Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.671
    Допаѓања:
    141.027
    Убаво е да се старее. Замислете колку е убаво да си 90 години и 4 правнуци на сарма дојдени

На mal.ecka, kravce, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ја не верувам дека ќе дочекам толкава старост 8-|

На Espadrila, EuHenIa, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    95.149
    Мене ми се многу секси жени што знаат да си ги носат брчките:emo:
    Туку Лепа Брена многу убава бе:o
    Ја видов во најава на 1на 1.Кој и да ја одржува,браво.Пеглана е се гледа ама ептен ме бендиса.
    Повеќето се ко виршли пред пукање во образите,а устата на сите иста-ко за нискобуџетен украински порнич.Бљак.

Ја арна.Маж ми си ронка(работи) шо би рекол тој:D,а мене ми се гледаше квалитетен филм па си го пуштив The Breakfast Club.

Среќна слава @Val-Dim и @LejlaD за многу години нека е:f:

На Espadrila, mal.ecka, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    И јас ја видов најавата и разубавена е. Со оглед на годините што ги има добро се држи и одржува.

На Dadusicka, LejlaD, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.539
    Брчките се океј но ако може да се негуваме и да се минимизираат,а зошто да не.
    Пример за ненегувана кожа и која ја критикуваат е Моника Белучи,која иако убава жена изгледа ко крема да нема ставено никогаш,а на негувана Изабел Аџани.
    Генетиката има влијание и мислам дека жени со сува кожа се поподложни на брчкање .
    Секако е потребно негување.
    Староста ке ни дојде на сите,но зошто да не се негуваме,имав баба умре на 96,се мачкаше со Бекутан бебешка секој ден, сестра и која живееше во Хрватска и таа исто ,строго со Бекутан.
    А таа и не е баш добра,ама имаа рутина до крај.

А лично сметам дека е подобро да се инвестира во препаратива него ли на декоратива.
    И најскапа декоративна козметика изгледа лошо на ненегувана кожа.

На do-re-mi, Sexybaby86, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.248
    Допаѓања:
    277.561
    Jaс нејќум да сум 90 години,не многу е тоа мака и за мене и за сите околку мене...

Ај да пробам да легнам дур не почнам да тресам глупости.Треба рано да станам...
    Пишав и избришав и друго.

На Sexybaby86, duffi, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.539
    Не мора да значи да е мака.
    Бабите мои,двете беа шетачки до крај ,оваа овде излегуваше секој ден пешки да си купи весник и крстозбор и на пазар.Со здрав разум си умре на 96.
    Другава во Хрватска,си излегуваше секој ден со комшивка на кафе,со шешир и мобилен,кога ни праќаа слики родниниве од ресторанот кај што ја сликале,умиравме од смеење,умре на 98,со здрав разум.

На Espadrila, do-re-mi, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    95.149
    Се согласувам со @Cosmi
    Лицето си бара одржување,и не може се да се препише на генетика.Би рекла дека и животните услови се по прашање,има жени што се измачени со земјоделие,им се познава ептен на лице,суво и збрчкано со изглед 10год + постаро,и оние што се негувале и имале полагоден живот.
    Грижи и стрес исто може преку ноќ да сменат личен опис и да побеле коса.

На Sexybaby86, poenta, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.535
    Допаѓања:
    151.441
    Две лименки пиво испив..
    Нит глава ме боли повеќе,нит ми се лоши...да знаев порано ќе си пивнев...
    Ко ќе се кутнам сега....ако ме остај маж да спијам...ко мачор де вртка околу мене...

Лани јас вака се зафркнав...и не сварен ми мирисаше грозно..шкафчето кај што стоеше со недели потоа мирисаше...мм ме зафркаваше оти против молци може да го користам во плакарите...

На Sexybaby86, do-re-mi, mal.ecka и 25 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Како ги напрајвте сите стари луѓе со деменција бе?

Ко прво, кој ги пушта да шетаат, ако имаат деменција? Мислите ќе знат да одберат на кој автобус треба да се качат, кај да слезат, кај да одат, за што одат?
    Не бе... тие со деменција не одат 'во шетња', освен ако не 'заборат' кај се, па случајно да излезат надвор, па да се загинат... Ко шо има по весници после: Изгубено е возрасно лице.

Друга работа, ако некој е толку неарен за да се движи, нема да оди на пазар и да се корзира наоколу.
    Како бе ние не ги оставаме стари луѓе сами?
    Ако не може да се движи, или не е арен, ќе го возиш со кола-со такси наоколу.. И нема на пазар да го испратиш. Ти ќе одиш да испазариш!

Иначе.. Тешки сите да доживејме 90.. па и 100. Ама на нога, и арни во умот :!:

Од крема користам нивеа.. Одкако знам за мене. Од таа обичната, фамилијарната. Павловичева шлапав, кога користев за ќерка ми кога беше малечка. Да не купвам две креми.. не за друго |(
    А се мачкам, оти мразам кога ми е сува кожата. Раце тро да се измиеш со сапун, одма 'шуштат'. Ептен грозно ми е то.. ме ежи... брррр...

Прее читав сте пишувале ББ крем.. Си мислев после, да прашам шо е то, ко ќе се уклучам пак..
    Кога гледам сега пред седнување, на земја, до креветот една јас шо си ја викав 'пудра' моја, на него пиши ВВ крем ... :D
    Мачката си играла со него... |(

Шминки немам купено 3 години.. пред тоа.. 8 години..
    И пак ќе ги фрлам скоро цели ко ќе му помини рокот.

