.675
    Допаѓања:
    141.059
    Оти бе нејќете брчки? Нормално е со староста да се има.

На EuHenIa, Annath, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Брчките се неминовни.
    Нема спас од нив.
    Имаше емисија на ТВ каде се збореше дека целата таа козметичка индустрија е измама.
    Гени се во прашање.

На poenta, duffi, EuHenIa и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Нејќеме да остареме :devil:

На doubleg, Annath, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.540
    Го користат слузот што го испуштаат полжавите.Него го има во препарати во козметиката.Не сомелени полжави.
    А што се однесува до тестирањето на животни,не можам да пребарувам која фирма тестира на животни.

На Espadrila, Sexybaby86, Emy867 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.