Кога ќе се нашминкам, шлапам се', сенки, римели, креони, муцки цртам, ружој мачкам.. И ме бива.. И знам да се нацртам ко шо треба.. Ама па не личам на мене така :shake:
    Штета што е на форумов, иначе ќе ви постирав пред-потоа..
    Со шминка-без шминка
    и пред и после фотошоп
    Нивото на ритачинг ми е ко оние за Плејбој што работат. Го напоменувам, затоа што кај нив има многу обработка пошто се голи, и кожа е секаде... И ете, дури и си се испофалив самата :D

Брчки имам околу очи... И кожата ми е поовисната отколку порано.. Нема везе..
    Имам и бели залисци.. Побеленки де.. И не сум се фарбала, повеќе од година дена.

Викам јас.. не сум репрезентативен примерок на битолчанКА, туку на битолчаНЕЦ :$

И кај сте сите акнати, нема со кој чоек да се допишва??!!

На Sexybaby86, mareane, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.539
    Има влијание животот и стресот,ама и до личноста е, оваа мојава баба (пак јас со неа),еден куп војни поминала,беше родена 1912 ,па присилно разделена со мажот и,дедо ми, бидејки бил фолкдојчер во Југославија и го прогонувале( Австриец по потекло)па еден куп имот им одзеле во тогашна Југославија ,за да завршат тука да работат,психички стрес еден куп,филм да снимиш за нивниот живот.
    И пак се негуваше ,таква си беше до крај.За мене животна инспирација.

На Sexybaby86, do-re-mi, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Нормално дека брчките ќе има, ама има разлика од брчки до брчки :!:
    Кога е кожата негувана, хидрирана и брчките се поубави ;)

Гените имаат мал удел, исто и животен стил, околностите ко што кажа Дуника итн...

Јас се шминкам од средно школо. Мм вели дека сум била убава без шминка ама јас не верувам. Арно е, не сум баш ко тие Азијатки во видеа што ги гледав по фб, што се буквално трансформираат со шминка.
    Некаде прочитав еден барал развод од жена му, кога ја видел без шминка, велел дека не се оженил за таква :D

На Sexybaby86, NarCis@, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Абе, генерално... основна причина за појава на брчки е стареењето.
    Ние се бориме против тоа... не за да изгледаме 'поубаво'..

То кога ја бркаш младоста на чудни места..
    Фак ит.. сите си имаме некаков коупинг механизам, за соочување со нашата смртност :f:

На Sexybaby86, NarCis@, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.004
    Допаѓања:
    153.870
    Е да кажеше порано јас ќе ти дадев, имам 2 карс, 1 спајдермен како дезодоранс, се му се од поклони, го шприцкав кога одевме по родендени ама не се трошат. Сега и од сабајле пред школо го шприцкам, му викам да мирисаш убаво на девојчињата а он се мршти :D
    Јас го обожавам, ептен ми е убав и на мирис и вкус:inlove: и се нервирам кога не можам да го најдам го нема секаде.
    Што стори бе Косми толку :)
    Само да не ти бидат внуците од оние што ќе ти се смеат кога ќе паднеш и да не ти подадат рака да станеш |(, него ај доста мрчам на темава си кажав еднаш.
    И јас ова го мразам и се шлапам со крем за раце после секое миње.
    Еве сме Вајлд, јас до пред малку на кино сесија фамилијарна, со татко им стварно убав цртан одбраа.
    Денов продуктивен, дремнав 1 саат па накитивме, исчистив и сум пресреќна што утре не ме чека чистење :rock: има да терам лабав ден. Сакам некаде да ги носам децава ама не знам каде. Ќе има нешто во МКЦ па може ќе се решиме за натака.

На Sexybaby86, NarCis@, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.539
    Па не е баш,туку губење на еластичноста на кожата,има жени под 30 со длабоки брчки.
    Имам снаа има 32 години и е многу збрчкана,ама стварно многу,а млада е,тоа е од несоодветна нега,а која на кожата очигледно и е потребна.

На Sexybaby86, NarCis@, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.004
    Допаѓања:
    153.870
    Јас во последно време користам на olei double cream, некако ми легна кремава ептен, а во недостаток на крем бекутан знам да ставам. Имам некоја комбинирана кожа, капка вода да ме допре мислам дека ми се стега лицето крема ако не ставам, а од др страна па ми се мрси кожата во т зоната доста. Ама не се негувам богзнае колку, немам брчки баш, може малку на чело и околу очи, верувале или не во живот на козметичар не сум била. Не сакам многу женски активности од типот фризери козметичари... на ова поле сум малку како машко :)

На Sexybaby86, NarCis@, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  17. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    некаде прочитав на сувата кожа за 50% порано се појавуваат бори него ли на масна или нормална кожа , во спротивно откако ке поминат 50те и цигарите и генетиката и секако грижата за кожата се голем фактор, а оние со повеќе килограми секогаш имаат по неизразени бори по телото и лицето , затоа помалку сонце , помалку цигари, убава крема и ќе си останам БУЦКА :D

На Sexybaby86, NarCis@, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.539
    Се каравме малку :$,си заслужив,знам бељаџија да бидам на тема политика,а и на вакцини,богами.8)

На Sexybaby86, NarCis@, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Ништо страшно, мене 3-4 пати ме имаат банирано :D

На Sexybaby86, NarCis@, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Ти богами како затера еден ден и трајно ќе те банираат. Сеј си мирна тука. :hug:

Ми се пријаде салата. :nod:

На NarCis@, CameliaMiller, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.